2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Miniklerin ve sevdiklerinle bir ömür mutlu olun inşallah hepimiz sagsaglim alalim kucagimiza. Ayni günüz seninle :)
Amin kuzum insallah cok tesekkurler ayy keske 11.07 olsa o gunde esimin dogum gunu :) ama okadar beklemez diyolar ikizler icin :KK200:

Çalısmayan anneye para yok mu :KK64:
Sanki cocuk basina devlet para veriyordu dimi bileniniz var mi ?
Anne calissin yada calismasin devlet ptt araciligi ile ilk cocukta 300 ikincisinde 400 uc ve sonrasinda 600 tl veriyor. Ikizlerde ise çarpi 2, ücüzde çarpi 3. Dogumdan yaklasik 2-3 ay sonra ptt ye yatmis oluyor. Sgkli calisan annelere yatan fark ziraat bankasina yatiyor ama bizim zamanimiza kadar onlar da ptt ye aktarilacak.

Takip edelim niye kalsin devlette sonucta bez aliriz bebislerimize :))

Canim dogum gunun kutlu olsun bende 8.haftada kutlamistim o gun herkese müjdeyi vermistim Dogum gunu hediyemi paylasmistim :)):KK200::KK200:
Senin minikler seneye pastanin mumunu üfler sana birakmaz o zevki bugun pastani ufle altina da not yaz son pasta tek basima ufledigim :))
Cok sagol canim yaa rabbim bu hayallerimizi gerceklestirmeyi nasip etsin evet bugun dusundum seneye bicir bicir olucaz insallah Allahin izniyle.

Anne calissin yada calismasin devlet ptt araciligi ile ilk cocukta 300 ikincisinde 400 uc ve sonrasinda 600 tl veriyor. Ikizlerde ise çarpi 2, ücüzde çarpi 3. Dogumdan yaklasik 2-3 ay sonra ptt ye yatmis oluyor. Sgkli calisan annelere yatan fark ziraat bankasina yatiyor ama bizim zamanimiza kadar onlar da ptt ye aktarilacak.
Baktimda sanirim sgk ya basvuracagiz bu parayi almak icin dogum belgesiyle sonra 3 ay icinde yatiriyorlarmis.

Evet buna ek olarak süt parası var

2017 Süt Parası Ödeneği Ne Kadar?

Peki süt parası ne kadar? Sorusuna net olarak ise verilecek cevap; 2017 yılı itibari ile 132 TL’dir. Süt parasını almaya hak kazandığınız andan itibaren 5 yıl içinde bu parayı bankalardan alabilmeniz mümkündür.

Dogum hediyesi akrabalar bisi takar ya bu da devletin taktigi :)Gram mi,ceyrek mi takiyor acaba:)
Aynen oyle canim tek bebege 300 al ve sus :)
Cesitli belediyelerde kutlama sepetleri yolluyorlarmis..bizim burda izmirde varmis belediyeye acip bebisim oldu dersen ufak bir hediye paketi yolluyormus birde sut dagitiliyormus sanirim 3-4 yasina gelene kadar haftada 5 paket sut veriliyormus..

Teşekkürler Şimdi baktım cok güzelmiş, bu yataklar hem normal beşik hem park yataklar icinde uygunmudur acaba ya? Normal sallanan beşik (60x120) aldım beno_O

Saol canm en guzeli pamuk aslında, sungerler cok ince geliyor bana ama heralde bebekler icin uygundur daha neler ogrenicez
Canım benim aldığım park beşiğin ölçüsüde 60*120 yatakta öyle. Yatağın biçok ölçüsü var bak hepsiburadadan. 2.güne geldi valla çokta uygun geldi bana. E bebekte pamuklar çok pahalıydı mesela. Beşiğinin ölçüsü 60*120 ise pamuk yatağıda aynı ölçüde al kuzum

Canım gelince buraya koysana ürünleri merak ettim.Benim de evlilik yıldönümüm haftaya,çiçekleri çöpe atıyorum,kalıcı olmuyor hem de fiyat fazla.Senin tavsiye ettiğin çok güzel kokulu taştan buket çiçek yapmış.Hem kalıcı hem fiyat uygun.Kocişime ondan aldırtayım.Hastaneye bebek görmeye giderken bile bence çok iyi,çiçekleri kapıdan içeri sokamıyoruz.Aileden biri olursa da o bisikletli sepetli hoş hediye olur.
Tabi canım geldiğinde paylaşırım mutlaka. Ben orkide hastası olduğum için kocamın işi çok kolay :)

Selam kızlar bızde bugun kontrole geldık. Bebısım 3 gun onde cıktı 40 cm 1380 gr olmus. 29+1 cıktı haftası da cok sukur herseyı gayet ıyı. Kan uyusmazlıgı testı yaptırdım ben de negatıf cıktı ama dr yıne de ıgne vuralım dedı onunla ugrasıyoruz.

