- 19 Mayıs 2015
- 1.851
- 2.044
- 63
- 38
Slm kızlar ben Türkiyede SGK da çalışıyordum sonra istifa ettim gurbete geldim.. size doğum izinleri konusunda yardımcı olmayı çok isterdim ama ben emeklilik servisindeydin.. ama şunu söyleyebilirim ki "ssk"," bag-kur","emekli sandığı" aynı çatı altında birleşmil olsada ayrı ayrı işlem yapılıyor. Emekli sandığında işlemler genelde kişinin çalıştığı kurumda ki sorumlu bölüm işlemleri hallediyor.. ama kamu yada özel olsun hiç farketmez size en yakın Sgk kurumuna giderek detaylı bilgiler alın bazen yeterli bilğilere sahip olunmadığı zaman vatandaş mağdur durumda kalabiliyor, yada hakarı tam anlamıyla anlatılmıyor..ssk hamile bayanı ne olursa olsun işveren hamileliğinden dolayı işten çıkışunı veremez ya da tazminatını öder o şekilde çıkışunı verir.. ve işvernizle yapacağınız anlaşma sizin mağdur durumda kalmanıza beden olabilir.. bazı arkadaşlar işsizlik ödeneğiiçin işverenle anlaşmak istiyor ama işvereninizin sizin işten çıkış kodunu farklı kullanması sizin hiç bir hak talep edememenize neden olabilir , onun için önce kendinize işvereninize kadar güveniyorsunuz bu soruyu sorunve o na göre anlaşma masasına oturun..lütfen arkadaşlar haklarınızı öğrenin, haklarını bilmeden , haklı iken haksız olan o kadar çokmağdur durumda vatandaş geliyordu ki sgk ya içim parçalaniyordu..
canım işten çıkış kodunun farklı kullanması hıc bır hak talep edememenıze neden olur demıssın ya yani işsizlik maaşını da mı alamam ?