2021 Aralık ayı burç yorumları

tumblr_1fd27007d4b78963ddc7a95269cad33b_b24f3c19_1280.jpg



Koç Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Hayatını dönüştürmek adına fırsatlar sunacak bir ay sevgili Koç..
2021 yılının son ayına adım atarken, 2021 yılı bitmeden sana hediyeler bırakacak. Girişimci ruhunu korumalı, ümitli ve pozitif düşünceler geliştirmeli, hayatına sıkı sıkıya sarılmalısın.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına elemeler yapacağın bir ay olacak.
2021 yılı genelinde ilişkilerin adına gerçekleri gördüğün, yüzleşmeler yaşadığın bir süreç geçirdin. Şimdi koca bir yılı geride bırakırken, seni en çok seven insanlarla bir arada olmak, sana iyi gelen insanlarla bir arada olmak, Enerjisine, iyi niyetine, dürüstlüğüne inandığın insanlarla bir arada olmak isteyeceğin bir süreç yaşayacaksın. Ailevi ilişkiler adına sağlık konularında sevindirici haberleri olan bu ay, son derece güzel gelişmeler öne çıkıyor.
Evli, ilişkisi olan bir Koç isen, Aralık 2021 sakinlik, huzur, dinginlik istediğin bir ay olacak. Eşin, partnerin ile daha çok zaman geçirmek, daha çok bir arada olmak adına planlar yapabilirsin. Eşini, partnerini bu yönde motive edebilir, ilişkinize, evliliğinize daha çok zaman ayırması konusunda uyarabilirsin.
Çocukları olan bir Koç isen, sağlık adına özen isteyen bir ay olabilir, mutlaka detayları, uyarıları dikkate almalısın.
Bekar bir Koç isen, Aralık 2021 hayatına güncellemeler getirecek. Bir partnerden beklentilerin değişebilir. Önceliklerin, zevklerin, ilgi alanların yeniden şekillenirken hayatına almak isteyeceğin insan profili ise bir o kadar değişecek.
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına iletişime açık olacağın bir süreç olacak. Yenilikçi adımlar atmaktan çekinmeyeceğin, güçlü tutumların ile öne çıkacağın bir süreç olacak. Yatırımlarını değerlendirmek, yeni yatırımlar yapmak, ileriyi düşünerek hareket etmek bu ayın mottosu olacak.







Boğa Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Aşk adına çok çok şanslı bir ay olacak sevgili Boğa..
2021 yılı senin için dönüştüren, güçlü dinamiklere sahipti. Asla değişmez dediğin duyguların, düşüncelerin yeniden şekillendi. Hayata dair bakış açını, ufkunu genişleten bir yıl biterken, sana duygusal anlamda şanslar sunabilir.
Evli, ilişkisi olan bir Boğa isen, eşin, partnerin ile aranızdaki uyumu her zamankinden fazla değer vereceksin. Sevginin, sevilmenin değerini bildiğin, gözettiğin bir ay olacak. Eşin, partnerin ile dengeli iletişimler kurmak, Daha çok birbirinize zaman ayırmak, şefkat ve merhamet geliştirmek, sorunları aşmak adına girişimler yapmak, Hayata pozitif pencereler açmak adına son derece iyimser, elverişli, ideal bir ay olacak. Çocuk sahibi olmak isteyen bir Boğa isen, bu ayı değerlendirmelisin. İlişkisini evliliğe taşımak isteyen bir Boğa isen, bu ay resmi adımlar atabilirsin.
Çocukları olan bir Boğa isen, çocuklarının eğitimi, kültürel gelişimi senin için önemli olacak. Çocuklarına fazlası ile ilgi, alaka gösterebilir hatta zaman zaman fazlası ile şımartabilirsin.
Bekar bir Boğa isen, aşk adına büyük sürprizler yapacak bir ay, hazır mısın? Yeni bir ilişki güçlü bir şekilde hayatına dahil olabilir. Hatta ‘’aradığım aşk’’ diyebilirsin.
Kariyer, eğitim, finans hayatına adına fazlası ile özen isteyen bir ay olacak. İşbirliklerin, ortaklıkların ile ilgili oldukça dikkatli, temkinli olman gereken bir ay olacak. Bazı gerçekler su yüzüne çıkarken, fazlası ile yüzleşeceğin bir süreç geçirebilirsin. Finansal anlamda dengesizlikleri ile yoracak bu ay, mutlaka kontrollü ilerlemelisin. Standartlarını korumalı, risk içeren girişimlerden, yatırımlardan kaçınmalısın.










İkizler Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Bireysel alanlarını öne çıkaracak bir ay sevgili İkizler..
2021 yılı senin için kolay bir yıl olmadı, ancak içinde bir çok mucizevi değişimleri barındıran bir yıl oldu. Şimdi sona ermek üzere olan bu yılının son ayında bireysel hayatına odaklanacaksın.
Kişisel gelişimin, sağlığın, dış görünüşün, kendine ayırdığın zamanları önemseyeceksin. Günlük rutinlerini düzenlerken, evin, yaşam alanın ile ilgili değişimlere gidebilirsin. Hayatına hareket kazandırmak adına spora, diyete başlayabilirsin. Uzun zamandır yapmak istediğin ancak beklettiğin işleri gündeme alabilirsin.
Kariyer, eğitim, finans hayatın ile ilgili yeniliklere gidebilir, cesur tutumlar sergileyebilirsin. Süregelen projelerini geliştirebilir, yarım kalmış işleri tamamlayabilirsin. Yeni girişimler yapabilir, bulunduğun sektörde öne çıkmak adına atılımlar yapabilirsin. Finansal anlamda son derece titiz hareket edebilir, gündemi, ekonomiyi, piyasaları yakından takip edebilirsin.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına iletişim krizlerine açık bir ay geçirebilirsin, dikkat. Değer verdiğin, önemsediğin insanların sana aynı ölçüde dönüşler yapmadığını fark edebilirsin. İlişikiler, iletişimler adına farkındalıklar yaşayacağın bir ay geçirebilirsin. Bazı dostlukları sonlandırabilir, sosyal medya hesaplarını, telefon rehberini güncelleyebilirsin. Ailevi ilişkilerin adına samimiyeti önemseyeceksin ancak mesafeli olmayı ihmal etmeyeceksin. Ebeveynlerin, kardeşlerin ile ilgili gündemleri yakından takip edeceksin. Ancak söz konusu senin bireysel alanların olduğunda ketum tutumlar sergileyebilirsin.
Evli, ilişkisi olan bir İkizler isen, konfor, huzur, düzen aradığın bir süreç deneyimleyebilirsin. Kendine daha fazla zaman ayırmak, zihnini dinlemek, ruhsal anlamda tazelenmek isteyebilirsin. Eşinin, partnerinin iletişim şekline, tavır ve tutumlarına müdahale etme ihtiyacı duyabilirsin. Bu durum belki de farkında olmadan manipülatif tutumlar sergilemene neden olabilir, dikkat. Aslında bu ay en büyük kurtarıcın; ölçü olacak. Ölçülü olduğun sürece problemleri aşmak kolay olacak. Evinle ilgili değişimlere gidebilir, alışverişler yapabilir, ihtiyaç listeni güncelleyebilirsin. Eşinin, partnerinin eğitim, finans, iş hayatı ile ilgili değişimler sürpriz gündemler oluşturabilir, yakından takip edebilirsin.
Çocukları olan bir İkizler isen, çocuklarınla birlikte olmak sana pozitif enerji verecek. Her fırsatta çocuklarının oyunlarına, aktivitelerine dahil olabilir, birlikte sosyalleşmeye, etkinliklere kaılmaya özen gösterebilirsin.
Bekar bir İkizler isen, geçmişten gelen ve henüz aşamadığın meseleler var. Geçmişe dönebilir, yarım kalmış defterleri yeniden açabilir, yeni bir şans arayabilirsin. Değişime, dönüşüme açık olacağın bu ay, hala bir şans varsa, büyük bir özveri ile ilerleyebilirsin.








