Merak edenler icin spinal anestezimin ayrintilarini anlatmak istiyorum:)) merak etmeyenler devamini okumayabilir:))
Sabah hastane odasina geldik. Odayi suslerken hemsireler geldi. Damar yolu acildi. Lavman yapicam dedi. Ne kadar miyavlasam da ne gerek var diye olmaz dedi. Ve yapti. Korkacak bir sey yokmus cok kolaymis:) simdi anliyorum ki ameliyat sonrasi kalkmamak icinmş lavman. Sonda takicam dedi. Dedim bayilinca takin. Spinalse tamam ozaman takariz dedi. Ondan yirttim. Varis corabimi ameliyat kiyafetimi giyip sedye indik ameliyathaneye. Ayy doktorumu bi gordum kasap muşambasi gibi bir önlük takmiş:))) hocam kasap gibi olmussunuz beni korkutuyorsunuz dedim bebegin suyu sicriyor bazen dedi:)
Neyse serum baglandi. Tansiyon oksiken aleti ve ekg aletleri baglandi. Oturur vaziyette omuzlar önde kambur durdum. Aneztesist once eliyle yerini buldu. Dedim birileri kollarimdan tutsun ki haraket etmeyeyim. Sagolsun ne iatersem yaptilar. Once 2 minik igne yapildi zaten dis cekerkenki gibi aninda uyustu. Sonra hemen ilacini verioz bitmek uzere dediler. Oralari falan hiccccc hissetmedim. Dediler ki baacaklarinda sicaklik hissediceksin. Hemen sol isindi dedim sag isinmiyor. (Sagda fitik var korktum) ama daha dakikasi dolmadan iki bacak da alev alev oldu:)) icim isindi.
Ortuyu gerdiler onume. Burdan tecrube hic lambadan falan gormeye calismadim. Tavanda bir nokta buldum oraya kitlendim. Okuduguma gore islem sirasinda bas hareket etmeyince basagrisi olmuyormus.
Once gazli bezle sildiler karni. Dediler ki iste dokunma ve cekistirme bebek cikarken karna bastirma nefessiz kaliyormus gibi hissedebilirsin korkma. Hicbisi hissetmedim. O sirada aneztesitler konusuyor senle. Ilk mi adi ne falan fisman. Ha islem baslamadan belim bosta altina bisi koyun iye 6 kere falan durmadan soyledim en son biri ya tamam koycam dedi:))) koyunca bel boslugum kapandi rahatladim.
Biz konusurken bebek cikio dediler. Aa sacliymis dediler. Bana da saci supriz oldu. Dedim ne renk. Ben sari sacliyim. Kizim siyah sacliymis:)) saat kac dedim. 09.12 dediler. Serumdan antibiyotik verdiler. Agzinda kotu bir tad olacak dediler. Oldu ama 1 dk olmadan gecti. Her seyi onceden soylemeleri guzel heyecan yapmiyorsun. Kizimi muane edip giydirdiler gormedim bir yerde. Hemsire getirdi yanima. Bak diye. Millet ah kuzum canim bebegim falan der. Bendeki tepki: çirkinimmmmm:) pespembe bisidi. Yanima dokundurup gittiler odaya. Dedim bereber cikardik. Olmaz burda usur dediler. O yuzden esimin ve ailemin ilk gorus anini gormedim. Ama salya sumuk aglamislar. Aglamayan bir tek ben varim:) neyseki fotografci kapida bekliyordu.o goruntulemistir ilk tepkileri.
Ameliyata donersek; dik konuma getirdiler niyesini unuttum simdi. Aninda midem bulanioo diye cingar cikardim:) hemen indirdiler. Bi sure devam etti bulandi ama ole buyuk bir sey degildi. Gazli bezleri saydilar. Dikise basladilar. Dik dik bitmiyor anam. O kisimda cok sıkıldim. Bebek gitmis is bitmis. Ne zaman bitcek hadi bitiyor diyin falan diorum:)) doktorlar da iste sahurda cok yagmur yagdi falan diye konusuyorlar:)) neyse dikisim de bitti sonunda. Son kontroller yapildi her sey cikartildi. Hiccc bir sey ama hic bir sey hissetmedim. Korkucak hic bir sey olmadi cok sukur. Odaya gitmek icin sira bekliyorum. Bir titreme geldi. Titresim mode on. Odaya geldim. Ustumu ortuolar ortmeyin titremem@ondan degil icten gelior diorum. Titredikce kendime sinir oluyorum. 3 saatte gecer dediler

( neyse yarin saat oldu olmadi. Midemden bir safra geldi agzima.ve titresim mode off. Bitti. Ayaklarin 6-7saate acilir dendi. O kadar olamadan acildi. Yani yatakta kimirtadir hale geldim. Cok sukur burda da sorun yasamadim.
Tek derdim aclikti:) her gelene ne zaman yemek yicem diyordum. Bi onceki gece aksam 9 da yemek ve icmek bitti. Dediler aksam 7de su ve komposto yani sivilari icebilirsin. Dakika saydim:)) acliga hic dayanamam. Su ve komposto bile yetti aslinda. Sabah kahvalti yaparim demistim doktora. Simdi kahvaltim geldi. Sade cay:) hayallerim yikildi:))
Aksam 9 gibi ilk kez yataktan kaldirdilar. Oda icinde yuruduk. Sonda cikti

( bol bol yuru dediler . yurumek sorun degil de yataktan kalma kismi sikinti. Wcye gittim ama. Oturamadan döndum. Gece hasta bezini cikardilar. Depend kilot giydim. Bedeni soranlar vardim okuyorlarsa
102 kilo ile doguma girdim ve gerci totom buyuk degildir ama larga bedeni oldu. Az daha bol olabilirdi.
Eminim unuttugum cok sey vardir. Sanirim burayi bir nevi gunluk olarak kullandim bigun. Unutmayayim yazili kalsin istedim. Hakkinizi helal edin lutfen.
Bebegin boyu ve kilosunu hala ogrenemedik. Dosyada yaziyor cikista alirsiniz dosyayi dediler. Kime sorsak sanki devlet sirri:)) 2 gun yatis yapip 3 gun sabah cikacakmisiz. Ben hep pijama almistim. Ilk gun sadece ust giydim. Sonra gecelik giydim. Kesinlikle daha cok rahat.
Sezeryan 8.30 da baslayacakti. Yukseleni aslan olacakti kizimin.gec baslayinca yengec oldu dedi ablam. Burcu yengec olamadi ama yukseleni olmus.
Inanamazsiniz ama benden bu kadar:)))
Hepinize hayirli dogumlar diyorum. Agrisiz sizisiz dersiz tasasiz ve bol sağlıklı.