• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

aynen benim de göğsüme yatıp uyuyo yerine koyunca gözler açılıyo anında ..bi ay sonra işe başlayacağım o derde düştüm..ama alıştı bikere kuzum
Banada her ıkk demesinde alma diyor ama devamı gaz ıkınma oluyor .. doktor rahatlatmak için 3 ay ama sonra yatağında alıştır Dedi .. onlar nasıl isterse öyle yönlendirip bizi :) kim bakıcak bebeğine .. ben sigortacıyım ve işi bırakıcam.. kıyamıyorum ona .. devlet memuru değilim allahtan :) belki biraz çalışırım dedim ama aslaaaaa...

Can'ım ben ayakta iken kollarımla sallıyorum hemen dalıyor .. birde gözünü kapatmazsa uykusu geldiği halde şapkasını gözünü kapatıcak kadar indiriyorum hemen uyuyor . Tabi çok uykuya bunalınca :)
Şapka konusu mantıklı.bende hafif gözlerine doğru indiriypm yatıyor ama sallıyorum- biraz

Kafayı yemeğe ramak kaldı :KK43: dünden beri iyice fena oldu oğlum kolik illeti yetmiyor gibi bide reflü muz çıktı Allah ım beterinden korusun ama ikisi bi arada iyice fena bi hâl aldı :KK34: midesi bulaniyo sabah 6 gibi bi uyaniyo öğleden sonra akşam üstü ancak sızıyor o da biraz işte kendide mahvoluyo beni de mahvediyo :KK43: göğsümde biraz sakinleşiyo ona da alışıyor gibi :KK43: bütün gece kivrandi ogurmesi var bide bunlar gelince uykudan uyaniyo huzursuz devam ediyor bı sure emiyor emdiği gibi kusuyo kusmasi sonrada devam ediyo bi yandan sürekli alt değişimi kafayı yicem böyle huzursuz değildi bunlar olmasa rahat bir bebek ama işte bunlar onu huzursuz yapiyo geçsin artık bunlar ya :KK42::KK42::KK42:
benim kızım da midesi bulanıp kusuyor üstünü sık sık değiştirmem gerekiyor özellikle gazi varken sancılanırken bazı süt icmelerinden sonra kusuyor bunun reflu ile ilgisi varmı seninki de boylemi

kızlar bebek çok ağlayinca özellikle bizim kolik olanlar için soruyorum eşleriniz bakıyormu tavrı nasil oluyor bebeğe ve size

İlk günden beri tutuyor çok şükür :) ama acaba işte çok iyi bişey değil ya gazi tetikliyo olabilir mı diye düşünüyorum çünkü emziği yikadigimda içine su damlası gidebiliyor fln mesela

Wee'nin emziğinde içe su kaçırma oluyır canım doğru. İçin rahat değilse değiştir bakalım tutacak mı başkasını.
Ben avent kullanıyorum. Onda böyle bir sorun olmuyor.

benim kızım da emzik tutmuyo bikaç çeşit aldık ama yok..bigün ısrar ettim tutsun diye o gün çok çabuk uykuya daldı..ertesi gün aldığı gibi fırlattı :KK42:

Benimki gün için de uykuya dalmakta zorlanınca alıyor sadece. Onu da ağzına koyup elimle tutuyorum biraz ki çıkarmasın diye:)
Gece hiç almıyor ama..

günaydın..yeni uyandık ve uzun zaman sonra çok iyi uyumuş hissediyorum kendimi...uyku konusunda tam bir düzen tutturamadık..evden çıktığım gün düzeni bozuluyor sanki..uyutma aşamasında ne yapıyorsunuz..çok uykusu geldiğinde uyutmak çok zor oluyo

