2020 kötü geldi 😦. İçimde 😱 korku dolu

Evlat Kokusu

Kötü Kalpli Kullarından Koru Allahım,💜
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
2.365
1.718
63
Alanya
Merhaba hanımlar.
Elazığ depremi, manisa depremi, korona virüsü, uçak düşmesi, çığ düşmesi, Şehitlerimiz😪😪😓
Hiç mutlu olmadım kızlar hep korku işe geliyorum aklım çocuğumda ailemde kalıyor.
Allahım sen koru 🙏 çok etkileniyorum sizce abartıyormuyum. Her an üzgünüm her haber izlerken üzgünüm 😦
Hemde hangi birine nasıl zorluk çeken insanlar var. Allah hepimize sabır huzur versin. Kızlar burda birini kırdıysam hakkınızı helal edin. 🙏 🙏

Merhaba hanımlar.
Elazığ depremi, manisa depremi, korona virüsü, uçak düşmesi, çığ düşmesi, Şehitlerimiz😪😪😓
Hiç mutlu olmadım kızlar hep korku işe geliyorum aklım çocuğumda ailemde kalıyor.
Allahım sen koru 🙏 çok etkileniyorum sizce abartıyormuyum. Her an üzgünüm her haber izlerken üzgünüm 😦
Hemde hangi birine nasıl zorluk çeken insanlar var. Allah hepimize sabır huzur versin. Kızlar burda birini kırdıysam hakkınızı helal edin. 🙏 🙏
Hepimiz etkileniyoruz, insan olan etkilenir, etkilenmeli zaten. Ama gününüzün çoğunluğunu alıp götüren endişeleriniz varsa uzman desteği alabilirsiniz.

Hayır abartmıyorsunuz. Ama yapacak birşey yok.
Elden gelmeyen şeyler için fazla düşünmek psikolojiyi bozar.
İnançlıysanız dua etmekten başka yapacağımız birşey olmadığını söylemek isterim.
Allah korusun beterinden.
Ve bu yaşananlarda etkilenenlerin yardımcısı olsun.
Ömür bitecek bir şekilde, hazırlıklı olmak lazım 😓☹️

Merhaba hanımlar.
Sonuna kadar katılıyorum. Öyleki ben bile konu açmayı düşünüyordum. Bu yaşananlar son olur da inşallah hiç kimsenin canı yanmaz. 🙏🏻

Şurada benzer bir konu ve akıbeti var:

Bence abartıyorsunuz biraz. Normalde yazdığınız mesaj da birşey yok ama ben buaralar sürekli felaket tellallığı yapan gamlı baykuş insanlara ekstra bir kılım. Konunuz aracılığıyla içimi dökeceğim burada lütfen kusura bakmayın ve kişisel almayın.

Geçen böyle felaket tellalı histerik bir teyze babannesine oturmaya gelip 6 yaşındaki minnak yeğenimi gündem zehirlemesi yapmış. Çocuk durduk yere anksiyete sahibi oldu şu yaşında. Evde sürekli ağlayasım geliyor, içim sıkılıyor diye geziyor. Odasına corono virüsüne karşı önlem kağıtları asmış. Geceleri deprem olacak diye korkuyor. Aşırı bağımsız bir çocukken anne-babasının yan odaya gitmesine bile katlanamaz oldu. Gelip küçükken sende annenle baban biryere gittiklerinde ölmelerinden korkuyor muydun filan diye soruyor. El kadar bebe panikatak olacak neredeyse teyzenin biri arkadaşıyla kıyamet yaklaşıyor geyiği çevirmek istedi diye.

Böyle ahlayıp vahlayıp her durumda panik olan insanlar herkes için daha da kötüleştiriyor durumu. Bir de yine whatsapp gruplarından olmayan felaketlere karşı önlemler yayan bir grup var. İşte vay efendim hurmayla gelen corro virüsü vay tayvanlı uzmanlar bu gece elektronik aletlerden uzak durun diyor filan. Onların dertleri ne hiç anlamıyorum.

Yetişkin insanlarsınız hem duygu durumunuzu kontrol etmeyi, hem de bir bilginin dezenformif olup olmadığını doğru kaynaklardan test etmeyi öğrenmeniz lazım artık. Yukarıda bahsettiğim tarzda wp mesajları elinize geçtiğinde paylaşmadan önce lütfen yalansavar.org ya da teyit.org gibi kaynaklardan gerçek olup olmadığını kontrol edin.

Korkularınızın da kaynağına inip önlem alın. Deprem sizi endişelendiriyorsa bina etüdlerinizi yaptırın mesela. Sıkıntı virüs ise bence gereksiz ama maske takın gezin. Sürekli endişe halindeyseniz sizi rahatlatacak, endişelenmek yerine anda kalmanızı sağlayacak meditasyonlar yapın, dua edin vs. Yeterki duyduğunuz her kötü haberi birbirine bağlayıp toplumsal histeriye katkıda bulunmayın.

2020'ye yormayın. bu gibi doğal afetler kötü olaylar her yılda olabilecek şeyler.. korku dolu cidden. olumsuzu çekmeyin, korkunun ecele faydası yok ki..
Evet bende bunu anlamıyorum. Yeni yıl geliyor diye çılgınca kutlamalar yapan insanları anlayamadığım gibi ayyy 2020 den oluyor diyenleride anlayamıyorum.

