• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Ben de anlamıyorum canım.
Sanırım idrar tahlili vercem 40ı çıktığı halde devam ederse.
Dr.da biraz gözlemle geçmezse gel dedi.
İkimiz de yorgunluktan gözümüz yarı açık gün boyu ama ne kendi uyyo yavrucak ne de beni uyutuyo... :KK43:
Peki uyanık kaldığı süre içinde ne yapıyor. benim oğlum 10 15 dk kendi kendine oyalaniyor sonra tabi emmek istiyor. meme vermezsem ağlıyor mecbur veriyorum . Benimkinin o kadar uzun süre uyanık kaldığını dusunemiyorun. inşallah düzelir bir an önce. Allah kolaylik versin canim.

Ağlicam artık yaaaa :kızgın: benim kızım ne kadar hıysuz oldu saat 10 dan beri sadece yarım saat uyudu sürekli emmek istiyor uyumuyor gözler açık bakıyor öyle :sinirli:

Ağlicam artık yaaaa :kızgın: benim kızım ne kadar hıysuz oldu saat 10 dan beri sadece yarım saat uyudu sürekli emmek istiyor uyumuyor gözler açık bakıyor öyle :sinirli:
bnmkıde bu gece ayakta bakıo etrafa kakası var sanırım bıntırlunyapamadı uyusada bende uyusam sırtım bolunuyo ortadan ıkıye ya

Amin canım cümlemizin inşallah
Evet eşim öyledir,en zor zamanlarımda hep köstek oldu,zaten kaynanam baştan belliydi. İlk bebeğim Allah bana bağışlasın bir dahada düşünmüyorum zaten,çocuğa yazık daha 16 günlük yanında sesini yükseltiyor eşim dişlerimi sıkıyorum,ve güçleneceğim günlerin gelmesini bekliyorum
benimki de bilgisayar ve tlf ile oyun oynuyor oradaki zaman kadar bize syirmiyomhaftada iki en fazla uc gün ofise işe gitti oda en uzunu 5 saat yani oda evde benim gibi boynu piştiğinde tutturdu anası ile pudra diye evinde varmış getirmiş tarihi geçmiş göz kremi ile pudra bakmasam sürecek çıldırdım gitti bu defa eczaneden pudra aldı benim sudocrem ve advantan vardı bende onu kullaniyordum iyileşti bugün pudra almış kolunun altı pişik olmuş dedim ikisi de tutturdu onu sürelim diye ben lavabodayken sürmüşler sinirim tepemde bide kızım annem diyor kv çocuğuma inan parçalayasım geliyor kp daha beter çocuğumun akcigeri sorunlu doğdu soğuk almıştı önceden sigaralı gömleğine kucağına yatırıyor gerizekalı bugün aşıya gittik orda onların evine geçti eşim mecbur gittim süt veriyorum tepemde içiyor mu içiyor mu diye geliyor bugün çocuk sancıdan aranıyor doymuyor kizim sütun yetmiyor yemek yeteri kadar yemiyorsun ki demeye basladi benim boğazım hafif ağrıyor dünden beri kızımın da hali yok ona da sütünden soğuk geçmiştir dedi resmen kadın sinir bozucu çekilmez biri nefret ediyorum bide durup durup kızım sütü biraksin size vermem eve yollamam demeye başladı sabrımı deniyor mulakat ve atanma işim olsun göstermem ki bu arada yaramıyor dedikleri sutulr kizim 1 kg olmuş maşallah melegim doyamazsa duramaz ı geceler de makam takviyesi yapıyorum mutlaka
Canım banyo yaptır ardından sudocrem sür.(ya da hangi pişik kremi varsa elinizde)
Poposuna iyi geldiği için koltukaltına da sürüyoz biz iyi geldi çok şükür.
Bi de çok kat kat giydirince oluyo pişik.
Biz artık bi çıtçıtlı badi ve üstüne bi kat kıyafet dışında giydirmiyoz zaten ev sıcak belden aşağısını sıcak tutuyom sadece ince müslin battaniye ile sarıyorum emzirme dışındaki zamanlarda. Emzirirken de terliyolar çünkü
canım ince pamuk battaniye citcitli ve bi kat kiyafet var evim de benim oda dışında sıcak değil açıkçası kendim bile eşofman üzeri hirka giyiyorum dua yarın aldiricam poposuna sudocrem ve zeytinyağı iyi geldi neredeyse hiç olmadi ama cildi hassas kızımın ve çok kuru

Maşallah yaaaa... yaş kaç ? Tecrübelisin sanırım . Ben 30 ama korkuyorum . Kayınvalidede bilmiyor yıkamayı . O yüzden yan komşumu hafta 2 çağırıyorum . 40 ı çıkınca kv gider bizde babayla yıkarız . Hem hava ısınır hemde alışırız inş
Büyük ihtimalle burdaki en küçük annelerden biriyim 22 yaşındayım ben. Nasıl yıkıyosunuz? Sevibebe nin küvet için filesi var onu kesinlikle ama kesinlikle alın o kadar pratik ki. Fileye yatırıyorum ben şampuanlıyorum eşim yavaş yavaş suyu döküyor, arkasını yıkarken biraz zorlanıyordum ona da alıştım göğüs kısmından destekliyorum başını kendi kaldırıyor zaten. Bir de benim işime geldi de ondan sürekli yıkadık:)) yıkandığı zamanlar daha rahat uyuyor çünkü.

