2018 Ekim Anneleri

Dr Anıl Aylin var instada harika bir doktor hem perine masajı yapıyor doğum sırasında hem ne yapacağını söylüyor keşke burda olsa ama Ankarada :KK43: bu arada sen eşini al yanına senin koçun zaten baksana ne güzel söylüyor benimki çok rahat ay doğuruyom galiba diyorum saçmalama hayatım ya diyor hahahah daha 1 ay varmış sanki tam gününde doğacak :)))
Sabah aile hekimliğine gittim. Kan ve idrar tahlili alınıyormuş.

Lohusalıkta daha çok takılabilirsin takıl sıkıntı değil ama kendine fırsat tanı orası senin evin senin hayatın neyi seversen neyle mutlu olursan onu yaparsın diğerleri bir yere kadar kendini düşün birazda çİzgini çizmelisin
Coooook hem de çok haklisin cnm. Anneme ablama dedim ki lohusayken ilgi alaka gerekiyormuş gösterirsiniz dedim eğitimde anlatmışlardı ona bile tepki aldım. Kim kime lohusayken ilgi gostermismis, ablam 10yil önce doğum yaptığında odadan çıkmamış. İşim yapılsa yeterliymis. Kızlar kim bizi sevip ilgilenecek yaw. Bu arada bir arkadaas sleppy bin yenidoğan bakım kitini soruyordu joker indirimde şimdi nette gördüm.

Son düzenleme:
Yok normal canım bi değişklk olmazsa son dk. Uyuyakalcak modda biri değil de uyku saatne denk gelrse olablr. Bi yandan gece olsun istyrm bu yüzden. Artık bebek arabasını götürp onun içinde uyuturz diyrm:) ya burda tanıdıklarım var ama ben bırakamam kimseye. Annem olcak da bırakcam yoksa gözüm binkat arkada kalır. İşte olası bi durum için bakıcı ayarlıcaz uzun sürerse yada bişey olursa diye. Çnkü eminm benmde ihtycm olcak eşime:)
İnş doğum kolay olr bunlara gerek kalmaz.
Tabi bırakma ama eşin doğuma girse kızın hastanedeyken kizinin yanında biri olsa güzel olurdu

Bi an ani karar mi oldu diye caresiz hissettin galiba :) karar verdiysen olsun canim insaniz sonucta.
Degilim ama cok duyarim bu sozu :)
Valla bana yaptığın yorum için değil, hep yorumların aydınlatıcı ve ferahlatıcı herkese karşı, tşklr canım, maşallah sana.

10yil önceki medela elektrikli sut pompasini kaynatip denemeden çalışıyor mu diye baksam olur mu? Nasıl dezenfekte etmem lazım bilenler aydınlatabilir mi? Çalışmazsa mamajonun indirimde onu alırım heralde. Kullanan alan var mı mamajoyu? İyi mı?

Günaydın hanımlar
Artık son eksıklıklerı tamamlamaya çalisıyorum dün pendikten hastane odası için süs topladım.cocuk odasına koçtaştan çamasır makınasında yıkanabilen halı ve kucuk bır kırlı sepeti aldım.Odayı düzenleyip hastaneye gidecekleri ayırıp paketlemek kaldı bir.Havalarda serinledi istanbulda artık gece terlemeden uyumak ne kadar güzel miş

Arkadaşlar göğüs pompası için araştırdım. Medela, Ameda ve Lansinoh en önerilenler.. Ama ilk 2 si epey pahalı..
Şimdi ben de bakıyordum cnm ameda çok uçuk fiyatı. Normal doğumda çok gerekli olmuyor sanırım süt geliyomus genelde. Sezeryanda lazım olur diyorlar. İnşallah herkesin hepimizin bol bol verimli bir şekilde uğraşmadan gelir. Çok şükür bugunlerimize süt olayına kadar geldik az kaldı kizlar:))

Kızlar benimde pompa 1. OğlumdaOğlumdan kalmıştı sadece süt gelmeyince değil ben sezeryan olduğum halde sütüm aşırı çoktu taş gibi olup çok rahatsz ediyordu mecbur sağmam gerekti o yüzden eşim gidip hemen almıştı lansinoh şimdi onu kaynatıp tekrar kullanırım. :confused:insallah çalışıyodur :KK35:

Bu arada bende bütün herşeyini yıkadım sadece ütüleyip yerleştirme kaldı yavaştan onlarada başlarım biberon emzik vs . Kaynatırım sonra hastane çantamı hazırlarım ve çok heyecanlı 27 günüm kaldı sayılı gün tez geçermiş inşallah sağ salim alalım kucağımıza bebileri:nazar::anne::emir_bebek:

