• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Molfix te var bizde bana kagıt gibi geliyor ama pişik falan yapmadı iki bezi de kullandık biz. Prima pişik yapıyor annem kardeşime kullanmstı kardeşim var küçük :) ama bir pişik olunca geçmiyor bir türlü. Bizde kızarıklık oldu hemen hakiki zeytinyagı kaynattık soğudu o zeytin yagı her bez de sürdük bir güne geçti tavsiye ederim.. Ama mutlaka kaynayıp soğuyacak
Bende simdi kantaron yagi sürüyorum 3 gündür yok etki etmedi oncesinde zeytinyagu da sürdüm.. arko krem, pudra, bepanthen, sudocrem hepsini denedim:işsiz: kizima kıyamıyorum nasil dayanıyor yavrum bilmem. Her kakada yıkıyorum da artık poposunu. Bi de kaynatip sogutmayi deneyeyim

canim malesef ilk dogumumda kaynvalidenin evinde kalmistim 40 im cikana kadar esim gorevdeydi beni oraya birakip gitti benzer olaylari ben de yasadim ama asil beni sok eden kv nin bebegime memesini emdirmeye calisirken yakalamamdi:eek::skandal:gozlerime inanamadim napcami da bilemedim bisey de diyemedim sinirimden olecektim azdaha:oha: bu dogumumda yine yanimizda ama bu kez benim evimde peki ne degisti hiccc koca bir hic bebegi 2 saatte bir besleyin dedi doktor tam ben uyandiricam birak kendisi uyansin uyandirma cocugu diyor pisik icin sudacrem aldim bu ise yaramadi deyip pudra almis illa bunu dok diyor her 3 4 saate bezini degisiyorum kaka yapmadikca degisme diyor bebegin ve oglumun kiyafetlerini bizimkilerden ayri atalim diyirum daha ne goreyim masa ortusune varincaya kadar atmis el kadar bebegin camasirlariyla
ben olsam sinir kupu olmustum

Bende simdi kantaron yagi sürüyorum 3 gündür yok etki etmedi oncesinde zeytinyagu da sürdüm.. arko krem, pudra, bepanthen, sudocrem hepsini denedim:işsiz: kizima kıyamıyorum nasil dayanıyor yavrum bilmem. Her kakada yıkıyorum da artık poposunu. Bi de kaynatip sogutmayi deneyeyim
Kızlar çok merak ettim acaba çok mu kızarık Benin kızım da kırmızı ama pişik mi bilemedim

allahın yaaaa gelse çıldırma emziği şekere reçele batırırken gördüm ağzına portakal havuç verirken gördüm sinirlendim uyardım tek yıkıyorum çamaşırı o gün havlu eklemişti uyardım kadın gerizekalı anlamıyor uyusa bile bende 3-4 saatte değişeyim diyorum uyandırma yemek bez için diyor emzirmek için 3 saati geçmesin diyorum isterse ağlar zaten karışma diyor sinirim zıplıyor sudocrem kullaniyorum bende pudra kullanırdık biz bu ne yarın gidip al dedi eşime aynı sorunlar bendede var geçen gün mutfak bezi ile ağzını silerken gördüm çıldırdım yine esimde çağırıp duruyor eve gelmek istediğinden de değil ondan korkusundan geliyor resmen yüz kere öpme çocuk isilik oldu elini öp diyorum onu da dinlemiyor eşimde birşeylere zorla dahil etmeye çalışıyor hanımı hastane kontrolünde annem olsun tırnağını annem kessin üstünü o değişsin altını o varken o değişsin deyip duruyo istemiyorum kadını anlamıyorlar
isin zor. iyiki benimkiler oyle degil.

@ivo canım bende öyleyim oğlumda sağıyordum 40 cc geçmiyordu çok ağladım üzüldüm hastaydım ama mama takviyesiyle büyüttüm şükürler olsun zaten oda emmeyi çok sevmezdi dolu dolu gelsin isterdi . Şimdi kızım emiyor ama yetiyor mu diye düşünüyorum geceleri 30 cc mama veriyorum bazen gündüz de veriyorum ne yapalım bizim çoçukların da rıskı bu kadar üzülme . Bende imrenerek bakıyorum öle dolaba koyanlara sütü taşanlara . Sağlıklı olsunlar da yeter bizim için .