Gunluk 4 saat felan uyuyorum canim aslinda uykuya cok ama cok duskun biriyim uykuyu almayinca da asiri gergin olurum ama rabbim demek dermanini da veriyor bir aydir 4 en fazla 5 saat uyudum lojmanda yasiyirum nerdeyse 3 gunde bir gunduz bayanli aksamlari esli misafir agirladim iyi kotu yetisiyorum.benim kv var yanimda oglumu yikiyor giydiriyor wc gituruyor arada camasir asip topluyor masayi toplamaya yardim ediyor bunlarin disinda herseyi ben yapiyorum hatta bebek uyursa oglumu yarim saat kirkbes dakka felan lojmanin parka indiriyirum oyle kosturup duruyorum
Oyy maşallah ya.. Allah kolaylık versin hepimize.
İkimiz de yorgunluktan gözümüz yarı açık gün boyu ama ne kendi uyyo yavrucak ne de beni uyutuyo... :KK43:
Gündüz biz de öyleyiz 1 saat en fazla. Ama gece de hiç uyumaması çok kötüymüş :(

Kizlar hep deniliyor ya hamilelikte ki paikolojiniz bebeği etkiler diye. Sizde etkisi oldu mu? Benim eğer tesadüf değilse etkisi oldu gibi.
Bebeğim gergin sinirli ve telaşlı ve bende hamileliği mı böyle geçirdim bilmiyorum onun etkisi midir:işsiz:

Oğlum hastane sonrası huyu değişti sanki eve geldiğinde beri tuhaf :( gündüz uyuyo 11-12 den sonra 5-6 ya kadar ama tabi aralıksız değil hani uyaniyo emiyor yine uyuyo yada uykuda emziriyorum ama geceleri sanki bana garezi var gibi hele iki gecedir mahvoldum şuan bütün kemikler agriyo sürekli oturduğum için emzirirken fln kuyruk sokumu iyice berbat oldu gazi var hiç gazimiz yok derken o başladı çırpınıp duruyo :110: akşam 1 den şu saate toplam 1 saat uyumadık ve ben şuan çok bitkinim sırtım acayip agriyo :( aglicam sinirden o öyle cirpinirken elden bişey gelmemesi iyice çıldırtiyo insanı :kızgın:

Arkadaslar normal doğum yapıp 20 günde dikiişi halaa tutmayan var mı yada dikişinde açılma olan

Günaydın kızlar size sorularım olcak ??

Bizimki dünden beri kusma mı denilir bilmiyorum ama ağzından sütü çıkarıyor ( sanırım kusma :) her 3 emzirmeden 1 inde biraz biraz çıkarıyor . Normalmi? Kv nane kaynatalım Dedi ama Sanki gaz damlasına başlamamız gerekiyor gibi geldi . Huzursuz artık sürekli ve gaz çıkarıyor alttan üstten :KK51:

Diğer sorum sürekli dili dışarda emmek istiyor gibi . Eskiden 1.5 saatte bir emer uyurdu . Şimdi huzursuzluğu uyuma saatini azaltıp emme sayısını artırdı . Kussa bile yine sürekli emzirmelimiyim ???

Son olarak dilinin üzeri biraz beyaz. Acaba dilimi yara? Ondan mı dilini çıkarıyor ?

Bizimki dünden beri kusma mı denilir bilmiyorum ama ağzından sütü çıkarıyor ( sanırım kusma :) her 3 emzirmeden 1 inde biraz biraz çıkarıyor . Normalmi? Kv nane kaynatalım Dedi ama Sanki gaz damlasına başlamamız gerekiyor gibi geldi . Huzursuz artık sürekli ve gaz çıkarıyor alttan üstten :KK51:

Diğer sorum sürekli dili dışarda emmek istiyor gibi . Eskiden 1.5 saatte bir emer uyurdu . Şimdi huzursuzluğu uyuma saatini azaltıp emme sayısını artırdı . Kussa bile yine sürekli emzirmelimiyim ???