Yengeç Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
İnzivaya çekileceğin bir ay sevgili Yengeç..
Geçmişten gelen bir çok karmayı gündeme taşıyan 2021 yılı, seni bir çok konuda kendinle yüzleştirdi. Şimdi 2021’i uğurlarken son tortuları da üzerinden atmak için kendi kabuğuna çekilebilirsin. Derinlere inmekten, kendi gerçekliğinle yüzleşmekten kaçınmayacaksın. Dönüşmek adına canla başla savaşacağın ve sonunda daha iyi bir versiyonuna kavuşacağın bir ay.
Evli, ilişkisi olan bir Yengeç isen, eşin, partnerin ile dengeyi, uyumu yakalamak adına şanslı bir ay olacak. Bu ay genelinde eşinin, partnerinin yapıcı tutumları yüzünü güldürecek. Evliliğinde, ilişkinde süregelen bir çok sorunu aşmak adına son derece ideal, şanslı fırsatlar sunacak bir ay olacak. Öte yandan eşin, partnerin ile aranızdaki güveni tazeleyebilir, evliliğinizi, ilişkinizi daha sağlam bir zemine oturtabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyen bir Yengeç isen, 2021 yılı bitmeden sana bir sürpriz yapabilir. Geleceği planlamak, evliliğin, ilişkin adına önünü görebilmek, hedefler belirlemek adına elverişli bir ay.
Çocukları olan bir Yengeç isen, çocuklarının artan enerjilerini yönetmekte güçlük çekebilirsin. Biraz sakinlik istediğin bu ay, çocuklarınla ilgili ekstra sabra ihtiyacın olacak.
Bekar bir Yengeç isen, belki de hiç beklemediğin bir anda kalbinin ritmini değiştirecek biri hayatına girebilir. Kültürel olarak yahut etkin köken olarak sana çok uzak biri ile yakınlaşabilirsin. Farklılıklara çekileceğin, kendini geliştirmek adına hayata geniş pencereler açacağın bir ay.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına fazlası ile mesafeli olacağın bir ay olacak. Zira her fırsatta seni eleştiren, ağır eleştirilerden kaçınmayan sevdiklerine tahammül etmekte güçlük çekebilirsin. Sağlam dostlukların dahi sınanacağı bu ay, ailevi ilişkilerinden manipülatif etkiler alabilirsin. Bireysel alanlarını korumak istiyor isen, saygı, sevgi, nezaket sınırlarını çiğnemeden, mesafeler koyabilir, tavırlar alabilirsin.
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına geçmişten gelen konuları gündeme alacak bir ay olabilir. Sen geçmişi kapatmak istedikçe eski defterler tekrar tekrar önüne düşebilir. Kah bürokratik işlemler, kah hukuksal meseleler ani gündemler oluşturabilir. Bu ay ödemeler, krediler, alacaklar, borçlar ile ilgili planlamalar yapabilirsin. İş arayışında olan bir Yengeç isen yön değiştirebilir, freelance çalışmalara yönelebilirsin.







Aslan Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Ani değişimleri tetikleyecek bir ay sevgili Aslan..
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına
sürpriz gündemlere açık olmanı öneririm. Zira bu yönde sürprizleri, şaşırtan haberleri bol olacak bir ay. Öncelikle uzun zamandır aşılmamış sorunlar varsa, bu ay bulunmaz ölçüde şanslı bir ay, değerlendirmelisin. Ebeveynlerinin sağlık sorunlarını aşmak, çözümler bulmak adına ideal bir ay. Yine ebeveynlerin, kardeşlerin ile aranızdaki süregelen sorunları aşmak, sonlandırmak adına ideal bir ay. Sevdiklerinle uzun zamandır yakalayamadığınız uyumu karşılıklı yakalayabilir, buzları eritebilirsiniz. Dostluk ilişkilerin adına ise fazlası ile gerçekçi bir ay olacak. Bazı dostluklara pembe gözlüklerle baktığını fark edebilir, mesafeler koyabilir, iletişimi noktalayabilirsin. Sosyal ilişkilerin adına spekülatif haberleri bol, sürpriz konukları, seyahatleri bol bir ay olacak.
Evli, ilişkisi olan bir Aslan isen, eşinin, partnerinin desteğini yanında hissedeceğin bir ay olacak. Aranızdaki sorunları aşmak adına attığın adımların aynı ölçüde karşılık bulması yüzünü güldürecek. Yine eşinin, partnerinin sana sürprizler yapacağı bu ay, son derece keyifli zamanlar geçirebilirsin. Eşinin, partnerinin iş, eğitim, finans hayatı ile ilgili ani değişimler sürpriz gündemler oluşturabilir. Ev değiştirebilir, yaşam alanınız ile ilgili yenilikçi adımlar atabilir, geleceğinizi ilgilendiren hayati adımlar atabilirsiniz.
Çocukları olan bir Aslan isen, çocukların ile aranızda mesafeler olmaması adına biraz fazla efor sarf etmen gerekebilir. Çocuklarının beklentilerini anlamakta güçlük çekebilir, kendini doğru ifade etmekte zorlanabilirsin. Bu konuda profesyonel destekler, terapiler almak işini kolaylaştıracaktır, bilgine.
Bekar bir Aslan isen, aşka dair güvenin oldukça kıran 2021 yılını geride bırakırken, arınmak isteyebilirsin. Dinlenmek, kendine zaman ayırmak, arınmak, duygu ve düşüncelerini iyileştirmek isteyebilirsin. Flörtöz iletişimler gündeme gelecek olsa da ciddi ilişkilere mesafeli olabilirsin.
Kariyer, eğitim, finans hayatına damga vuracak bir ay olacak.
Kariyer, eğitim, finans hayatın ile ilgili radikal adımlar atmaya meyilli olabilirsin. İstifa edebilir, ortaklığını sonlandırabilir, sektör değiştirebilir, geleceğe dair yeni hedefler geliştirebilirsin. Emek verdiğin alanlardan beklediğin geri dönüşleri alamamış olmakla yüzleşirken, yeni şanslar yaratabilirsin. Sürpriz teklifler, mülakatlar, iş görüşmeleri gündeme gelebilir. Ancak bu ay fevri tutumlardan kaçınmakta, ani kararlar almamakta fayda var, bilgine. Ülke, dünya ekonomi ile ilgili krizler yakın çevrene, sana, iş ortamına da yansıyabilir, kontrollü ilerlemelisin.