Ben düzen kurmaya başlamadım henüz. Şuan için gözlemliyorum sadece. Mesela sabah kalkınca emzirme ,alt değiştirme ve yarım saat abi ile zaman geçirdikten sonra tekrar uyumak istiyor. O saatlerde ana kucağına bırakıp titreşimi açıyorum ve zorla emzik veriyorum. Kendi kendine uyuyor.
Öğleden sonra 1 gibi uyumak istiyor. O zaman yatarak 35-40 dk emziriyorum ve uyuyor.
Akşam da 10 civarı gece uykusuna geçmek istiyor. Ben o saate yakın sıcak banyo ve masaj yapıyorum. Sonra yine emziriyorm 35-40 dk kadar uyuyor.
Gün içinde pek uyutmaya çalışmıyorum.
Kendi isterse ana kucağında dalıyor. Çok huysuzlanırsa emziği tutturup kucağıma bastırıyorum öyle dalıyor ama kısa uykular oluyor hep.

Kizim ilkde memei alniyodu digrusu ucun yok diye tutamadi silikinku uc aldik allaha sukur ciktu ve tutuyo ozmanlar emsik tutuyodu nemei alamiyodu simdi emzik alamiyo ama denedim busefer emzigi tuttu surekku onu istiyi memeu veriyorum reddediyi kucuk geliyo memi birakicak diye korkuyorum emzigi iyuzden vermuyirum daha sizce memmemi birakirmi bugecede surekki emzik icin kalkti mememi agzina veriyirum yatiyi uyurken bile kafasini saga sola cevirip saplatiyi emzigi aruyi vrmim dimi kizlar busefer memi reddederse

Canım emzik büyük kolaylık ama memeyi ret ediyorsa bir iki ay daha verme emziği derim.

Daha kahvaltımı bile yapamadım delircem ya hep emmek istiyo doymuyomu acaba yatağa koyunca uyanıyo ya offf

Sütünün yettiğinden eminsen emziğe alıştırmaya çalış derim.

Arkadaslar merhaba. Mart annesi olarak size bir sorum olacak. 15. Gunden itibaren d vitamini kullanmak gerekiyor dedi saglik ocagi. Monovitd3 verdi. Siz hangi damlayi kullaniyorsunuz. Bunun icerigine baktim da aycicekyagi var yaziyor. Napsam bilemedim.

Multitabs damla kullanıyorum

Kızlar aptamil conformil kullanıyorum ama gaz sorununu pek çözemedik hipp organik compiyotik almayı düşünüyorum kullanan var mı ?

Canım kusarken burnundan geliyor mu?bebek reflüsünde genelde böyle oluyor belki çok gazı vardı dün gece..devamlı emmek istemeleri bu yüzden..birde reflü yatağında çok rahat oluyor.o şekilde yatırmayıda dene..Annelik çok zor işte..gazlar biticek dişler başlıcak derken devam edecek:anne:Allah hepimize yardım etsin.
Geliyo canım burnundan da reflü belirtileri nin hepsi var ama bizimki hastalık olmuyomus kilo kaybı olmadığı için çok şükür
benim kızım da midesi bulanıp kusuyor üstünü sık sık değiştirmem gerekiyor özellikle gazi varken sancılanırken bazı süt icmelerinden sonra kusuyor bunun reflu ile ilgisi varmı seninki de boylemi
Canım benim ki aşırı kusmaya başladı burnundan geliyo ve nerdeyse her emme sonrası kusuyo büyük insan gibi öğürmesi var midemiz ekşir ya resmen onunda öyle oluyo :( kusamiyo bulanıyo duruyo huzursuz aynı gaz sancısı gibi o an geldiğinde onda da kıvranıyor :( sende de var mı böyle şeyler

Cnm aklında bulunsun bebeklerin gıdaya alerjisi olabiliyormuş . Doktorlar kolik kolik diyip gönderiyor . Bir arkadaşım ek gıdaya başlayınca anlaşıldı . Çocuk her yediği yemeği kusuyordu . İlk zamanlar annenin yediğindendi. Ek gıdaya geçince anlaşılmış ..
Aynen tatlım işte benimde sanırım. Laktoz alerjisi oldu sütlü şeyler çok yedim çünkü Dr umuz da bi kes onları dedi birde bebelac in biseyi var onu başlıcaz

Benimki omzunda yada memede dalıyor uykuya daha hiç gözleri açık yatırıp uyutamadım.. :işsiz: uykuya daldiktan sonra bilr bazen omzundan birakinca ellri kollari sallıyor bi bakiyor ben yokum gozleri aciveriyor basliyor ağlamaya hoop kucakta tekrar :KK51:

Benimki de aynısı :confused: sanki yatakta diken bar yatırınca batıyor

Benim pusette aynısı. Çok ağır bebekle taşımakta zorlanıyorum. Bende bunu aldım. Oda oda geziyoruz.

