• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Canım tahmin ettiğim gibi ,gazı çıkmadığı için kusuyor.
Gazını çıkarmak için biberonu biter bitmez hemen kaldır omuzuna koy. Hiç saniye geçirmemeye çalış. Sonra bel hızasından yukarı doğru hafif sert şekilde bir kaç kez sıvazla ,ardından elini çukurlaştırıp yine bel hızasını hafif sert pıt pıtla..
Ben böyle yapınca 5-10 saniyede çıkıyor...

Canım ben doğduğu günü saymadığım için yarın 40ımız çıkıyor diye düşündüm..

300 gr baya az mış.
Farklı bi mama denesen?
Acaba golden goat mu alsam keçi sütünden yapılıyomuş.çok fazla mama ile ilgili bi bi bilgim yok.aptamili yemiyo

Ben hemoroid oldum birde aman kabızlık deme ... kayısı suyu iç, armut ye hergün .. birde aç karnına incir ye sabahları .. geçmiş olsun Cnm
Sana da geçmiş olsun cnm ya incir deneyeyim bende şimdi hakiki zeytin yağı sipariş ettik onu içeyim dedim kayısı suyu deniyorum

Sana da geçmiş olsun cnm ya incir deneyeyim bende şimdi hakiki zeytin yağı sipariş ettik onu içeyim dedim kayısı suyu deniyorum
Hatta bir kavanoza inciri koyup içime zeytinyağı ekle . Her sabah alttaki yağlı İnciri ye . Benim midem almaz ama kv be eşim öyle yapıyor ...

Günaydın kızlar size sorularım olcak ??

Bizimki dünden beri kusma mı denilir bilmiyorum ama ağzından sütü çıkarıyor ( sanırım kusma :) her 3 emzirmeden 1 inde biraz biraz çıkarıyor . Normalmi? Kv nane kaynatalım Dedi ama Sanki gaz damlasına başlamamız gerekiyor gibi geldi . Huzursuz artık sürekli ve gaz çıkarıyor alttan üstten :KK51:

Diğer sorum sürekli dili dışarda emmek istiyor gibi . Eskiden 1.5 saatte bir emer uyurdu . Şimdi huzursuzluğu uyuma saatini azaltıp emme sayısını artırdı . Kussa bile yine sürekli emzirmelimiyim ???

Son olarak dilinin üzeri biraz beyaz. Acaba dilimi yara? Ondan mı dilini çıkarıyor ?

kusarak fazlayi cikariyordur. gaz cikarmasi iyi birsey sevinmelisin.
araniyorsa emzirin. yalniz gazini iyi cikardiginizdan emin olun. gazi oluncada emmek isteyebiliyorlar.
dili pamukcuk olmus olabilir mi? bir arastirin isterseniz.

kizlar ates olcer alicam. nasil birsey alayim? siz ne aldiniz? hem uzun vadeli kullanayim hem fiyati uygun olsun istiyorum.
Bende almadım ama ort. 100 tl ilk işini görür sanırım. Kulaktan ve alından temazsızlar var medikallerde. Ben alırsam medisana marka düşünüyorum .

kizlar ates olcer alicam. nasil birsey alayim? siz ne aldiniz? hem uzun vadeli kullanayim hem fiyati uygun olsun istiyorum.
Ben dr danışarak kulaktan ölçüm cihazi aldim.Temassiz düşünüyordum dr cok sağlıklı olmadigini kulaktan daha iyi oldugunu soyledigi icin weewell aldim ben 110 tl aldim ama arastirirsan yada internetten alisveris yapiyorsan daha uyguna bulabilirsin biz ates ölçümü yapmamiz gerektiği icin hemen ilk baktığımız yerden aldik.Hem oda isisini banyo suyunu ve mama gibi seyleride olcebiliyorsun.Ben memnunum tavsiye ederim.
Screenshot_20170310-171753.webp
6

Muz da gaz yapıyo dediler onu bile yiyemiyorum korkudan, çikolata çekiyordu canım çok , hergün yiyodum meğer o da gaz yapıyomuş falan , açlıktan ölecem yakında .. inadına da canım yememem gereken şeyleri çekiyo:KK43:

@ege52

Hamileyken zararlı şeyleri yiyemiyorum diye kendimi kısıtlanmış hissedip şikayet ediyodum bazen, şimdi o günleri arıyorum daha beter oldu valla.. ne zaman herşeyi yiyebilecek duruma gelicez acaba.. emzirdiğimiz sürece böyle mi olacak? Mesela çocuk 2 yıl emdi diyelim :)) ben 2 yıl makarna pilav mı yicem :))
Risk almayi göze alamıyorum ama bu yediklerimlede bebisler kg aliyor.Kis sebzelerinin hicbirini yemiyorum,yemesemde olur.Cocugum sancı cekmesin yeter.Muz bizde birsey yapmadı.Hamileligimdede hergun 2 tane yerdim.4.aydan sonra istedigimizi yiyebiliyoruz canim sabret :)

ben dün eşime bursa pazarından 2.5 m penye kumaş aldırdım ikiye bölüp ucuna ekledim..çok rahat oluyo .içine girer girmez uyudu..bu sabah kahvaltı hazırlarken de sardım baktım uyumuş..çok sevdik biz

Bak mantıklı geldi bu :)
Penye değilde pamuklu likra kumaş bakayım ben de..
Bugün öyle sarmış gibi battaniyeyle kucağımda o pozisyonda tuttum,10 dakika için de derin uykuya geçti. Yerine yatırınca da 1 saat uyudu.

Ya bende bazen koyver gitsin ne buluyosan ye diyorum ama bizimki de çıkarabilse de baya gazlı bi bebek üstten de çıkarıyo da alttan fena pırtlatıyo kızım habire:)) ben bunları yemezken böyle yesem nolur acaba diye korkuyorum.. denemeye de cesaretim yok bi kaç akşam bayaa uğraştık çünkü:KK43:

Ya bende yiyim diyorum ama cesaretim yok, çok üzülüyorum o gaz sancısından kıvrandığında.. risk alamıyorum:KK43:

Yoğurt da gaz yapıyor bizim kızda .. dr umuz kremşanti için de yeme dedi mesela.. ama diğerlerini deneme yanılmayla bul falan dedi de bende o cesaret yok malesef

Canım benim ilk oğlan çok gazlıydı ama bu fındığım daha iyi gaz konusunda.
Rabbim dağına göre kar veriyor diyorum ben de..
Zaten kuzum bir sürü bıçak yarası çekti ,bi de gaz sancıları olsaydı mahvolurdu yavrum...
Sen de denene yanılma yoluyla az az yemeye çalış istersen. Öyle direk gaz yapan şeyleri değil de daha hafif olanları dene bakalım...

ah tatlim ah. bir bilseniz halimi. ben de 2 cocuk var. biri 20 aylik biri 1aylik.. buyuk ciglik atip kucugu uyandiriyor. gecen aksam buyugu uyuttum. kucuk uyandi. sinir oldum. aglayacaktim neredeyse.

Ah canım yaaa. Senin büyükte küçükmüş..
Benim büyük 5 yaşında olmasına rağmen fena değişti ve çok kıskanıyor..
Seni düşünemiyorum bile..

Acaba golden goat mu alsam keçi sütünden yapılıyomuş.çok fazla mama ile ilgili bi bi bilgim yok.aptamili yemiyo

İnan bişey diyemiyorum çünkü her çocuk farklı oluyor. Sadece diyebildiğim aylık 300 gramın az olduğu

Canım kendini sıkarak kusuyorsa gazdan kusuyordur yada kusunca ağlıyorsa gazdan dolayidir.Bizim dr umuz emmek gazı cikarmasina yardımcı oluyor dediği için gaz sancisi cok olunca emmeye başlıyor tekrar karni tok bile olsa.Fazlasını ağız kenarindan tukuruyor.

Bende bu konuda çok kararsizim. adet olmayi beklemek gerekli mi ki?

Düz bir zemine bebegini yüzü koyun yatit canim sırtına masaj yap parmaklarinla sonra 2 ayagini hafif kivir popoya avuc içinle hafif hafif vur.Popodan gazi ve kakasini bu sayede cok cabuk cikarir.Birde biogia damla cok iyi.

Normal mi?Sezeryan mi ne alakaymis onu anlamadim canim.

Bende cok tedirginim hala canim.Sizin adınıza sevindim.Bizim kız yaşlı sigara icen dedeler gibi ses cikariyor burnu bazen tikali bazen değil

Ben özelde yaptirdim hemen 2-3 dk bitti.1 ay sonuna kadar yapilmasi gerekiyor demisti dr.