Başak Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Şanslı bir ay sevgili Başak..
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına
ile ilgili kayda değer yenilikler getirecek bir ay olacak. Değişim, dönüşüm yaşayacağın bir dönemden geçiyorsun, bu ay sana farkındalıklar kazandıracak. Öncelikle iş çevrenle, yöneticilerinle, ekip arkadaşlarınla, işbirliği içerisinde olduğun insanlarla ilgili gerçekleri göreceksin. Olaylara, insanlara ne kadar iyimser yaklaştığını fark edeceksin. Büyük anlamlar yüklediğin bir hayalini rafa kaldırabilir, geleceğe dair yön değiştirebilirsin. Süregelen işbirliklerin, ortaklıkların ile ilgili bitişler gündeme gelebilir, yeni işbirlikleri, ortaklıklar doğabilir. Ancak sana katacağı farkındalıkların yanı sıra şanslar, bereket getiren bir ay olacak aynı zaman da, değerlendirmelisin.
Sağlığın ile ilgili dönüşüm yaşatacak bir ay..
Ruhsal, zihinsel, fiziksel anlamda
fazlası ile dönüşüme açık olacağın bir ay olacak. Sağlığına iki katı özen gösterebilir, değişime açık olabilir, girişimlerde bulunabilirsin. Uzun süredir devam eden bazı sorunlarını, problemlerini aşmanın formüllerini bulabilirsin.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerinden destekler alabilir, fikir alışverişlerinde bulunabilirsin. Hatta bir yakının tavsiyesi üzerine bir Astrolog, Spiritüel Danışman, Psikolog ya da süregelen sağlık sorunun ile ilgili Uzman bir Doktorla tanışabilir, çok sağlıklı bir çalışma planı yapabilir, ciddi sonuçlar alabilirsin. Öte yandan ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına iletişimin yoğun akacağı, fazlası ile hareketli bir ay olacak.
Evli, ilişkisi olan bir Başak isen, eşini, partnerini yakın markaja alacağın bir ay sevgili Başak. İlgili, alakalı, meraklı olacağın bu ay eşin, partnerin ile sık sık bir arada olmak, iletişim halinde olmak isteyebilir. Hatta yıl biterken ve yeni bir yıl bizlere göz kırparken bir seyahat planı organize edebilirsin. Evinle ilgili dekoratif değişimler yapabilir, uzun zamandır almayı düşündüğün evle ilgili girişimlerde bulunabilirsin. Bu gibi konularda eşinin, partnerinin desteğini de yanında hissedeceksin.
Çocukları olan bir Başak isen, çocuklarının psikolojileri, kişisel gelişimleri ile yakından ilgileneceksin. Fazlası ile kontrollü, dikkatli ilerleyecek, destek olmaktan geri durmayacaksın.
Bekar bir Başak isen, aşk adına enerjisi yüksek, flörtöz bir ay olacak. Ancak sen detaylarda boğulabilir, biraz kontrollü ilerleyebilir, ağırdan alabilirsin.






Terazi Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Şanslı bir ay sevgili Terazi..
Gayret gösterdiğin ölçüde dönüşleri olacak bir ay..
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına
yenilikçi bir ay olacak. Süregelen işbirliklerini, ortaklıklarını yakından ilgilendiren bir ay olacak diyebilirim. Sürpriz gelişmeler, aniden alınan kararlar, beklenmedik değişimler aya damgasını vuracak. Sorumluluklarını farkında olman gereken bu ay, miskinliği, ertelemeyi affetmeyecek, dikkat. Çalışan bir Terazi isen işini ihmal etmemelisin zira bu durum yöneticilerin, amirlerin ile problemlere neden olabilir. Kendi işinin sahibi bir Terazi isen fazlası ile mesai yapman, zaman harcaman gerekebilir. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi gayret gösterdiğin ölçüde dönüşleri olacak bir ay olacak, değerlendirmelisin. Yeni imkanlar, sürpriz gelişmeler, ani başlangıçlar, şehir dışı, yurtdışı gelişmeler gündeme gelebilir.
Evli, ilişkisi olan bir Terazi isen, gerek senin, gerek eşinin, partnerinin iş, eğitim, finans hayatında meydana gelecek değişimler, özel hayatınızı da yakından ilgilendirecek. Terfi, zam, yeni işbirlikleri, anlaşmalar, alım/satım gündeme gelebilir. Ev değiştirebilir, yaşam alanını güncelleyebilir, eşinin, partnerinin değişen gündemlerine ayak uydurmak durumunda kalabilirsin. Duygusal anlamda güçlü bir ay ancak bir o kadar agresyona açık, tepkileri yüksek bir ay. Krizlerden kaçınmalı, mutlaka olaylara iyimser ve çözüm odaklı yaklaşmalısın.
Çocukları olan bir Terazi isen, çocuklarınla olan iletişim biçimini gözden geçirmen gerekebilir. Çocuklarınla aranızdaki güven çemberini korumak, sevgini hissettirmek adına ekstra efor sarf etmen gerekebilir.
Bekar bir Terazi isen, ilişkiler, iletişimler, flörtler adına fazlası çalkantılı bir ay olacak. Süregelen iletişimlerinde dengeyi bulmakta güçlük çekebilir, güven eksikliği duyabilir, noktalayabilirsin. Yeni başlayan iletişimlere ekstra anlamlar yükleyebilir, sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Sana tavsiyem mutlaka kontrollü ve ölçülü ilerlemen, zire bu yönde hareket etmek daha sağlıklı sonuçlar almana yardımcı olacak.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına hareketli bir ay olacak. Ailevi ilişkilerine dair gündemi sıcak ve yoğun akacak bu ay, sevdiklerinin hayatlarına dair önemli meseleler gündeme gelebilir. İş, finans, alım/satım, taşınma gibi gündemler, söz, nişan merasimleri, yeni bebek haberleri gelebilir. Dostluk, arkadaşlık ilişkilerin adına yine yoğun akacak bu ay sık sık sevdiklerinle iletişim kurabilir, bir araya gelebilirsin.







