2018 Ekim Anneleri

Kizlar daha once konusuldu ama ben netlestiremedim kafamda. Bebeklere ortu olmuyor tehlikeli.
Uyku tulumu mu almak lazim. O da ilk zamanlar buyuk mu gelir. Sadece giysi ile mi yatirmak lazim?

Cocugum hasta zaten benim ameliyattan dolayi gazim geçmedi bi türlü butun gaz ona gecti aglayip duruyor yeni sakinlestirdim benim yasal hakkim yaptirmam yaptırmam
Ya bende mutlaka yapılması gerekiyor diye biliyorum ama araştırabilirsin yinede
Ayrıca aşıydı kandı yada hastalıktı ağlayacaklar yeri gelince. Bizlerin güçlü olup onlara yansıtmaması lazım. Tabi herkesin hassasiyeti farklıdır ama onların iyiliği için olması gereken şeylerde çok ısrar etmemek lazım

Kizlar daha once konusuldu ama ben netlestiremedim kafamda. Bebeklere ortu olmuyor tehlikeli.
Uyku tulumu mu almak lazim. O da ilk zamanlar buyuk mu gelir. Sadece giysi ile mi yatirmak lazim?
Canım ben kare battaniyeyi kundak yapıyrm eller bağlı gibi ayaklar relax oluyor. Evınde ısısını ayarladk mı başka bişeye gerek olmuyor. 1 ay olunca da hazır kundak kullancam. 3-4 aydan sonra da kolsuz uyku tulumu:) ilk kızımda bu düzen gitmiştim. Yine aynısını yapyrm

Kızlar 39+2 günlük gebeyim. Dün açılma kontrolü yaptı doktor ve canım biraz yandı . Eve geldikten sonra kahverengi akıntı vardı iç çamaşırımda . Dünden beri pembeye dönük lekelenmem var. Doktora sordum gelmeden biley diyemem dedi . Fakat gidip tekrar o stresi yaşamaktan korkuyorum . Sizce normal midir ? Tecrübe eden var mı bu durumu ?
Kanama devam ederse mutlaka gidin derim.

kizlar bebek giyimi olarak ben epey alt ust seklinde takimlar almistim.ama pek pratik gelmedi.tulumlari giydirip cikarmak daha kolay oluyor.ozellikle sık sık altini degistirirken tulumun icine hemen ayagini sokup citcitlamak daha kolay oluyor.
Aynen alt üst takım 9 aydan sonra yani ayaklandktan sonra bana daha kolay gelmişti. Yürüyene yada ayaklanana kadr ayaklı tulum favorim benm:))) alt üst takım hiç almadım galiba:))

H
Canım ben kare battaniyeyi kundak yapıyrm eller bağlı gibi ayaklar relax oluyor. Evınde ısısını ayarladk mı başka bişeye gerek olmuyor. 1 ay olunca da hazır kundak kullancam. 3-4 aydan sonra da kolsuz uyku tulumu:) ilk kızımda bu düzen gitmiştim. Yine aynısını yapyrm
Hafif kundak mantikli geliyor bana da. Ama elleri serbest kalmali diyenler oluyor. Bakalim..

Slm kızlar kızımı sağ salim kucağıma aldım 4 kg 53 cm nur topu gibi bir kızım oldu. Spinal anestezi oldum çok rahat ettim bebeğimde hemen emdi
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah :)

Ben battaniye ile sarmayı düşünüyorum yarım kundak gibi kendisini toparlayana kadar sonra da uyku tulumu kullanicam. Hem yatarken eli ile korkutmaz kendini hem sıcak tutar battaniye diye düşündüm.

Kızlar, iç zıbınlardan kaç tane aşmıştınız, hastanede kaç tane kullanıldı, şimdi kontrol ettim. De az gibi geldi bana benimkiler, sezeryan da kaç gece kalınıyor hastanede?

