2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazarak girişinizi tamamlayın. Ardından “e-Hizmetler” ya da “Arama” kısmından “4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme” hizmetini bulun. Bu işlem Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri arasında yer almaktadır. İşleme tıkladığınızda doğum parası sorgulama sonucunuzu görebilirsiniz. Yine aşağıdaki linke tıklayarak bu sayfaya ulaşabilir, ödemenizin yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz.

Kizlar bunu buldum nette belki işinize yarar
Hahah sayende para buldum :) Rapor almisim calisirken rapor parasi var 56 tl emanete alindi diyor bilen varmi emanete alindi ise alabiliyormuyum.
Burda 133 lira emzirme parasi gorunur dedigim ptt disinda ögrenilmiyor canim

Nasıl yapıyorsun sen cnm. Her seferinde fitilmi kullanıyorsun

Once bi 4-5 gun bekliyorum , olur da yapar die.... karnı taş gibi olunca mecbur dayanamayıp fitille yaptırıyorum
Mamayı degiştirdik gecen hafta kendi yaptı sadece masaj yaptım karnına ıkındıgını gorunce fitilsiz yaptı ki bunu ben mamaya baglıyorum .... artık brkliycez mudahale etmk istmyrm artık.....

Bizim de aksam 7 gibi yatirmaya basliyorum ayagimda sallayarak.yatak odama götürüyorum.7.30 gibi uyuyo ama sarktığı da oluyor.en kotu ihtimalle o gibo uyumus oluyor.10 11 arasi ve 01 01.30 gibi bir kere kalkiyor emip hemen yatiyor.sonra 03 de uyaniyor..aslinda uyanmiyor gaz sancisiyla kivraniyor ama bir yandan da uyuyor.gazi cikarmaya calisirken uyku falan kalmiyor.bidaha da uyumuyor.sabahları da 10dk lık kuş uykularimiz var.ana kucaginda sallayarak uyutuyorum.
Çok erken uyutmaya başlıyorsun bence gerçi benimki de uyuklayıp duruyor sürekli :) sabaha karşı ayılıyor komple :( en tatlı uyku zamanı o da yaw

kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazarak girişinizi tamamlayın. Ardından “e-Hizmetler” ya da “Arama” kısmından “4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme” hizmetini bulun. Bu işlem Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri arasında yer almaktadır. İşleme tıkladığınızda doğum parası sorgulama sonucunuzu görebilirsiniz. Yine aşağıdaki linke tıklayarak bu sayfaya ulaşabilir, ödemenizin yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz.

Kizlar bunu buldum nette belki işinize yarar
Teşekkürler canım

2.ay aşıları huzursuzluk yapti kizimda, her seye agliyor. atesi cikacak mi diye tetikteyiz. sirtina kadar da kaka yaptı ilk kez. insallah a çabucak gecer etkileri.

Canim bizde öyleyiz şu an benim kızım gece yarısına kadar yatmiyor stres yapınca inan onlar da stres oluyor sakin kalmaya çalış ben tuvalet e bile gidemiyorum ama madem uyumuyorsun bari birlikte Gülelim diyorum alıyorum kucağıma açıyorum müziği dans ediyoruz hop höp yapıyoruz günlerdir evde yemek yapmıyoruz ben inanıyorum hepsi düzene girecek çok küçükler evimi onunla supurdum ana kucağıni adım adım yanımda taşıdım şu an o kucağimda uyuyor ben mesaj yazıyorum demekki bana ihtiyacı var diyorum. İnan ki sabah bel agrisindqn doğrulamiyorim ama ben bugünleri çok bekledigim için gülerek karsilamaya çalışıyorum. Az sabır canım zaman geçtikçe hersey yoluna girecek inşallah

Evt cnm valla bende kucagımda dans ederek uyutuyorum bazen..power tv acıp muzikle uyutuyorum,ıucagımda oynarken hoşuna gidiyor uyuyor
Yemek yapamıyorum ...aynı dedigin gibi
Bende supurgeyi hangi odada acarsam onu ana kucagına koyup yanıma alıyorum
Ve bende msj yazarken su an kucagımda uyumaya calışıyor ,emiyor
Bel agrısı,sırt agrısı, kollarım bile agrıo tum gun onu tasırken ama cok sukur diyorum saglıklı bir kızım var gecicek bu gunler ... şu gumduz uykusu da azcık duzelse ,bana birkac saatlık mola verse cook cook iyi olucak

Ayağına alıştır bence kol çok zor olur ya hakkaten ayakta sıcağıyla bırakıyorsun hele benimkinin altında ince bir yatak ve yastık var sallanırken onlarla birlikte salıyorum yere hiç farketmiyor genelde kendi yatağımda sallıyorum orada bırakıyroum

Of denerim belki ,gittikce tombişliyor cok zor olucak....sen iyiçyontem bulmuşsun .bırakınca uyanmıyor dimi

Ayağına alıştır bence kol çok zor olur ya hakkaten ayakta sıcağıyla bırakıyorsun hele benimkinin altında ince bir yatak ve yastık var sallanırken onlarla birlikte salıyorum yere hiç farketmiyor genelde kendi yatağımda sallıyorum orada bırakıyroum

Of denerim belki ,gittikce tombişliyor cok zor olucak....sen iyi yontem bulmuşsun .bırakınca uyanmıyor dimi ?

