• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Kızlar birinci ay aşısı bacaktanmı oluyordu. Aşıya gideceğiz ona göre kıyafet giydireceğim.

Emziğe alıştırma sürecimiz hızla devam ediyor...
O atıyor ben veriyorum. :)
Yanlışlıkla emmeye başlayınca da kendi kendine uyuya kalıyor.
Valla bir an önce alışsa iyi olacak...
Bizimkide aynı şekilde :) 0-6 ay emzik numarası acaba büyüğünü alsam dahamı iyi tutar diye düşünüyorum. Büyük oğlumda almadığım emzik kalmamıştı. En sonunda bakkalda satılan fatoş emziği tutmuştu. Emziğe servet yatırmıştım ozamanlar. Gidip bir liralık bakkal memesini tutmuştu.

Bizimki başta alıyodu çok küçük çenesi yorulur beni emmez diye vermedim şimdi de unutmuş yavru kuşum almıyo:) tabi beni emzik gibi kullanıyo 4 tane denedim bugün 5. Yi alıcam bakalım nolucak..

Kızlar birinci ay aşısı bacaktanmı oluyordu. Aşıya gideceğiz ona göre kıyafet giydireceğim.

Biz de bugün gittik canım bacaktan yaptılar..

Benimki de almıyor 3 5 kere bi emiyor bakti birsey gelmiyor aliyle attitiveriyor.. yordu beni her firsatta emmekten kusmaktan ama elimden birsey gelmiyor sac bantiyla agzina tutturdum bi kere ortalik havaya kalkti atamayinca:işsiz:

Oohh kırkınız çıkıyo yani maşallah :)
Benim eşim zaten çok istekli değildi ilişki konusunda, 2 aydır tık yok oyüzden bizde.
Ben de normalde seyrek olmasından rahatsız olurdum ama şuan işime geliyo.
Daa 30. Günümüzdeyiz.
40 bi dolsun bakalım.
Anlaşılır zaten abdest aldıktan sonra.
Gerçi geçen 'aklıma bile gelmiyo' deyip sinir etti beni.
Yani çok fedakar babayım bebeğimden öyle şeyleri düşünmeye fırsat kalmıyo demek istiyo :)
Ne demek aklıma gelmiyo, insan eşini görünce aklına gelmesi gerekir bence.
Neyse onu kırdığı potla başbaşa bırakıp kızımla ilgileniyorum ben de :)
@1melekvardi
bizde de tam tersi. bende de var ama:olamaz: zaten abdest aldım 4 gün oldu. yine de dr sordum ilişki yasak mı hala diye evet canım demiş gülmüş kadın ne dediyse artık:KK45:ama ben sezeryan oldum o konuda bir fikrim yok. yalnız şu çatlaklar bende aşırı özgüvensizlik yapıyor. eşimde hiç takılmıyorum düşünme böyle saçma şeyler deyip duruyor. yine de insan kendini aynada değişik görüyor yahu. her gün kantaron yağı sürüyorum biraz farketti rengi. bir an önce beyaza dönseydi:işsiz:

Benimki de almıyor 3 5 kere bi emiyor bakti birsey gelmiyor aliyle attitiveriyor.. yordu beni her firsatta emmekten kusmaktan ama elimden birsey gelmiyor sac bantiyla agzina tutturdum bi kere ortalik havaya kalkti atamayinca:işsiz:
Bizimki başta alıyodu çok küçük çenesi yorulur beni emmez diye vermedim şimdi de unutmuş yavru kuşum almıyo:) tabi beni emzik gibi kullanıyo 4 tane denedim bugün 5. Yi alıcam bakalım nolucak..

hangi marka deniyorsunuz kızlar? avent in vermiştim ben hemen aldı çok şükür. aslında daha ilk geceden annem verdi ağzına aranıyor diye. öyle kızmıştım ki ona. şimdi yazılanları görünce iyi kivermiş dedim. yalnız dr ve hemşireler aşırı kızıyor. sağlık ocağındaki kadından ayrı azar yedim dr dan ayrı:))

hangi marka deniyorsunuz kızlar? avent in vermiştim ben hemen aldı çok şükür. aslında daha ilk geceden annem verdi ağzına aranıyor diye. öyle kızmıştım ki ona. şimdi yazılanları görünce iyi kivermiş dedim. yalnız dr ve hemşireler aşırı kızıyor. sağlık ocağındaki kadından ayrı azar yedim dr dan ayrı:))
dr hemde ıyı bır dr emzık ver karnı doydugunda dedı nuk kullanıorum ben hemen tuttu ama uykuya dalarken aranıo verıorum maksımum on dk agznda duruordr sonra tutmuyor ıstemıor bıberon anne memesı emzık hepsını ılk baş tattırdım hepsını alıyor

Bizimkide aynı şekilde :) 0-6 ay emzik numarası acaba büyüğünü alsam dahamı iyi tutar diye düşünüyorum. Büyük oğlumda almadığım emzik kalmamıştı. En sonunda bakkalda satılan fatoş emziği tutmuştu. Emziğe servet yatırmıştım ozamanlar. Gidip bir liralık bakkal memesini tutmuştu.

Valla son ihtimal bakkal emziği düşünüyorum ben de :)
Emzik büyük kolaylık.
Ben de önce emziriyorum ,gözlerini kapatıp hafif dalınca emziği veriyorum ağzına.
Bazen uyanıp kızıyor ,bazen de emmeye devam ediyor ama kendiliğinden hiç tutmuyor.

