• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

Haftaiçine yemek yapmam lazım ama bir türlü bulamıyorum ne yapacağımı. Yine bir işkembe çorbası yaptım. Başka ne yapacağımı bilmiyorum 🤔
Bu hafta ben etli kuru fasulye ve kabak mucver planladim bakalim diger gunler allah kerim buzluktan bezelye ve karniyariklik patlicani da yapabilirim.

ruhum_mavi ruhum_mavi Karnıyarık yap. Ben 4 tane yaparım iki akşam olacak şekilde. Yanina pilav cacık. Bide sebze yap ıspanak yada enginar olabilir. Bide ezogelin çorbası yap. Bunlar size 1 hafta yeter.

ruhum_mavi ruhum_mavi Karnıyarık yap. Ben 4 tane yaparım iki akşam olacak şekilde. Yanina pilav cacık. Bide sebze yap ıspanak yada enginar olabilir. Bide ezogelin çorbası yap. Bunlar size 1 hafta yeter.
Karnıyarık için ben de patlıcanları 4’er tane paketleyip buzluğa atmıştım canm. Çıkardım şimdi 1 paket kanıyarık için.. Sebze yemeği yapmak için sebzem yok dışarı da çıkamayacağız sanırım. Tembel tembel oturuyoruz evde:) artık haftaiçi bir çeşit sebze alıp yaparım.

Günaydınlar, gun aynı yemeği yemekten sıkılınca akşam anı bir kararla hamsi tava ve salata yaptık bide roka tabi. Salata efsane güzel oldu onun resmini çekemedim. Balık yanına deneyin mutlaka. 1 büyük sogan piyazlık davranacak,yarım bağ maydanoz, 8-10 tane ceri domates. Bol zeytinyağı,sumak,pulbiber, limon ve tuz.

Eklentiler

• IMG_20140202_180946.webp
    IMG_20140202_180946.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 32
Günaydınlar, gun aynı yemeği yemekten sıkılınca akşam anı bir kararla hamsi tava ve salata yaptık bide roka tabi. Salata efsane güzel oldu onun resmini çekemedim. Balık yanına deneyin mutlaka. 1 büyük sogan piyazlık davranacak,yarım bağ maydanoz, 8-10 tane ceri domates. Bol zeytinyağı,sumak,pulbiber, limon ve tuz.
off balığı çok seviyorum. Biz de yapacağız bu hafta. soğan salatası biz mutlaka yaparız balığın yanına. Genelde mor soğanla yapıyorum. Domates koymuyoruz biz. Bol soğan maydonoz sumak zeytinyağı ve limon

off balığı çok seviyorum. Biz de yapacağız bu hafta. soğan salatası biz mutlaka yaparız balığın yanına. Genelde mor soğanla yapıyorum. Domates koymuyoruz biz. Bol soğan maydonoz sumak zeytinyağı ve limon
Bende öyle yapardım ama evde mor sogan yoktu domateste çok güzeldi ilk defa denedim ve çok güzel yakıştı. Balık sezonu bitmeden bol bol yemek lazım.

Ya niye artık kimse yemek menüsü yazmıyor? Yemek pişirmiyor musunuz? Ben şimdi ne yapicam aksama🤔🤔

Ya niye artık kimse yemek menüsü yazmıyor? Yemek pişirmiyor musunuz? Ben şimdi ne yapicam aksama🤔🤔
valla ben yazıyordum baktım kimse yazmıyor ben de yazamamaya başladım. Ben bugün domates biberli burgur pilavıyla kekikli kremalı tavuk yapacağım.

Akşam için kuru patlican dolmasi yapicam, makarna da canım çekiyo. dolma yanına makarna sacma mi olur 😔 corba mi yapmaliyim. Ama canim da makarna istiyor
Canın ne istiyorsa o olur kime ne😊
valla ben yazıyordum baktım kimse yazmıyor ben de yazamamaya başladım. Ben bugün domates biberli burgur pilavıyla kekikli kremalı tavuk yapacağım.
Ya yaz sen yinede bende yazıyorum yapmadigim günler bile yazıyorum niye yapmadığımi😊 kremalı yemekleri normalde pek sevmem ama eğer çok ağır olmuyorsa severim belki yazsana tavuk tarifini yaparım bi ara

Ya yaz sen yinede bende yazıyorum yapmadigim günler bile yazıyorum niye yapmadığımi😊 kremalı yemekleri normalde pek sevmem ama eğer çok ağır olmuyorsa severim belki yazsana tavuk tarifini yaparım bi ara
tavukları küp küp doğrayıp kekiğe buluyorum ve 1 saat buzdolabında bekletiyorum. İmkanın varsa bir gece önceden de bekletebilirsin. Sonra tavukları tavaya alıp çevire çevire kızartıyorum. Tavuklar iyice kızarınca krema ve rendelenmiş kaşar koyup katı bir kıvam alana kadar pişiriyorum. bitti bu kadar:)

Haklisin valla canım. Misafir mi gelecek ne de olsa 😍 tabbi eşim gelirde hazırlayabilirsem. Bizimki yine kök söktürme gününde

Back
X