• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Kızlar göğüs pedlerim sırılsıklam oluyor . Gece atletim bile ıslanmış. Göğüs Kalkan'ımı alsam acaba ? 1 günden akan sütü buzluğa atacak kadar çok gelirmi acaba??
Çok özeniyorum böyle olanlara maşallah. Süt arması için ekstra bir şey ler yapıyormusun

Aventin kucuk uclu silikon meme ucunu siparis ettim belki faydasi olurr
merhaca canım 4 yaşında kızım var ve 30 haftalık hamileyim şu anda, kızıma 9 ay boyunca sağarak süt verdim sütüm sağarak azalıcak diye sters yapma bence bebek tabikide pompadan daha çok çekecektirtir ama olmuyosada yapçak birşey yok en azından sütün var hiç sütü gelmeyenlerde var olumlu tarafından bak sıkma canını
süt sağmak malesef baya zaman alıyo 2-3 saatte bir mutlaka sağ rutin bir şekilde aksatma sağmak zor zahmetli malesef birde çevreden luzumsuzlar çıkabilir emzirmiyo kolayına kaçıp sağıyo diyebilirler sakın takma kafana sağmak en zorudur bebek uyurken saati kurup sağmak gerekir
dr.brown biberon kullandım bu yüzden hiç gazı olmadı çok şükür, diğer biberonlardanda vardı fakat illa hava yutuyolar onlardan birde gece uyandırmazdım saati gelince biberonu verirdim içerdi uykusu bölünmezdi, acıkıp uyanmasını beklersem hem uykusu açılıyodu hemde sütü ısıtana kadar ağlıyodu bu yüzden saatle uyandırmadan besledik
9 ay boyunca hergün 2-3 bardak humaha çay ve ülker maltana içtim, şimdi birde galactago diye damla duydum doğumdan sonra onuda denicek işallah
medella mini elektrikli kullandım memnundum fakat tekli olduğu için zamanımı çok aldı, çiftliler zamandan müthiş tasarruf sağlar bence hele ikinci çocuğu olanlara
ameda marka pompayı keşvettim şimdi çok pahalı fakat tekrar sağmak zorunda kalırsam ki göğüslerim şimdiden felaket acıyo onu alıcaz diğer pompalarla 100ml sağanlar bununla 180 ml falan sağmış ki bu harika birşey
çok uzun oldu işallah yanlış anlaşılmam sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim
hepinize bol sütlü gazsız günler dilerim

Ben

benim 10. Gün hala karnım bile ağrıyor. Bende anlamadım dikişin sağ tarafta bir kızarklıkta var dün doktor kontrolüm vardı önemli bişey değil dedi ama korkuyırum. İnşallah geçer iyileşiriz :KK43:

İnşallah ya :( benim de sağ taraf sorunluydu açılmış gibi duruyordu benim doktor da sorun değil gaz bezi ve plasterle kapat kaynar geri demişti. özellikle kenarlar ağrıyor dedim oralar sıkı olsun diye farklı dikiş atıyoruz ondan daha çok ağrır demişti. Biz mi büyütüyoruz bilmiyorum ama ağrıdıkça şüpheleniyorum :(

Kız Bebek anneleri beyaz akıntı var mı bebişler de krem gibi akıntı var vajina bölgesinde. İnternette ilk haftalar da olabilir diyor. O bölgeyi de siliyor muyuz? Kız Bebek konusunda acemiyim Nasıl temizliycem bilmiyorum...
Birde Benim kızın bezini açıyorum tam ıslak mendille temizliyorum ki tazyikli olarak tekrar yapıyor sayamadım kaç kez üst baş temizliyoruz. Gazını böyle mi çıkarıyorlar ki...

@TuRuNCu okurken dayanamadım arkadaşım neler yaşamışsınız minicik bedenine Rabbim Şafi adıyla şifa versin bir daha sağlıkla imtihan etmesin sen güçlü bir annesin anne koynunda çabucak iyileşecek inş bebişin sana muhtaç bir yavrun daha var... Rabbim sana güç versin kolay kılsın iyileşme sürecinizi... Ağrı'larına da kıyamam çabucak geçer inş. Benim ki omuzunjn kırık olduğundan her gece iniliyor içim gidiyor kimse evladıyla sınanmasın inş...

Benim kızdan da geliyor akıntı ara ara çok hafifçe temizlemeye çalışıyorum bir yerini acıtmaktan korkuyorum temizlemesem de aralarına girip mikrop olacak bilemiyorum yani

Kızlar göğüs pedlerim sırılsıklam oluyor . Gece atletim bile ıslanmış. Göğüs Kalkan'ımı alsam acaba ? 1 günden akan sütü buzluğa atacak kadar çok gelirmi acaba??

