Kuzum yanlış anlama ama bu saatli emzirmeyi de bi anlamadım gitti ben.. ayrıca 5 saat nedir ya.. ben saat tutmuyorum ama bazen yarım saat bazen 1 saat bazen 1,5 saat oluyordur.. sürekli memede yani.. aç olduğundan mı hayır.. ama anne bebek arası bağ için sık emzirmek çok önemli.. ben sadece anne sütü veriyorum belki bunun da etkisi var ama karnı tok olduğunda bile memede oyalanmasına izin veriyorum.. 5 saat nedir gerçekten bunu diyen doktora çok şaşkınım.. mama veriyormusun bilmiyorum ama sık emzirmek sütü artırır bi süre sonra mamaya bile ihtiyaç duymaz olunur.. daha 4 aylık bebek için kimse kusura bakmasın 5 saat bekleyip meme veremem.. o doktora da doktor demem..
Ben anlatamadım sanırım canım.
Bebeğime sadece anne sütü veriyorum. Çok şükür.

Tabiki emzirmenin sütü arttırdığını ve anne ile bağını kuvvetlendirdiğini biliyorum.
Ne zaman isterse memeyi veriyorum asla da saatli emziriyorum.
Aç olan bı bebeğide saatin gelmedi seni emziremem diyemem.
Ama son bir haftadır emmek istemiyor.
Sürekli eller, baş parmak ağzında hiç çıkarmıyor. Zorla çıkartınca ağlıyor. Ancak uykuluyken yada isterse uyur uyanık emiyor.
Bende Mira ağzına her elini soktuğunda emzirmeye çalıştım.
Onun aç olduğunu bildiğim için zorla emzirmeye çalıştım hep ittirdi ve kızdı.
Doktora 4. Ay kontrolüne gittiğimizde, şikayetlerinizi sordu bende durumu anlattım.
Bebekler en çok 4. Ve 5. Ayda memeyi bırakırlar dedi.
4 aylık bebekle inatlaşırsan, zorlarsan senden ve memeden tiksinir memeyi bırakır dedi. Zorla emzirme o ne zaman isterse o zaman emzir bırak bazen 3 saat, bazen 4 saat , bazen 5 saat geçsin dedi. Acıksın diye.
Kilo alımına baktık gayet iyi kilosu, daha nasıl emsin, eskisi gibi zaten emmez dedi.
Biberoni ve emziği bırak o zaman daha iyi emer dedi. Emzik ve biberon kullanmıyorum.
Ve doktorumuzu araştırıp da gittik.
Güvenmediğim doktora kızımı emanet etmem.
Çokda memnunum mamaya, anne sütü oldukça, bebek kilo alımı çok düşük değilse karşı.
Yorumun için de teşekkür ederim beni düşünerek yazdığını biliyorum.
Bazı annelerde benim durumum dan şikayetçi oldukları için belki fikir olur diye yazdım.