• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

karisik yazdim galiba canm, vakitsizlikten. sabah 10 kalkış. 2.5-3 saatte bir uyku. saatler bire bir tutmuyor tabii. genelde45dk. bazen fazla da oluyor. aksam uykusundan 9da uyaniyor ve 12den sonra uyutmaya basliyorum. bugunlerde 1 gibi uyuyor .dedigim gibi,daha erken uyutursam uyaniyor ve uyumuyor. saat basi uyanmasi gec yatmasindan daha yorucu ama.
Bizde ayni bu sekildeyiz
Canım bikere onu erken uyandırmalısın güne başlaması için 10çok geç. Bikaç gün zorlanırsın ama 8-8.5arası uyandır. 2.5saatte bir uyutmayı dene. Ve akşam en son uykudan uyanışı 6-7yi geçmesin. 7de akşam şekerlemesinden kalktıysa(ki bu bile geç) 10-10.30 gibi uyut. 1 hafta dene bak aradaki farkı göreceksin.
Canim inan ben denedim kac kez erken kaldirdim ama gunduz o uykuyu tamamliyor ya. Misal geçen kendi 9da kalkti 10dan sonra uykusu geldi 2 saat dolsun diye oyaladim. 11e uyudu 12.30da uyandi. Sonra kayinvalideme gittik yolda uyumadı. 14.30 civari tekrar uyudu 16.00da kalkti. Tekrar 19da uyudu 20de kalkti ve gece yine 23.30 civari uyudu

Bizde ayni bu sekildeyiz

Canim inan ben denedim kac kez erken kaldirdim ama gunduz o uykuyu tamamliyor ya. Misal geçen kendi 9da kalkti 10dan sonra uykusu geldi 2 saat dolsun diye oyaladim. 11e uyudu 12.30da uyandi. Sonra kayinvalideme gittik yolda uyumadı. 14.30 civari tekrar uyudu 16.00da kalkti. Tekrar 19da uyudu 20de kalkti ve gece yine 23.30 civari uyudu
Canım 9da geçmiş aslında bebeklerin güne 6-8arası başlaması gerekiyomuş ki erken gece uykusuna geçsinler en geç 8.5ta uyanmalı diyolar. Bunu 3-4 gün tekrarlamalısın. 7de şekerlerme uykusuna yatıp 8de kalkıyosa tabiki geç uyur. Bende gece uykusuna 3-3.5saat sonra yatırıyorum normalde 2.5 saatte bir uyuyo gündüzleri. Bu arada gündüz uykuyu alma gibi bi durumları yok 6-9ay arasında 2-3 saat gündüz uykusu yapmaları gerekiyor zaten.

Meraba kizlar. Capa uni Hastanesi'nde randevumuz vardi tahlilleri gosterdik. Kan tahlillerini normal buldu dr ama akciger rontgenini yeniledik. Biraz enfeksiyon varmiş hâla toz ilac verdi. Alerji bolumune sevk etti ama taaa temmmuza randevu verdi nerdeyse dogumgununde :KK70: napcaz bilmiyorum... Birde ter testi istedi ona moralim bozuldu. Kistik fibrozis hastaligi icin isteniyormuş. Henuz yaptiramadik ama yaptircam inşallah temiz cikar.. agzimizda pamukcuk, totomuzda mantar varmiş(aylardir gecmeyen kizariklik vardi) kremler yazdi hayirlisi bakalim hastalik bir geldi pir geldi :KK43:
Canim cok gecmis olsun
Insallah ter testinizde tertemiz cikar bende kizima yaptrmistm oda sürekli hastalaniyodu bronslar daraliyodu temiz cikmisti insallah sizinde temiz cikar
Alerjiye mutlaka götür ama canim

Y Yellu evet o şekilde bi denemem lazim, hep aklimda ama uykusuzluktan erken kalkamıyoruz. Dr.a gec yatma meselesini sorunca gündüz az uyut demişti, halbuki 2-3 saat uyuyor, olmasi gerektiği gibi.

