• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Son olarak bence en önemlisi artik bebeği 2 yada 3 saatte uyandırmak icin telefon kurmama gerek yokmuş.Artik kendi uyaninca meme vercem.Kendi duzenini kurmasina fırsat vermeliymisim
Ben nerdeyse en başından beri kendi uyanmasini bekliyorum. Acikinca kendi uyanıyor zaten. Bazen bebeğe bırakmak lazım düzeni. Yoksa huysuzluk yapabiliyorlar.

Canim ben prima kullanıyorum mavi paket 2 numaraya geçtim artik.Islak.mendilde uni bayb pamuk mendil yenidogandan uni bayb sensitive gectim.3 numaraya cocugun gelişimine göre gecersin bence kg göre
Ben de 1 ve 2 numara prima premium care kullandım 1er paket ama bez poposuna yapisiyordu. Bezi çekerken de biraz canı yanıyor poposu kizariyordu. Onun dışında memnundum. daha once indirimden aldığım huggies 2 numaraya başladım. Ondan elimde 2 paket var 62lik. prima ya göre daha memnun kaldım daha emici ve yapısma olayı yok. Muhtemelen buna devam edeceğim. İnternette yine 2 numara indirimde alsam mi acaba diye düşünüyorum. Aldıklarım küçük gelir mi acaba diye emin olamadım. Neyse ikinci paketi açınca bakarım artık boyutuna.

tereyagli ekmek tereyagli ekmek canım üzülme,daha geçen gün ablamın arkadaşını aynen senin gibi üzdüler şu topuk kanı yüzünden sonra birşey olmadiği ortaya çıktı gönlünü ferah tut geçecek. İnanıyorum ben kuzunun birşeyi yoktur

İnşallah yoktur canım. Ablanın arkadaşı için de sevindim bizim de öyle olur umarım :(

Şu lohusalık ne acayip şey kendimi hiç iyi hissetmiyorum ya. Zırt pırt ağlıyorum hemen geçsin bugünler:KK43:

Evet ya herşeye ağlıyorum ben de :( kızım dün çöl ağladı morardı resmen o an gözümün önüne geliyor hep ağlamaklıyım

Bugun tam 1 haftaligiz canim. Uyanmayinca agzini acmiyor ki...

Canım benim kız da ilk 3-4 gün öyleydi artık tam bir meme bağımlısı oldu :D az sabır ve güç gerek tutar inşallah kuzucuk

Merhaba kızlar...
3 günün sonunda taburcu olduk çok şükür ,evdeyiz...
Ne anlatsam nerden başlasam hiç bilmiyorum...
Yorgun ve bitkin bir durumdayım.
Şuan kelimelere dökmeye çalışacaklarımın hiç biri tam olarak duygularımı tarif edemez ama tek tesellim yavrumun bundan sonra çok daha sağlıklı yaşayacağı...

Ameliyat önlüğünü kendi ellerimle giydirdim kuzumun. Gitmeden son kez kuağıma alıp kokladım mis kokulumu ve teslim ettim hemşirele..
O his o duygu.....:KK43:.
Yavrum gelene kadar göğüslerimdeki sızı ile ağlayarak dualarla bekledim.
Tüm sevdiklerimiz dua ediyor iyi haber bekliyordu..
Riskli ve zor bir ameliyattı..
2.5 saat zorlu bir bekleyişin ardından yavrumun ağlamasını duydum. İçimden bir parça koptu sanki.
Ameliyat önlüğü içinde ağlamaktan morarmıştı. Bedeni buzdolabından daha soğuk ve içimi parçalayan o ameliyat izleri.

Narkozdan bir türlü ayılamıyordu yavrum. Her yerinde makinalar bağlı ,elleri damar yolu için delik deşik ve koca koca serumlar.
4-5 kat battaniyenin altından tir tir titriyordu kuzum...
Korku ,acı ,açlık....Sadece beni kokladıkca sakinleşiyordu biraz..
İlk emzirmeye ,yani akşama kadar 6-7 saat ağladı yavrum..
Çaresizlik içindeydim...
İlk emzirme için sadece 10 dakika izin verdiler. Kuzum doyamadı bile
Sonra ki emzirmeler 3 saat ara ile sadece 15-20 dakikalıktı ve sadece anne sütü vermem gerekiyordu...
Maalesef ki zaten az olan sütüm daha da azaldığı için ne kadar emzirsem de yavrum aç idi. Böbrekleri için kesinlikle ilk 2 gün mama yasaktı.
Elimde su şişeleri ,süt arttırıcılarla gezsem de yaşadığım o travmadan dolayı sütüm artmıyordu..
Yetersizlik ,çaresizlik ,hangi birini anlatsam ki sizlere...
Anne sütü az olduğu için serumla besliyorlardı. Serumu yedikçe vucut balon gibi şişti...
İlk günü atlattıktan sonra yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anladık. Pipi de idrar sürekli olarak damlıyordu.
Tekrar ameliyathaneye götürdüler boncuğumu ve ben ikinci bir travma yaşadım....
Yani inanın ne diyeceğimi bilemiyorum.
Daha çok var yaşanan şey ama kısacası hayatımın en zor günleri idi...