Akrep Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Yoğun, telaşlı, dikkat isteyen bir ay sevgili Akrep..
2021 yılına bir başlık atacak olsaydın ‘’Dönüşüm’’ olurdu sanırım.. Duygusal, düşünsel anlamda seni dönüştüren, fazlası ile yoğun bir yılı geride bırakıyorsun. Ruhsal, zihinsel, fiziksel sağlığın ile ilgili keşifler yaptığın, dönüşüm yaşadığın bir süreç kapanıyor. 2021 yılı bitmeden son günlerinde ‘’Sağlığına’’ vurgu yapıyor, mutlaka dikkatli, titiz hareket etmeli, ihmalden kaçmalısın.
Değişim, değişim, değişim…
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına
geçmişten bugüne süregelen sorunları aşmak adına ideal bir ay, değerlendirmelisin. Eski defterler yeniden açılabilir, sonuç odaklı olmalı, enerjisi tükenmiş her türden konuyu kapatmaya yönelik hareket etmelisin. Öte yandan süregelen projelerin, çalışma, eğitim hayatın ile ilgili detayları keşfetmek adına incelemeler, gözlemler yapmalısın. Pürüzleri aşmak adına bu ayı değerlendirmeli, enerjisi tükenmiş projeleri, işbirliklerini, hukuksal, bürokratik işlemleri tamamlamalısın. Yeni başlangıçlar adına zemin oluşturacak bu ay, kontrollü ilerlemek sana artı getirecektir, bilgine. Mevcut yatırımlarını değerlendirme şansları bulabilir, yeni yatırımlar yapabilir, yeni gelir kaynakları edinebilirsin.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına, sağlıkla ilgili konuları gündeme taşıyacak bir ay olacak. Ebeveyn sağlık gündemleri oluşurken, sorumluluk alman gereken durumlarla karşı karşıya kalabilirsin. Hakeza kardeşlerinin sağlıkları, yaşamsal alanları, hayati meseleleri gündeme gelebilir, yakından takip edebilirsin. Arkadaşlık, dostluk ilişkilerin adına ise fazlası ile titizlenmen gereken, özen göstermen gereken bir ay. Zira dost, arkadaş gördüklerinin art niyetler taşıdıkları ile yüzleşmek durumunda kalabilirsin. İletişim krizlerine dikkat çeken bu ay, mutlaka sağlıklı iletişimler kurmayı tercih etmelisin.
Evli, ilişkisi olan bir Akrep isen, duygusal anlamda kontrollü olmalı, aşırılıklardan muhakkak kaçınmalısın. Eşinin, partnerinin özel alanlarına saygı duymalı, manipülatif tutumlardan uzak durmalısın. Eşinin, partnerinin iş, eğitim, finans hayatına dair değişimler strese neden olabilir, eşine, partnerine destek olman gerekebilir. Sevgini, ilgini nezaket çerçevesinde göstermeli yine beklentilerini açık ve sakin bir üslupla dillendirmelisin.
Çocukları olan bir Akrep isen, sağlıkları ile ilgilenmek, kişisel gelişimlerine destek olmak isteyebilirsin. Çocuklarının duygularını, düşüncelerini yakından takip edebilirsin ancak telaşlı, panik tutumlardan kaçınarak ilerlemelisin.
Bekar bir Akrep isen, aşk adına yoğun akacak, sürprizleri bol bir ay. Ancak emin olmadığın sulara dalmak hususunda aceleci olmamalısın. Yasak aşk gündemlerinden uzak durmalısın zira bu ay gerçekler açığa çıkabilir.









Yay Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
İletişim adına dikkat diyen bu ay bireysel alanlarına özgürlük getirecek bir ay sevgili Yay..
Ruhsal, zihinsel, fiziksel anlamda fazlası ile dönüştüğün bir yıl oldu 2021. Şimdi 2021 biterken son ayında nihayet bireysel alanların ile ilgili özgürlük yaşayacaksın. Kendini daha özgür, hafiflemiş hissedeceğin bir ay olacak. Bilhassa ruhsal, zihinsel anlamda son derece huzurlu, rahat hissedeceğin bir ay olacak.
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına ani değişimleri tetikleyen bir dönemden geçeceksin. Eski işler, işbirlikleri, projeler yeniden gündeme gelirken, fazlası ile şaşıracağın gündemler oluşabilir. Süregelen işin, projen, işbirliğin ile ilgili güncellemeler yapabilir, projeleri, işbirliklerini noktalayabilirsin. Yeniliklere adım atmak adına ideal bir ay ancak bilhassa ayın ilk iki haftasını değerlendirmelisin.
Ailevi ilişkilerin adına daha özgür, daha keyifli hissedeceksin. İçinden geçenleri açıkça dile getirmekten kaçınmayacaksın. Ancak bu tavrın, iletişim biçimin ufak sürtüşmeleri büyük münakaşalara, krizlere dönüştürebilir, dikkat. Eğer huzur, sükunet, denge istiyor isen ay genelinde üslubuna özen göstermelisin. Nezaket ve saygı sınırları içerisinde hareket ettiğin sürece krizlerin önüne kolaylıkla geçebilirsin.
Evli, ilişkisi olan bir Yay isen, eşin, partnerin ile sıklıkla fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Bilhassa sen değişim dönemi geçirdiğin için beklentilerinin yön değiştirmesi ile beraber bu durumu daha çok tetikleyebilirsin. Burada yine krizleri aşmak adına nezaket, saygı, sağduyu işe yarayacaktır, bilgine.
Çocukları olan bir Yay isen, dayatmacı tutumlardan, ısrarcı tutumlardan kaçındığın takdirde şanslı bir ay olacak. Çocukların ile aranızdaki görünmez engelleri aşabilir, çocuklarının duygu dünyalarına inebilir, daha verimli bir iletişim biçimi geliştirebilirsin.
Bekar bir Yay isen, önüne bakmak isteyeceksin. Geçmiş her ne kadar kapını çalacak olsa da, sen şansını yeniden yana kullanmayı tercih edebilirsin.







