• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Kizlar benim bebis sol göğsümde ne zaman emse bogazinda kaliyor süt üzerine kayniyor diye galiba daha sonrada kiziyor almiyor agzina bundan dolayi 10 dakika emiyor. Ama gazini çıkartıyor. Vicdanım rahat olmuyor acaba doyuyor mudur tecrubeli anneler..

Benim çok fazlaydı mide yanması artık eczacı bile su niyetine mi içiyor diye sormuştu şuruplardan için. Kızım kıl yumağı gibi simsiyah saçlı doğdu rahat tokaya uygundu ama şimdi sararıyor ve dökülüyor...
Ayva da da abimizde de bunda da sol yanak ve çene de Gamze var ayva birkaç yemişimdir

Ben hafta sonu çıktım ama sahile gittik bir haftalıktık Bebek için süt sğdım ağlarsa diye hç uyanmadı yarım saat durup döndük
Benim oğluşum da çok saçlı doğdu ve gamzesi var :)

Bende mide yanması nerdeyse hiç olmadı ama oğlum saçlı doğdu. Ayva da yedim biraz gamze yok maalesef.
Kızlar göz renginden bahsetmissiniz ama internette 8 9 aydan önce netlesecek yazıyor. Bizimki mavi gibi ama emin olamıyorum. babamızın gözü mavi belki ona çeker.

Buz geçen pazar çıkardık eşimle kalın giydirerek. Gittiğimiz yer açık havaydi fazla insan teması da olmadı. emzirmeyi arabada yaptım. Ama kendim dışarı çıkmaya cesaret edemiyorum dediğin gibi emzirme sıkıntı olur diye. onun için dolaba süt yedeklemem lazım ama bizimki sürekli emmek istediği için ona sıra gelmiyor. emme işini bi düzene sokabilsem dolaba yedek yapmak istiyorum. Dışarı çıktığımda bi kaç saat idare eder.
Göz rengi şuan hep renkli gibi oluyo galiba bebeklerde bakalım bizimkiler ne renk olcak:)

Göz rengi şuan hep renkli gibi oluyo galiba bebeklerde bakalım bizimkiler ne renk olcak:)
Evt genelde maviye yakın gri gibi olurmuş bebekler doğduğunda.
bretta bretta eşin yardımcısı oluyorsa kendini şanslı hissetmelisin. hiç bir ise karismayip bi de çok bilmiş yemek temizlik vs ev işi bekleyen koca tipi çok maalesef. Çok sukur benim eşim öyle biri değil. Keza senin de öyle değilmiş. Yeri geliyor ben bile ofluyorum geceleri bi kaç kez uyaninca ağlayıp durduramadigimda. ben eşimi başka odaya gönderdim hafta içi. ise gidiyor erkenden sabah araba kullanıyor. Uykulu uykulu bişey olmasın diye, hem gece onun yapabileceği bir şey de yok zaten. Karşılıklı anlayış olduktan sonra ben eşimden çok şey beklemiyorum. Zaten bebek bakımında yspabildikleri sınırlı. Bizim de yeni hayatımıza alismamiz için zamana ihtiyacimiz var. Ne eşini ne kendini bu süreçte fazla uzup yıpratma. Ne kadar pozitif olursan o kadar kolay alisirsin.

Canim bosvwr den doktorun ne dedigni ya aci mi ceksin minnak yavrun aptamil veriyorum ben sen de aptamile gec ayrica kimyon cayi veriyirum siddetle tavsiye ederim ben kilo felan derdinde degilim kizim aci cekmesin huzurla uyusun yeter

Kimyon çayı evde mi yapıyosun canım
Nası bişey tam olarak
Bi de sen mi içiyosun bebeğe mi içiriyosun

kızlar simdi sütü sagdik ya mesela oda sıcaklığında duruo 1 saat ya da 2 saat sonra bebise vericez o zaman kendi sicakligigla mi veriosunz yoksa sicak suyun içinde biraz ilitio musunuz?

Rezene çayı ne için kuzum
Rezene bebeğim gazı için Can'ım ... birde kimyon ve anasondu sanırım onlarlada oluyor ama ben şimdilik sadece rezene içiyorum 2 fincan (sabah - akşam ) 1 tatlı kaşığı rezeneyi kaynamış fincana döküp demliyorum . Ilıyınca süzüp içiyorum . Aktarlarda satılıyor . İstersen şeker yada balla tatlandırabilirsin deniliyor ..

Kızlar selam ... bebeğim ağzından bazen sütü çıkarıyordu . Kusma gibi değildi . 9 günlükken yattığı yerden ki bu kusma idi sanırım . Daha 2 haftalığız ve dün eşim beşiğinde sallarken bayağı kusmuş. Paniktenmi bilmiyorum burnundan dahi geldi diyor . Dediğiniz gibi gazmı? Üşütme olabilirmi ?

