• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çok kötüyüm Allah aşkına bilen birisi soylesin.. 4 bucuk aylik bebegimin bas cevresi 43.5 cm cikti doktor ultrason istedi sonucu lateral ventriküller ve 3.ventrikül hafif belirgin gozlenmistir yaziyor.. cocuk nöroloğuna yonlendirdi.. hidrosefali olur diye korkuyorum yarin doktor randevum var cildirmak uzereyim endiseden stresten
E normal ki o boyut bizimde öyleydi

Çok kötüyüm Allah aşkına bilen birisi soylesin.. 4 bucuk aylik bebegimin bas cevresi 43.5 cm cikti doktor ultrason istedi sonucu lateral ventriküller ve 3.ventrikül hafif belirgin gozlenmistir yaziyor.. cocuk nöroloğuna yonlendirdi.. hidrosefali olur diye korkuyorum yarin doktor randevum var cildirmak uzereyim endiseden stresten
Nereden çıktı bu baş çevresine küçük mü denildi anlamadım ben

6 aylık kız bebeklerde baş çevresi; altı sınır; 39.6 cm, ortalama, 42.5 cm, üst sınır; 44.6 cm. 6 aylık erkek bebeklerde baş çevresi; altı sınır; 40.4 cm, ortalama, 43.4 cm, üst sınır; 45.6 cm. Bizim oğluşa bugun bakıldı 44;5 falan çıktı normalmiş bakınız :)

Canim öncelikle sakın ol .tabiki evlatlarımız insanın canı sıkılıyor böyle şeyleri duyunca. Ama inşallah önemli bir durum değildir.hemen aklına kötü şeyler getirme.eger algılarında sorun görmüyorsan cok endişelenme.
Doktor bizimkine de tam tersini söyledi.kafa çevresi 41.5 bizim oğlanın az buldu doktor.ama iki aya kadar gözlemleyip ona göre yonlendiricem cocuk norologuna bebeğin algilari iyi sorun çıkacağını sanmıyorum dedi. Icimizi ferah tutalım.

bende labneyi evde yapmak istiyorum çökelek oluyorda onu daha yiyemiyorlar gecen yanlışlıkla sütü bozmusuz çökelek oldu:)
ben dr un tariflerini yazdım ıspanağa direkt baslatmıs bizi..
Ben lekeli yerleri sıcak su ve bulaşık deterjanı ile çitileyip normal çamaşırlarla atıyorum. Daha da inatçı bir leke olursa (beyaz kumaşta) beyaz diş macunu ile çitileyip öyle makinaya atıyorum.

Ben artik evde gunluk giyeceklerini ayirdim. Onlukte taksak fayda yok lekeleniyor. Hele banyodan sonra bisey vermek hic istemiyorum ama mecbur tabi.. ellerini agzina sürüp sonra sacina gözüne kulagina suruyor:KK49:
Penye Bere falan takmayı denesene izin veriyorsa.

Benim kız akşamları göğsümde uyuyor. Işe gittiğim ve yorgun olduğum günler çok zorlaniyorum. Uykum geliyor uyuyamiyorum koynumda olduğundan. Gec saatte uyur oldu. Ne zaman kendi kendine uyumaya başlayacak bu kuzular

Canım sıkıntı yapma.baş çevresi genetik de olabilir.benim yeğenimin de fazla çıkıyor.ama babasına çekmiş.onun da kafası büyüktü küçükken.hala büyük.korkulacak bişe yoktur inşallah

Yeni koltuk aldık dogumda gecenlerde gittim örtü aldım sadece oturulan bölüme yeni halı aldım simdi onuda örtme derdindeyim esim sinir oluyor köy evine döndürüyorsun evi diyor ama yapıcsk birdey yok yetistiremiyorum ev isi yemek ödev 2cocuk sık sık yıkamaya veriyorum halıyı ama olmuyor yinede
Canım temizleyen onlar olmadığı için konuşması kolay geliyor.kendileri baksalar temizlik işine her yeri kapatmaya örtmeye çalışırlardı:temizlik:

3 gunduz koyuyorum yorgan uzerine dönmeye başladık bile ama cani isterse :D
bizimki de dönüyor gibi ama kolu altta kaliyor , bir de hemen mizirdaniyor yüzüstü sevmedigi icin. ben kanepeyi açıp koyuyordum aramiza, bi bana bi babasina bakarken sag sol yapip oynuyordu bugun de yere koydum.

bizim gece 2-3 te uyuma problemimiz vardi, dr gunduz uykularini azaltin dedi . ama butun uyku egitimcileri falan internette belli bi periyotta uyumayı öneriyor, gunduz yeterli uyumadan gece de verimli uyunmaz diyorlar. Gunduz de uyutmazsam artik hic bi sey yapamam herhalde
Uyku uykunun mayasıdır gündüz de uyumalı ki gece de uyuyabilsin

Sanırım bebegim alerjik egzama oldu. Yaklasik 15 gündür sırtında kabarıklıklar var. Ek gıda alerjisidir dedim ama yok gečmiyor. Sabah bir sey yok akşam üstü kıpkırmizi. Şimdi bi de kollara ve popoya yayılmaya başladı.
Yarın doktora götüreyim diyordum ama salgın yazilarıni okuyunca. Evden cıkmasak mi ki dedim?
Alerjik egzama hakkinda bilgisi olan var mi?
Tüm hasta bebeklerimize acil şifalar.
Gecmis olsun canim arkadasimin bebeginde vardi babasi cok opup kokluyormus basta yanaklarinda cikti sigara vsde kullaniyordu dikkat ettiler birkac pomati var onlardan kullandilar kontrol altinda tutuyordu..insallah gecici birseydir sizinkisi

Bende ayni yapıyorum canim beyaz banyo sabunuyla citiliyorum iyice sıkıp lekeli bölgeye camasir deterjani ve bimde satilan beyazlatici toz var ondan serpiyorum ön yikama yaptirdigim icin ana yikamaya bebek deterjani koyuyorum bitince tekrar yumuşatıcı döküp durulama yaptiriyorum bikez daha kan damlasi lekesi bile cikti
Çok kimyasal koyuyosun ama dikkat et canım

Back
X