Canım benim bak annen yanında.
Karnını doyur ,ver iki saat baksın.
Ben ilk günden beri yalnızım. Bir oğlum daha var ayrıca ilgi bekleyen. Sabah kalkıyorum ,yatana kadar hiç oturmuyorum desem inanır mısın?
Saltuk biraz uykuya dalsa hemen iş'e koyuluyorum. Uyandığında ise kucakta gezdir ,abiyle oyna vs...
Ama biliyorum ki geçici bu günler.
Eşinle konuşup ondan destek iste. Ben sabaha karşı çok yorulunca eşime veriyorum. Veya gece 12 gibi uyumadıysa eşime veriyorum ,o uyutup getiriyor geri.
Annen gidince daha çok yorulursun yoksa..
Valla tek çocukluyken ne kadar rahatmışım diyorum ben..
Geçecek bu günlerde. Bak biz nerdeyse 2 aylık olacağız:)
Canım herhalde fizyolojik bir durum o zaman bizde ki. Çünkü senin sütün var diye düşünüyorum..
-Ben humana içmeyi bıraktım artık. Boşa masraf yaptığımı düşünüyorum. Onun yerine kendim bitki çayı hazırlıyorum.
Bana da en çok etki eden şey uyku,su ve huzur...
-Demek ki göğüsün yapısıyla alakalı süt sızması ....
- canım siz 1 aylık kontrole gittiniz mi ?
Kilo alma durumunuz nasıl?
Ben doktora 1 saat boyunca emziriyorum dediğimde gereksiz olduğunu söyledi.
Her bi göğüsü 10-15 dakika emzirip kapat dedi. Böyle sürekli emerse süt birikmez ,göğüs yara olur ,bel sırt ağrıları bitmez dedi.
O günden sonra ben aktif olarak emdiğinde en fazla 15 dakika tutuyorum göğüste ve işimiz bitince en erken 1 saat sonrasında emziriyorum ki genelde uyumak için istiyor onu da..
Ev tipi ana kucağınız yoksa 80-90 liraya bi tane almanı tavsiye ederim. Karnı tok olunca koy içine ve sen hangi odadaysan yanına götür. Çok rahat oluyor.
Ben 10 dakika koyup çamaşır asıyorum veya dün yarım saat durdu ben ütü yaptım falan... büyük kolaylık benim için.
Banyo yaparken bile yanına götürüyorum. Su sesini çok seviyorlar zaten :)
Canım ben günlük 4-5 öğün mama veriyorum.
2 öğün hiç olmadı bugüne kadar. Bizim mama aralıklarımız değişiyor sadece. Mesela dün gece 12 de verdim 80cc.
Şuan sabah 9 ve gayet keyifli. İlk emmeye gece 4 gibi kalktı ve ben 4 saat uyumuş oldum. Göğüsler dolmuştu uyuduğum için.
Sabaha kadar 2 saatte bi emiyor sonrasında.
Gündüz mama aralığımız uyursa 5-6 saati buluyor ama akşama doğru 3.30 saatte bi filan oluyor. Mamayı da 80 cc veriyorum ve aralarda emziriyorum.
Makina kiralamıştım ,o zaman sağdığımda kaç cc olduğu belli oluyordu ama geri gönderdim. Bir kaç güne yenisini almayı planlıyorum.
Ben doğduğu günün ertesi gününü 1 olarak saydım..
Demire devam etmem gerekiyor ama umutuyorum maalesef..
Canım öğürme bizde de oluyo bazen. Ben çok yediği için oluyo diye düşünmüştüm