- 3 Aralık 2010
- 194
- 285
- 103
Maşallah kuzuya saçı var bir de kuyruk oluyor saçlarıBiz bugun 7 aylık olduk ☺ Iyice buyudu gözüme bile abla olmus gibi geliyor birde sacini arkadan toplayinca kocaman kız oluyor :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maşallah kuzuya saçı var bir de kuyruk oluyor saçlarıBiz bugun 7 aylık olduk ☺ Iyice buyudu gözüme bile abla olmus gibi geliyor birde sacini arkadan toplayinca kocaman kız oluyor :)
Çorbaya ve her yemeğe yoğurt koyardım büyük oğlumda 5-6 yaşına kadar o huyu sürdü :) bunda öyle yapmayalım diyordum ama dün yaptığım çorbaya öğürdü yavrucak içinde karnabahar brokoli havuç ıspanak ve kabak var , kabız diye başka bişey koymadın bunu içemedi öğürdü falan ama bugun üstüne yoğurt kattım yedi bir güzel :)Yazildigi cizildigi gibi degilmis hicbirsey. Bende once sebzeyle baslicam diyodum ama hic yemiyor ne yapalim aç durmasindansa meyve yesin diyorum
Bizim saclarimiz o kadar uzun oldugu halde toka taktigim haldeee hala erkek mi diyenler oluyorMaşallah kuzuya saçı var bir de kuyruk oluyor saçlarıBizi hep erkek sanıyorlar hala
O yuzden normal her bebek erkek Aynen canım sanki hepsi mükemmel anneZayif ve istahsiz bebek bi de ustune alerjisi problemi atopik dermatitle beraber walla hayirla saglikla bi buyutseydim artik diye paranoyak oldum etrafi hic demiyorum gecen gun bi komsum herkesin icinde aayy yavrum cok zayif bu yaa dedi delirecektim insanlar ne dusuncesiz
Yanıma alıp uyutmam asla korkarım bişey olur yüzü örtülür düşer vs elli kere de olsa emzirip yerine koyuyorum sallayıp yerine koyuyorum bel mel kol kalmadı hepsi pert:)Anne olunca hiç yapmam dediginiz seyleri yazin bakem :))
1.Kesinlikle ayagimda sallamayacagim yatagina koyacagim uyusun öyle alişsin
2.6 aylik olunca odasi ayri olacak yanimda yatirmam (ama depremden korkuyorum bunu yapamama sebebim)
Aklima gelmedi başka :)
Artik gece mecalim kalmiyor bir kac uyanmadan sonra yanima aliyorum esim gidince hemen biraz genis yatip yamulan belimi düzeltmeye calisiyorum :)Yanıma alıp uyutmam asla korkarım bişey olur yüzü örtülür düşer vs elli kere de olsa emzirip yerine koyuyorum sallayıp yerine koyuyorum bel mel kol kalmadı hepsi pert:)
Ah bu büyükler. Annemlerde ne biçim çorba veriyosun ne tat var ne tuz diyolar. Anlatamıyorum ama sebzelerin tadını almalı diyeAslinda en guzeli kendimiz yapmamiz. Kaynanam yaparım deyince guvendim ona ama tuz katmış belli bide katmadım diyo :/
Ya o bile bi nefes bi huzur verir evde biri var diye. Benimde küçük olan görümcem gelecek küçük dediğim 20 yaşında kafamızda az çok uyuyo bakalımAilen yardımcı olmasada yakınında ya oda güç veriyo hiç üzme kendini şimdiden benimde yardımları yok ama yakınımdalar yinede siz gibi aynı benim durumda, anneannem yanımda canım benim yine bi minigi sallıyo arada geldi yanıma yalnız kalmayayım diye sagolsun:)
Domates ve donatesli ürünler 1 yaş öncesi yasak. Bir çok baharatta öyle biberse pişik yapar ve 8aydan önce yasak bu yüzden bebek tarhanası yapıyorlar tabi herkesin kendi tercihi hepimiz anneyiz sonuöta en iyi biz biliriz bebişlerimiziTarhananında içinde baharat domates ve biber yoksa onu içirmenin ne faydası ne mantığı var :)içinde bişey kalmadı ki anlamadım, biraz büyüsün normalini içiririm ben öyle düşünüyorum , maya var maya zararlı alerjen bile deniyor ay kafam çok karışık
Nasılda beni anlatmışsın +1 bendenAnne olunca hiç yapmam dediginiz seyleri yazin bakem :))
2.6 aylik olunca odasi ayri olacak yanimda yatirmam (ama depremden korkuyorum bunu yapamama sebebim)
Ben 2.5 aylıktan beri bakıcıya bırakıyorum. Kendi evinde bakıyor. Haftada (3 gün sabah 8.30 akşam 16.00) 400 tl veriyorum. Yemeğini çoğunlukla kendim hazırlayıp götürüyorum. Hatırlayamadığım zamanlarda tarif ediyorum ina göre hazırlıyor. Ilk bebeğimi ve bir arkadaşımı alıp evine gittim. Sohbet ettik. Evin temizliğine baktim. Su alma bahanesiyle mutfağa gittim düzenine baktim. Temiz bir kadın. Kız ağlayınca hemen kalktı kucağına aldı. Altı kirlenmiş herhalde değiştirir misin dedim. Poposunu silisine bezi bağlayisina davranislarina baktim. Kucaginda gezdirdi. Cocuklarini yanina yaklastirmadi uzaktan sevin dedi. Hala uzaktan sevin der. Hala hic öpmez. Televizyon izletme dedim. Sen izleyebilirsin ama çocuk uzakta olsun dedim. Ben açmam tv dedi. Tv açmaz bebeğine oyunlar oynar müzik dinlerler sohbet ederler. Bebek uyuyunca yemeğini yapar, odalarını toplar, el işi yapar. O uyanıkken hep yaninda.Merhaba kızlar 5aylık bebeğime bakıcıya başlatılacak, bakacak kişi 21yaşında eşimin bir akrabası, dikkat etmesi gereken şeyleri baltan konuşmak en iyisi, sizce neleri konuşmalıyım, nelere dikkat etmeliyim gözlemlersen? Aranızda bebeğine bakıcıya baktıran var mu? Tam gün ve yarım gün için ne kadar ücret ödüyorsunuz? Evde ne gibi işler bekliyorsunuz ?
İyi bari canım yegeniylede ilgilenir ev işlerindede yardım eder arkadaş olur sanaYa o bile bi nefes bi huzur verir evde biri var diye. Benimde küçük olan görümcem gelecek küçük dediğim 20 yaşında kafamızda az çok uyuyo bakalım
Afiyet olsun miniye yarasın insaAllah...
Ben de uyutma konusunda büyük konuşanlardanım.. kucakta pışpışlamaya sallamaya alıştırmıycam dedim ama kucakta uyuyoruz aslında şşş pat yöntemiyle uyumayı başardık ama aşılar yüzünden yine huysuzluk oldu ve hop kucak en kısa zamanda tekrar alıştırmalıyım ama bir iyileşmesi lazım önce..Anne olunca hiç yapmam dediginiz seyleri yazin bakem :))
Bende onu diyorum işte tarhananın anlamı kalmıyor o bu olmayınca neden verelim ki içinde un ve yoğurt kaldı birtek:)Domates ve donatesli ürünler 1 yaş öncesi yasak. Bir çok baharatta öyle biberse pişik yapar ve 8aydan önce yasak bu yüzden bebek tarhanası yapıyorlar tabi herkesin kendi tercihi hepimiz anneyiz sonuöta en iyi biz biliriz bebişlerimizi