Kızlar süt ile ilgili bir kaç şey sormak istiyorum

Bazen yarım saatte bile ağlıyor ben biraz bekletiyorum emzirme için çünkü daha yeni aldı diyorum süt kalmamıştır orda diye bu düşünce doğrumu yoksa süt ne kadar emerse o kadar gelir mi

Sol göğsüm den pek ememiyor sağı daha çok alıyor bende solu biraz emzirip biraz sağıp veriyorum ama sağı hep aldığı için orası kurur mu diye bir düşüncem var sizce ne derece doğru yada emdiği için oradaki süt artar mı benim düşüncemin tersi mi doğru

Süt ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim yani nasıl artıyor süt ne kadar sık emzirirsek mi emzirme sonrası 2-3 saat beklemek mi
sag sol bilmem ama emdikce sut artar. beslenmene moraline dikkat et kafan rahat olsun. bol sutlu gunler

oha gerçekten oha ya. çok afedersin ama. benim kayınvalideyle hiçbir sorunum yoktu çok severim ama benimki de bu dönemde bir garip oldu. ilk defa onlara gittik geçen gün ağlaya ağlaya dert yandı hoşlanmadığı davranışlarımdan. bizde bir de kültür farkı var ben istanbuldan geldim. keşke burdan gelin alsaymışsınız dedim sadece neyse ki eşim yanımda benim takma diyor ona da kızmış lohusa kıza neler dedin diye. ama o kadar bunaldım ki adetlerinden olması gereken şeylerden insanlardan kalabalıktan. neyse ki her gün gelmiyorlar:oha: lohusalık çok farklı bir dönemmiş kocama da kızıp küsüp duruyorum saçma saçma şeyleri takıyorum. kendi kendime bunalım styla takılıyorum:KK45:
logusadan fazla logusalik yapanlar oluyor ne yazikki.

benimki de memedeyken susuyor tuvalet falan yapmıyor. mesela kakasını yapmaya çalışıyor ağlıyor gece bekliyorum yapsın diye bas bas bağırıyor. hemen emziriyorum orda sakinliyor ama yapamayınca yerine koyunca tekrar uyanıyor. kısır döngü. hangisi iyi bilemedim
bazen benimkide oyle yapiyor. birde ne zaman yemege otursak agliyor

@ivo canım bende öyleyim oğlumda sağıyordum 40 cc geçmiyordu çok ağladım üzüldüm hastaydım ama mama takviyesiyle büyüttüm şükürler olsun zaten oda emmeyi çok sevmezdi dolu dolu gelsin isterdi . Şimdi kızım emiyor ama yetiyor mu diye düşünüyorum geceleri 30 cc mama veriyorum bazen gündüz de veriyorum ne yapalım bizim çoçukların da rıskı bu kadar üzülme . Bende imrenerek bakıyorum öle dolaba koyanlara sütü taşanlara . Sağlıklı olsunlar da yeter bizim için .
yalniz degilsiniz bende oyleyim

Canım ben premium da kullandım şimdi sleepy kullanıyorum.i kisi de yapışıyor poposuna.ama ben sleepyden çok memnunum hem ucuz Hem de primadan daha güzel ve yumuşak.onda da sarı şerit var
sleepy denemek istiyorum ama marketlerde bulamadim. sadece nettemi satiliyor acaba?

Bazi seyler asiri yapio mesela bizde kayisi kompostosu ve bulgur cok yapti mercimek yemistim misal o da yapti ama o kdr yapmadi bazilarida hafif yapio oyle takip etmk lazm cnm iste ona gore her anne kendi listesini olusturur..
bi yerde okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum. hamilelikte yediğimiz şeylere bebek alışık oldu için çok gaz yapmazmış. hamilelikte yemediğimiz şeyler daha çok gaz yaparmış.