Bugun kontrol gunumuzdu 1 kilo almisiz doktor iyi dedi kalca cikikliginada bakildi onuda atlattik ayda bir kilo iyimi kotumu sizlerin nasil ama dogum kilosuylada alakaliymis kilo alma durumu :-/ Velhasil kelam bir kontrolun daha sonuna gelmis bulunmaktayiz :)
1kilo gayet iyi canım

Hahah sayende para buldum :) Rapor almisim calisirken rapor parasi var 56 tl emanete alindi diyor bilen varmi emanete alindi ise alabiliyormuyum.
Burda 133 lira emzirme parasi gorunur dedigim ptt disinda ögrenilmiyor canim
Ohh hadi gözün aydın. O para ile tatlı kızına bir oyuncak alırsın.

Bizim gece uykuya dalışımız; 8 de banyo, 8.30 mama, 8.40 yataga yatis. Işıklar kapalı,cok az bir gece lambasi, park yatagin titresimi acik, alirsa emzik (gece aliyor,gunduz asla), tek elini tutuyorum, 10 dk sonra uyuyor. 9 gibi uyumus oluyor. Gece de 1.30, 3.00, 4.30, 5.45 de kalkiyor. Emip uyuyor. 5.45 kaka seansi yapabilirse eger emip 7ye kadar uyuyor. Yapamazsa 8.30a kadar agliyip mizirdanip 8.30 da uyuyor.
Gece boyle ama gunduz hicbir duzen yok. Ya memede ya ayakta sallayarak uyuyor. Yarim saat maksimum 45 dakika suruyor uykular. O yüzden ne ben uyuyabiliyorum ne is yapabiliyorum. Cunku kucaktan yada ayaktan inince uyaniyor.
Elektrikli sallanan ana kucagi aldim.mamaroo 4moms dunya varmiş vallahi. Hakkaten ana kucagi. Uyumadigi her saniye onun uzerinde. (Normalde bebekler uyusun diye yapilmis ama bizimkine işlemedi).

Burda 133 lira emzirme parasi gorunur
Sgk ya Dilekce ile basvurdugunda parayi tekrar yatiriyorlar. Alabilirsin yani. 170 => sgknin cagri merkezi, belki mail yada faksla dilekceyi kabul ederler de gitmek zorunda kalmazsin.

2.ay aşıları huzursuzluk yapti kizimda, her seye agliyor. atesi cikacak mi diye tetikteyiz. sirtina kadar da kaka yaptı ilk kez. insallah a çabucak gecer etkileri.
Bizde persembe olduk aşımızı bizdede huzursuzluk var inşallah canım gecer merak etme

Burda okuyunca Oyun halısını hemen bende kurdum. :)) ben 6aylıktan sonra oynar diye düşünüp dolabından hiç çıkarmamıştım.. müzikli ve ışıklı.. oyuncakları seçemiyor ama ışıklara bakıp bakıp tepindi durdu 45 dk.. bilseydim çok önceden çıkarırdım..bugün ilk defa kuzım 30-45 dk uyudu.. papatya çayı içmiştim acaba onun etkisimi.. ay onun etkisiyse varil varil içerimm :))

Papatya çayını sen mi içiyorsun sadece? Gunde kac fincan içiyrsn cnm, bebege etkisi olur mu acaba uyur mu? :dua: Bende yarın içicemm ya belki rahatlatır, iyi geceler çayı içiyorm daha etkisini gormedim:KK43:

uyku düzeni oluşturanlar bakabilir mi?:halay:
Kızımınkini not alacağım bir süre bakalım..
Her sabah 7.30 da kalkıyoruz.
12 ye kadar kuş uykuları aralıklı.
12-15 arası güzel uyuyor
17.00-20 arası uyuyor
ve 22.00 de gece uykusuna geçiyor
yani uykular arası 2-2,5 saat ( tabi o gün bi yere gidersek herşey değişiyor:bicak::bicak::bicak: ) gece de 3 saatte bir kalkıyoruz yarım saat meme gaz alt alma flan:emir_bebek::emir_bebek:
Uyku arası 2-2,5 saat iyi mi ??
İnternette 2-3 aylık Bebek iki uyku arası 1-1.2 saat diyor 16-18 saat uyku diyor:kahve:

Ohh miss ... :halay::KK9::KK9:
sen birde bizim " duzeni" duysan :KK57::rolleyes::confused:.....

Kizlar gece uykularımız cok kısa.sizlerin de öyle mi.en fazla 2.5 saat .bu gece 1.5 saat sonra hep 1 saat aralıklarla uytandı.gece uzun uyuyan arkadaşlar neler yapıyorsunuz.hsr uyandigindavemiuor sütünde var.aclik değil yani sorun.ama gazi var.uykusuzluk az az uyku sersem oldum artik.

Mesela biiizz.......Gunduz uyumayınca gece uyuyor:confused:....

Back
X