Bence abartıyorsunuz biraz. Normalde yazdığınız mesaj da birşey yok ama ben buaralar sürekli felaket tellallığı yapan gamlı baykuş insanlara ekstra bir kılım. Konunuz aracılığıyla içimi dökeceğim burada lütfen kusura bakmayın ve kişisel almayın.

Geçen böyle felaket tellalı histerik bir teyze babannesine oturmaya gelip 6 yaşındaki minnak yeğenimi gündem zehirlemesi yapmış. Çocuk durduk yere anksiyete sahibi oldu şu yaşında. Evde sürekli ağlayasım geliyor, içim sıkılıyor diye geziyor. Odasına corono virüsüne karşı önlem kağıtları asmış. Geceleri deprem olacak diye korkuyor. Aşırı bağımsız bir çocukken anne-babasının yan odaya gitmesine bile katlanamaz oldu. Gelip küçükken sende annenle baban biryere gittiklerinde ölmelerinden korkuyor muydun filan diye soruyor. El kadar bebe panikatak olacak neredeyse teyzenin biri arkadaşıyla kıyamet yaklaşıyor geyiği çevirmek istedi diye.

Böyle ahlayıp vahlayıp her durumda panik olan insanlar herkes için daha da kötüleştiriyor durumu. Bir de yine whatsapp gruplarından olmayan felaketlere karşı önlemler yayan bir grup var. İşte vay efendim hurmayla gelen corro virüsü vay tayvanlı uzmanlar bu gece elektronik aletlerden uzak durun diyor filan. Onların dertleri ne hiç anlamıyorum.

Yetişkin insanlarsınız hem duygu durumunuzu kontrol etmeyi, hem de bir bilginin dezenformif olup olmadığını doğru kaynaklardan test etmeyi öğrenmeniz lazım artık. Yukarıda bahsettiğim tarzda wp mesajları elinize geçtiğinde paylaşmadan önce lütfen yalansavar.org ya da teyit.org gibi kaynaklardan gerçek olup olmadığını kontrol edin.

Korkularınızın da kaynağına inip önlem alın. Deprem sizi endişelendiriyorsa bina etüdlerinizi yaptırın mesela. Sıkıntı virüs ise bence gereksiz ama maske takın gezin. Sürekli endişe halindeyseniz sizi rahatlatacak, endişelenmek yerine anda kalmanızı sağlayacak meditasyonlar yapın, dua edin vs. Yeterki duyduğunuz her kötü haberi birbirine bağlayıp toplumsal histeriye katkıda bulunmayın.
Evet o wp mesajları nedir, teyit etmeye bile gerek olmayan, akıl süzgecinden geçirdiğinizde anlamsız olan mesajları bile yayıyor insanlar. Neymiş virüsa karşı sirke :skandal: Bu nasıl bir bilgi kirliliğidir ki buna benzemez ne mesajlar...

sız tedbırınızı her anlamda alın gerısını akısa bırakın
yoksa yasayamayız bugunde ölmedık sukur dıye yasanmaz ya deprem olursa kaza olursa cıg duserse dıye yasanmaz bu saglıklı degıl sonucta ölmeye geldık yahu rahat olun bıraz

2020 nün suçu ne gibi oldu iyice 😋 her zaman oluyordu her zaman vardı bu sene sadece ocak ayına denk geldi ve olmaya da devam edecek. Şimdi de bilim adamları dünyanın kutbu kayıyor güneş batıdan doğacak diye milleti telaşlandırıyor

Ben abartıldığını düşünüyorum. E herkes bu yıl kötü kötü derse tabi kötü olur. Evrene sürekli negatif enerji gönderiyorsunuz böyle yaparak. Allahtan gelene karşı konulmaz olacaksa olacak. Öleceksek hepimiz öleceğiz. Böyle yada şöyle ne farkeder. Sadece bizde değil dünyada böyle yapacak bişey yok. Herkes böyle ağlayıp dövüneceğine kötü diyeceğine elindekilere,yediği yemeklere,sağlığına,çocuklarına şükretse keşke.

Yıllarca doğayı katlettik insanlar olarak doğa karşı atağa geçti ne bekliyoduk ki ? Siz kalbinizi ferah tutun boşverin herşey olacağına varır

2020 yılı oğlak retrosu, haberlerde de çıktı herkes seviniyordu, para kazanacağız oğlaklar gibi, manken burcu güzel olacağız falan, oğlak burcu etkisi diye düşünüyorum

Evet gerçekten baya zor zamanlardan geçiyoruz. Herkes anksiyete hastası oldu. Bende dahil terapiye baslicam ama şuanda da kendimi şöyle rahatlatiyorum. Dünyada iyi ve kötü şeyler hep vardı ve hep olacak önüne gecebilcegin,elinin yetisebilcegi herşeyde tedbirini al. Elinin yetişemedigi yerleri hiç dusunme, büyütme,kurgulama. Belki o kurduğun şeyler asla başına gelmicek ve aslında şuan çok güzel bı ortamda sındır ama o endişeyle hem içinde olduğun anı yasayamiyosun hemde ilerde olacak şeyi zaten bilmiyosun. Bu kadar basit aslında elinden geleni yap tedbir her zaman şart gerisini değil şuan ki anı düşün yasa dua et.

Abartmıyorsunuz
Dünyada iyi olan birsey yok artık
İyice yaşanası olmaktan çıktı
Ülkece paranoyak olduk , hepimizin elinden yaşam sevinci alındı .
Ben de bu duygular içerisindeyim
Akşam ailece sağ Salim evimize dönmüş oluyorsak kendimizi şanslı sayıyorum.

Back
X