Canım ben gündüz kalkan gece ped koyuyorum çünkü hareket ettikçe kalkan açılıp bütün biriken süt üstüme dökülüyor. Ya da ben kullanmayı tam bilmiyorum :( ama gündüz 2-3 saat dursa Kalkan'lar 20-30 cc süt birikiyor. Hem aktığı için göğsüm de sert olmuyor

kizlar sarılıkta bebegi camin ardindan gunese tutucaz ya ciplak mi olmasi gerekio sadece yuzunden alsa yetmez mi teni hassas ya zarar gormesin diyorum..
saglik ocagina gidicez bgn topuk kani icin hemsire gelince bi de biz bakalim sariliga yüksek gozukurse test için hastaneye gondeririz dedi bn endiselendim yine..m

Merhaba yaklaşık 2 gün yani 48 saat normal sancı çektikten sonra rahimde kanamam fazlalaştığı ve Doğum olmadan yırtılma olduğu için son anda gece saat 2 de kendi isteğimle sezeryan talebinde bulunarak spinal sezeryan oldum kızım doğdu ama şu an yoğun bakımda ciğerlerine su kaçmış 1 hafta ile 9 gün arasında yoğun bakımda kalacak inşallah iyileşecek evet normal Doğum faydalı güzel ama bazen sezeryan hayat kurtarıcı olabiliyor 41+4 te normal Doğum heleki sezeryan sonrası normal doğum yapmak aslında güç bir karardı fakat her şey normal olunca normal doğum kararı vermiştik fakat bazen bazı şeyleri akışına bırakmak çok ısrarcı olmamak ve iç güdülerinize güvenmek gerekiyor doktorum bu konuda tercihi bana bıraktı ben sezeryanı tercih ettim iyi ki etmişim belki normal olsa ıkınma esnasında daha çok yırtık olacak belki daha çok kanama olacak belki kızıma kavuşamayacaktım Allah bilir orasını Yusuf Bey i tavsiye ederim kendisi normal Doğum yanlısı iyi bir doktor
Merhabalar,
Çok geçmiş olsun :( inşallah bebeğiniz en kısa zamanda sağlıklı güçlü bir şekilde iyileşir. Sezeryan tabii ki gerektiği zaman yapılması gereken bir şey o konuda asla kesin katı düşüncelerim yok benim. ben sadece gereksiz sezaryene karşıyım ki maalesef ülkemizde bu da sıkça karşılaşılan bir durum. Bu durumda bile bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Tekrar tekrar acil şifalar diliyorum.

Kizlar hani bebek emince meme sut uretmeye uyariliyormus ya. Silikon ucla da ayni sey olur mu? Biliyorum.bu emzirmeyle ilgili kirk soru sordum kafanizi sisirdim ama napim emsin istiyorum...

kizlar sarılıkta bebegi camin ardindan gunese tutucaz ya ciplak mi olmasi gerekio sadece yuzunden alsa yetmez mi teni hassas ya zarar gormesin diyorum..
saglik ocagina gidicez bgn topuk kani icin hemsire gelince bi de biz bakalim sariliga yüksek gozukurse test için hastaneye gondeririz dedi bn endiselendim yine..m
Canim sadece yuzu mu sari? Dr bana bebeklerin yuzu sari olur onemli olan bacaklarinin pembe beyaz olmasi dedi. Bizimki o sekilde msela ben yuzunu sorun etmiyorum bu yuzden

İnşallah ya :KK43: benim de sağ taraf sorunluydu açılmış gibi duruyordu benim doktor da sorun değil gaz bezi ve plasterle kapat kaynar geri demişti. özellikle kenarlar ağrıyor dedim oralar sıkı olsun diye farklı dikiş atıyoruz ondan daha çok ağrır demişti. Biz mi büyütüyoruz bilmiyorum ama ağrıdıkça şüpheleniyorum :KK43:

Benim kızdan da geliyor akıntı ara ara çok hafifçe temizlemeye çalışıyorum bir yerini acıtmaktan korkuyorum temizlemesem de aralarına girip mikrop olacak bilemiyorum yani

Canım ben gündüz kalkan gece ped koyuyorum çünkü hareket ettikçe kalkan açılıp bütün biriken süt üstüme dökülüyor. Ya da ben kullanmayı tam bilmiyorum :KK43: ama gündüz 2-3 saat dursa Kalkan'lar 20-30 cc süt birikiyor. Hem aktığı için göğsüm de sert olmuyor
Kalkanin ustunde gunluk 1 saat kullanin fln yaziyo? Benim uclari yara oldugundan takiyorum pede yapisiyo yara. Ama sut akmiyo. Bideo icindeki silikon gibi olan kismi takiyor musun ben takmiyorum. Ne ise yariyo. Uzun sure takmak zararli olur mu ki

Bende seninle aynı durumdayım. Artmıyor arttıramıyorum. Ne yediysem de içtiysem de artmadı. Sen takviye kaç cc. mama veriyorsun. Herzaman mı sağıyorsun.

Ben 3 saatte bir 90 cc. veriyorum.
25 günlük kızım.
Herzaman sağmıyom günde 2 kez falan sağıyorum.

Sıkma canını süt bi anda bariz bi şekilde çoğalmaz. stresten uzak durmaya çalış. bebeğini elinden geldiğince sık emzir aç olsa da olmasa da. benim oğlum aç olmasa da bazen yarım saatte bir emmek istiyor. muhtemelen bundan dolay sütüm ilk günlere nazaran arttı. daha 1 hafta önce zar zor 70 cc çıkıyordu. bu aralar 100 cc geçiyor çok şükür. artmazsa da yapacak bişey yok sıkma canını.
tomris'in emzirme notları diye yazılar var bi incele istersen.