atmaca gibi korursun gibime geliyor. misafir kabul etmezsin ama bu seferde gecmis olsuna gelirler. cikarma bebisi dr yasakladi de. ben ilk bebegimi kimsenin kucagina bile vermedim tutmayi bilmez oturmayan bebegi beline bisey olur diye bozulan falan oldu. hatta arkadaslar gelecekti gripsen gelme dedim diye bozulan oldu. atmaca gibiydim. bundada oyle olcam darilan darilsin napalim. kotu biri degilim sadece bebeklere kiyamiyorum cok hassasim bu konuda. baskasinin bebegine de ayni hassaslik ve anlayisi gosteririm yani.
Aynen canım öyle yapcam Dr yasağı var dicem gerçi belki de Dr gerçekten dicekte yani çünkü bu kadar tedavi gördü belki de dicek bı sure dikkat edin diye demese de dediğin gibi öyle dicem darilan darilsin kırılan kırılsın ben biliyorum kaç gündür ne çektiğimi yavrum da orda çekiyor küçücük bedeniyle kendim bile maskesiz yaklasmam bı sure iyice kendine gelene kadar yavrumdan bı daha ayrılamam hayırlısıyla gelsin inş ta

cnm allah yardimcin olsun kolay ve saglikli bir dogum olur inşallah..

Aynen canım öyle yapcam Dr yasağı var dicem gerçi belki de Dr gerçekten dicekte yani çünkü bu kadar tedavi gördü belki de dicek bı sure dikkat edin diye demese de dediğin gibi öyle dicem darilan darilsin kırılan kırılsın ben biliyorum kaç gündür ne çektiğimi yavrum da orda çekiyor küçücük bedeniyle kendim bile maskesiz yaklasmam bı sure iyice kendine gelene kadar yavrumdan bı daha ayrılamam hayırlısıyla gelsin inş ta
Geçmiş. Olsun canım bu arada ben doğum yaptım ve o sancilar da sana bebeğine çok dua ettim. Allah bi daha yasatmasin

kızlar ebebekte bugüne özel %28 bebek bezlerinde indirim var bilginiz olsun.

Kızlar ben doğum yaptım çok şükür pazartesi suni sancı ile doğum olacaktı benim.minik cumartesi geceden sancı vermeye başladı. Cumartesiyi pazara bağlayan gece 3 de sancim başladı o akşam 10 a kadar geldi gitti dayanilmayacak gibi degildi sonra 6 dk düşünce akşam 10.30 da hastahaneye gittik açıklık 5 cm olmus yatış verdiler suni sancı taktılar saat 2 gibi 7 cm dediler sonra baktım siddetlwniuor epjdural istedim. Gece yapamiyorlarmjs deli oldum. Birde bebek yukarda daha ka aşağı inmemiş yani sancıyla rahim ağzına gelmesi gerwk ama bizimki yukarda. En son saat 3 - 3.5 gibı dayanamıyorum sezeryan alın dedjm. Annem yalvardı bekle diye ben ağladıkça o da mahvoldu kadın. Sonra ikindikca bebek gelmeye başladı. Doktora yalvardım annemde doğuma girsin diye tamam dedi. Dogumhaneye gittik 3 -4 ikinmalara dogdu kizim saat sabah 4. 35 de. oracikda yıkadıktan bu arada annem dayanamadı çıktı benim dikişler felan oldu kuzum koklattilar tüm acılar oracıkta geçti.

Kizlar oglum bugun hic emmiyor. Zaten gubde 2 3 kez emzirebiliyordum zar zor. Sirf sagmakla sut azalir mi? Odum kopuyor azalacak diye.
Sagmak la azalmaz heralde ben perşembe den bu yana hep sagiyorum ne artma var ne azalma :işsiz:

Sağarken sütü uç bayağı çıkıyor dayıyorum ağzına nafile almıyor almıyor memeyi ...göğüs ucu ile devam edeceğim hep oğlumun direkt memeyi aldığını göremeyecek gibi çünkü hiç oralı değil
bnm de oyle almiyor bi de biberona da alisti galiba hele dünden beri doymak bilmedi ha bire istiyor o kadar süt sagamiyorum ki mamadan kurtulamiorum bu yüzden..wee silikon ucu tutmadi bnm paşam avent siparis verdim o da iki gune falan anca gelir herhalde...memeye alistirmak icin ayrıca mamayi ve sagdigim sutu kaşıkla verelim dioruz simdi bi de oyle deneyelim bakalim ne olcak.. beslenmesini de azaltmamam lazim sarilik riski gecene kadar ama.. ne zormus arkadas bu işler yaaa:kızgın::kızgın:

Back
X