Oğlak Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Gerçekleri açığa çıkaracak bir ay sevgili Oğlak..
Koca bir yıl geride kalırken, sen de nelerle mücadele ettiğini bir kez daha gözden geçirebilirsin.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına yoğun, sıcak akacak bir ay olacak. Emek verdiğin insanların içlerinde aslında neler taşıdıklarını açıkça göreceğin bir ay olacak. Farkındalıklarının artacağı bu ay, insanların iç dünyalarını seresere önüne dökmeleri seni şaşırtabilir. Köklü ilişkiler noktalanabilir, eski dostluklar sonlanabilir, bazı ilişkilere ise mesafeler koyabilirsin. Ailevi ilişkilerin adına sağlık konusuna vurgu yapan bu ay, sorumluluklarını arttıracak durumlar yaşayabilir. Kardeşlerinin hayatlarına dair önemli değişimler gündeme gelebilir.
Evli, ilişkisi olan bir oğlak isen, eşinin, partnerinin değişen ruh hallerine yetişmekte güçlük çekebilirsin. Bu durum iletişimsizliğe dolayısı ile de krizlere neden olabilir, dikkat. Bunu önlemek adına daha sağduyulu ve empatik iletişimler kurmayı tercih edebilirsin, işe yarayacaktır. Evliliğinin, ilişkinin ne kadar güçlü olduğunu sınamak isteyebilirsin ancak Aralık 2021 bunun için uygun bir ay değil.
Çocukları olan bir Oğlak isen, Duygusal yaklaşımlar gösterme eğiliminde olabilirsin. Ufak tefek sakarlıkları gözünde büyütebilir, fazlası ile hassas yaklaşabilirsin. Eğlence, keyif odaklı bir iletişim biçimi geliştirmeli, çocuklarının ruhsal, zihinsel, kişisel gelişimlerini geliştirmelerine ön ayak olmalısın.
Bekar bir Oğlak isen, geçmişten gelen birileri olabilir. Geçmiş kapını yeni bir şans için çalabilir. Fazlası ile yoğun bir iletişim trafiği söz konusu olabilir, fazlası ile sık gündem değişebilir. Öz burcunda seyreden Venüs, öz burcunu terk etmeden sana kalıcı bir aşk hediye edebilir.
Kariyer, eğitim, finans, günlük rutinlerin adına biriken yorgunluğu açığa çıkaracak bir süreç olabilir. Bu durum motivasyonunu, yaşam enerjini etkileyebilir, bu sebeple zihinsel anlamda dağılmaya yatkın olabilirsin. Sana tavsiyem pratik ve çözüm odaklı bir çalışma prensibi edinmen yönünde. Aksi halde ertelemeler, krizler, yoktan varolan pürüzler seni yorabilir, bilgine. Uzun zamandır aşamadığın bazı sorunları aşmak, bazı çıkmazları açmak adına şanslar bulabilirsin.







Kova Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına şanslı bir ay sevgili Kova..
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına
uzun zamandır beklediğin fırsatlarla karşılaşabilirsin. Yeteneklerini açığa çıkaracak bu ay, kendini özgürce ve güçlü bir şekilde ifade edeceğin alanlar bulabilirsin. Freelance çalışmalara girebilir, yeni işbirlikleri kurabilir, yeni bir iş bulabilirsin. Süregelen iş hayatın ile ilgili pozitif dönüşler alabilir, daha çok takdir görebilirsin.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına destekler göreceğin bir ay olacak. Ailevi ilişkilerin yeniden güçlenirken, sempatik paylaşımlar, samimi iletişimler sana iyi gelecek. Dostluk, arkadaşlık ilişkilerin adına fazlası ile sosyal, hareketli, yenilikçi bir ay olacak.
Evli, ilişkisi olan bir Kova isen, bu ay en çok zorlanacağın konu eşin, partnerin ile sağlıklı iletişimler kurmak olacak diyebilirim. Eşin, partnerin ile sık sık fikir çatışmaları yaşayabilir, yanlış anlaşılmalar nedeni ile krizlerin ortasına düşebilirsiniz. Aslında karşılıklı empati ve sağduyu geliştirebilirseniz şayet bu krizlerin tamamının önüne geçebilirsiniz. Eş, partner ailesi, dostluk ilişkileri ile ilgili gündemler seni biraz rahatsız edebilir. Öte yandan eşinin, partnerinin daha fazla sorumluluk almasını bekleyebilirsin.
Çocukları olan bir Kova isen, çocuklarının yükselen enerjileri seni biraz yorabilir. Günlük rutinlerine zaman ayıramamaktan şikayetçi olabilir, fazlası ile telaş yapabilirsin. Pratik olmak ve her olayı abartmamak kurtarıcı faktörler, bilgine.
Bekar bir Kova isen, sosyal iletişimleri güçlü bu ay, yeni başlangıçlar gündeme gelebilir. Dışa dönük enerjin, sosyal ortamlara olan ilgin, yüksek enerjin dikkat çekecek.






Balık Burcu Aylık Yorum​

Aralık 2021
Bereketli, fırsatlara açık bir ay sevgili Balık..
Bilhassa beklediğin fırsatları getirecek bir ay olacak..
Kariyer, eğitim, finans hayatın adına beklentilerine karşılık verecek bir döneme giriyorsun. Askıda kalmış konuları tamamlamak adına son derece şanslar sunacak bir dönemden geçeceksin. Yarım kalmış, enerjisi tükenmiş, seni beslemeyen bir çok konuyu, işbirliğini, projeyi kapatma şansı bulacaksın. Yeni işbirlikleri, seyahatler, ortaklıklar, yurtdışı bağlantılar, freelance çalışmalar gündeme gelecek.
Ailevi, yakın, dostluk ilişkilerin adına destekler göreceğin bir ay olacak. Ailevi ilişkilerinden destekler görürken, kardeşlerin, kuzenlerin ile sık sık iletişim halinde olabilirsin. Sevgiyi, güveni, öz değerleri yüceltmekten yana olacağın bu dönemde özverili tutumların ile dikkat çekeceksin. Arkadaşlık, dostluk ilişkilerin adına sosyal, paylaşıma açık, keşifçi bir ruha bürünebilirsin. Sürpriz konuklar, ani seyahatler, sık sık sosyal ortamlarda bulunmak gibi konular gündemden düşmeyecek.
Evli, ilişki olan bir Balık isen, eşin, partnerin ile karşılıklı olarak hassaslaşabilirsiniz. Birbirinizi yanlış anlamalaya, tavır ve söylemlerinize başka başka anlamlar yüklemeye meyilli olabilirsiniz. Hal böyle olunca münakaşa, kriz, tartışma, kırgınlıklar kaçınılmaz olacaktır. Alınganlıklardan kaçınmalı, her iletişimi kişisel algılamaktan uzak durmalısın. Eşinin, partnerinin eğitim, kariye, finans odaklı sorunları olabileceğini göz ardı etmemelisin. Birbirinize zaman ayırmak adına planlar yapmalı, daha naif bir iletişim biçimi tercih etmelisiniz.
Çocukları olan bir Balık isen, bu dönem çocuklarının sana karşı daha hassas olduklarını fark edebilirsin. Aranızdaki güven çemberini tazelemek adına daha çok zaman geçirmeli, sevgiye dayalı iletişimler kurmalısın.
Bekar bir Balık isen, farklı kültürlerden, senden yaşça büyük/küçük insanlara çekilebilirsin. Fazlası ile yenilik aradığın bir dönemden geçerken, hata yapmaya açık olabilirsin. Emin olmadığın sulara girmekte aceleci olmamalısın.