Güzel anneler merhaba ben de eylül annesiyim. Ek gıdaya baslayınca bebeğinize nekadarlık anne sütü veriyorsunuz acaba? Benim bir süt oğlum var sütümün fazlasını bagıslıyorum da ek gıdaya gectiğinizde kullanmak üzere kendi kızıma nekadar süt stoklamalıyım acaba yaklasık olarak belli bir ml rakamı verebılır mısınız? Sımdıden tesekkurler

Güzel anneler merhaba ben de eylül annesiyim. Ek gıdaya baslayınca bebeğinize nekadarlık anne sütü veriyorsunuz acaba? Benim bir süt oğlum var sütümün fazlasını bagıslıyorum da ek gıdaya gectiğinizde kullanmak üzere kendi kızıma nekadar süt stoklamalıyım acaba yaklasık olarak belli bir ml rakamı verebılır mısınız? Sımdıden tesekkurler
Ek gıda adı üstünde sadece ek olarak veriyorum yani öğün yapmıyorum henüz emzirdigim için tam ml söyleyemem ama artık kendi sütüm oğluma yetmiyor dolaptaki stoklarımızdan hergün 200 ml gidiyor maşallah süt oğlun olması ne kadar güzel sütün bol olsun inşallah ikisinede yetsin

Kizlar selam birkac gundur.kahvaltiya basladik.1 tatli kasigi pekmez 1 dilim tuzsuz peynir 1 yumurta sarisi 3 ceviz 1 kasik tahilli mama ile karisim yediriyorum ve her defasinda yarisindan fazla yiyip sonra cikartiyor sizce tadini mi begenmiyor fazla mi geliyordur? O kadar ugrasiyorum sonra cikartinca uzuluyorum

Kizlar selam birkac gundur.kahvaltiya basladik.1 tatli kasigi pekmez 1 dilim tuzsuz peynir 1 yumurta sarisi 3 ceviz 1 kasik tahilli mama ile karisim yediriyorum ve her defasinda yarisindan fazla yiyip sonra cikartiyor sizce tadini mi begenmiyor fazla mi geliyordur? O kadar ugrasiyorum sonra cikartinca uzuluyorum
Ceviz çok fazla degilmi ilk dikkatimi çeken ceviz oldu. Ayri mi veriyosun bulamaç seklinde mi? Belki sevmemiş olabilir. Benim kizimda sevmedigi seyi yemez. Ogurmeye basladiginda zorlama ne yese kar. Birde fazla geliyor olabilif. İlk etapta 1 çay bardağı kadar yiyebiliyorlar ek gida dr bana oyle demişti. Hatta biz yarisiyla başlamiştik. Yine ben kendim yumurta sarisinida yarim veriyorum 1 fazla gibi geliyo bana

Ceviz çok fazla degilmi ilk dikkatimi çeken ceviz oldu. Ayri mi veriyosun bulamaç seklinde mi? Belki sevmemiş olabilir. Benim kizimda sevmedigi seyi yemez. Ogurmeye basladiginda zorlama ne yese kar
Bu karisimi doktorumuz onerdi ama oranlarini sormayi unuttum karisim olarak veriyorum sabahlari..ceviz fazla mi bilmiyorum hic o sebeple

bence de ceviz çok fazla biz 8 aylığız nerdeyse ve dün başladım cevize yarım ceviz veriyorum 3 gün kuralı ile. dokunmazsa tam vericem en fazla.

Selam kızlar epeydir giremedim buraya..spora başladm..çocuğu uyut yedir spora git gel günler nasıl geçiyor anlamadım..herkes iyidir inşallah..kızımın 2dişi çıktı teyzeleri :KK200: ek gudaya geçtikten sonra yavrum kilo almaya da başladı..zayıf bir bebekti..şükür toplandı ..gün içinde yürüteç mama sandalyesi derken geçiyor vakit..2ay sonra işe dönmeyi planlıyorum 9ay bitcek..onun haricinde 4kilom kaldı doğum öncesine dönmeye..:dondurma: biZden haberler böyle ..:halay:

ayrıca bulamaç için tam yumurta ve 1 tatlı kaşığı pekmez de bana fazla geldi canım. ben karıştırmıyorum tek tek veriyorum eğer haşlanmış yumurta verirsem yarım veriyorum. ama omlet veya krep yaparsam sarısının tamamını kullanıyorum zaten kendi yediği için çoğunu döküyor yne anca yarısını yemiş oluyor. pekmezi de 1 çay kaşığı verdi bizim doktorumuz.

ayrıca bulamaç için tam yumurta ve 1 tatlı kaşığı pekmez de bana fazla geldi canım. ben karıştırmıyorum tek tek veriyorum eğer haşlanmış yumurta verirsem yarım veriyorum. ama omlet veya krep yaparsam sarısının tamamını kullanıyorum zaten kendi yediği için çoğunu döküyor yne anca yarısını yemiş oluyor. pekmezi de 1 çay kaşığı verdi bizim doktorumuz.
Tesekkurler bilgilendirme icin canim.yarin herseyin oranini yari yariya dusureyim, zaten tadini begenmese hic yemezdi.biraz oranlarini abarttim sanirim, boyle boyle deneyim sahibi oluyoruz iste.. yarin cevizi 1 tane ya da yarim koymayi dusunuyorum...

