• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

atıorum 4 gunmu regl oluorsun on gun veya ustune cıkabılıor haberm olsun taktırdgn zaman taktıranlara sor bence oyle konu açılmış olabılır
Tamam sorucam sagolasin kuzum yaa vallahi bu konu cok kurcaliyo kafami bde burda bunyede araya giriyo bunyeden bunyeye fark oluyo hayirlisi bakalim iyice arastirayim ben bu konuyu

Ben her istediğinde emziyorum.
Mama saatlerimiz belli olmuyor.
Bazen 3 saatte bi 80 cc ,bazen 5 saatte bi ...
Gece ise sadece emziriyorum..

40ım çıktı ama lekelenmem devam ediyor. Ben 40cı gün abdestimi aldım.
Şimdi de her vakit namazında abdest alıyorum. Tamamen akıntı bitene kadar her namaz vakti abdest almak gerekiyor sadece..

Yani namaz kılmayıp sadece abdest mi alıyorsun canım? Yanlış mı anladım acaba :KK64:

ıkıncı sezaryen cok rahat gectı agrım olmadı bırıncıdecok fenaydım hastaneden cktgmda yataktan tek basıma kalkamıordum bunda yatmadım bıle cıkınca ıyı gectı sıkıntı yok yıne dogursam sezaryen dıorum

İyi bari biraz içim rahatladı canım. Valla Korkar oldum bir daha doğurmaktan güya 3 çocuk düşünüyordum ilkinde pes ettim :D :KK31:

Oğlumun popo kenarları kırmızı ve pütürlü biraz .. sıudokrem kullanıyorum ... acaba normalmi yoksa direkt pişik denilebilirmi?

Ben de deneyim onu bakalım birkaç kişi iyi siye söylemişti

Ayyy ben çok korkuyorum ikinciyi yapmaktan ya :KK43: aynı yerden kesince çok ağrıyor mu :KK43:

Ay yoktur inşallah öyle birşey yaaa... benim bir arkadaşın da çok ağrıyordu beli üniversite hastanesinde ağrı merkezi diye bir yer varmış oraya gitmiş beline bir iğne vurmuşlar geçmiş. Sen de bir araştır istersen sizin oradaki üniversitelerde de vardır

Yalnız değilmişim. Tam tarif ettiğin yer ağrıyor. Böyle değişik bir ağrı uyuşukluk gibi bıçak saplanması gibi. Ben de hala hamile kıyafetlerimi giyiyorum birşey değince ağrıyor :KK43: ben de ayakta çok gezdim dinlenemedim ondan demek ki...

Kv gitsin istiyorum ama kendi işimi kendim göremiyorum ağrılar yüzünden kendi kendime ağrılara sinir olup durdum ben de :KK43:

Benim kızım da bazı geceler öyle oluyor. Tek istediği memede uyumak çektiğim anda uyanıyor bas bas bağırıyor dün akşam saat 9 da uyandı sabah 4 buçuğa kadar uyumadı :KK43:

Kaka yaparken suratları da şekilden şekle giriyor ya gülesim geliyor :KK70:

Benim kızın da dili sürekli beyaz kv karbonatlı suyla kulak çubuğuyla sildi geçti ama emdikçe geri geliyor. Ağrıdığını düşünmüyorum süt izi bence o. Annem öyle demişti zararı olmaz diye
Bakiyim canım biraz daha gecmezse giderim artık

Aynı şeyi bende diyorum benim kızımda huzursuz kucakta dolaşalım istiyo iyice artıyor ağrı ama burada herkesin aynı şikayetleri yaşıyor olduğunu bilmek insanı az da olsa rahatlatıyor.
Aynen canım aynı dönemlerde de aynı şeyleri bi çoğumuzun yaşıyor olması en azından normal demekki dedirtiyo

kızlar selammmnecedir uğruyamıyordumm.. en erken doğum yapanlardanım sanırım bebeğim 2 gün sonra 2. ayını tamamlıyor. sarılık olduk grip olduk kabız olduk ..neler olduk neler.. göğüs ucum yoktu tabiki emdiremedim sonra sarılık olunca sagıp verdim artı mama verdim.. sonra pes etmeden sağmaya devam ettim göğüs ucu ile emdirmeye calıştım bi dönem çok sinirlendi ve ağladı morararna kadar tabiki bu sefer ben korktum vermedim biberona devam derken zaman geçti hala deniyorum bazen göğsümü alıyor . gecenin bir yarısı kalkıp sağmak o kadar zor ki. bazen kıyameti koparıyor beklemiyor sağmamı .. kusan bi bebek üstelik korkudan uyku yok düzgün kusarda uykuda genzne kaçar diye.. işe başladım bu arada sabah 9 da gidip 12 de geliyorum 1,30 da geri işe gidiyorum ..biraz olsun özlemimi dindiriyor..velhasıl depresyona girmediysem annem sayesinde :) emdirmek çok istiyorum bugun aventin silikon ucunu aldı ortalama 30 dk emdi ve 1,5 saattir uyuyor bu seferde acaba ne kadar içti aç mı diye kafama takılıyor. Annelik çok zormuş büyük sorumlulukmuş heran bişey olurmu korkusu ile yaşıyor insan. Allahım esirgesin evlatlarımızı...