Kızlar selam ... bebeğim ağzından bazen sütü çıkarıyordu . Kusma gibi değildi . 9 günlükken yattığı yerden ki bu kusma idi sanırım . Daha 2 haftalığız ve dün eşim beşiğinde sallarken bayağı kusmuş. Paniktenmi bilmiyorum burnundan dahi geldi diyor . Dediğiniz gibi gazmı? Üşütme olabilirmi ?
bir defa olduysa korkacak birşey yok ..bazen gaz çıkarmak isterken kusuyorlar..2 haftalıkken benim kızım da fazla emmişti burnundan gelecek şekilde kustu .bi daha yaşamadık o derece ama çok emip gaz çıkarmaya çalışırken kusuyor hala:KK52::kusmuk:

20170308_093955.webp
hamilelikten beri snapchatta takip ettiğim biri vardı.geçenlerde evine yenidoğan hemşiresi geldi ve yenidoğan bakımıyla ilgili bi dolu bilgi verdi..bu da bakım programı..ilk 3 ay tüm bebeklerde aynı oluyormuş..paylaşmak istedim:KK39:

Eki Görüntüle 1963947 hamilelikten beri snapchatta takip ettiğim biri vardı.geçenlerde evine yenidoğan hemşiresi geldi ve yenidoğan bakımıyla ilgili bi dolu bilgi verdi..bu da bakım programı..ilk 3 ay tüm bebeklerde aynı oluyormuş..paylaşmak istedim:KK39:
Bizim bir anımız bir anımızı tutmuyorki :(

kizlar 15.gun kontrolumuze gidicez de özellikle sormam gereken bisi var mi gitmisken. doktorlar sormadan anlatmio bazi seyleri malum bi sonraki kontrol 1.aylikken o yüzden herhangi bi seyi atlamak istemiorum

kızlar simdi sütü sagdik ya mesela oda sıcaklığında duruo 1 saat ya da 2 saat sonra bebise vericez o zaman kendi sicakligigla mi veriosunz yoksa sicak suyun içinde biraz ilitio musunuz?
Ben 1 2 dk kaynar suda bekletiyorum canim.

Eki Görüntüle 1963947 hamilelikten beri snapchatta takip ettiğim biri vardı.geçenlerde evine yenidoğan hemşiresi geldi ve yenidoğan bakımıyla ilgili bi dolu bilgi verdi..bu da bakım programı..ilk 3 ay tüm bebeklerde aynı oluyormuş..paylaşmak istedim:KK39:
Bizde böyle bir düzen söz konusu değil. Emmesi düzenli değil doğaçlama. Uyku desen öyle Memede uyuyor kimi zaman 5 dk 10 dk kimi zaman 2 3 saat. Altını ben 2 3 saati gecirmiyorum pisik olmasın diye. Sadece gece bazen 4 5 saati bulabiliyor uykudan uyandirmayayim diye. Belki 2 aydan sonra bu program yapılabilir ama şimdi imkanı yok yapamam.

Pehh ne hoş ne hoş.benim kız tuvalete gitmeme bile fırsat vermiyo yaaaa

Canım benimkinin hep geliyodu burnundan telaslanma bence Dr umuz normal demişti bu ara pek gelmiyo senin günlerde daha çok geliyodu

Bu arada kaç gündür sorcam sorcam hep unutuyom alakasız olacak ama doğum yaptığım günden beri merak ediyom soriyim bari :) hanı bende dahil su midesi çok yanan arkadaşlar vardı ya bebekleriniz çok saçlı mı doğdu :) birde çok ayva yiyen arkadaşlar bebekleriniz gamzeli mı :)
Merhaba evet benim midem çok yandı ve oğlum saçlı doğdu. Ayvayı da çok yemedim ama yedim oğlumun gamzesi var ☺️☺️☺️

Canım benimkinin hep geliyodu burnundan telaslanma bence Dr umuz normal demişti bu ara pek gelmiyo senin günlerde daha çok geliyodu
Öyle diyorlar evet Cnm .. gözlerine bakıyoruz valla 1 damla fazla içsin , 5 dk fazla uyusun diye :halay:

Kızlar siz kaç günde bir yıkıyosunuz bebeği? Biz 14 günlük olduk haftada şuan 2 kez ..

Birde göbeğimiz 2 hafta oldu düşmedi . Hemşirenin kesmesine bağlı deniliyor ne derece doğru acaba? Kimi 3 günde kimi 20 günde düşüyormuş :işsiz:

Canım benim de sağ tarafta vardı açılmış gibi diğer yerlerden farklı duruyordu ve ilk günkü gibi ağrıyordu Doktorum açılma olabilir hareketlerine dikkat et oranın üstüne gazlı bez kapat biraz büzüştürerek bantla kendi kendine kaynar demişti işe yaradı gerçekten :KK66: sen de zorlama kendini ben iyi oldum sanıp böyle oldum :KK43:

Ben de yaaa artık kalabalık görmek istemiyorum kafamı dinlemek kendi işimi kendim görmek istiyorum zaten misafir de bitmiyor of offf :işsiz:

Canım çok sevindim gözün aydın :KK66: çok güzel bir Doğum olmuş :) keşke ben de normal doğurabilseydim :işsiz:

Bizim 19. Gün hala atletine leke çıkıyor kurumadı da tam içinde o parça duruyor bir müddet sonra o parça düşermiş

Allahım tam ağzının üstüne kürekle vuracaksın onun ya :sinirli: küçük göğsü büyük göğsü mü var süt için? Benim göğsümü görsen :KK70: küçücük ama yetiyor çok şükür. Sen onu duyma var olan sütünü kestirecek zorla

Kusarken fışkırır gibi mi oluyor canım? Benimki de fazla emince kusuyor ama ağzından akıtıyor
Saol kuzum benim tabiki herkes normal doğurmak ister ama olsun önemli olan bebişlerimizin sağlığı :)

Back
X