• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

ihmal etme o zaman canm git mutlaka makatta catlama falan vardir belki insallah iyo cikar sonuclarim bnm de mikrop varmis iste cok garip bi dişki gercekten doktor ilac vermedo sabahtan beri su icip duruorumd bakalim Insallah atlatiriz
inşallah canım teşekkür ederim. pazartesiye randevu aldım bakalım. geçmiş olsun sana da

Bende iki gün hep mama verdim biberonla ama çok şükür unutmadı emme isteği varsa unutmuyo kolay kolay ama memeyi svmeyen bebek naparsan yap almiyo
Evet bak katiliyorum ona benim eltimin bebegi aliyodu memeyi ama emziresi gelmiyomus mama vermeye baslamislardi bebek ememyi almiyo sut yok falan deyip dayadi mamayi tabi sonra pisman oldu meemyi vermeye calisti almadi ebbek 1 yasinda hala mamayla besleniyo normalde ek gida yemesi lazim cocuk ek gidadan cok mama yiyo her bebek bir olmuyo tabiki rabbim hepimize her anlamda kolaylik versin kizlar kadin olmak zor annelikse dunyanin en guzel seyi rabbim kimsenin kucagini bos birakma

Kızlar yukarıdaki mesajımla alakalı bi çok yoruma baktım ama bunlar yenmezse hakikaten vitaminsiz kalırız . Sanırım sadece baklagillerden be sütü sade içmekten kaçınıcam. Abartmadan bir çoğu yenebilir gibi geldi ..Hemoroid problemi içinde katı gıdadan kaçınıcam . Onun dışında deneme yanılma en mantıklısı . Emzirip gazını çıkarınca ve rezene çayına devam edersek sorun olmaz inş ..

Slm annisler..
Yine bir suru seyi okuyamasamda gözüme carpanlari okuyup dinlenmeye caliscam uykuszluk mahvedio insani ve gerckten sutu azaltio 1 gun oncesi 6 ya kdr nobetteyken dun biraz daha erken uyudugu icin oglum biraz uyuyabildim 1 gunumuz 1 gunumuzu tutmuo bizm..
Oyle yaşanılası betimlemissin ki cnm yasadiklariniz gozumde canlandi resmen cok cok zor:KK42:Bir daha agir sinavlar yasatmasin rabbim size cok cok saglikli olsun kuzucun artik anlatabileceginiz hep guzel anilariniz olsun..

Daha sindiremeden sut fazlasini agzindan atiodur cnm bizde de oyle oluo o zmnlarda emzirme arasini biraz uzun tut sindirebilsin fiskirtmadigi surece sorun olmuomus drlara gore..

Kuzum ben daha once paylasmistim msjlarima bi goz at istersen ama bazi gıdalar annede cok gaz yaptrirken bazilari az yaptrio deneme yanilmayla bulcan onu da taze fasulye gaz yapanlar listesnde ama bende asiri yapmadi misal..

Bize verdiler orda hemsire 15 gunlukken baslaycaksiniz demisti ama dr anne sutunde olmayan tek vitamin d vitamini o yuzden hemn basla dedigi icin basladk gunde 1 kez 3 damla verioz..
benimki vitamin şeklinde verdi a c ve d vitamini galiba. günde 15 damla

Kızlar bugün int Vita malt içeçegi aldım bana çok şekerli geldi ya içemedim bide aç karnına içmek gerekmiş kullanan bar mu aramızda

kızlar kontrole gidenler bebişler ne kadar almış?
1 ay sonunda boyu 55cm kg 3800 çıktı. 600 gr almış ve 4 cm uzamış
Ohhh masaAllah kuzum benim cok sevibdim bend ecuma gidicem bakalim guzel kizim kac kilo almis en son 22 subatta gittigimizde 560 gr almisti 3 kilo dogdu hastabeden 2900 cikti 8 subatta bakalim simdi kac kilo almis gr yada ne kadar boyu olmus cok merak ediyorum ben evde olctugumde boyu 55 cm ama yanlis mi olcuyom bilmiyom ;)

kizlar bebegim 1 aylik oldu. kakayi gunde 1 kezz yapmaya basladi. 3 gundur boyle. sizde durumlar nasil?

kızlar kontrole gidenler bebişler ne kadar almış?
1 ay sonunda boyu 55cm kg 3800 çıktı. 600 gr almış ve 4 cm uzamış
Dün sağlık ocağında 4600 gr dediler boyunu 57 cm. Bugün kontrolde 4400 gr dedi doktor. Tabi Doktorun kini baz alıyorum çünkü 6 gunlukken doktor olmuştu aynı yeri takip etmek daha mamtikli. 3400du 1 kilo almış bizimki 26 günde sadece anne sütü veriyorum. Boyunu olcmedi ben de sormadım.
kizlar bebegim 1 aylik oldu. kakayi gunde 1 kezz yapmaya basladi. 3 gundur boyle. sizde durumlar nasil?
Bizimki en az 3 kez yapıyor kaka yi.

