• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

cnm hic bozma moralini kontrole gittigim sabah sancim 0 lardaydi acilma nişan su hic bişi yoktu. doktorla plan yaptik nolur olmaz diye derken oglen sancim basladi hafiften aksama siddetlendi gece hastaneye gittiğimde acilma 1 cmdi. sabahina da dogum gerceklesti her an her sey olabilir yani hiç strese girme..
Haklısın kuzum da geceleri bile hiç uyanmıyorum ne ağrı ne birşey bianda da gelirmiki sancı :(

Kızlar doktor sezeryan yaramıza krem verdi mi benim ki vermedi unuttu mu acaba . Ben korse kullanıyorum şimdi çok sıkmıyor ama rahmim agrıyor acaba üşüttün mü yaram da agrıyor biraz benim gibi olan var mı

Hiç deme gerçekten patlama noktasındayım. Çocuğumla başbaşa kalmak istiyorum ya :sinirli:

Öyle yapmaya çalışıyorum ben de ikide bir odaya gelip ne yapıyorum diye bakıyorlar eşim ayıp çıkın biraz odadan diyor offf offf :KK43:

Aynen zaten dışarı mikrop kaynıyor daha bi de hasta haliyle geldi adam. Kv ısrar ediyor gel gel diye millete. Ne anneyi ne bebeği düşünen var. Ne zaman misafir gelse kızım uyuyor oluyor kimse bilmiyor gece nöbet tuttuğumuzu :kızgın: uyuyor oh ne güzel diyorlar. Dün yavrum gece boyunca bas bas bağırdı nazar değdirdiler :KK11:
Ben her emzirdigimdr telefonda you tube dan ayetel Kursi felak nas sürelerini acıyorum ben de tekrar ediyorum . Baktım çok huzursuz puhur yakıyorum tuz ve zahter yakıyorum Ocak'ta göz göz diye biraz rahatlıyor kızım. Bana misafir geldiğinde de hep uyuyor diyorum sabaha kadar uyumadık şimdi uyuyor hep şikayet ediyorum gelenlere arayanlara hiç uymuyor diye. Etme diyorlar olur olur zamanla düzelir diyorlar ne yapayım çok Yorgun'um diyorum

tereyagli ekmek tereyagli ekmek o düşüncesiz insan kitlesi eşimin ailesinde var bizimkiler toparlamadan gelmeyiz diyorlar ben çağırsam bile herkes siz biraz iyi olun diyorlar 5 şubatta doğum yaptım annem babam kardeşlerim dışında kimse gelmedi esim de kimse gelmesin dedi defalarca amcasi gelinleri ogullari torunlari gelmisti bir günde diğer amcasıgil bende istemiyorum ya gelmelerini nazardan korkarım bana da çok olur sebepsiz ağlatır beni herkesin yanında şikayet ediyorum onlar gelinceye kadar uyutmuyorum oynuyorum kızımla konuşuyorum onlar gelince yada gelmeye yakın sütünü veriyorum zaten orda uyuyakalıyor bitanem selin normalde uyumaz ama biri gelince dua ederek emzirerek uyutmaya ugrasiyorum benim de dikisim var oturamiyorum diyorum odaya geciyorum bi kez odaya götürüyorlar uyuyor diye 5 dakika sonra getiriyorlar o 5 dakika bana kabir azabı gibi huzursuz ve dua ile geçiyor cuma günü mecburen işyerime uğrayacaktım bir-iki saat için kaynanama bıraktım bütün komşularına haber etmiş resmen gerizekalı kadın kendimi zor tuttum birdaha da çıkmam evden isterse disiplin cezası versin baro çünkü zoruma gitti ben esirgerken göstermesi zaten göbek daha yeni topladı kendini tedavi oldu kanama iltihap için doğumdan beri balgamı var az az atıyor gaz sancısı krizlerimiz var saç kurutma makinası sesi kucağında dolanarak sakinlestiriyorm yavrumu bunca derdi varken bide bunlarla uğraşıyoruz rabbim yavrularımızı korusun

biz de öyleyiz geçecek canım az sabır. 3 aya rahatlayacağız inşallah. ben uzaktan üni okuyorum bugün onu dondurmak için işlem yapmam gerekti inan ki 40 dk sonra aradılar evden bas bas bağırıyor durmuyor çabuk gel diye. o kadar yorucu ki. çıktığında bile aklının evde olması hiç dinlememek. ama geçecek inşallah hepsi.
ben her yere bebisle gidiyorum ilk 3 ay zor oluyor hatta ilk yil.

yarin dogum var ha hadi allah yardimcin olsun canim...
Evet canım belki yarına kalmaz dün geceden beri sancim var. Sabah düzenliyor şimdi biraz yürüdüm felan düzen gitti. Siddetlenee kadar gitmeyecem inşallah yarını bekler de doktorumuz yanımızda olur. Gerçi hayırlısı bakalım.