Kızlar bu karın düşmesi diye bişey var ya karnı aşağıya düşen var mı aşağı düştükten sonrA ne kadar zaman sonrA Doğum yaptınız benim karnım yavaş yavaş düşmeye başladı 38+2 deyim heyecanla bekliyorum

Benim bir gun sonra pansumanim yenilendi. Koruyucu bant takildi. Banyo yapabilirsin dendi. Doktorum da cumartesi bandi cikarabilirsin dedi. Yani 6 gun sonra. Kontrole de kirkin cikinca gel dedi.

Benim pansuman yapılmadı da dün duş aldım, salı günü kontrolüm var. Sanırım yapıştırma bir dikiş yapmışlar sadece uç kısımları acıyor. Kanama kontrolü için bastırmışlardı o zamanki acı var hala dikişimin üst tarafında.

Canim benim 11 gunum anca gecti dikis agrisi hep emzirdim ilk gunden beri lansrh surdun 2 gun yarada olmadi.bebegim hep emmek istedi durum bendede ayni

Lansinoh sürüyorum ben de ama tam geniş alamıyor göğsümü ağzına. Bakalım daha 3.gün bugün çok ilerlemeden durur bizim de inşallah.

Kızlar, iç zıbınlardan kaç tane aşmıştınız, hastanede kaç tane kullanıldı, şimdi kontrol ettim. De az gibi geldi bana benimkiler, sezeryan da kaç gece kalınıyor hastanede?
İç zıbın olarak çıtçıtlı yarım kollu badi kullandık biz. 1 gece yattık hastanede 2 tane kullandık. Yıkamadan giydirildiği için bebek çok çabuk kirlenmişti doğal olarak.

Ben çok bunaldım ya :( Bugün depresif bi haldeyim ağrım var bi kaburgamda bi kasıklarımda bişey yapamıyorum yapmak istemiyorum. Ağladım durdum kızımla konuştum azıcık. Bekle bekle stres yapıyorum sürekli :(

Ben çok bunaldım ya :KK43: Bugün depresif bi haldeyim ağrım var bi kaburgamda bi kasıklarımda bişey yapamıyorum yapmak istemiyorum. Ağladım durdum kızımla konuştum azıcık. Bekle bekle stres yapıyorum sürekli :KK43:

Son zamanlar geçmiyor gibi sanki dimi? Benim doğum şeklide belirsiz.. gecen gece idrar yolu enfeksiyonu olmuş ağrıyla gece acile gittik.. tabi bizik aklimiza doğum ağrisi geldi.. sokağa cikip arabaya yürürken eşime ben eve gitmek istiyorum dedim.. sanki doğumdan kaçış olcakmış gibi :(

Canım benimki baya azaldı bugün
Benimde dün dr alttan baktı yeşil yeşil olmuş içi rahim kendini korumaya almış dedi enfeksiyon mu dedim Hayır ama 3 günü geçerse enfeksiyona çevirir temizleyelim bunları dedi batikon sıktı içine sargı bezle iyice temizledi baya rahatlamıştm ağrımda geçmişti bugün yine 1 parça düştü ve sancılarmda artş oldu bebeğimde yerinde durmuyor huzursuz mu keyfi yerinde diye mi anlamadım

Ben çok bunaldım ya :KK43: Bugün depresif bi haldeyim ağrım var bi kaburgamda bi kasıklarımda bişey yapamıyorum yapmak istemiyorum. Ağladım durdum kızımla konuştum azıcık. Bekle bekle stres yapıyorum sürekli :KK43:
Sen daha dogum yapmadin dimi canim

Normal mi olacakti senin

Günaydın kızlar.Doğumlar tam gaz devam maşallah.Ben de hala beklemedeyim . ama moral olarak sıfırım diyebilirim herşeye ağlıyor,alınıyor ve çoook yalnız hissediyorum kendimi..:KK43:

bi dönem bende de aynı şeyler oldu. aşırı gergin stresli ve yalnız hissediyordum. erkeklerinbu dönemlerde yetersiz kaldığını düşünüyorum. anlayamıyorlar. bir haftadır ablam Yanimda sağolsun sakinledim baya. halsizlik ara ara oluyor. artık sabırsızlandık değişken ruh hallerine burunuyoruz gibi geliyor. allah sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin hayırlı zamanda.