Selam kızlar epeydir giremedim buraya..spora başladm..çocuğu uyut yedir spora git gel günler nasıl geçiyor anlamadım..herkes iyidir inşallah..kızımın 2dişi çıktı teyzeleri :KK200: ek gudaya geçtikten sonra yavrum kilo almaya da başladı..zayıf bir bebekti..şükür toplandı ..gün içinde yürüteç mama sandalyesi derken geçiyor vakit..2ay sonra işe dönmeyi planlıyorum 9ay bitcek..onun haricinde 4kilom kaldı doğum öncesine dönmeye..:dondurma: biZden haberler böyle ..:halay:
Supersin canim benim de dogum oncesine 1 kg kaldi toplamda 22 23kg almistim:)
Ben de yasina dogru doncem insallah ise, daha kac ay var ama o kadar mutsuz oluyorum ki dusundukce. halbuki isimi seviyorum ama cocugumu birakcak olmak beni cok uzuyor.onun yuzune bakarken cogu zaman 'birkac ay sonra bu kadar zaman geciremicez' vs dusuncelerle dolup tasiyorum baya takiyorum anlicagin kafaya :(

Meraba kizlar. Capa uni Hastanesi'nde randevumuz vardi tahlilleri gosterdik. Kan tahlillerini normal buldu dr ama akciger rontgenini yeniledik. Biraz enfeksiyon varmiş hâla toz ilac verdi. Alerji bolumune sevk etti ama taaa temmmuza randevu verdi nerdeyse dogumgununde :KK70: napcaz bilmiyorum... Birde ter testi istedi ona moralim bozuldu. Kistik fibrozis hastaligi icin isteniyormuş. Henuz yaptiramadik ama yaptircam inşallah temiz cikar.. agzimizda pamukcuk, totomuzda mantar varmiş(aylardir gecmeyen kizariklik vardi) kremler yazdi hayirlisi bakalim hastalik bir geldi pir geldi :KK43:
Geçmiş olsun, şifalar diliyorum kuzuya Canım

Canım 9da geçmiş aslında bebeklerin güne 6-8arası başlaması gerekiyomuş ki erken gece uykusuna geçsinler en geç 8.5ta uyanmalı diyolar. Bunu 3-4 gün tekrarlamalısın. 7de şekerlerme uykusuna yatıp 8de kalkıyosa tabiki geç uyur. Bende gece uykusuna 3-3.5saat sonra yatırıyorum normalde 2.5 saatte bir uyuyo gündüzleri. Bu arada gündüz uykuyu alma gibi bi durumları yok 6-9ay arasında 2-3 saat gündüz uykusu yapmaları gerekiyor zaten.

bizim düzenimiz de senin tarif ettiğin gibi. fakat 45 dk dan fazla kesinlikle uyumuyor gündüz. felaket uykusu

Geçmiş olsun canım ter testi de iyi çıkar inşallah..

dun aksam corbasina ıspanak katmistim. dil ve dudaginda beyaz lekeler oluşmuş, ispanak boyle bi etki yapar mi acaba. belki de agzina soktugu seylerdendir bilemedim.

biz 8 aylik olacagiz ve ben 1 yumurta sarisi vermedim hala yarim veriyorum pekmezi bir cay kasigi bile vermdim yarim cay kasigi veriyorum hele ceviz daha tatmadik biz 3 tane cok fazla.
bence sen ilk once cevizi verme biraz daha buyusun bak avakado al doktorun izin verirse yumurtanin yarisi(sarisinin) ince dilim avakado ve labne yada lor karistir sabah boyle birde dene.
6-9 ay 2 cay bardagi 9-12 ay 3 cay bardagi ek gida öneriyorlar pekmezi cevizide vereceksen meyvesine kat zaten sekerli meyveler tatsizlara oyle alismasin.

Back
X