Bizimkide hastanede tuttu ama anneyi emmez dedikleri için çok üstelemedik.
Şimdi de bir türlü kabul etmiyor.
Avent aldım ilk tutmadı. Wee damaklı aldım ,chicco damaklu kauçuk aldım ve en son avent soothie aldım ama sonuç aynı.
Şimdi bakkal emziği arıyorum :))
Emziği tutarsa çok rahatlarım. Şimdi zırt pırt emmek istiyor. Büyük oğlumda kızıyor ilgilenemediğim için.
Hayat memat meselesi oldu anlıyacağın :)

Canım seninki tutuyorsa tok olduğundan emin olduğunda sürekli koy ağzına. O attıkça geri ver. Benimli hiç tutmuyor,midesi bulanır gibi öğürüyor

persembe dr gıdecegım tam 1 aylık olucak bakalım kac kg aldı yazarım kızlar buraya

Kızım pişik oldu naptiysam geçmiyor ki pamuk kullanıyorum :KK43: hakiki zeytinyağı sürüyorum her seferinde doktor hametan yazmiş ama faydası olmadı sanki
Bi önerisi olan varmı kızlar çok üzülüyorım kıpkırmızı garibim
Bide ek olarak Prima premium care kullanıyordum baktım pişik molfix aldım yine aynı

Avent ,chicco damaklı kauçuk ,wee damaklu ve avent soothie denedik canım ama istemiyor.

Kızım pişik oldu naptiysam geçmiyor ki pamuk kullanıyorum :KK43: hakiki zeytinyağı sürüyorum her seferinde doktor hametan yazmiş ama faydası olmadı sanki
Bi önerisi olan varmı kızlar çok üzülüyorım kıpkırmızı garibim

Canım bez markasını değiştin mi ?
Eczaneden %3 eau borique hazırlat.
Her bez değişiminde popoyu ılık su ile yıka ve kurula. Pamuk ile bu solüsyonu sür ve kurumasını bekle. Son olarak desitin krem (%40 çinkolu) olanı sür ve kapat. Her bez değişiminde yap ,1 günde farkı göreceksin ;)

Canım bez markasını değiştin mi ?
Eczaneden %3 eau borique hazırlat.
Her bez değişiminde popoyu ılık su ile yıka ve kurula. Pamuk ile bu solüsyonu sür ve kurumasını bekle. Son olarak desitin krem (%40 çinkolu) olanı sür ve kapat. Her bez değişiminde yap ,1 günde farkı göreceksin :KK66:
Bak canım altta ekledim. Prima premium kullandım sonra molfix yine aynı
Bu dediklerini yaptirayım canım çok sağol boğazı bile pişik olmuş :(

Kızlar ben hastane tipi pompa kiralamıştım 1 ay ve günü dolduğu için gönderiyorum bugün.
Bazı geceler oğlum uykulu olduğu için çok aktif emmiyor ve sağıyordum.
Hastane sürecinde de çok işime yaradı. Acaba bi tane satın alsam mı yoksa ev hanımı için gereksiz mi ?
Pompası olan ve olmayanlar olarak düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

Ha bu arada sutunu arttirmak isteyenler en onemlisi kv den uzak olmak kesinlikle mumkunse hic gormemek ve duymamak:KK47::KK62:

Hatta mümkünse kp ve kayınlardan görümcelerden hepsinden uzak duralım :KK12:

Allahım grip olmuş o halde bize geliyor bebeği görcem diye :kızgın: pis üstü başıyla geldi yattı iki seksen :KK11: ben de banyodan çıkmışım bornozlu bornozlu tam o arada geldi allahım delirecem ya :kızgın:

Kızlar sizin durum mu daha vahim benimki mı bilemedim ne açıdan derseniz KV açısından bazılarının kötü de olsa karışan da olsa en azından bebeğe iyi yada kötü ilgi duyan birer KV niz var benim kv bilirsiniz 9 ay neler yaşadım ilk aylar düşük riski bulantilar yataktan çıkamadım bi tas çorba getirmemişti çocuğu bile sormamisti nasıl diye doğdu hastaneye zor bela geldi kiiii eşim dedi bunu da onu geçtim yavrum 8 gün hastanede kaldı da bi kez aradı ağzının ucuyla naptınız diye ne geldi ne bı daha aradı çıkmadan bi gün önce mı ne akşam geldiler geçmiş olsun nasılsın bebe nasıl üzülme vs bile hiçbirşey demedi neymiş hastaymış eşim öyle diyo bende ona geçmiş olsun neyin var bile demedim yavrum çıktı iki gün oldu yine gelmedi nasıl torunum diye el kadar yavrumu bile merak etmeyen bir kv var sizce hangisi daha kötü ben bilemedim :işsiz:

Varlığı bir dert yokluğu yara :duduk:

Ben de yarim donem krese vereyim dedim 500 liraymis bir de verenler hic memnun degil mecbur bi dahaki yila kadar boyle gececek seneye de krese gider bebegimiz de buyumus olur daha guzel olur hersey insallah.az once kzim uyudu oglumu ysrim saatligne asagiya indirdim inmeden once viks kutusunu sakladim:KK53: ama aklim hep evde kaldi kizim aglar da acip memesini verir mi diye gecen gun kulak copuyle poposuna zeytin yag surmus ucunu icine sokarak kafayi yicektim az daha diger toruna biz biyle yapardik diyor:oha: esime de bisey diyemiyorum cunku annesiyle ilgili ne desem saldiriya geciyor ben kotu gelin oluyorum :işsiz:

Aynen ağzımı açsam hemen savunuyor bütün sülalesini kimse için birşey diyemiyorum böyle değildi bu adam ben Doğum yapınca delirdi :işsiz:

Bende avent ve bebedor denedim baska da almadim acikcasi. Agzina alıyor birsey gelmeyince atıyor cunku hic almiyor değil mubareğin isine gelmiyor bis yere cenesini yormak:KK12: bende artik vazgeçiyorum yavas yavas ne yapayım..

Back
X