25 günde kanamam bitti.Dun adet olcak gibi kasık agrisi falan oldu bugün hafif hafif adet baslangici gibi kanama var.Yarın 40 gün olcak

Bende sormuştum ama kimse cevaplamadi gözden kacti herhalde.Bende 40 cikinca sire gidilir diye biliyorum mikrop kapar miyiz diyede korkuyorum pudra döktüğü icin cunku vajina tam kendine gelmedi sen ne yapcaksın ?

Damlayi en az 1 hafta kullandiktan sonra etkisini anlayabilirsiniz.Bebisin buna alismasi gerekiyormus.

Aynen hep ayni seyleri yiyorum 1 kerr karışık tost yedim canim cekince kızım sabaha kadar ağladı 2 günde annemlerin baskısıyla süt içtim kızım yine cok ağladı. Bu yuzden o her yerde listelerde yazan hiçbirşeyi yemiyorum.Yediklerim;ispanak,tarhana arpa tel sehriye corbalari,pilav makarna, ayva,muz,kivi,havuc,tavuk ciğeri (kansizligada cok iyi geliyor),pancar,et,tavuk,balik bil marul salatası dere otu 40 gündür dönüşümlü hep bunlar aksam yemeginde.

Ben tırnaklarını uzadikca kestigim icin arada cikariyorum elleri hava alsin diye gece takiyorum kendini uyandiriyor.

Nezle olduğunu nasıl anladınız. Cok gecmis olsun.Bebeklere vicks vermiyorlar diye biliyorum.Odada nem olmasida 3 aydan önce önermiyorlar.odada birsey kurutmak yada buhar makinalari çocuklarda bronsit astim olmayi tetikliyormus diye biliyorum
Bugun dr randevum vardi sordum sezeryanli olanlar icin adet beklemezlerse sezeryandan 4 ay sonra test yapiyolarmis gebelik yoksa takiyolarmis eer adeti beklerse ki adetliyken takilmasi daha kolay oluyomus adetliyken takiyolarmis bende ozele gidip hormonlu ria taktiricam gerci devletteko dr bana bakir olani tavsiye etti o daha iyi dedi ama bilmiyorum tabi bide ozele gidicem

Sorun da orda canım uyanık olduğu zaman hep mızırdanıyo.
Sürekli kucak istiyo ve çişini de daha sık yapıyo.
Uyumayan bebek çok zor :KK43:

Ben civilden aldım markasını hatırlamıyorum ama 60 tl idi.
Pişman oldum.
Çünkü kanvas kumaş olduğu için çocuğu rahatsız ediyo.
Penye alcam tekrar.

Zinco damla kullandık biraz fayda etti ama öok değil.
Biogaia aldık dün fayda etti gibi inşallah daha iyi olur

33. Günümüz.
2 saatte 70-80 ml.
Sütüm çok az, tek sağışta 30-40 ml çıkıyo oyüzden çok veriyorum mamayı

Biogaia iyi gibi biz onu kullanıyoz

Evolvia kullanıyoz.
Kabız olmadı hiç.

Similac çok kötü geldi kızıma.
2 öğünün ikisini de olduğu gibi kustu

Nuk iyi demişlerdi burda bazıları

Yapmadım henüz ama lateks eldiven kullanabilirim.kalanları da epilatörle.

Bazen kundaklıyorum.
Gazi iyi çıkmadıysa da minik yastıkla yan yatırıyorum kusmasın diye.

Dikiş düştü ama hala ara ara sancı var.

Çıkartmadım çünkü üşüyo elleri.
33. Gündeyix bu arada

Ay foto at lütfeeenn :))
canım senle aynı gunmu doğum yaptık biz ben 5 subatta 18.35 sıralarında doğum yaptim

ah tatlim ah. bir bilseniz halimi. ben de 2 cocuk var. biri 20 aylik biri 1aylik.. buyuk ciglik atip kucugu uyandiriyor. gecen aksam buyugu uyuttum. kucuk uyandi. sinir oldum. aglayacaktim neredeyse.
Valla hep senin gibileri düşünüp Allah yardımcı olsun diyorum geride bı tane daha yokken biz zorlaniyoz dinlenemiyoz sizlerin daha zor Allah kolaylık versin :dua:

Ben hemoroid oldum birde aman kabızlık deme ... kayısı suyu iç, armut ye hergün .. birde aç karnına incir ye sabahları .. geçmiş olsun Cnm
Gecmis olsun canim hemoroid icin ilac kullanabiliyor musun bende fistül oldum cok canim yanıyor artık
Tesekkur ederim bende hormonlusuna karar verdim zaten
O da ozellerde 600 tl 2-3 yerden fiyat aldim bugün.Emzirenler içinde onermediklerinj söylediler 1-2 yere ve kendi dr kontrole gittigimde tekrar detayli soracağım.

