Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçmiş olsun canım çok. Dışardan et siparişi verip yeme benim kuzenim de oldu cani istemiş et söylüyor ve yiyor o gecesi fenalasiyo. Çünkü bekleyen et bakteri üretiyor Obyuzden sende dikkat et kendine
Sağ ol canım dikkat ederim
Bence çıkar gibi 10.-12. Gün arası çıkar sanki

Çok geçmiş olsun yaaa
Çok sağ ol canım

Çok sevindim iyileşmene... İlaçları kullandın mı peki?
Evet kullandım dün akşam bitti hatta. İlaçlar sayesinde kolay atlattım sanıyorum ilk içtiğim an etkisini gördüm, astım hastasıyım bir de çok korkuyordum ciğerlere inecek diye ama şükürler olsun bir şey olmadı

Inşallah sağlıklı bir şekilde gebeliğin devam eder. Hayırlı olsun.

Hmmm
Ben ptesi çok kötü grip oldum. Üç gün kadar sürdü. Burun akması yoktu. Ama ateşimde yoktu. Tırstım. Çarşambada geçmeseydi test yaptıracaktım. Virüsü kaptığımı düşününce verilen ilaçları kullanmam dedim hep kedime günde 9 tane sıtma ilacı veriliyormuş sıtma değil ki neden veriliyor
Kendim ile çelişmiştim. .. Allahtan geçti de ikilemde kalmadım
Çok şükür canım Allah bir daha yaşatmasın

Kesenin görünmesine çok sevindim... Sağlıksız olduğunu sırf kanla anlaşılabilir mi bilmiyorum ben böyle bir durum yaşamadım. Sadece bir kere kan testi verdim o kadar...
Ama yarın güzel haber ile geleceksin ben buna inanıyorum canım
Duam senle....

İnsanlar ilaca karşı çok karamsar nedenini bilmiyorum ama aslında verdikleri sıtma ilacı değil grip ilacı, çünkü virüs için geliştirilmiş bir ilaç yok.
Verdikleri ilaç virüsün ciğerlere inmesini yani vücutta ilerlemesini engelliyor buda bence çok önemli. Sonuçta herhangi bir hastalığımız olunca da hatta ölümcül hastalıklarımızda da kanser vb. aynı doktorlara gidiyoruz bu güvensizlik neden anlamıyorum.
Bu arada inşallah senin ki virüs değildir ama ben ve çevremde covid olan herkes kendini önce grip sandı

Yeni bir çıkan hastalık olduğu için güvenemiyorum sanırım... Hani ne bilim diğer hastalıklar gibi olsa ilaçlar kaç yıldır kullanılıyor... Yan etkileri biliniyor VS vs...
Gribim desem de bir yanım hep virüs olduğumu söylüyor...grip nezle olsam burnum tıkanır ya da burnum akardı. Gözlerim yanıyordu. Açamıyordum gözlerimi.. Halsizlik... Kemik ağrıları... Baş ağrısı ama bu ağrı nasıl anlatsam tepem ağrıyordu.. Hiç öyle benim tepem ağrımazdı. Çarşambada dudağımda uçuk çıktı. O çıkınca rahatladım... Acaba diyorum iç ateşim çıktıda uçuk mu çıktı. Ama hamilelik düşündüğüm için grip ilacı da almadım ağrı kesici de... Vitaminler ve işte baldı, pekmezdi, mandalina falan aldım. Şu an çok iyiyim. Hem grip için hem vürüs için ilaçsız geçirmem de tuhaf anlamadım ne olduğumu ateş çıkmayınca, öksürük olmayınca adliyede git yaptır testini demedi izin de verilmedi. Ama şu an iyiyim çok şükür...

İyi olmana sevindim ama keşke kendin gidip en azından bir test yaptırsaydın en azından bilirdin hem bulaştırma riskini de ortadan kaldırırdın.
Eşimde benimle birlikte karantinada muhtemelen ona da bulaştı belirtileri gösterdi ama nasıl desem benim gösterdiğim belirtilerin onda biri kadar, muhtemelen vücut direnci çok yüksek.
Hem ilaçsız atlatan bir sürü insan var.
Zaten bütün belirtiler ve hastalık grip gibi sadece çok daha ağırı, bel ağrısı kendini çok şiddetli gösteriyor sadece herkeste olur mu bilemem. Bu arada ilk günler inanılmaz derecede gözlerim ağrıdı hem dokununca hemde yukarı aşağı sağa sola vs uç noktalara bakarken çok canım yanıyordu ilginç bir şekilde

İstanbulda pandemi hastanesinde başhekim yardımcısı var. Bizim kalemde bilirkişilik yapıyor. Ona tüm belirtilerimi dedim ateşin çıkana kadar test yaptırma dedi
Eşimde de hafif kırgınlık vardı. O zaman ateş ve öksürük hariç tüm belirtilerim vardı bu hafta hiç maskemi çıkarmadım. Sürekli değiştirdim sürekli dezenfektan kolanya kullandım...
Öyle isem de umarım kimseye geçmemiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…