Dün sağlık ocağında 4600 gr dediler boyunu 57 cm. Bugün kontrolde 4400 gr dedi doktor. Tabi Doktorun kini baz alıyorum çünkü 6 gunlukken doktor olmuştu aynı yeri takip etmek daha mamtikli. 3400du 1 kilo almış bizimki 26 günde sadece anne sütü veriyorum. Boyunu olcmedi ben de sormadım.

Bizimki en az 3 kez yapıyor kaka yi.

Bebegi güzel kg alan anne tebrik ediyorum demekki son sütü vermişsn.. O zaman sorularım olacak
1:bir meme kaç dk emiyor
2:aynı emmede iki meme birden mi yoksa tek meme verip uyuyp diğer memeyi mi veriyorsn
3:kaç saate bir emşyoru
4:sagıp biberonla veriyormsn

Şimdiden cok teşekkür ederim

Arkadaşlar uzun zamandır giremiyorum. Öncelikle Doğum yapmış arkadaşlarım, geçmiş olsun, bol sütlü gazsız geceler diliyorum. Biraz stresli bir dönemdi benim için ama atlatıyoruz çok şükür. Kızım bugün 15 günlük oldu. Göbeği, 9 günlükken düştü. Bugün sağlık ocağı kontrolümüz vardı, ebe göbeğine baktı kanarsa tekrar getir dedi. Eve geldik atletinde kuru leke gördüm. Bu normal mi, nette araştırdım koku iltihap yok gibi. Sizin bebeciklerin göbekleri de böyle mi o içindeki parça var mı? Düştü mü?

Canım benim kızımın ki De aynıydı dün yaktirdik. Tekrar ederse getir tekrar yakarış dedi. 3 hakkı varmış yakmanin. Önemli bir sorun bu bence bir doktora danış :dua:

Bebegi güzel kg alan anne tebrik ediyorum demekki son sütü vermişsn.. O zaman sorularım olacak
1:bir meme kaç dk emiyor
2:aynı emmede iki meme birden mi yoksa tek meme verip uyuyp diğer memeyi mi veriyorsn
3:kaç saate bir emşyoru
4:sagıp biberonla veriyormsn

Şimdiden cok teşekkür ederim
Sağol canim.
1-tek meme genelde 20-30 dk emiyor. Çoğunlukla 30 dk bazen de geçiyor.
2 - benim oğlum memede uyuduğu ve uyrken başka memeyeyi almadığı içi mecburen tek meme veriyorum her emzirmede. Bir sonraki emzirmede diğerini veriyorum. Normalde yanlış bir uygulama. sen diğer memeyi verebiliyorsan ikisini de en az 15 20 dk emzir. Bir sonrakinde en sondan başlayın denme sebebi de son memede kalan yağlı kısım. Benimki uzun emdiği için tek meme deki yağlı kısmı genelde alıyor.
3-geceleri 2-4 saat arası değişiyor. gunduz bazen uzun bazen de kısa uyuyor uyanmasina bağlı olarak emziriyorum. Gece de yine en az 20 30 dk. Gündüz bazen 15 dk da bir, uyursa 2 3 saatte bir emiyor. Ama genelde gündüz çok sık emiyor. kilo almasında en büyük etken ne zaman isterse o zaman emiyor olmasi. bazen çekilmez oluyor bu durum ama yapacak bişey yok. Emmeden susmuyor.
4-gogsum çok sık emilmekten bazen cok aciyor o zamanlar sagip veriyorum. Onda da yaklaşık 80 90 cc veriyorum. Bu dediğim 3 4 günde bir tabi. biberona alismasini istemiyorum.

Bi de çok gaz sorunu yaşayanlara nacizane tavsiyem bebeğe özellikle ayaklarına kundak yapmayın ki bebegin ayakları hareketli olsun. o zaman kendileri daha rahat çıkarıyorlar. Bi yerde okumustum bebekler hareketsiz olduklari icin gazlsrini cikarmakta zorlaniyorlar diye.Benim oğlum bu şekilde baya gazını çıkarıyor. kendi cikaramadiginda ben ayaklarını yavaş bi şekilde bacaklarını karnına doğru iterek yardumci oluyorum.Sizde ise yarar mi bilmiyorum. Her bebek farklıdır sonuçta. Denemekten zarar gelmez.

Son düzenleme:
Selam annisler :dua:
Loveali Loveali kuzum çok sevindim inan ki Rabbim bir daha yasatmasin uzaklaştırması n tavrından seni :KK50:

Bu arada bizim kızçenin kontorulune gittik dün . 3. 190 Gr doğmuştu sıpa :super:
17. Gününde 3.620 kilo olmuşuz . :KK54:

Çok kilo almamış ama çok şükür doyuyor demek ki sıpa.

Burada paylaşmıştır bebeğimin göbeği kanıyor düştükten sonra diye. Onu da gösterdik ve göbüsünü yaktılar kızımın. :KK43:

Eğer kanama devam ederse tekrar getir 3 kere yakilabilir dedi . :110:

Gaz damlası verdi vede d vitamini verdi .