Seda Turan
 
aralıks9 (1).jpg


KOÇ ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ilişki hayatınızda şansınız açık olacak. Ayın ilk gününe duygusal olarak güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayın devam eden günlerinde borçlarınıza, kredilerinize kafa yormanız gerekebilir. Finansal olarak açılmak iyi olmayabilir. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla sizler pozitif bir sürece adım atıyor olacaksınız. İyi gitmesi gereken ne varsa ummadığınız şekilde pozitif ilerleyebilir. Yeni başlangıçlar iyi gelecektir. Yüksek öğrenimle ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yurt dışı işleriniz, seyahatleriniz yolunda gidecektir. Bazılarınız astroloji, felsefe gibi konularda eğitim almak isteyebilir. Ayın ortasıyla beraber maddi konularınız ön plana çıkacaktır. Gelirinizde sürpriz bir artış yaşayabilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay ise hayatınızda tamamlamanız gereken konularda size şans getirecektir. Özellikle eğitimle ilgili bir sonuç bekliyorsanız sevineceksinizdir. Yakın çevrenizdekilerin hayırlı bir haberini alabilirsiniz. İletişime dayalı sektörlerde çalışanlar için kariyerde beklenen haberler gelebilir. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar kariyer hayatınızda beklenen yerlere gelebilirsiniz. Yönetici pozisyonuna yükselebilirsiniz. Çalışmıyorsanız hayata dair planlarınız varsa eyleme geçmeniz iyi olacaktır. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de bambaşka bir Koç göreceğizdir her şeyden arınmış her şeyi arkasında bırakmış… Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 4-5-8-9-12-13-22-23-31

Düşük enerjili günler: 2-3-10-11-25-26-29-30

Aşkta güzel günler: 22-23






BOĞA ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda şansınız çalışma hayatında açık olacak. Güzel bir gelişmeyle aya başlayabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir şüpheniz varsa mutlu haberleri alabilirsiniz. Ayın devam eden günlerinde ilişki ve evlilik hayatındaki sorunlarınızın üzerine yoğunlaşabilirsiniz. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla hayatınızda yeni başlangıçlar maddi konularda olabilir. Bir kredi fikriniz varsa başvurabilirsiniz. Borçlarınızı yapılandırabilirsiniz. Eşinizin gelirinde artış olabilir. Ayın ortasıyla beraber enerjiniz yükselişe geçecek. Kendine olan güveniniz artacak. Hayatınızda umut kestiğiniz bir konuda sürpriz bir gelişme yaşayarak havalara uçabilirsiniz. Dış görünüşünüzde değişimler düşünebilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay ise sizlere gelirinizde beklediğiniz gelişmeleri yaşatabilir. Hakkınız olan bir tutar varsa bu dolunay süreciyle beraber mutlu haberi alabilirsiniz. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar akademik hayatınızda disiplinli çalışmanızın mükafatını alacaksınızdır. Hayatınızda belki tutulmaların etkileriyle olumsuzluğa odaklanmışken bu bir aylık süreçte sizi aşırı pozitif hissettirecek gelişmelere şahit olacaksınız. Yurt dışı işleriniz varsa olumlu ilerleyecektir. Bazılarınız planlı veya plansız bir şekilde seyahate çıkarken kendini bulabilir. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de tutulma döngülerine sahip olsanız da bazen mucizelere inanacağınız şeyler yaşayacaksınız. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 6-7-10-11-15-16-25-26

Düşük enerjili günler: 1-4-5-12-13-27-28-31

Aşkta güzel günler: 25-26






İKİZLER ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk günü aşkta çok şanslı olacaksınız. Genel olarak ruh halinizde yüksek olacaktır. Şans her konuda arkanızda olacaktır. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla sizler uzun vadede ilişki ve evlilik hayatınızda yeni adımlar atacaksınızdır. Kalbiniz boşsa yeni bir ilişki, bir ilişkiniz varsa evlilik yoluna girecek adımlar atabilirsiniz. Ortaklıkla iş kuranlarınız olabilir. Ortaklık bu tutulmada iyi bir fikir olacaktır. Ayın ortasıyla beraber ruh haliniz, enerjiniz biraz düşebilir ama geçici birkaç gün olacaktır. Ayrıca geçmişinizde bıraktığınız birinden sürpriz bir adım görebilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay ise bizzat sizlerin burcunda gerçekleşiyor. Dolunay diye korkmayın aksine hayatınızda tamamlanma süreci olacaktır. Attığınız hangi adım varsa size bolluk ve şans olarak geri dönecektir. Unutmayın ne yapacaksanız kendiniz için yapmalısınız. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar finansal olarak rahat bir nefes alabilirsiniz. Bu dönemde borçlarınızı kapatacak tutarlar elinize geçebilir. Miras davanız varsa sonuçlanabilir. Sizden borç isteyenler olabilir paranızı kendinize saklayın. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de şans size gelecek planlarınızda destek olacak bazılarınıza da kariyerde değişimler getirecektir. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 1-8-9-12-13-17-18-19-27-28

Düşük enerjili günler: 2-3-6-7-15-16-29-30

Aşkta güzel günler: 1-27-28






YENGEÇ ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk günüyle beraber ailenizle ilgili bir sevinç yaşayabilirsiniz. Evinizle ilgili de bir tadilat veya alım-satım işleri varsa hayırlı gidecektir. Devamında ise aşkta şansınız açılacaktır. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla ofis hayatınızda yeni başlangıçlar uzun vadede yaşayacaksınızdır. Beklediğiniz bir terfi varsa yakın zamanda güzel haber alabilirsiniz. Sağlık sorunlarınız varsa yavaş yavaşa şifa bulacağınız bir döneme girdiğinizi hissedeceksiniz. Ruhsal olarak sizi kısıtlayan her şeyden kurtulacaksınız. Ayın ortasıyla beraber hayatınızda neler yaşayacağınıza inanamayacaksınız. Sürprizler ayın ortasına damga vuracak. Ansızın bir aşka yelken açabilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay artık hayatınızda ardınızda bırakmanız gerekenler için size güç verecektir. Psikolojik olarak aşağı çeken ne varsa artık bu defterleri kapatıp yeni bir hayata adım atmak isteyeceksinizdir. Bu dolunayda hislerinize güvenin. Rüyalarınız çıkabilir. Aklınızdan geçen şeyler gerçek olabilir. Meditasyon iyi gelecektir. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar ilişki hayatınızda taşların yerine oturduğu bir dönem olacak. Kafanızda net olmayan şeyler varsa içinize sinecektir. İşiniz ortaklıkla ilerliyorsa güzel gelirler bu dönem elde edebilirsiniz. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de yüzü bir sene boyunca gülecek burçlardan biri olacaksınız pozitif ruh halinize doyum olmayacak kıymetini bilin. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 2-3-10-11-15-16-20-21-29-30