Son olarak dilinin üzeri biraz beyaz. Acaba dilimi yara? Ondan mı dilini çıkarıyor ?
Benimki de hep kusuyo sanırım büyüdükçe daha çok emmek istiyolar daha çok emdikce de fazla gelip çıkarıyorlar galiba bizde de gaz sorunu başladı ozellikle geceleri dilinin sürekli dışarda olup aranması da işte bi şekilde bizimle yakın olmak istiyorlar bı yerde okumuştum bize yakın olmak için herşeyi yaparlarmış ağlamak aranmak vs gibi bide dediğim gibi büyüyor büyüdükçe öyle oluyorlar benimkinin De dili beyaz ama genelde çoğu bebekte olur diye biliyorum yara olsa durmazlar acisina pamukçuk oluyo ilacı var aslında onun fazla boyuttaysa Dr veriyo dilini ondan çıkarmaz onların bu refleksi sanırım :)

Canım doktor bize bir çay bardağı ılık suya bir çay kaşığı karbonat koy ve gazlı bezle bu suya batırıp dilini sil dedi.yaptik ve gerçekten geçti tavsiye ederim

Benimki de hep kusuyo sanırım büyüdükçe daha çok emmek istiyolar daha çok emdikce de fazla gelip çıkarıyorlar galiba bizde de gaz sorunu başladı ozellikle geceleri dilinin sürekli dışarda olup aranması da işte bi şekilde bizimle yakın olmak istiyorlar bı yerde okumuştum bize yakın olmak için herşeyi yaparlarmış ağlamak aranmak vs gibi bide dediğim gibi büyüyor büyüdükçe öyle oluyorlar benimkinin De dili beyaz ama genelde çoğu bebekte olur diye biliyorum yara olsa durmazlar acisina pamukçuk oluyo ilacı var aslında onun fazla boyuttaysa Dr veriyo dilini ondan çıkarmaz onların bu refleksi sanırım :)
Benimkinin dili de beyaz.dr sordum pamukcuk degil sut kalintisi o dedi.bi sey yapmak gerekmez dedi.

Benim oglum da oyleydi cnm hic uyumazdi ruh gibi gezerdim 3 yasina kadar devam etti .sagligi iyiyse bazi bebekler boyle olabiliyo.Allah guc kuvvet versin sana.beslenmeni ihmal etme vucut direncin icin.ben bol bol tahin pekmez yerdim

Ben d vitaminini de gaz damlasını da göğüs ucuma damlatıp bebeğimi emziriyorum.
Hem kolay oluyo hem de irkilmiyo kızım.

Brn öyle yaptığım için pişik oldu malesef.
Demekki bizimkinin çişi daha tahriş edici ya da derisi daha hassas.

Benimki dayanamayıp kaçtı salona:)
Çünkü kızım gece hiç uyumuyo :KK43:
Gerçi gündüz de uyumuyo :)

Ben de deneyim canım çok sağol :*

Bebeğe 30 cc mi içiryosun canım?

Bu serum burun açma aparatı ile birlikte mi kullanılıyo canım
Evet canim burun açma aparatı ile beraber kullanılıyor.
benım bebegımın dun gece burnu tıkandı saglık ocagına goturdm sprey verdı bes gun kullan dedı bıde esım otrıbebe aldı onlada cekıyorum hapsırdıkca tıkanıo kıyamıorum ya acınca rahatlıo ama
Hangi sprey canim? Doğal deniz suyu var bebekler icin ondan mi?
Sorma ya deneye deneye bi hal olduk ne iyi gekecek diye.. gecsin artik dua edin
Insallah canim siz yazdıkça cok uzulüyorum insallah gecer.
Yenidoğan bebeğin görüp görmediğine nasıl karar vermiş acaba hayret 3 aya kadar tam görme oluşmaz hareketli nesneleri falanda tam olarak 3.ayda takip etmeye başlar.
Dr.umuzda öyle dedi 3 ayda göz dr gitceksiniz.Hemsire nasil anladi bende gercekten pes dedim.
Huzurlu bir hamilelik gecirdiysen bebegin de sakin ve huzurlu olurmuş. gergin ve huzursuz gecirdiysen bebegin de huzursuz sinirli huysuz olurmuş. böyle bir etkide bahsediyorum.
Evet ben huzurlu bir hamilelik yaşadım is yerinin etkisini saymazsak,bebeğimde huzurlu masallah
Arkadaslar normal doğum yapıp 20 günde dikiişi halaa tutmayan var mı yada dikişinde açılma olan
Dikislerimde acilma vardi ama su an sıkıntım yok.Adet olcak gibi 2 gündür kasik ve karin agrisi var.Yuzumdede kocaman 2 tane sivilce var.

Gazdan dolayı bebeklerin dilleri dışarda olurmus ve bundan dolayida kusma olurmuş canim.Senin bebeginin ayaklarını karnına çekerek ağlaması var mi?Ya da karnına dokunduğunda cok sert mi?

Benimkinin dili de beyaz.dr sordum pamukcuk degil sut kalintisi o dedi.bi sey yapmak gerekmez dedi.
Pamukçuk bölüm bölüm oluyor dilde dr mikostatin damla veriyor ya da arkadasin dediği gibi karbonatlı su.Dilin tamami beyazsa sütten oluyor o da zararsız

Canım doktor bize bir çay bardağı ılık suya bir çay kaşığı karbonat koy ve gazlı bezle bu suya batırıp dilini sil dedi.yaptik ve gerçekten geçti tavsiye ederim
Hastane çıkışında bize bebek bakımı ile ilgili bir çıktı verdiler . Ordada yazıyor bu şekilde ama biraz beyazlık normalse bişey yapmayayım . Ağzını açıp dilini çıkarması bu işlemi gerektirmi onu bilemedim .. Loveali Loveali

Back
X