son zamanlarimiz ya kendimizi kurtaralım derim bu moddan. sonra ozleyecez belki de bu zamanları. polyannacilik yapmaya çalışalım. kendimizi bile kandıralım derim

Son zamanlar geçmiyor gibi sanki dimi? Benim doğum şeklide belirsiz.. gecen gece idrar yolu enfeksiyonu olmuş ağrıyla gece acile gittik.. tabi bizik aklimiza doğum ağrisi geldi.. sokağa cikip arabaya yürürken eşime ben eve gitmek istiyorum dedim.. sanki doğumdan kaçış olcakmış gibi :KK43:
Yok geçmiyor zaman bi türlü sıkıldım gelsin istiyorum artık. Tarihin belli olmaması ayrı bi stres yapıyor sanki ha bugün ha yarın diye diye geçiyor günler bişey de yapamıyorum canım sıkıldı boş durmaktan.

Sen daha dogum yapmadin dimi canim

Normal mi olacakti senin

Yok canım biz hala beklemedeyiz normal olacak bi aksilik olmazsa. Doktor bugün de gelebilir, gününü bile geçirebilir dedi başı aşağıda ama keyfi yerinde sanırım gelmeye niyeti yok.

bi dönem bende de aynı şeyler oldu. aşırı gergin stresli ve yalnız hissediyordum. erkeklerinbu dönemlerde yetersiz kaldığını düşünüyorum. anlayamıyorlar. bir haftadır ablam Yanimda sağolsun sakinledim baya. halsizlik ara ara oluyor. artık sabırsızlandık değişken ruh hallerine burunuyoruz gibi geliyor. allah sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin hayırlı zamanda.

son zamanlarimiz ya kendimizi kurtaralım derim bu moddan. sonra ozleyecez belki de bu zamanları. polyannacilik yapmaya çalışalım. kendimizi bile kandıralım derim
Normalde iyiyim eşim yanımdayken hatta kahkaha atarken gelecek bebiş bigün diyorum. Ama gündüzleri canım sıkılıyor artık. Belirsizlikte sıkıyor, nasıl olacak diye düşünmekten streste yaptım Insallah bugünle sınırlı kalır yarın eski halime dönerim bende son günleri böyle geçirmek istemiyorum.

Sayfalarca yeni mesaj birikmiş okuyamadım yoğunluktan. Doğum yapanlar varsa Allah analı babalı büyütsün, bekleyenleri de sağ salim kavuştursun inşallah :)

Yeni doğan bebeklerin hepsi mi aynı oluyor yoksa bir bizimki mi sürekli ağlayıp meme istiyor? Memede uyuyor, rahat oturup yatamıyorum da zaten dikişlerden. Garip garip şekillere girmekten sırtım omzum tutuldu. Göğsümü de tam tutamıyor sanki özellikle sol taraf acıyor ilk emmeye başladığında. Doktor hametan verdi yara olmasın diye. Bir lansinoh bir hametan yara olmasını önlemeye çalışıyorum. Sezeryan olan anneler, dikişleriniz ne zaman alındı? Ve dikiş bölgesinin acısı ne zaman geçiyor?

Bebeklerin geneli ayni :) bazilari daha aglak ve memeci olabiliyor :) Memede gecen emzirme suresinin ve bebegin aktif emmesinin onemi cok buyuk galiba bunda.O da tamamen bebege bagli.Kucukler fln ama uyanmayincada uyanmiyorlar valla :)

Bende dikis yok canim alinacak.Yapistirma (strip) yontemi.
Acisi her gecen gun daha da geciyor.
Duş aldikca daha da rahatliyorsun.
Yurudukce hareket ettikce daha da aciliyorsun.
Ama kendini birden yorma yine de o zamanda insan dayak yemis gb oluyor.Yine de hamilelik sonrasi ve dogum fln bi yorgunluk oluyor galiba vucutta

Back
X