2018 Ekim Anneleri

Benim de döngüm perşembe altta 12.10yazdığına bakma o yanlış ama anlamadıpım yada anlatamadığım şu dr lar bunu baz alıp hafta yazıyor fakat 37.haftamız olan perşembe günü ayrılırsak mem e nasıl üç hafta olarak işletiriz? Üç hafta calısmıs olmuyorsun dedi bana müdür ve de haklı da iki hafta üç gün gitmiş oluyoruz ptsi salı carsamba. Günleri de dr lar tek tek hesaplamıyormuş.anlatabildim mi
Anladım şimdi canım söylediğini de bizim idare bir şey demedi o konuda nasıl yapacaklarını da tam bilmiyorum ama sonuçta böyle durumlarla karşılaşıyorlardır çevremde izinle ilgili eklenmedi falan diye duymadım. Amaan boşver biz elimizden geldiğince aktaralım hesaplamasını başkası yapsın çok da ilgilenmiyorum ben. Mutlaka bir iki günler önemli ama raporla kapatılabilecek açıklar

Arkadaslar selam. Ozellikle sezeryanla ikinci bebegi olacak annelere sorum var. Dogumdan sonra illaki agrimiz ve hareket kisitliligimiz olacak. Bu durumu ilk cocugumuza nasil aciklayacagiz haftalardir onu dusunuyorum. Kardes geldigi icin denmez. Annemin canini acitti diye dusunup kardesine tepkili olabilir. Sasirdim kaldim. Fikriniz var mi? Benim oglum 33 aylik olacak insallah. plojovic plojovic @pixielix zafergul zafergul pessinus pessinus sanirim sizlerin ikinci sezeryan olacak kizlar. Bi fikirleselim :) ve tabi bilmedigim arkadaslar lutfen siz de yazin
Fikir olarak sorarsan çok da üzerinde düşünmemiştim ama şimdiden biraz hareket kısıtlılığıma alıştı sanırım kucağıma alamadığımda çok eğilip oyunlarda kısıtlandığımda kızım biraz canım acıyor karnım ağrıyor ondan yapamıyorum babanla bakıcınla vs yapmak ister misin diyorum ikna oluyor beni zorlamıyor gelip sarıldığında bile hassas davranıyor bazen karfeşimi öpüyorum diye karnımı öpüyor zarar vermiyor. Nasipse 20 ekimde 3 yaşına girecek daha da büyüyüp olgunlaştığını hissediyorum. Merdivenlerden çıktığımda nefes nefese kaldığımda anne sen yoruldun mu diye,oyunlarda da anne sen eğilebiliyor musun canın acıyor mu diye soruyor. Böyle bir durumda bırakmak istemezdim yavrımu ama bu zaman içinde de empati kurmayı ve alternatifler oluşturmayı öğrendi doğumdan sonra da hassas davranır anlar diye düşünüyorum evde ilgilenecek birileri olacak hep. Umarım zorlu geçmez

Bende de durum aynıydı canım hatta kızım çok geldiği için sürekli genzine kaçırıyordu sütü öncesinde sonrasında emzirmenin çok sağdım. Bende de aventin vardı işimi görmüştü kaynatıp kaullanacağım da inş sorunu yoktur. Bugün sağlık ocağına gitmiştim son izlem için hemşire ikinci erken gelebilir eksikleri tamamlayıp bekleyin artık dedi çok heyecanlandım kendime pijamanın dışında bir şey kalmadı ama çantayı hazırlayıp kenara koyamadım
Evet ya artık tamamlamak gerek benim az kaldı çok şükür yıkadıklarımı dolaba yerleştirdim ütülenecekleri ayırdım ütüleyip çanta hazırlarım o kadar :anneadayı::nazar:

Kızlar yarın minigimi emzireceğim tüm gün. ilk defa temas edeceğiz.cok mutluyum.
Umarım hayal ettiğin en güzel şekilde geçer canım gününüz o ilk temas öyle güzel bir duygu ki... bizim yerimize de kokla bolca

Ben kızımın çantasını hazırladım bir bezi birde pişik kremi kaldı bezinide bugün sipariş verdim .. kendimede bi depend külot aldım bir de lohusa takımı hala emzirme sütyenimi falan alamadım bir pijama daha almam lazım normal günlük tarzı kendime ne koymam gerekiyor çantaya kızlar ?

Bir de penti baktığım mağazalarda emzirme atleti kalmadı dediler hep netten sipariş veren var mı sıkıntı çıkıyor mu ?

20-25 dk surdugu oluyo bizim de bazen ^_^

Ilk oglumun doktoru :) Dunya tatlisi bir kadin ya. Hastanede olsaydi yine ona gidecektim ama muayenehane acmis. Benin de gebelikler zorlu geciyor. Rapor lazim oluyo ya da acilde serum yemek iyi geliyo o yuzden yine hastane bunyesinde takip istedim. Degilse yine Aylin Anıl Arslan hocaya giderdim ^_^ bi de resmen grami gramina bilmisti oglumun dogum kilosunu. Cok denetlyimli dunya sekeri bir doktor ❤

Evet ben sayfalari atlaya atlaya okumaktan kacirmisim canim kan degerin dusmus sanirim. Insallah serumlar iyi gelmistir...