Evet gerçekten ağır bu güzelmiş güle güle kullanın :)

Kızlar mesela sütü sagdik pompa makinesinin biberonyla buzdolabı nin altına koydum tekrar sagacgm zamn onun üzerinden devm etsem olur mu? Yani sicak sütle dolaptaki sutun karismasinda sakinca var mi?

Hiç karıştırma canım ben karıştırdım malesef birsürü süt ziyan oldu. Isıtıp tadına baktım iyi ki de bakmışım bozuk bozuk bir tadı vardı küflü peynir gibi :(

Kızlar oglusuma emzik vermeyi dusunmuyodum o yüzden belki bi lazım olur diye wee nin uygun fiyatlı emziğini almıştım oğlum çok güzel tutuyor emiyor çünkü emme isteği baya çok olan bi bebek fakat sorum şu oğlum da reflü var galiba Dr umuz da öyle demişti çarşamba günü şuan emziği uygun yollu bişey olduğu için acaba o da mı gazi tetikliyo diye düşünmeye başladım ve avent gibi fln iyi bişey almayı düşünüyorum ama ne almam gerekir bide bu damakliydi avent nasıl bişey almalıyım acaba buna alismisken onu da tutar mı sizce TuRuNCu TuRuNCu sende fikir ver :)

Canım ben avent in natural yenidoğan setini almıştım. İçinde emzik de vardı. Düz şekilli birşey. Kızım hastanedeyken falan cuk cuk emiyordu sonradan memeyi tutunca onu istemedi. Ben de kötü emzikler denedim damaklı falan ama onları da tutmadı midesi kalktı. Çevreden duyduğum avent in soothie ve karanlıkta parlayanlarını tutuyormuş bebekler genelde.

günaydın..yeni uyandık ve uzun zaman sonra çok iyi uyumuş hissediyorum kendimi...uyku konusunda tam bir düzen tutturamadık..evden çıktığım gün düzeni bozuluyor sanki..uyutma aşamasında ne yapıyorsunuz..çok uykusu geldiğinde uyutmak çok zor oluyo

Evden çıkınca ve eve misafir gelince biz de altüst oluyoruz. :( ben kucağımda hafif sallanıyorum ve ninni açıyorum telefondan çok güzel dalıyor. Tabi sancısı gazı falan yoksa.

Ben üç gün üst üste sabah aç karnına süt içtim. Bebek gece yatamadı kızlar ya. Karnı taş gibi olmuş ya çok sıkıyo kendini:KK34:

Malesef dün ben de içmiştim düşünemedim gaz yapacağını yavrum 4 buçuğa kadar kıvrandı hiç öyle görmemiştim :(

Daha kahvaltımı bile yapamadım delircem ya hep emmek istiyo doymuyomu acaba yatağa koyunca uyanıyo ya offf

Canım gazı varsa sürekli emmek ister. Yani benim kız öyle. 5 dk önce çekmiş olsam bile günlerdir aç gibi saldırıyor :D

kızlar bebek çok ağlayinca özellikle bizim kolik olanlar için soruyorum eşleriniz bakıyormu tavrı nasil oluyor bebeğe ve size

Benim kolik değil ama huysuz. Adamın ruh haline göre değişiyor. Bazen bakıyor ben sinirlenmişim bana geliyorlar o zaman korkup alıyor ve sen git yat diyor.