Benim baştan beri 30 cc.
Bi defa sadece 60 cc çıktı.
O Gün iyi dinlendim beslendim.
Ama bi daha öyle dinlendiğim bi gün olmadı.
Hergün 3 saat uyuyorum en fazla.

Çok sağol canım :))

Revna Revna canım bende öyleyim oğlumda sağıyordum 40 cc geçmiyordu çok ağladım üzüldüm hastaydım ama mama takviyesiyle büyüttüm şükürler olsun zaten oda emmeyi çok sevmezdi dolu dolu gelsin isterdi . Şimdi kızım emiyor ama yetiyor mu diye düşünüyorum geceleri 30 cc mama veriyorum bazen gündüz de veriyorum ne yapalım bizim çoçukların da rıskı bu kadar üzülme . Bende imrenerek bakıyorum öle dolaba koyanlara sütü taşanlara . Sağlıklı olsunlar da yeter bizim için .

Aynen.
Hayırlısı olsun.
Gönül ister mamayı bıraksın.
Ama Allah isterse böyle de sağlıklı olur.

İvodan yine sorular :) :

1- normal doğum yapan arkadaşlar dikişler düşünce pansumana devam ettiniz mi?
Bi de ben hep ılık su kullanıyorum lavobo sonrası. Soğuk su sancı yapıyo, sizde durum ne?

2- nerdeyse bi ay oldu ve hala kocaman duruyo göbeğim. 5-6 aylık hamile gibi.
Eşim ve annem sürekli bu böyle mi kalacak diye sorup moralimi bozuyolar.
Siz ne durumdasınız, eritebilen var mı? Ya da şu süreçte pratik bi çözüm uygulayan?

3-kızım uykuya çok zor dalıyor, yani en erken yarım saatte :KK43:
Kolay uyutma tekniği olanlar :KK66:???

merhabalar ben mart annelerindenim doğumum yakın aranızda lansinoh çiftli elektrikli pompa alan ve kullanan oldu mu kimisi iyi demiş kimisi kötü o kadar para verip elimde patlasın istemiyorum kullanan var mı acaba

Kızlar sütüm az az az ne yapcam mama vermiyorum günde bir kereye mahsus sagıp veriyorum biberonla.. Emdikten hemen sonra sagınca 25 cc çıkıyor.. Yavrum doymuyor mu az sütle mi doyuyor bilmiyorum :( önerisi olan

Arpa sut arttiriyormus ya siz tuketiyor musunuz? Malt icecek baktim tanesi 5tl cok pahali geldi bana acikcasi.

Bi de ben hep ılık su kullanıyorum lavobo sonrası. Soğuk su sancı yapıyo, sizde durum ne?

Siz ne durumdasınız, eritebilen var mı? Ya da şu süreçte pratik bi çözüm uygulayan?

Oncelikle sutunun artmasi senin dinlenmene uyumana bagli cnm uyuyamiyorsan zaten vucut cok uretemez. Kizin uyuyamiyorsa dogal olarak sen de uyuyamazsin. Benim gogsumu en cok dolduran sey uyku. 2 saat uyusam fark ediyor saginca. Bide benim oglum tam doyunca kapatiyor kendiliginden gozlerini. Tam doymamasiyla lakali olabilir mi istersen bi kereligine biberonu doldur icebildigi kadar icsin. Gece oglum doymadi uyumadi msl bi 40cc daha verdim 80 cc nin uzerine. Daha 8 gunluk ama dusun doymadi 80le:)

1 dikisler ne ara dustu bilmiyom ama düştü sanırım :) ben hiç pansumanı yapmadım krem verdi onu kullanıyorum şuan hala arada sürüyorum tam vajina girişinde ki dikişte acı var biraz daha ılık su hiç kullanmadım hep normal su ile temizlendim
2 ye cvp ben korse takıyorum çok az gobegim kalmıştı o da duzleniyo gören hiç doğum yapmış gibi değilsin diyo :) korse takabilirsin kullanmiyosan
3 e cvbim oğluşum hastaneye yatmadan önce arada benim de oluyodu zor daliyodu salliyodum biraz yada hemen yerine almiyodum çünkü hemen gözünü aciyodu

Ben böyleyim şuan :)

Eklentiler

• IMG_20170302_135900.webp
    IMG_20170302_135900.webp
    12,4 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_20170302_135847.webp
    IMG_20170302_135847.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 82
Canim sadece yuzu mu sari? Dr bana bebeklerin yuzu sari olur onemli olan bacaklarinin pembe beyaz olmasi dedi. Bizimki o sekilde msela ben yuzunu sorun etmiyorum bu yuzden
Ayni benimkinin de yuzu sari ama doktor ve saglik ocagindaki hsire bacak ve avuc iclerinin sari olmasina bakariz dedi.ben de onu takip ediyorum.

Back
X