Gözün aydın canım her şeyin yolunda olması süper

Benim doktorum da beslenmeyle ilgili benzer şeyleri öneriyor. En önemlisi protein tüketimi dedi. hergün peynir süt ve yumurta + ortalama avuç içi kadar et ya da köfte. Tercihen kırmızı et, gözünle gördüğün gezinen bir tavuk bulursan onu kesip etini yiyebilirsin ama onun dışında paketli tavukları asla önermiyorum dedi. Bir de haftada bir gün balık ve tercihen somon. Ton balığını hiç önermiyorum dedi çünkü çok yüksek miktarda tuz ve çinko içeriyormuş

. Bir de sakatat ve özellikle ciğer tüketimi yasak. Haftada iki kez de bakliyat tüketimini önerdi. Pirinç ve makarnaya hep mesafeli dur çünkü bunların bebek için besleyici pek bir değeri yok, kahbonhidrat içeriği açıısndan sana enerji sağlar ama o enerjiyi daha kaliteli karbonhidra içerikli besinlerden de alabilirsin dedi: örneğin tam buğday ya da çavdar ekmeği. Her ana öğünde birer dilim, toplamda günde 3 dilimi geçme dedi. Canın çok pilav makarna falan çekerse de en en fazla 4 yemek kaşığı (silme) yemen yeterli dedi

İlk 4 ayda 1 kilo, hamileliğin sonuna kadar da toplamda 10-12 kilo alımı sağlıklı dedi