Kayınpederim yeni sigara içti ve kayınvalidem kızımı sevsin diye ona götürdü az önce :'(
Uyumak üzere dedim ama 'çıkacak birazdan sevsin azıcık' dedi aldı gitti :-(
Uzak odadan beni bile rahatsız etti koku..yavrumu nası etkiler acaba..
Ya sabır....
Canım benim kuzum hastanede yattı belki okudun bronşit ti Dr umuz içilirse balkonda icilsin ve eller ağızlar yikansin dedi söyleseydin keşke babamız fln iciyo ama bu şekilde hemen yaklasmiyo diş firclanip eller sabunla niyo her defasında Dr umuz kesin bundan da oldu diyemeyiz ama dikkat edin dedi uyar bence sende

Aynı bizde o durumdayız doğru dürüst uykusu yok emerken kasilyo vegogsumu cekiyo iyice acitti yine iyileşmiş ti :KK43: kaka bizde yapıyoruz kabız da değil ağızdan da güzel çıkarıyor alttan da ama dediğin gibi yetmiyor bende şaşırdım :KK43:
Sizinkide bazen memeyi emerken onunla kavga ediyormuş gibi sizlanip agliyor mu, elleri ayaklariyla cirpiniyor mu ? Ben de cok sasirdim ne yapacagimi off...buna da şükür tek derdimiz bu olsun sağlığı yerinde ama keske böyle olmasa, cok üzülüyorum..

Hatta bir kavanoza inciri koyup içime zeytinyağı ekle . Her sabah alttaki yağlı İnciri ye . Benim midem almaz ama kv be eşim öyle yapıyor ...
Yapayım cnm doğum birkez :)bu her gün şimdi eşim emzirirken kullanılan bir şurup da almış onu da içicem

Saglik ocagina kontrole gidenler kiyaferleri kac gr dustu sizin ebeler? Benim eve 50 gr dustu sadece az geldi bana. 1300 gr almis kızım cok şaşırdım sevindim beklemiyordum bu kadar. His memeden inmiyor ama bi o kadar da alttan ustten çıkarıyor. Aşıyı olduk zaten ağlıyordu aglamaya decam etti ama çabuk sakinleşti cok şükür cikmadan bi de emzirdim markete uğrayacaktık rahat oldu uyuyakaldi eve gelinceye kadar.

Sizinkide bazen memeyi emerken onunla kavga ediyormuş gibi sizlanip agliyor mu, elleri ayaklariyla cirpiniyor mu ? Ben de cok sasirdim ne yapacagimi off...buna da şükür tek derdimiz bu olsun sağlığı yerinde ama keske böyle olmasa, cok üzülüyorum..
Aynen canım hepsini de yapiyo çırpınıyor emerken dediğin gibi sizlaniyo kavga ediyo sanki aynı sıkıntılar yani amin aynen tek sıkıntı böyle olsun ne diyelim düzene gircez inş bende çok üzülüyorum yavrum emince altı temiz olunca uyuyo ama o olay olunca uykusu da bölünüyor :(

Benim üst iki dikiş tamamen açık iç dikiş iolerşm görünüyor kaynamadı 20 gün olacak nerdeyse hala doktor 10 gün saha madecassol ve bactrorabn krem kullan grl diyot günlerimden gidiyor bilmiyorum ne yapacak ama tekrar 2 dış dikiş atacak gibi annelerde 1 aydır bende evlerine dönmek istiyorlar bakalım ne yapacagım

Agrı sızı varmı peki. Acaba benimki de mi açıldı, :KK43:

@ivo emzirdikten kaç sonra 30-40 cc çıkıyor aslında o kadar az degil sanki benimde öyle oluyor çünkü :(

Kızlar doğum sonrası kabızlık yaşayan var mı hala ben çok muzdaribim bu konu da Nasıl bir doğum oldu böyle dikişler makata doğru bir tanesi zorlamadan kanama yaptı bugün komposto kefir herşeyi denedim
Canım ben doğum sonrası hiç ekmekli biseyler yememistim hep sütlü çorbalar komposto fln yedim ve çok şükür hiç kabızlık yaşamadım ama bi kaç gün normal beslenmeye başladım ekmek ağırlıklı yedim kabız oldum şimdi yine sıvı şeylere döndüm

Back
X