2018 Ekim Anneleri

bilemedim ki hangisi normal gören de cevremdekı herkes 4 5 kılo dogurdu zannedicek

ah ben onu anlatabilsem keske yiyorum da aslında ama yemem gereken kadar yıyorum fazlasına ihtiyaç yokkı
Benim annemde muayeneden çıkmamı bile bekleyemiyor daha muayenedeyken arıyor sonra bildiği her yerden msj atıyor çıkınca ara beni , ara annem , bana haber ver yavrum :)) sonra arıyorum iyi herşey yolunda diyorum boyunu kilosunu söylüyorum az olsa da iyi iyi maşallah iyi olsunda boşver kilosunu diyor öpüşüp kapatıyoruz sonra fotoğrafını at yavrum , yolla çocuğum , hadi kızım banada foto yolla yazıyor her yerden fotoğrafıda aldıktan sonra rahatlıyoruz :)))

Slm annişler benim oğlum karnımda kazı yapıyo galiba canım yanıyo çok elimle müdahale etmek zorunda kalıyorum bizim 13 gün kaldı inşallah Rabbim sağlıkla kavuştursun ayın birinde falan doktorumuza gideriz bakalım ne diyecek :nazar::KK200::anneadayı:

Benimkide bazen darbuka çalıyor sanki.. seri tekmeler atiyor 2 saniye içinde :) kızıyomu artık yeri dar diye bilemem ;)

Ay inşallah hissetmem ya valla kontrol günü gelince stresim başlıyor şu alttan muayene geçse gitsede rahatlasam

Dun ben yine oldum alttan muayene ki bu sefer daha da icerlerde gezdi :) ama yine acimadi inan acima yok sadece o masa cok savunmasiz ve itici. İsterseniz dr nuzdan rica edin o masaya cikip oturup ustunuze ortu alin oyle iceri girsin. Derin nefes cok ise yariyor o an.

Dun ben yine oldum alttan muayene ki bu sefer daha da icerlerde gezdi :) ama yine acimadi inan acima yok sadece o masa cok savunmasiz ve itici. İsterseniz dr nuzdan rica edin o masaya cikip oturup ustunuze ortu alin oyle iceri girsin. Derin nefes cok ise yariyor o an.
Nefes al nefes ver :))) panik anımda ilk yaptığım şey :))

Benim annemde muayeneden çıkmamı bile bekleyemiyor daha muayenedeyken arıyor sonra bildiği her yerden msj atıyor çıkınca ara beni , ara annem , bana haber ver yavrum :)) sonra arıyorum iyi herşey yolunda diyorum boyunu kilosunu söylüyorum az olsa da iyi iyi maşallah iyi olsunda boşver kilosunu diyor öpüşüp kapatıyoruz sonra fotoğrafını at yavrum , yolla çocuğum , hadi kızım banada foto yolla yazıyor her yerden fotoğrafıda aldıktan sonra rahatlıyoruz :)))
Ne güzel ya bizde konusu bile geçmiyo annem sanki ayıpmış gibi mi düşünüyo napıyosa ben bişey sölemesem hiç sormuyo yani sadece beni soruyo nasılsın ağrın sızın varmı diye yani nebilim bebekle ilgili pek konuşmuyo öyle resim boy kilo falan hiç yani bnde bozuluyorum açıkcası hatta alınıyorum ama belli etmiyorum sölemiyorum bi durum olmadan

Benim adet sancılarımda çoktu hele bide iki düşük yaptımki o sancılar hiçbişeye benzemiyodu bunları çektim doğumuda yaparım diyodum hiçte korkmadım normal doğumdan ama nasip olmycakmış demekki hayırlısı olsun hep duaşarımız bunun için zaten

Hayirlisi ne ise o olsun hep ayni seyleri soyluyoruz once anne icin sonra bebek icin hangisi saglikliysa

Ne güzel ya bizde konusu bile geçmiyo annem sanki ayıpmış gibi mi düşünüyo napıyosa ben bişey sölemesem hiç sormuyo yani sadece beni soruyo nasılsın ağrın sızın varmı diye yani nebilim bebekle ilgili pek konuşmuyo öyle resim boy kilo falan hiç yani bnde bozuluyorum açıkcası hatta alınıyorum ama belli etmiyorum sölemiyorum bi durum olmadan
Yok canım bozulma bence o da kendi yavrusunu merak ediyor torununuda merak ediyordur tabi ama öyle sormak o an aklına gelmemiş olabilir ya da iyisiniz diye başka bir şey sormuyordur

kızlar annemle basım belada cocuk 2700 gr olmus dıye söylenıyor bıt kadar cocuk dogurcanda yemıyosunda doktor normal dedı imzadada bu haftada 2700 gr olur diyor.Daha kılo almaz mıkı bu cocuk anlatamadım gıttı

Daha 4 haftan var, gayet normal ki bebeğinin kilosu. Sen takma kafana. 2700 gr doğsa bile çok iyi bir kilo.

Oglum ve ben cok iyiyiz herkese hayirli dogumlar

Allah analı babalı büyütsün :)

kızlar annemle basım belada cocuk 2700 gr olmus dıye söylenıyor bıt kadar cocuk dogurcanda yemıyosunda doktor normal dedı imzadada bu haftada 2700 gr olur diyor.Daha kılo almaz mıkı bu cocuk anlatamadım gıttı
Seninki iyi yine benim kız 2400du pazartesi günü. Annem bişey demiyor sağolsun ama kayınvalidem zayıf dogarsa söylenecek gibi. 3.5dan aşağı istemiyor kendisi :) Kötü niyeti yok ondan bişey demedim inşallah diyip geciyorum.