Wee'nin emziğinde içe su kaçırma oluyır canım doğru. İçin rahat değilse değiştir bakalım tutacak mı başkasını.
Ben avent kullanıyorum. Onda böyle bir sorun olmuyor.

Benimki gün için de uykuya dalmakta zorlanınca alıyor sadece. Onu da ağzına koyup elimle tutuyorum biraz ki çıkarmasın diye:)
Gece hiç almıyor ama..

Ben düzen kurmaya başlamadım henüz. Şuan için gözlemliyorum sadece. Mesela sabah kalkınca emzirme ,alt değiştirme ve yarım saat abi ile zaman geçirdikten sonra tekrar uyumak istiyor. O saatlerde ana kucağına bırakıp titreşimi açıyorum ve zorla emzik veriyorum. Kendi kendine uyuyor.
Öğleden sonra 1 gibi uyumak istiyor. O zaman yatarak 35-40 dk emziriyorum ve uyuyor.
Akşam da 10 civarı gece uykusuna geçmek istiyor. Ben o saate yakın sıcak banyo ve masaj yapıyorum. Sonra yine emziriyorm 35-40 dk kadar uyuyor.
Gün içinde pek uyutmaya çalışmıyorum.
Kendi isterse ana kucağında dalıyor. Çok huysuzlanırsa emziği tutturup kucağıma bastırıyorum öyle dalıyor ama kısa uykular oluyor hep.

Canım emzik büyük kolaylık ama memeyi ret ediyorsa bir iki ay daha verme emziği derim.

Sütünün yettiğinden eminsen emziğe alıştırmaya çalış derim.

Multitabs damla kullanıyorum

Bence sizin düzen oluşuyor artık :) böyle yapınca gece uykuları daha mı derin oluyor acaba? Benim kız pek derin uykuya dalamıyor sürekli mırıl mırıl

Kızlar mama veriyo musunuz benim sütüm yetmiyo maşallah kızım iştahlı gerçi sütümde az bugün sağıp ne kdr diye bakdım tek göğsümden 25 cc geldi emerkende zaten sinirleniyo süt bi süre sonra az gelmiye başlıyo dün gece de baaya yazılar okudum bi öğünde yaklaşık 120 cc tüketmesi lazımmış yani kilosuna göre tabi hesaplaması var sizin bebeklerinz doyuyor mu veya sütünüzü sağıp bakdınz mı ne kdr diye

volkicansu volkicansu canım esleriniz yardımcı oluyomu demişsin benimki Allah razı olsun alıyo sen uyu biraz diyo gece mümkün oldukça onun uyandirmamaya çalışıyorum o da işten gelince alıyo göğsüne yatırıyor ogluş ta bayılıyo zaten o duruma bakiyo gece bile bazen çok aglayinca kalkiyo uzan sen biraz diye inş böyle devam eder

Geliyo canım burnundan da reflü belirtileri nin hepsi var ama bizimki hastalık olmuyomus kilo kaybı olmadığı için çok şükür

Canım benim ki aşırı kusmaya başladı burnundan geliyo ve nerdeyse her emme sonrası kusuyo büyük insan gibi öğürmesi var midemiz ekşir ya resmen onunda öyle oluyo :KK43: kusamiyo bulanıyo duruyo huzursuz aynı gaz sancısı gibi o an geldiğinde onda da kıvranıyor :KK43: sende de var mı böyle şeyler
mide bulantısı ekşime huzursuzluk kusma var bide kustuğu su gibi az az ama sıkça fiskirir tarzda oluyor genzine de sıçrıyor