Düşük enerjili günler: 5-8-9-17-18-19-31

Aşkta güzel günler: 2-3-16-29-30






ASLAN ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınız gibi ayın ilk günü çok güzel bir haber alabilirsiniz. Bu konu çevrenizle beraber paylaşacağınız bir sevinç de olabilir. Devam eden günlerde ise ailevi konulara ağırlık verebilirsiniz. Evinizle ilgili de enerjinizi harcayabilirsiniz. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla aşk hayatınızda yeni bir sayfa sizleri bekliyor. Sabit burçlardan etki aldığınızdan belki aşka vaktiniz yoktu ya da olumsuza odaklanmıştınız. Şimdi bu tutulmayla beraber kendinizi uzun vadede hayalinizdeki aşkın içinde bulacaksınız. Bazılarınız için de bu tutulma anne-baba olacağınızın müjdesi olacaktır. Her konuda hayatınızın sahnesinde olacaksınızdır. Ayın ortasıyla beraber kariyer hayatınızda güzel zamanlarda olacaksınız. İş hayatınızda bir anda sürprizler yaşayabilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay sizlere hayatınızda bir şeyleri yoluna koyma anlamında iyi gelecektir. Attığınız adımlar olmadı derken mucizevi şekilde her şeyin yolunda gittiğini göreceksinizdir. Sosyal çevrenizde adınızdan bahsettireceksinizdir. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar kendinizi çalışma hayatınızda ispatlayacaksınızdır. Sağlıkla ilgili sorunlarınızda net sonuçlar elinize geçecektir şifa bulacaksınızdır. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de finansal olarak derin bir nefes alacaksınızdır. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 4-5-12-13-17-18-19-22-23-31

Düşük enerjili günler: 6-7-10-11-20-21

Aşkta güzel günler: 4-5-31






BAŞAK ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk günüyle beraber parayla ilgili sürpriz bir gelişme yaşayabilirsiniz. Ayın ilerleyen günlerinde yoğun bir tempoda olacaksınız. Eğitim hayatınızda belli başlı konuların üstüne düşmeniz gerekebilir. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla yaşadığınız evde değişimler olabilir. Gayrimenkul işlerinizde olumlu ilerleyeceğiniz bir sürece gireceksiniz. Aile içinde sevinçler yaşanabilir. Ayın ortasıyla beraber iyimser bir ruh halinde olacaksınız. Olumlu düşündüğünüz her şeyi kendinize çekeceksinizdir. Sürprizler bir anda çıkabilir. Özellikle akademik alanda, yurt dışı konularınızda şansınız dönecektir. 19 Aralık’taki dolunay kariyer hayatında bir tamamlanma süreci olacaktır. Önceden adımlarını attığınız projeler veya iş görüşmeleri varsa olumlu şekilde sonuca varacaktır. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar hayatınızın en şanslı döneminden geçiyor olacaksınız. Hangi konuda beklentiniz varsa arkanızda görünmeyen bir destek olacaktır. Aşkta da bu şans açık olacaktır fakat Venüs retrosunun tuzağına düşmemeniz gereklidir. Sevdiğinize karşı gerçekçi konuşayım derken onun kalbini kırarsanız aşktaki şansınızı, mutluluğu hissetmeniz zor olabilir. Bazılarınız için bu dönem çocuğunuzla ilgili sevinçler yaşayacağınız zamanlar olacaktır. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. B 2022’de bilin ki yalnız Başak kalmayacaktır Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 6-7-15-16-20-21-25-26

Düşük enerjili günler: 8-9-12-13-22-23

Aşkta güzel günler: 6-7-16






TERAZİ ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk günü o kadar şanslısınız ki ne işiniz varsa hayırlı gidecektir. Ayrıca aşk hayatınızda da romantik bir gün sizi bekliyor olacak. İlerleyen günlerde ise paranıza dikkat etmek iyi olacaktır. Harcamalarınızda abartıya kaçmayın. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla sizler uzun vadede yeni çevrelere dahil olabilirsiniz. Bu kişiler hayatınızda kilit rol oynayacak insanlar olabilir. Özellikle iletişime dayalı mesleklerde olanlarınız varsa bu konu daha da belirgin olacaktır. Eğitim hayatınızda da değişimler, yenilikler sizi bekliyor olacak. Yalnızlaşmak yerine sosyal olmaya daha çok vakit ayıracaksınız. Ayın ortasıyla beraber sürprizler sizi maddi konularda bulabilir. Özellikle dert ettiğiniz bir borç, bir ödeme için ansızın elinize bir para geçebilir. 19 Aralık’taki dolunay, sizlere yüksek öğrenimle ilgili konularda attığınız adımlarda güzel sonuçlar getirecektir. Yurt dışı başvurularınızda, işlerinizde her şey yolunda gidebilir. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar gayrimenkul işlerinizde her şey yolunda gidecektir. Alım satım işleriniz varsa el sıkışabilirsiniz. Aile içerisinde de mutlu haberlerin kutlaması yapılabilir. Huzurlu bir dönemden geçeceksiniz. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de şunu kendinize not edin çalışma hayatında ummadığınız mevkilere geleceksiniz. Ruhen çok iyi bir yıl geçireceksiniz. Bazılarınız şu an bilmese de bir evcil hayvan edinebilir benden söylemesi. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 1-8-9-17-18-22-23-27-28

Düşük enerjili günler: 10-11-15-16-25-26

Aşkta güzel günler: 1-8-9-28






AKREP ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına adım attığınız geçmiş ayın psikolojik ve fiziksel yorgunluğu hala üstünüzde olacaktır. Ama bu durum uzun sürmeyecektir. Devam eden günlerde tam tersi bir ruh haliyle enerjik yola devam edeceksinizdir. Emek verdiğiniz konularda geri dönüşler alacaksınızdır. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla sizler önümüzdeki birkaç ay maddi olarak güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Tutulma döngüleri sizlerin burcuna geçmiş olsa da bu Yay’daki tutulma sizlere en azından finansal olarak destek sağlayacaktır. Gelirinizde artış olacağı zamanlardan geçeceksinizdir. Ayın ortasıyla beraber herkese sürprizler olsa da sizlere sürprizler evlilik ve ilişki hayatında olacaktır. Umutsuzken ilişki hayatınızda ayaklarınız bir anda yerden kesilebilir. 19 Aralık’taki dolunay, finansal konularda bir tamamlanma süreci olacaktır. Borçlarınızla ilgili yapılandırma veya kredi başvurusu düşünüyorsanız iyi olacaktır. Ameliyatlar içinse pek uygun olmayabilir. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar çevrenizde otoritenizi ispatladığınız zamanlarda olacaksınız. Bu ya iş ya da eğitim hayatında kendinizi zirveye taşımanızla olabilir. Kardeşlerinizi yakın çevrenizle ilgili güzel haberler alabilirsiniz. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de bilin ki en şanslı olan burçlardan birisiniz. Ama aşk hayatında tutulmanın tuzağına düşmezseniz aşka doyacaksınız. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 2-3-10-11-20-21-25-26-29-30