kizlar ya doktora gittik biraz fazla kilo almis dedi 15 günlük olduk 480 gr almis sutun yeter aslinda mamayi cok veriosun dedi bebegin hakki ortalaması 600 cc falan mis su an günlük.. bebekler 4 ay ne yedigini bilmez ne kadar verirsen yer biberona alistrmssin dedi. smdi mamayi biraz kisicaz sutumu sagmaya devam edicem bi yandan da meme tuttrma calismalari devam edicek.. ama memeyi 3-5 dakika anca çekiyor onda da agliyor cok bi ha
kızlar selammmnecedir uğruyamıyordumm.. en erken doğum yapanlardanım sanırım bebeğim 2 gün sonra 2. ayını tamamlıyor. sarılık olduk grip olduk kabız olduk ..neler olduk neler.. göğüs ucum yoktu tabiki emdiremedim sonra sarılık olunca sagıp verdim artı mama verdim.. sonra pes etmeden sağmaya devam ettim göğüs ucu ile emdirmeye calıştım bi dönem çok sinirlendi ve ağladı morararna kadar tabiki bu sefer ben korktum vermedim biberona devam derken zaman geçti hala deniyorum bazen göğsümü alıyor . gecenin bir yarısı kalkıp sağmak o kadar zor ki. bazen kıyameti koparıyor beklemiyor sağmamı .. kusan bi bebek üstelik korkudan uyku yok düzgün kusarda uykuda genzne kaçar diye.. işe başladım bu arada sabah 9 da gidip 12 de geliyorum 1,30 da geri işe gidiyorum ..biraz olsun özlemimi dindiriyor..velhasıl depresyona girmediysem annem sayesinde :) emdirmek çok istiyorum bugun aventin silikon ucunu aldı ortalama 30 dk emdi ve 1,5 saattir uyuyor bu seferde acaba ne kadar içti aç mı diye kafama takılıyor. Annelik çok zormuş büyük sorumlulukmuş heran bişey olurmu korkusu ile yaşıyor insan. Allahım esirgesin evlatlarımızı...
bnmki de aventin ucunu alior biraz ama 5 dkka anca emiodr ve gunde bi kac defa tutuor sadece.. emzirememek çok zor yaa

Bizimde 12. Gün bir kez yıkayabildik göbeğimiz düşmedi cnm birde sağlık ocağı göbek çukur değil dışarı sarkık dr gösterin dedi alkolle temizliyor Muş'unuz ?
BiZim göbekte dışarı doğru sarkık ama zamanla içeriye girmiyormu korktum bende şimdi

BiZim göbekte dışarı doğru sarkık ama zamanla içeriye girmiyormu korktum bende şimdi
Düştü mü cnm sizin göbek ocak annelerine sordum normal dediler ama çok korkuyorum ben göbekten oğlumda da böyleydi :( eşim yapıyor pansumanı bile

Benim berbatti hatirlarsin benim oğluşum un saçları da uzun :) saçlarımiz şekil yani :) ayvayi da ben baya yemiştim çok güzel bir gamzesi var kuzumun ağzını buzunce gülünce çok datlu oluyo :)
Benim hiç midem yanmadı ama maşallah oğlumu gören kız sanıyor ensesinin saçları upuZun :) ayva çok yedim iki yanağında da gamzesi var :)

Kizlae bisi soruxam 40indam so ra korunma yontemlerinden en guveniliri spiral diye duydum fakat hakkinda hicbir bilgim yok kimisi plastik olani iyi diyo kimisi bakir sizce hangisini tercig edeyim kafam cok karisti bu spiral konusunda bilgisi olanlardan yardim istesem yardim edin kizlar ya ben onlemimi almak istiyorum gerisi rabbime kalmis bisi olacaksa her turlu oluyo biz onlem alalim rabbim neyi uygun gorurse onu yasayacaz da bide adeti beklemeye gwrek yok diyen var adeti bekleyip takiyolatlr diyebde kafami allak bullak ettiler
Sağlık ocaklarında bakır olan takılır adetin bitimine doğru takılır süreside 10yıldır adet gününüzü 1-2 gün uzatabilir (kan değerleriniz düşükse takılmaz )
Hormonlulardan taktırmak isterim derseniz ki o ya devlette dr raporuna göre takılır yada o özellerde ücret karşılığı takılır (maliyeti olan bir malzeme)bakıra göre daha az kanama şikayeti olur süresi 5yıldır
Adetli iken takılma nedeni hem gebelik olmadığından emin olmak hem de daha az acı yaşamanız için (adetken rahim ağzı açık olur daha kolay takılır)

Düştü mü cnm sizin göbek ocak annelerine sordum normal dediler ama çok korkuyorum ben göbekten oğlumda da böyleydi :KK43: eşim yapıyor pansumanı bile
Kuzum benimde bugün düştü göbüşümüz dışarı doğru çıkık zamanla düzeliyor dediler bana da bilemedim şimdi düştükten sonra bişey sürmek gerekiyormu

Ablalarim oğlum 13 günlük çok gazi var napsam çıkmıyor bana onere bileceginiz bisey varmı dayanamıyorum onu öyle görünce: (
Canım görümcem doktor eşide eczacı bebeğe biogaia (İçinde bağırsak hareketlerini arttıran yararlı bakteri vardır.)damla getirmiş en uygunu iyisi bu diye günde en fazla 5damla veriliyor. Bende rezene ve kimyon içiyorum çay olarak

Arkadaşlar bu d vitamini doğduktan kaçıncı gün vwriliyor doktor dedi ama unuttum

Back
X