merhaba guzel anneler... yazdiklarinizi hamileligim boyunca olabildigince takip ettim. Bircok konuda yalniz olmadigimi gormemi sagladiniz.. 11 subatta dogum yaptim. Bircogumuzun derdi dogum kilolari ile ilgili moral ve destek bulmaya ihtiyacim var.. dogum kilolari topigine attim kendimi. Sizleri de gormek dilegi ile :)
boyle bir topic mi varmis
Kızlar ya 38. Gunum bugün ama sanki adet ağrısı gibi bir bel ağrım var belim agriyodu ama bu adet ağrısı gibi adet olacakken yaşadığım keyifsizligi yaşıyorum şuan acaba olunur mu ki hemen yada 40 gün dolmadan o_O
benimde oyle oldu. az kan geldi adet miydi degilmiydi anlayamadim.
Kızlar oğlum 3 gündür su gibi cıvık kaka yapıyo sarı renkte ama günde en fazla 2 kere korkmalımıyım ? Ya benim bebiş gündüz uyuyo gece kıvranıyo resmen biyerini kırmışım gibi ağlıyor napacağımı şaşırıyorum kolik falan hikaye bence okunmalık bu çocuklar. Okuttuğum gece mışıl mışıl uyuyo doktorlar inanmadığı için kolik diye bişey atmışlar ortaya bi hastalık varsa tedavisidr vardır sonuçta ben inanmıyorum doktorljk birley olduuğunu. Çünkü gaz çıkardığı haldr sancısı olması çok saçma değilmi
bizde surekli okuyoruz dua. bizimde nazarimiz degiyordur.
Evet canım aynı gündü :KK66: benim de seninkinden farklı sayılmaz :KK43: 3-4 gece hiç uyumadı dün de akıllı kocam birsürü rezene içirmiş kızıma sersem gibiydi yavrum

Ben bunu kullanıyorum genel olarak memnunum ama biraz Engin geldi. uygun fiyata almıştım ama ilk zamanlar eğilip almak sorun oldu sezeryan olduğum için.

Ben nazara çok inanıyorum. Özellikle misafir olduğu akşamın gecesine hiç uyumuyor kızım. Okumak tabi iyi geliyor sakinleştiriyor kuzuları

Benim kızım da yapıyor hatta hiiiiiiyyy diye korkutucu bir ses de çıkarıyor. Gece çok korkutuyor beni. Rüya görürken oluyor genelde o hızlı nefes alıp vermesi de. Doktora soracağım ama adam bunu da mı soruyor diye düşünür diyorum :KK70:
o sesi benimkide cikartiyor
Günaydınlarr.
Biz bugün 57 günlük olduk.:KK49:
Yarın 2.ci ay aşımız var. İnşallah rahat geçer..
Doktora gittik 2.ci ay kontrolü için.
Böbreği gayet iyi durumda. Ufak tefek sıkıntılar görünse de şimdilik kafaya takmayalım dedi dr..
Boy ve kilo gayet güzel gidiyor.
Rota aşısını 3 ve 5 ci ay da yaptırma kararı aldık. Aşı için ise 58.ci gün uygundur ,60 şartı yok dedi.
Kalça ultrasonumuz da güzel çıktı.
Kısacası gelişimi gayet güzel

Bu aralar oğluşumla çok güzel muhabbet ediyoruz. Herkesi takip ediyor ve konuşulunca cevap verir gibi sesler çıkarıyor. Gülmeler artık bilinçli yapıyor ve gece uykuları biraz daha düzeldi gibi.
Gündüz hala kafasına göre takılıyor. Bazı günler hiç uyumayıp bazı günlerde uykudan uyanamıyor.
Çok sessiz ve huzurlu bir bebek (şimdilik)
Gaz sorununuz zaten az 'dı ama iyice azaldı (maaşallah)

Beni sorarsanız az daha yesem doğum yaptığım kiloya geleceğim. Psikolojik olarak fena etkiliyor beni kilo işi ama yemeyince de gözümün önünde yıldızlar uçuşuyor:))
Hiç yemediğim kadar çok yiyorum ve sürekli acıkıyorum.
Acilll kilo aldırıcı şeyleri bırakıp sağlıklı beslenmeliyim.

Bizden haberler bu kadar teyzeler :))
masallah oglusuna. bende cok yiyorum. emzirdikce acikiyorum. bugun yuruyus yaptim yarim saat kadar. karnimi iceri cekip birakma egzersizine basladim. 5 gun falan yapip mekiklere baslicam.

Back
X