2020 Gebelikte Ventrikülomegali

poweredbyme

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
6
0
16
Merhabalar,
21haftalık gebeyim, bebeğime 13,9 mm lateral ventrikülomegali teşhisi konuldu. Aynı süreci yaşamakta olan veya doğum yapanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
Hiç mi yok yaşayan. Keşke burada başından gectikten sonra da takibe devam etse arkadaşlar bilgilendirmek için. Destek cok önemli bu aşamada.

Hiç mi yok yaşayan. Keşke burada başından gectikten sonra da takibe devam etse arkadaşlar bilgilendirmek için. Destek cok önemli bu aşamada.
merhaba aynı durum bnde de var cıft taraflı 11.3 ve 11.6 denıldı sızın nasıl ılerlıyor surecınz 25 haftalıgm bn 23 haftalkken cıktı bırdn

Bizim malesef beyin gelişimi olumsuz etkilenmiş doktorlar yaşamaz doğsa bile diyorlar, aldırmak istemiyorum ne kadar ömrü varsa bekleyeceğiz, inşallah sizinkiler sağlıkla devam eder

Bizim malesef beyin gelişimi olumsuz etkilenmiş doktorlar yaşamaz doğsa bile diyorlar, aldırmak istemiyorum ne kadar ömrü varsa bekleyeceğiz, inşallah sizinkiler sağlıkla devam eder
fetal mr da mı bellı oldu sımdı kac haftalıksınz bnm konustugum bı bayanında o kadar sıvı bırıkmskı beynı yok cocgun sıvıdan gelısememıs demıs doktorlar ama şant amelıytandn sonra beyın kendını toparlamaya baslamıs ınsaallah sızınde duzelır.

Yok fetal mr yaptırmadım ayrıntılı ultrasonda söylemişlerdi sadece. 24 haftalık şuan ama 17. Haftada belli olmuştu, sizin biraz daha geç haftada ortaya çıkmış Allah’ın izniyle birşey olmaz.

Ben 34 haftalıkken suyum gelmesi sebebiyle doğum yaptım. Bebeğin baş çevresi 43 cm olduğu için sezeryana aldılar. Doğduktan sonra şant ameliyatı oldu. Ama beyni çok incelmiş biriken sudan dolayı demişlerdi. Ameliyattan sonra da çok değişiklik olmadı. Bebeğim 40 gün kadar yoğun bakımda kaldı. Geçen hafta solunum yetmezliğinden vefat etti. Süreç hakkında bilgi vermek istedim. Hidrosefali her bebekte farklı seyrediyor bizim tablomuz biraz ağırdı malesef. Bazen çok daha hafif olabiliyor. Ben ondan vazgeçmediğim için, doğurduğum için çok mutluyum. İyi ki aldırmadım. Çok güzel bir bebekti. Meleğimle bizim buluşmamız cennete kaldı.

Ben 34 haftalıkken suyum gelmesi sebebiyle doğum yaptım. Bebeğin baş çevresi 43 cm olduğu için sezeryana aldılar. Doğduktan sonra şant ameliyatı oldu. Ama beyni çok incelmiş biriken sudan dolayı demişlerdi. Ameliyattan sonra da çok değişiklik olmadı. Bebeğim 40 gün kadar yoğun bakımda kaldı. Geçen hafta solunum yetmezliğinden vefat etti. Süreç hakkında bilgi vermek istedim. Hidrosefali her bebekte farklı seyrediyor bizim tablomuz biraz ağırdı malesef. Bazen çok daha hafif olabiliyor. Ben ondan vazgeçmediğim için, doğurduğum için çok mutluyum. İyi ki aldırmadım. Çok güzel bir bebekti. Meleğimle bizim buluşmamız cennete kaldı.
Başın sağolsun cnm ne zaman belli olmuştu bu rahatsızlığı olduğu

İlk teşhis 18. Haftada konmuştu, 20. Haftada da ayrıntılı ultrason yapılmıştı ve kesinleşti. Zaten bu kadar erken başlaması ve hızlı ilerlemesi durumu kötüleştirdi

Back
X