Coooook hem de çok haklisin cnm. Anneme ablama dedim ki lohusayken ilgi alaka gerekiyormuş gösterirsiniz dedim eğitimde anlatmışlardı ona bile tepki aldım. Kim kime lohusayken ilgi gostermismis, ablam 10yil önce doğum yaptığında odadan çıkmamış. İşim yapılsa yeterliymis. Kızlar kim bizi sevip ilgilenecek yaw. Bu arada bir arkadaas sleppy bin yenidoğan bakım kitini soruyordu joker indirimde şimdi nette gördüm.
Ben soruyordum canım :)) hemen bakayım sağolasın :KK200: bu arada biz seninle yakın olsak ailenle bi ilgilenirsim rahat bırakırlardı seni :)) boşver sen ilgilenmesinlerde herşeyinede karışmasınlar bebişinle ilgilenirsin :KK36:

Valla canım ben de işin içinden pek çıkamadım yarın vakit olursa idareyle bir konuşayım az da olsa bilgilendirirler. Sadece iki haftayı kullanamayacağız diye biliyorum ama yanlış mı düşünüyorum acaba? 16 ağustosta 32. Haftada çalışabilir aldım 15 gün yanacak gibi
Ama okullar acılınca bir hafta değil üç gün calısabiliyoruz üç günü bir hafta diye girebilcekler mi bir gorus bakalım

Farkli bir riskin yoksa olmaz canim.
Ama risk varsa zaten dinlenmen gerekir.
Onun disinda ben ciddi anlamda cok hareketliyim,cok kosturuyorum ve ekstradan kizimda var hala kaldiriyorum zaman zaman.
Hareketleri her zaman hissediyorum ama ne yaparsam yapayim hatta bazen durduruyor beni,bazen öne dogru oturmussam fln duzeltiyor bi :)
Ben hislerine guven derim.Kontrolunde kendi doktorunla konus.
Kontrollerde sıkıntı yok da ne bileyim ya korktum işte :) teşekkürler

Ben garmaston almayi dusunuyorum
Hmm bunuda ilk defa duydum sadece bebek bezini sipariş verdim kremi biraz daha araştırayım :) bebek bezide koli olarak kargoyla 45 e geldi içinde 40 yenidoğan 40 mini bez 4×40 lı ıslak mendil 10 adette alt açma örtüsü var .. ıslak mendil bir daha almayı düşünmüyorum zaten yeter sanırım dışarda falan belki lazım olur pamuğumu unuturum falan :)) her ihtimale karşı işte

Kızlar benimde pompa 1. OğlumdaOğlumdan kalmıştı sadece süt gelmeyince değil ben sezeryan olduğum halde sütüm aşırı çoktu taş gibi olup çok rahatsz ediyordu mecbur sağmam gerekti o yüzden eşim gidip hemen almıştı lansinoh şimdi onu kaynatıp tekrar kullanırım. :confused:insallah çalışıyodur :KK35:
Bende de durum aynıydı canım hatta kızım çok geldiği için sürekli genzine kaçırıyordu sütü öncesinde sonrasında emzirmenin çok sağdım. Bende de aventin vardı işimi görmüştü kaynatıp kaullanacağım da inş sorunu yoktur. Bugün sağlık ocağına gitmiştim son izlem için hemşire ikinci erken gelebilir eksikleri tamamlayıp bekleyin artık dedi çok heyecanlandım kendime pijamanın dışında bir şey kalmadı ama çantayı hazırlayıp kenara koyamadım

Ama okullar acılınca bir hafta değil üç gün calısabiliyoruz üç günü bir hafta diye girebilcekler mi bir gorus bakalım
Yok yok canım öyle değil 32. Hafta raporunu verirken 32+0 da aldık ya benim döngüm perşembe günleriydi hafta hesaplarken de 36 haftalık 37 haftalık derken perşembe gününü baz alıyorlar.

Kucakk:)) herlde ilk bebekte ki kadar dikkat edemememiz normaldir.
Gecen kizim yanlislikla sag bosluguma vurdu ama resmen karnmdakine degdigini hissettim. O da hemen tepki verdi zaten:) diyorum bunlar simdiden basladi:)))

Cidden ister istemez aliniyor.Kucukte degil zaten :)
Kiyamam ministe korkmustur :)
Bende gecen yedim tekme korkup gelmisti yanimiza,uyurken vurdu bide :) dedim galiba icim patladi:KK53:
Ayaga fln kalktim,baktim ufaklikta basladi dedim iyiyiz :) Allah'a emanet.

Back
X