Hiç canını sıkma sağlıklı ise. Zayıf olsun sağlıklı olsun de geç.

Bende gerginim canim
Surekli kendimde uyku hali hissediyorum sanırım dogum oncesi depresyona girdim. Herkes hersey batiyor bana
Inanilmaz batıyor bana da. Yok yok depresyona falan girmek istemiyorum etrafimdakilere de zarar veririm öyle kırarak kendime de bebeğime de.

Evde ara ara ağlama krizine girerdim ama eşim yanımda olurdu sakinlesirdiim sağolsun çok destek oluyor öyle ataklar gelince. Şimdi annemler görmesin diye sıktım kendimi sinir yaptı oda.

Şimdi daha iyiyim neyseki.

Artık son haftalar hepimizde heyecan merak belki korku endişe sona yaklaşmanın mutluluğu derken bütün duyguları aynı anda yaşıyoruz çokta kolay bişey değil bnce bunlara bide hormonlar eklenince gergin olmamızda çok normal ama depresyon diye düşünmeyelim de geçici bi süreç diye düşünelim yoksa dediğiniz gibi çok kırarız çokta kırılırız bn kendim bazen kimseyi gözüm görmüyo eşimi bile bian öldürebilirim gibi geliyo sonra geçiyo:))) umarım herkes anlayışlı olur da bu süreyi ve lohusalık dönemini kırmadan dökmeden geçirebiliriz

Bunu buldum kızlar

Sancı başlarsa

Her sancıda burnunuzdan derin nefes alın ve ağzınızdan bırakın. Hızını sancı süresine göre ayarlayın . Oksijen dengesi sağlamak için aldığınız kadar hava çıkarın.

Ağrı sıklaşınca

Ağrı sıklaşınca burundan derin derin soluk alın ve ağızdan verin. ,
En şiddetli olduğu dönemde ağızdan solunuma başlayın. Dil üstünü üst dişlerinize yaslayarak H harfi söyleyerek çok hızlı olmamak üzere nefese başlayın.
Huh- huh tarzında ağızdan solunum yapın. Ağrı azaldığında tekrar tekrar burundan derin soluk alıp ağızdan verin.

Çıkış dönemi

Önce burundan derin nefes alın, ağızdan verin. Sonra 4 kez burundan derin olmayan nefes alın ve havayı üfleyerek çıkarın.(Çorba üfler gibi) . Sancı süresince bu ritimle devam edin.

İtilme dönemi

Sancı başladığında derin bir soluk alın ve göğsünüzü şişirin ve soluğunuzu tutarak karın kaslarını kasın. Ve ıkınarak bebeğinizi aşağı itin. İki ağrı arasında rahat nefes alın ve dinlenin.

Bunu buldum kızlar

Sancı başlarsa

Her sancıda burnunuzdan derin nefes alın ve ağzınızdan bırakın. Hızını sancı süresine göre ayarlayın . Oksijen dengesi sağlamak için aldığınız kadar hava çıkarın.

Ağrı sıklaşınca

Ağrı sıklaşınca burundan derin derin soluk alın ve ağızdan verin. ,
En şiddetli olduğu dönemde ağızdan solunuma başlayın. Dil üstünü üst dişlerinize yaslayarak H harfi söyleyerek çok hızlı olmamak üzere nefese başlayın.
Huh- huh tarzında ağızdan solunum yapın. Ağrı azaldığında tekrar tekrar burundan derin soluk alıp ağızdan verin.

Çıkış dönemi

Önce burundan derin nefes alın, ağızdan verin. Sonra 4 kez burundan derin olmayan nefes alın ve havayı üfleyerek çıkarın.(Çorba üfler gibi) . Sancı süresince bu ritimle devam edin.

İtilme dönemi

Sancı başladığında derin bir soluk alın ve göğsünüzü şişirin ve soluğunuzu tutarak karın kaslarını kasın. Ve ıkınarak bebeğinizi aşağı itin. İki ağrı arasında rahat nefes alın ve dinlenin.
Benim bunu kaydedip her gün okumam lazım :) En merak ettiğim şey o an yapabilecek miyiz acaba

Bizde mi boyle olucaz acaba:KK22:

Sağol canım amin cümleten :KK66: evet heyecan merak korku :KK17:

Kızlar bu arada hastaneden geliyorum.Nst de Sancı çıksaydı doğum cunartesi ya da daha Erkrn olacaktı ama nst de hiç Sancı çıkmadı o sebepten Allah'ın izniyle pazartesi yapıcak doktor.Sabah 7.00 de hastanede olmamı istedi.İnşallah her şey yolunda ilerler.O gün heyecandan korkudan titremesem :KK54:hepimiz sağlıkla kucaklayalım ve Rabbim isteyen bekleyen herkese bunu yaşatsın inşallah :)
Bu arada
leylunehar leylunehar
grubumuzun üyesiydi şimdi yine hamile çok şükür Allah tamamına erdirsin :KK15:darısı diğer Ayrılan arkadaşlarımıza olsun inş
Aminnn. Allah razı olsun canım. Sizler de sağlıcakla kavuşun inşallah yavrularınıza

Amin canım benim çok sağol:KK200:ben de senin için dualar ediyorum.İnşallah Rabbim hamileliğini Sağlıcakla sıkıntısız tamamına erdirir :dua: :nazar::emir_bebek:
Aminnn canım çok çok teşekkür ederim. Rabbim gönlüne göre versin.. Yarın doktor günümüz. Bu kez bekledim 8. haftadayız inşallah hem kese hem kalp atışı hem bebeği bir arada göreceğiz

Back
X