Şuan evdeyiz..
Çok ağrısı var yavrumun.
Yaşadığı korkudan dolayı da sürekli irikilip sıçrıyor...
Ameliyat yerlerine dokunmamak için kucağıma bile alamıyorum..
2 ay kadar sonra tekrar narkoz verilip kanal genişlemesi için takılan stent çıkarılıp sünnet edilecek...
Şimdiden o günleri hiç düşünmek istemiyorum.
Rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin...

Amin turuncucum :( yazdıklarına dayanamadım ağladım :( rabbim bir daha göstermesin bu günleri anne olunca çektiğin acıları daha iyi anlar oldum...

tereyagli ekmek tereyagli ekmek iyi dusun iyi olsun derler. insallah sorun cikmaz

Amin inşallah...

D3 vitamini verildi ve günde 3 damla kullanmamız söylendi 15. Günden itibaren ve içeriği 25 damlaymış ortalama buda bir haftada biter demek her hafat sağlık ocağında almamız mı gerekiyor aylık verilemiyor mu
İçerigi 25 damla değil sağlık ocağının verdiği ise yaklaşık 3.ayına kadar yeter o damla

kızlar ben ısrail malını bıraktım güvenmiyorum . şimdi sleppy bebek bezi var kullananlara sordum çok memnun kalmışlar size de sadece önermek istedim hem Türk mali hem daha güvenilir hem daha iyi ve uygun fiyat. domestos bile kullanmıyorum artık wc ye doktugunuzde güya daha temiz olacak ama rahim kanserine neden oluyor bilin istedim

Kızlar sizin de dikiş yerleriniz hala ağrıyor mu? 15 gün oldu hala ağrıyor ve göbek deliğimin alt tarafı hissiz. başka bir doktora görünsem mi acaba???

Kızlar benim bebisim 5 ya da en fazla 10 dk emiyor birakiyor. Simdi yazilanlari okudum da 20 dk yarim saat emzirenler varmis. Doydugunu dusunup sorun etmiodum ama kafama takildi. Ustune 3-4 saat de uyuyor. Sonra yine 5-10 dk emiyor. Yeterli gelio mudur acaba? Nasil anlayabilirim ki. Süt de var aslinda birini emzirince digerini sagiyorum. Yoksa 3 saati beklersem agri yapiyor
Bebeğin emme süresi ve sıklığı bebeğin gününe göre değişir eğer bebekleriniz ilk 10 günü geçtiyse memeyi daha hızlı boşaltıp 3 saat aralıksız uyuyabilir endişelenmeyin. Bizim için 3önemli kriter var doyduğuna dair;
Tartıda kilo artışı (ilk ay için yaklaşık 1000gr civarında bekleriz - +200)
Günlük bez değişimi
Bir emmeden diğer emmeye geçen süre

Ben
Kızlar sizin de dikiş yerleriniz hala ağrıyor mu? 15 gün oldu hala ağrıyor ve göbek deliğimin alt tarafı hissiz. başka bir doktora görünsem mi acaba???
benim 10. Gün hala karnım bile ağrıyor. Bende anlamadım dikişin sağ tarafta bir kızarklıkta var dün doktor kontrolüm vardı önemli bişey değil dedi ama korkuyırum. İnşallah geçer iyileşiriz :KK43:

kızlar ben ısrail malını bıraktım güvenmiyorum . şimdi sleppy bebek bezi var kullananlara sordum çok memnun kalmışlar size de sadece önermek istedim hem Türk mali hem daha güvenilir hem daha iyi ve uygun fiyat. domestos bile kullanmıyorum artık wc ye doktugunuzde güya daha temiz olacak ama rahim kanserine neden oluyor bilin istedim
Kasap et derdinde koyun can. Biz lohusa halimizle en azından ben gerçekten o kadarını düşünecek halde değilim israilmi türkmü diye. Ne diyeyim Allah başka dert vermesin

Merhaba ben bebeğimin çamaşırlarını .... ten bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım tamamen organik artık onu kullanıyorum,tavsiye ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Kız Bebek anneleri beyaz akıntı var mı bebişler de krem gibi akıntı var vajina bölgesinde. İnternette ilk haftalar da olabilir diyor. O bölgeyi de siliyor muyuz? Kız Bebek konusunda acemiyim Nasıl temizliycem bilmiyorum...
Birde Benim kızın bezini açıyorum tam ıslak mendille temizliyorum ki tazyikli olarak tekrar yapıyor sayamadım kaç kez üst baş temizliyoruz. Gazını böyle mi çıkarıyorlar ki...