Minislerle ilgili dedigib de dogru canim karakter daha onemli aslinda. Cok sukur saldirgan degil benim oglan merhametli. Ama biraz kiskanclik da var simdiden seziyorum bakalim hayirlisi :)

Ya bi tek benim esim mi bu kadar korkuyo nedir :KK70: ben ozelde yapacgim dogumu kismetse ve esleri aliyolar doguma. Ama ilkinde de razi edemedim. Sezeryan oldugu icin acayip korkuyo kan gorup bayilirim diye :KK70: onune bez cekiyolar gorunmuyo ki diyorum gel elimi tut bi destek ol ama yok anacim ikna edemedim :KK43: hatta bu sefer dogum fotografcisiyla da anlastim o kadinla birlikte denedik yook yine de ikna olmadi :)

Ben de o fiyata aldim ebebekten canim. Ilk oglumda cok memnun kalmistim. Silinmeden emzirilebildigi icin tahrisi 0'a indiriyo. Dogumdan bir hafta once falan baslarim surmeye...

O kadarcik olsun anne paylasilabilecek bisey mi valla hic degil :))) hele kucucukken :) cok haklilar gozuyle bakiyorum bi yandan :)))))

Sagol insallah iyi gelir simdi gidiyorum 3.takilacak.

Fikir olarak sorarsan çok da üzerinde düşünmemiştim ama şimdiden biraz hareket kısıtlılığıma alıştı sanırım kucağıma alamadığımda çok eğilip oyunlarda kısıtlandığımda kızım biraz canım acıyor karnım ağrıyor ondan yapamıyorum babanla bakıcınla vs yapmak ister misin diyorum ikna oluyor beni zorlamıyor gelip sarıldığında bile hassas davranıyor bazen karfeşimi öpüyorum diye karnımı öpüyor zarar vermiyor. Nasipse 20 ekimde 3 yaşına girecek daha da büyüyüp olgunlaştığını hissediyorum. Merdivenlerden çıktığımda nefes nefese kaldığımda anne sen yoruldun mu diye,oyunlarda da anne sen eğilebiliyor musun canın acıyor mu diye soruyor. Böyle bir durumda bırakmak istemezdim yavrımu ama bu zaman içinde de empati kurmayı ve alternatifler oluşturmayı öğrendi doğumdan sonra da hassas davranır anlar diye düşünüyorum evde ilgilenecek birileri olacak hep. Umarım zorlu geçmez
Oglum da ona aliskin. Hatta birinde kiyamam yavrum dedi ki "anne kucagina al beni. Aman yanlis soylemisim baba alsin. Sen de kardes dogunca al" dedi. İcim sizladi oyle deyince. Bizimki de karnimi opuyor kardedimi cok seviyorum diyor. Ama nasil olacak bilemefim

Benim bi dahaki muayene dogumhanede olacak canim :)

Ya ben neden kilo almiyorum catliycam bu cocuk nasil besleniyor ben kilo almadan o nasil kilo aliyor acaba
Canım bebeğin kilo alması bizim almamızla çok alakalı değil ki bebek alacağını alıyor zaten hem son ay annenin çok fazla kilo almayacağı hatta 1.5 kiloya kadar verebileceği söyleniyor. Takılma olur mu bu tarz şeylere oyalanacak bir şeyler bulmaya çalış seni ve zihnini olumsuzluklardan uzaklaştıracak inan iyi gelecek sana da. İnsan özellikle ilk çocukta zamanı da bol olunca kafayı takacak çok şey buluyor kendini mutsuz ediyor ama rahat ol hamileliğin son zamanı yaşadığımız bir çok ağrı da kilo durumlarımız da normal olan şeyler. Takiplerinde eğer dr un her şey yolunda dediyse hiç takılma

Arkadaslar selam. Ozellikle sezeryanla ikinci bebegi olacak annelere sorum var. Dogumdan sonra illaki agrimiz ve hareket kisitliligimiz olacak. Bu durumu ilk cocugumuza nasil aciklayacagiz haftalardir onu dusunuyorum. Kardes geldigi icin denmez. Annemin canini acitti diye dusunup kardesine tepkili olabilir. Sasirdim kaldim. Fikriniz var mi? Benim oglum 33 aylik olacak insallah. plojovic plojovic @pixielix zafergul zafergul pessinus pessinus sanirim sizlerin ikinci sezeryan olacak kizlar. Bi fikirleselim :) ve tabi bilmedigim arkadaslar lutfen siz de yazin
Hiç düşünmemiştim oğlum 3.5 yaşında ama kardeşini kabullendi biliyo çok akıllı bi çocuk anlatınca olduğu gibi anlar büyük ihtimalle geçen gün annecim kardeşim doğunca karnına yatabilirim demi dedi biraz üzüldüm ama anlatınca anlıyo en azndan tek güvencem şimdilik doğsunda ni yaşayıp görcez inşallah sağlıkla gelsin bebilerimiz:anneadayı::KK200::nazar:

Karnim cok buyuktu ama birden kuculdu ya ondan azcik aciyor demeyi dusunuyorum.
Bide kizim bana birlikte kosmayi cok ozledim,kardesim dogunca beni kucagina alabileceksin daha cok di mi fln diye soruyor muhtemelen bekleyecek canim.

