• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri-pratik yemek önerileri,menüler,püf noktaları..Mutfağa dair herşey..

😄😄😄 sağol canım. evet herkesin alışkanlıkları farklı. aşırı sağlıklı değil malesef Türkiye ye geldim çok kilo aldım malesef. ekmekler hep hamur ister kepekli ister ram buğday lı hepsi aynı benim için ve burda daha fazla ekmek tüketmeye başladım :KK43: yemeklerimi zeytinyağı lı yaparım. eşim etsiz yemek sevmez sürekli etli veya katı yemekler sebze yemez işte ne derler üzüm baka baka kararır 😄 ama böyle olmuyor eski alışkanlıklarıma dönmem gerekiyor.
Eki Görüntüle 2255126

babam sağolsun getirmiş, kızım özlemiştir diye 🤗😍 biz sabah bir dilim bu ekmek den yeriz akşam da yemek yoksa veya sulu yemeğin yanına bu ekmek den yeriz. ama burda bu şekil ekmek görmedim. bi real de vardı ama o da burda kapandı ve inanılmaz pahalıydı =)
Ekmek çok güzel görünüyor tam kahvaltılık üstüne yağ salça sür ohhh😂

ruhum_mavi ruhum_mavi Smyy89 Smyy89 Böyle bir şey. Buralarda çok satılıyor. Ormanda, çalılıklarda yetişiyor. Tam mevsimi, çok faydalı bisey 😍
Ya ben bunu instagramda gördüm ve çok merak ediyorum. Ama buralarda hic yok. Ve cok cok pahali birseymis. 100-150tl arasi falan sanırım.
Dildildil Dildildil yemek konservesini bidaha yazarmsn canm ben kacrmsm
Canim yaptığın tüm sulu yemekler için geçerli. Çorba, nohut,fasulye,türlü, patates yemeği vs.
Yemeği fazla pisiriyorsun daha ocakta kaynarken bir kavanoza ağzına kadar dolduruyorsun sıkıca kapatıp tezgahta ters çevirip koyuyorsun. Sabaha kadar böyle bekliyor sonra buzdolabına. 3-4 aya kadar kalabiliyor. Her seferinde yeni kapak ama mutlaka.

Ya ben bunu instagramda gördüm ve çok merak ediyorum. Ama buralarda hic yok. Ve cok cok pahali birseymis. 100-150tl arasi falan sanırım.

Canim yaptığın tüm sulu yemekler için geçerli. Çorba, nohut,fasulye,türlü, patates yemeği vs.
Yemeği fazla pisiriyorsun daha ocakta kaynarken bir kavanoza ağzına kadar dolduruyorsun sıkıca kapatıp tezgahta ters çevirip koyuyorsun. Sabaha kadar böyle bekliyor sonra buzdolabına. 3-4 aya kadar kalabiliyor. Her seferinde yeni kapak ama mutlaka.
Evet canım, 100-200 tl araliginda oluyor. Kurutup satani da duydum. Internetten falan satan vardir galiba. Toplandiktan sonra kisa surede tuketilmesi gerek. Cok faydalari varmis

Bizde kahvaltılık yedik anca, eymen uyumadı bir türlü sanırım benim oğlum banyo yapınca uykusu kaçıyor..

Bugün misafirim olduğu için çok yorulmuştum. Geç de gidince yemek yapamadım. Lahmacun söyledik biz de. Ama şimdi fasülye ıslattım. Yarın kuru fasülye ve ıspanak yemeği yapacağım. Haftaiçine hazır olur.

Yaşasın tüm gün gezmek yaşasın yoğurtlu makarna 😂 tabiki ekmekle A Angel-2018 😂😂

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    61,7 KB · Görüntüleme: 58
Kahvaltıya krep yaptım. Üzerine sürmek için de salça ve cevizli kahvaltılık sos yaptım. Pastırmaları tereyağda çevirdim. Yiyeli baya oldu foto da çekmiştim ama paylaşmayı unutmuşum 🤣

Eklentiler

• 57F9D73C-9447-4B4A-BA9F-CC37DBB3D115.webp
    57F9D73C-9447-4B4A-BA9F-CC37DBB3D115.webp
    96,3 KB · Görüntüleme: 52
Back
X