Sütü az gelen annelere de tavsiyem bana doğ mdan sonra doktorum direkt verdi GALACTAGO bitkisel ekstreler içeren takviye edici gıda. C vitamini , Pooibos ekstresi , rezene meyvesi ekstresi , mine çiçeği gibi toprak üstü ekstresi , hayıt meyvesi ekstresi, kecisedefotu ekstresi, arpa meyvesi ekstresi içeriyor. Suya süte veya meyve suyuna damaltilarak içiliyor . İnanın ki içtikten sonra goguslerim doluyor. Normalde günde 3 kere içilmesi gerekiyor. Ben 1 kere içiyorum ve de çok şükür yetiyor .. Tavsiye ediyorum :anneadayı:

Loveali Loveali kuzum çok sevindim inan ki Rabbim bir daha yasatmasin uzaklaştırması n tavrından seni :KK50:

Bu arada bizim kızçenin kontorulune gittik dün . 3. 190 Gr doğmuştu sıpa :super:

Burada paylaşmıştır bebeğimin göbeği kanıyor düştükten sonra diye. Onu da gösterdik ve göbüsünü yaktılar kızımın. :KK43:

Sütü az gelen annelere de tavsiyem bana doğ mdan sonra doktorum direkt verdi GALACTAGO bitkisel ekstreler içeren takviye edici gıda. C vitamini , Pooibos ekstresi , rezene meyvesi ekstresi , mine çiçeği gibi toprak üstü ekstresi , hayıt meyvesi ekstresi, kecisedefotu ekstresi, arpa meyvesi ekstresi içeriyor. Suya süte veya meyve suyuna damaltilarak içiliyor . İnanın ki içtikten sonra goguslerim doluyor. Normalde günde 3 kere içilmesi gerekiyor. Ben 1 kere içiyorum ve de çok şükür yetiyor .. Tavsiye ediyorum :anneadayı:
Amin inş canım

c

cnm su göbek deliği olayını anlamadim bizim de düştükten sonra bi kanamis kurumus orda. surekli bir kanama yok ama orasi kuru duruo hala ustunde bahsettigin boyle bi sey mi yoksa surekli kanaması mi??
bi de bu yakma olayi nasil bisi??saglik ocagi mi yapior onu hastane mi?

Sağol canim.
1-tek meme genelde 20-30 dk emiyor. Çoğunlukla 30 dk bazen de geçiyor.
2 - benim oğlum memede uyuduğu ve uyrken başka memeyeyi almadığı içi mecburen tek meme veriyorum her emzirmede. Bir sonraki emzirmede diğerini veriyorum. Normalde yanlış bir uygulama. sen diğer memeyi verebiliyorsan ikisini de en az 15 20 dk emzir. Bir sonrakinde en sondan başlayın denme sebebi de son memede kalan yağlı kısım. Benimki uzun emdiği için tek meme deki yağlı kısmı genelde alıyor.
3-geceleri 2-4 saat arası değişiyor. gunduz bazen uzun bazen de kısa uyuyor uyanmasina bağlı olarak emziriyorum. Gece de yine en az 20 30 dk. Gündüz bazen 15 dk da bir, uyursa 2 3 saatte bir emiyor. Ama genelde gündüz çok sık emiyor. kilo almasında en büyük etken ne zaman isterse o zaman emiyor olmasi. bazen çekilmez oluyor bu durum ama yapacak bişey yok. Emmeden susmuyor.
4-gogsum çok sık emilmekten bazen cok aciyor o zamanlar sagip veriyorum. Onda da yaklaşık 80 90 cc veriyorum. Bu dediğim 3 4 günde bir tabi. biberona alismasini istemiyorum.

Bi de çok gaz sorunu yaşayanlara nacizane tavsiyem bebeğe özellikle ayaklarına kundak yapmayın ki bebegin ayakları hareketli olsun. o zaman kendileri daha rahat çıkarıyorlar. Bi yerde okumustum bebekler hareketsiz olduklari icin gazlsrini cikarmakta zorlaniyorlar diye.Benim oğlum bu şekilde baya gazını çıkarıyor. kendi cikaramadiginda ben ayaklarını yavaş bi şekilde bacaklarını karnına doğru iterek yardumci oluyorum.Sizde ise yarar mi bilmiyorum. Her bebek farklıdır sonuçta. Denemekten zarar gelmez.

80-90 cc mi bu benim için çok büyük bir hayal.. Emzirdikren hemen sonra 25 cc çıkıyor her ikisnden...

kizlar bnm oglan meme tutmuor biliosunuzz pompa malzemleri meme ucu çıkarıcı silkon uclar gogus kalkani emzik biberon gibi butun bu yapay seylerden cok sıkıldım bunlarla ugrasmak steril etmek nasil da uğrasli ve sinir bozucu :kızgın:gene sutum var cok şükür ama zaten emzirememek zor bi de bunlar beni ruhem ve fiziken yoruyor...
sütünü sagan arkadaslar bir ogunde ne kadar sut veriosunuz tekrar tekrar ilitmamak ziyan etmemek icin tam bolmek istiyorum ilk zamanlar 30cc falan veriodm smdi 90 cc falan cikio iki gögusten ikiye bolsem yeterli mi ??

Back
X