Ama dedigin cok dogru anneye cok yoneliyorlar bi anda.Cok dikkatliler bu konuda bikac kez sahit oldum,bebege goz ucuyla bakip hastanede anne ile ilgileniyorlar neden yatiyor vs diye.Biraz dikkatli olmakta fayda var.

Evet ya artık tamamlamak gerek benim az kaldı çok şükür yıkadıklarımı dolaba yerleştirdim ütülenecekleri ayırdım ütüleyip çanta hazırlarım o kadar :anneadayı::nazar:
Ben de dolabına yerleştirmedim daha yerleştirirken ayırıp hastaneye götüreceklerimi de ayırmaya başlayıp çantaya koyarım diye düşünüyorum. Önümüzdeki bir iki ay içinde taşınmayı düşinüyorum bir de şimdiden kullanmadığım ihtiyaç duymayacağım şeyleri kaldırıp gereksiz eşyaları da atmaya başladım evin hali duman her yer her yerde bebişin çantasına vakit bulamadım daha

Kızlar ara ara adet agrisi tarzi agrim oluyor normal mi acaba

Artik oluyor canim.
Sertlesmelerde cogaliyor.
Bazen alttan resmen kemiklerime dayaniyor fln.Son aylarin guzellikleri :)
Ama sunu hic unutma hislerine her zaman guven.Rahatsiz hissediyorsan farkli hissediyorsan doktorunu ara;)

Benim bi dahaki muayene dogumhanede olacak canim :)

Ya ben neden kilo almiyorum catliycam bu cocuk nasil besleniyor ben kilo almadan o nasil kilo aliyor acaba

Bebek alir.Anneler zayiflayabilir bile son aylarda.Bebeklerde sıkıştıkça yag depolamayi yavaslatirlar.
Suan aldigi zaman ama hic dusunme canim beslenmene dikkat et devam.

Hiç düşünmemiştim oğlum 3.5 yaşında ama kardeşini kabullendi biliyo çok akıllı bi çocuk anlatınca olduğu gibi anlar büyük ihtimalle geçen gün annecim kardeşim doğunca karnına yatabilirim demi dedi biraz üzüldüm ama anlatınca anlıyo en azndan tek güvencem şimdilik doğsunda ni yaşayıp görcez inşallah sağlıkla gelsin bebilerimiz:anneadayı::KK200::nazar:
Amin insallah canim. Benimki de su an kabullenmis duumda gorunuyor. Benim anlatmak istedigim ameluyat yeri acidiginda yapacagim aciklama ne olmali.

Ben de dolabına yerleştirmedim daha yerleştirirken ayırıp hastaneye götüreceklerimi de ayırmaya başlayıp çantaya koyarım diye düşünüyorum. Önümüzdeki bir iki ay içinde taşınmayı düşinüyorum bir de şimdiden kullanmadığım ihtiyaç duymayacağım şeyleri kaldırıp gereksiz eşyaları da atmaya başladım evin hali duman her yer her yerde bebişin çantasına vakit bulamadım daha
Taşınmakta zor iş bebekle allah yardımcın olsun ben oğlum 3 aylıkken taşınmıştım bilirim yardım eden birileri olursa aikefen vs . İşin daha kolay olur. Aslında dolap yerleştirme çok vakit almıyo yıkanıp ütülenme işi kadar çanta hazırlamakta kolay en fazla yarım saat :anneadayı::nazar::KK200:

Oglum da ona aliskin. Hatta birinde kiyamam yavrum dedi ki "anne kucagina al beni. Aman yanlis soylemisim baba alsin. Sen de kardes dogunca al" dedi. İcim sizladi oyle deyince. Bizimki de karnimi opuyor kardedimi cok seviyorum diyor. Ama nasil olacak bilemefim
Ben de çok üzülüyorum arada şansını deniyor kucağına al diye kızım ben alamıyorum deyince yanımda kim varsa ona sarıyor. Ameliyat dikişleri konusunda ne yapacağımı bilmesem de gelip gidip kardeş geldiğinde bizimle yaşayacak artık diyorum bazen neden diye soruyor kardeşin ne anlama geldiğinde tam çözemiyor. Umarım sorunsuz sıkıntısız atlatırız yoksa kıskanmalar istememeler olacaktır arada yeter ki sürekli olmasın ona da travma yaratmasın bu durum üstesinden gelmek zorlaşmasın yeni duruma kolay uyum sağlayalım

Back
X