Bu arada kızlar test sonucu beklerken mobılya baktık. 4 kapılı + yavrulu sedır yatak + sıfonyer 4-5 bın arası fıyat aldım. Yaptırma mobılya olucak. Country tarzı mobılya ıcın fıyat normal geldı bana ama daha modele karar veremedım. Oda yapmıycaktım ama dayanamadım :) 1 yıldan once odasında yatırmayı dusunmuyorum ama yıne de heves ettım :)
Canım gözün aydın prensesine maşallah ona :)
Bende en az 6 ay odasına koymam ama ilk bebiş heyecanından heralde herşeyi hemen olsun tam olsun istiyor insan :)

Biz drdan geldik,
Yüzünü göstermeyen kızım geleneği bozmadı, elleriyle kapalıydı, zaten cerrahpaşada önemsemiyorlar yüzünü, detaylı usg gibi geçiyor muayene daha çok, kan akımları vs bakıyorlar,
1690gr tahmini 40.5cm olmuş:nazar:
Herşey yolundaymış çok şükür, azıcık koca kafalıymışız, geçen sefer gören dr da koca göbekli demişti kızıma :KK49:
2haftada bir çağırdı bundan sonrası için, kendi drumla oraya dönüşümlü gittiğim için yakında her hafta görücem sanırım:anne:
Oh ne şanslısın her hafta he :) ben hala 3 haftada bir gidiyorum bakalım 10gün sonra ne dicek doktor.
Maşallah seninde prensesine tosuncuk olmuş annesi bu :) seninki anlaşıldı koca bişey çıkacak :)

Tatlim ornek resimleri varmi senin yaptirdiklarinin cok yogun calisiyor ama :))
Evet canım baya yoğun gerçekten. Kokulu taşımın ve kapı süsümün örnekleri var ama diğerlerini birlikte krar verip yapıyor. Ekliyorum elimde olanları (kokulu taşın süslemesi daha düzenli olacak bu denemeydi)

Eklentiler

• IMG_7695.webp
    IMG_7695.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_6818.webp
    IMG_6818.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 87
Merhaba kizlar bayagidir yazamıyorum. Her açtığımda bayagi birikmiş oluyor hepsini okuyamıyorum. Okullar 2 hafta tatile girdi cocuklarla koşuşturmaktan, bahceyle evle ugrasmaktan bu hamileligimin nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Geceleri daha cok aktif eminim dogunca da devam etitrecek. En son şubatta gördum kuzumu. Randevum 9 mayısta sonrada dogumda gorecegim insAllah.
Doğumu düşündükçe heyecan kaplıyor içimi ağlıyorum arada Eymen Asaf imi dusundukce sanki ona haksızlık ediyormuşum gibi oluyorum, 3 yasina bastı 3 senede toplasak 3 saat ayrı kalmisizdir. Büyüdü kivircigim okula başliyacak 9.aya. O na hamileykende diğer kuzulara duygulanıyordum... Ah bu analık hem çok güzel hem çok zor...

Evet canım baya yoğun gerçekten. Kokulu taşımın ve kapı süsümün örnekleri var ama diğerlerini birlikte krar verip yapıyor. Ekliyorum elimde olanları (kokulu taşın süslemesi daha düzenli olacak bu denemeydi)
Canim cok guzelmis bitince dahada guzel olur magnetlimi yaptirdin bunu ayy bende bekliyorum sira bana gelsin diye :))

Peki tek seferlik biseymi bu yoksa her ay mi verilicek?

Canım benim aldığım park beşiğin ölçüsüde 60*120 yatakta öyle. Yatağın biçok ölçüsü var bak hepsiburadadan. 2.güne geldi valla çokta uygun geldi bana. E bebekte pamuklar çok pahalıydı mesela. Beşiğinin ölçüsü 60*120 ise pamuk yatağıda aynı ölçüde al kuzum

Pierre cardinin pamuklusunu cok beğendim ama park yatak için diyor, benim demek istediğim normal beşik icinde olurmu acaba herhalde fark etmez dimi

Kizlar masallah hepinize ve tatli bebislerinize yarin bizimde gorusumuz var bugun benim dogum gunum :)) en guzel dogum gunu hediyelerim bedenimde insallah rabbim saglikla kucagima kucaklarimiza almayi nasip eder :)
Tatlım şimdiden doğum günün kutlu olsun. Yeni yaşın bebişlerine ve sana mutluluk şans huzur ve sağlık getirsin. Çok parayıda unutmasın ;) :KK200:

Peki tek seferlik biseymi bu yoksa her ay mi verilicek?
Tek seferlik bir sey. Genelde hastaneler basvuruyor sizin adiniza sgkya. Hak edilen ayin 20sinden sonra yatiyor. Tc nize yatmis para 1 sene sistemde bekliyor. Baba alamiyor mutlaka anne almali.
Bildigim kadariyla sut parasi denen diger para sadece sgklilara yatiyor. Memurlarin maasina ekleniyor. Calismayana yok:)

Back
X