Mastit sanırım kızarıklık var sertlik var ve ateşim çıkıyor antibiyotik başladı doktor Emiyor ama süt gelmiyor tıkalı sanırım offf çok bunaldım bir yandan doğum dikişleri bir yandan meme ucu yok uç takıyorum oda kayıyor arada emzirirken resmen işkence çekiyor gibiyim
3saatte bir sağmaya dikkat edin eğer göğsü rahatlatmazsanız çok sıkıntı olur hiç mastit olmadım ama eminim çok feci bir ağrıdır geçmiş olsun tekrardan

Kızımın pişigi geçmedi bir haftayi geçti.. bez degistirdim yok, sudocrem bepanten arko classic pudra zeytinyağı 3 er gun hepsini denedim yok. Son iki gundur de altini hep cesmede ilik suyla yıkıyorum. Acik bırakıyorum hava alsin alti diye. Bi de inat gibi hep emerken yada uykuya yeni daldığında uapiyor kakasini altinda durmasin diye aliyirum uykusu bölünüyor sinirden bas bas bağırıyor . Caresiz kaldim..

Bronşit oldu yavrum canım hastane de yatiyo ayırdılar kuzumdan :KK43: içim yaniyo ev üstüme geliyor sanki uyuyup bebeğim gelene kadar uyanmamak istiyorum :KK42::KK42:
Can'ım Allah yardımcım olsun üzülme fazla rabbim daha kötüsünü vermesin rabbim şifasını verir inş. Üzülme bak sütün kesilir geçer bu günler İnan.

Kızımın pişigi geçmedi bir haftayi geçti.. bez degistirdim yok, sudocrem bepanten arko classic pudra zeytinyağı 3 er gun hepsini denedim yok. Son iki gundur de altini hep cesmede ilik suyla yıkıyorum. Acik bırakıyorum hava alsin alti diye. Bi de inat gibi hep emerken yada uykuya yeni daldığında uapiyor kakasini altinda durmasin diye aliyirum uykusu bölünüyor sinirden bas bas bağırıyor . Caresiz kaldim..
Yediklerine dikkat et Can'ım domates portakal asitli seyler yeme

Can'ım Allah yardımcım olsun üzülme fazla rabbim daha kötüsünü vermesin rabbim şifasını verir inş. Üzülme bak sütün kesilir geçer bu günler İnan.
Amin sağol canım Allah razı olsun üzülmek mümkün değil bugün gittiğimde ağlıyodu sesi kısılmış için eridi o an resmen :( şükür ki bugün emzirebildim ama solunumu hala hızlı olduğu için çok çabuk yoruldu bittim resmen öyle olunca :( bi an önce geçsin gitsin şu günler istiyorum :(

Kızlar henüz birilerine yardımcı olacakta kadar ne tecrübemiz nede ilk günler olduğu için vaktimiz var . Yine bişey sorcam müsait olanlar cevaplarda seviniriz . 5 günlük olduk ve dünden bu ya na deliksiz uyuyor oğluş . Uyanmıyordu ama şimdi Yen'i keşfettim uykudada emiyor . 1-1.5 saatte bir emiyor ve uyanık kaldığı süre 3-5 dk sadece ... sorun olmaz dimi sarılık La alakalı . Sonuçta emiyor güzelce ve Onunda süresi 6-7-8 dk .. sarılık sonucumuz 12.7 çıktı yarın tekrar gidicez .. tecrübeli anneler özellikle sizden rica ediyorum @TuRuNCu
Canım hem anne hemde bir hemşire olarak hastalarıma verdiğim eğitimlerde anlatığım gibi cevap vermeye çalışayım:KK22:yenidoğan bir bebeği en fazla 2saat aralıklarla en az 20dk olacak şekilde emzirmeliyiz bebek 2 3 dk emer sonra durabilir bunun nedeni çene kaslarının güçsüz olmasıdır. Hafif memeyi salladığında tekrar emmeye başlar sarılık değerine gelince 12.7 çok yüksek değil ama takip edilmesi gerek 3 vèe 5günlerde en yüksek değerini görür o yüzden bu günlerde sık emzirme çok önemli

Amin sağol canım Allah razı olsun üzülmek mümkün değil bugün gittiğimde ağlıyodu sesi kısılmış için eridi o an resmen :KK43: şükür ki bugün emzirebildim ama solunumu hala hızlı olduğu için çok çabuk yoruldu bittim resmen öyle olunca :KK43: bi an önce geçsin gitsin şu günler istiyorum :KK43:
:KK42:Çok zor.. geçecek inşallah canım

Cok gecmis olsun cnm. Nasil oldu peki minicik bebe bronsit? Hasta biri mi optu acaba?
Sağol canım bilmiyorum ben doğum haftası fena grip oldum doğum yaptığım gün de aşırı öksürük başlamıştı dikislerim aciyodu o derece öksürük vardı benden mı aldı eltim gelmişti kızı hastaydı öksürük burun akıntısı vardı ondan mı tetikledi yoksa yasicamiz vardı öyle mı oldu bilmiyorum ama oldu işte :( solunum la geçen bişey diyo Dr u gelen gidene cikariverdim hemen sakinamadim yavrumu :( kendimi çok suçlu hissediyorum :kızgın::kızgın::kızgın: mahvoldum 4 gündür bugün 4. Gecemiz olacak yavrumsuz gece kalkıp beşiğini boş görmek süt sagip geri yatmak çok koyuyo dayanmaya çalışıyorum güçlü olmam lazım diyorum ama bugün aglamasini görünce sesinin kisildigini görümce eridim bittim resmen gogsumun birini emdi diğerinde zorlandı makina sinyal verdi ve mecburen bıraktırmak zorunda kaldım :KK42::KK42:halbuki daha çekiyordu ama nefesi yetmedi kuzumun mahvoldum o an zorla çektim memeyi ağzından :KK42::KK42::KK42:

Back
X