@TuRuNCu okurken dayanamadım arkadaşım neler yaşamışsınız minicik bedenine Rabbim Şafi adıyla şifa versin bir daha sağlıkla imtihan etmesin sen güçlü bir annesin anne koynunda çabucak iyileşecek inş bebişin sana muhtaç bir yavrun daha var... Rabbim sana güç versin kolay kılsın iyileşme sürecinizi... Ağrı'larına da kıyamam çabucak geçer inş. Benim ki omuzunjn kırık olduğundan her gece iniliyor içim gidiyor kimse evladıyla sınanmasın inş...

Kuzum ben ilk hastanede verdim emziği evde de veriyorum çünkü dediğin gibi burnundan geliyo çok emdiği zaman ama hala aranıyor çocuk Dr umuz verebilirsin o sürekli biseyler arar demişti şuan hastanede ve hemşireler de vermiş çok şükür yavrum iki gündür kendine geldi biraz o yüzden sürekli aranmaya başlamış hemşireler de vermiş doyduğundan eminsen vicdan yapmana gerek yok daha çok küçük olduğu için hep ağzı biseyler ariyo

Doydugundan canim kusuyor fazlasini. Bense verdim emzigi napayim. Emme refleksinden diuedir diye canim

Canım bana Hastanede mama takviyesi yapmak zorunda kaldigimda direk biberonla verdirmedi ebe. Enjektorle mamayi memeye azar azar damlatarak memeyi emmesini sağladık. Denemediysen bi dene istersen belki biberondan vazgeçer. Henüz geç kalmış sayilmaz sin. internette Tomris in emzirme notları ve Emzirme Kampı diye yazılar car. Dün de yazmıştım burda. İstersen bi oku motivasyonunu artar belki.
@TuRuNCu canim yazını okuyunca çok üzüldüm Allah yardimcin olsun. İnşallah çektiğin acıların mukafatini bebeğinin sağlığına kavusmasiyla fazla fazla alırsın.
biz de.enjektorle verdik cnm hastanede eve gelince de kaşıkla vercektik riskli geldi biberona geçtik.. bnm sıkıntı meme ucu işte gerci artik ciksa da almior reddediyor gunde bir iki defa 5 dkkaligina zor da olsa tuttruorum şimdilik onu da tek yapamam dedigim gibi sekilden sekile girioz tuttrmak icin annem yardim edio.
dediğin emzirmeyle ilgili yazilar bi bakaym cnm Sağol..

Oğlumun altını değiştirip emzirip yatirdim benim uykum kaçtı. 40 dk dır yatakta dönüp duruyorum. :işsiz:

Kız Bebek anneleri beyaz akıntı var mı bebişler de krem gibi akıntı var vajina bölgesinde. İnternette ilk haftalar da olabilir diyor. O bölgeyi de siliyor muyuz? Kız Bebek konusunda acemiyim Nasıl temizliycem bilmiyorum...
Birde Benim kızın bezini açıyorum tam ıslak mendille temizliyorum ki tazyikli olarak tekrar yapıyor sayamadım kaç kez üst baş temizliyoruz. Gazını böyle mi çıkarıyorlar ki...

@TuRuNCu okurken dayanamadım arkadaşım neler yaşamışsınız minicik bedenine Rabbim Şafi adıyla şifa versin bir daha sağlıkla imtihan etmesin sen güçlü bir annesin anne koynunda çabucak iyileşecek inş bebişin sana muhtaç bir yavrun daha var... Rabbim sana güç versin kolay kılsın iyileşme sürecinizi... Ağrı'larına da kıyamam çabucak geçer inş. Benim ki omuzunjn kırık olduğundanh her gece iniliyor içim gidiyor kimse evladıyla sınanmasın inş...
Var canım doktora sordum normaldir dedi endişelenme. Kız bebeklerinde annenin hormonlarından dolayı oluyormuş

Kızlar göğüs pedlerim sırılsıklam oluyor . Gece atletim bile ıslanmış. Göğüs Kalkan'ımı alsam acaba ? 1 günden akan sütü buzluğa atacak kadar çok gelirmi acaba??

@TuRuNCu okurken dayanamadım arkadaşım neler yaşamışsınız minicik bedenine Rabbim Şafi adıyla şifa versin bir daha sağlıkla imtihan etmesin sen güçlü bir annesin anne koynunda çabucak iyileşecek inş bebişin sana muhtaç bir yavrun daha var... Rabbim sana güç versin kolay kılsın iyileşme sürecinizi... Ağrı'larına da kıyamam çabucak geçer inş. Benim ki omuzunjn kırık olduğundan her gece iniliyor içim gidiyor kimse evladıyla sınanmasın inş...
Kanama bile görebilirsin hafiften canım bildiğim kadarıyla annenin hormonlar dan geçen şeyler bunlar temizliğini de silerken önden vajina dan arkaya makata doğru sil yoksa tersini yaparsan iltihap enfeksiyon olabilir

Back
X