Düşük enerjili günler: 1-12-13-17-18-19-27-28

Aşkta güzel günler: 10-11-16






YAY ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk günüyle hayatınızdaki olumlu havayı hissedeceksiniz. Özellikle şansınız çok açık olacak. Her konuda mutluluklar yaşayabilirsiniz. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulma bizzat sizlerin burcunda gerçekleşiyor. Özellikle tutulma döngüleri sizlerdeyken belli konularda zorlandınız ama bu son tutulma gerçekten güzel geliyor. Dileklerinizin, umutlarınızın gerçek olacağı bir döneme gireceksiniz. Bu zamana kadar size zorluk çıkartan her konuda bu sefer sevinçler yaşayacaksınızdır. Ayın ortasıyla beraber çalışma hayatında olanlar için sürpriz gelişmeler olacaktır. Başarılarınız konuşulabilir. Sürprizleri duygusal hayatınızda da deneyimleyebilirsiniz. Enerjiniz düşmüşken sizi mutlu edecek insanlar olacaktır. 19 Aralık’taki dolunay, ilişki hayatınızda bir tamamlanma süreci olacaktır. Belki adı konulmayan bir flört durumunuz vardı şimdi artık kalıcı bir ilişki olarak neticelenebilir. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar hayatınız yoluna girmişken bir de üstüne maddi olarak güçlenmeye başlayacaksınız. Bir tek Venüs retrosunun tuzağına düşüp parayla ilgili ani kararlar almayın. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de yaşadığınız ev, ortam değişebilir. Bu kötü değil güzel sebeplerden ötürü olacaktır. Gayrimenkul yatırımlarınız için güzel bir sene olacaktır. Aileniz genişleyebilir. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 1-4-5-12-13-22-23-27-28-31

Düşük enerjili günler: 2-3-15-16-20-21-29-30

Aşkta güzel günler: 12-13






OĞLAK ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk günü şansınız kariyer konularında açık olacaktır. Hemen devamındaki günlerde ise sadece kariyer değil her konuda şansınız açılacaktır. Ayın ilk haftası mucizelerle karşılaşırsanız şaşırmayın. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla sizler artık geçmişe bir sünger çekeceksiniz. Geçmiş geçmişte kaldı deyip önünüzdeki yeni yollara şans vereceksiniz. Bu bir yeni ilişki olur bir kariyer olur fark etmez ama bu tutulma artık arkana bakma diyecek ve önünüze geçmişi bir an bile hatırlatmayacak fırsatlar getirecek. Kronik rahatsızlıkları olanlar için de şifa olacaktır. Ayrıca mistik bir hava hakim olacak ve siz bile hislerinize, rüyalarınıza inanamayacaksınız. Ayın ortasıyla beraber sürprizlere aşk hayatınızda hazır olun. Ansızın tutkulu bir aşkın içinde kendinizi bulabilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay sağlığınızda sorunlar varsa tedavilerin güzel sonuç verdiği bir süreç olacaktır. Ofiste ise çok emek verdiğiniz bir konuda güzel haberi alabilirsiniz. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar sizlerin dönemi başlıyor. Öncelikle Oğlak burçlarının doğum günleri kutlu olsun iyi ki doğdunuz! Güneş destek olmaya devam ederken her konuda gücünüze güç katacaksınız. Tek dikkat edilmesi gereken ise burcunuzda başlayan Venüs retrosu olmalı. İlişkinizde fazla otoriter olmamaya çalışın. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de çok yoğun olacaksınız. Kariyerde, eğitimde hep meşgul olacaksınız. Ama bu emekler size umulmadık başarılar getirecek. Çevrenizde ün yapanlarınız dahi olacak. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 2-3-6-7-15-16-25-26-29-30

Düşük enerjili günler: 4-5-17-18-22-23-31

Aşkta güzel günler: 7-15-16






KOVA ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk gününe pozitif ve şanslı başlıyorsunuz. Suratınızı asmadan belki de bir aya giriş yapıyorsunuz diyebiliriz. Özellikle “keşke” dediğiniz bir şey varsa ayın ilk günü sevinçler yaşayabilirsiniz. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla sizler uzun zamandır sabit burçlardan ötürü sert etkiler almaktan belki de mucize nedir unutmuş olabilirsiniz. Üstüne bir de tutulmadan bahsediyoruz ama Kova’lar için bu tutulma bambaşka olacak. Hayatında ne düşünüyorsa ne diliyorsa ne yapmak istiyorsa bu tutulma adeta “sen düşün gerçek olsun” diyecek. Ayrıca sosyal çevrenizde parmakla gösterilecek bir konuma geleceksiniz. Gerek aşk hayatınızdaki mutluluğunuzla gerekse kariyerde parlamanızla. Ayın ortasıyla beraber evinizle ilgili sürprizler olabilir. Kiralama veya satma işleriniz varsa işler yolunda gidebilir. Ailecek sevinecek haberler de alabilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay, bir karşıtlık olsa da sizdeki Jüpiter’le güzel kontakta olduğundan aslında sizlere şans getirecektir. Aklınızdaki kişiyle olmaz derken bir aşka adım atabilirsiniz. Bu sıfırdan bir aşk değil var olan kişiyle bir ilişkiye ilerleme gibi düşünebilirsiniz. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar hem ruhsal hem fiziksel sağlığınızda toparlanmalar yaşayacaksınızdır. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022’de sadece şimdiden şunu bilin ki paranıza para katacaksınız. Bu yılın paradaki en şanslısı olacaksınız. Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 1-4-5-8-9-27-28-31

Düşük enerjili günler: 6-7-20-21-25-26

Aşkta güzel günler: 17-18





BALIK ARALIK 2021 AYLIK BURÇ YORUMU

Aralık ayına başladığınızda ayın ilk günü parayla ilgili şanslı olacaktır. Özellikle kredi, borç ödeme gibi konularınız varsa sorunsuz hallolacaktır. Negatif ruh halinden bir anda çıkacağınız haberler alabilirsiniz. 4 Aralık’taki yeniay karşımıza bir Güneş tutulması olarak çıkıyor. Bireysel olarak olumlu yorumlayabileceğimiz bu tutulmayla uzun vadede kariyer hayatında zirveye çıkacaksınız. Alacağınız bir haber veya telefon mutlu edecektir. Çalışmayanlar ise geleceğe dair planlarında kararsız ise harekete geçmek için kendinde o gücü bulacaktır. Ayın ortasıyla beraber sizi çok sevindirecek sürpriz bir haber alabilirsiniz. Bu durum umulmadık anda sizi çok mutlu edecektir. Eğitimde de başarılar sizinle olacaktır. Çevreniz genişleyecek yeni çevrelerden iş fırsatları bulabilirsiniz. 19 Aralık’taki dolunay, sizler için aile ve ev konularında bir tamamlanma süreci olacaktır. Varsa bir gayrimenkul işiniz bu dolunayla beraber neticelenecektir. Ailede de bir beklenti varsa güzel gelişme yaşanacaktır. 21 Aralık’ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor. 20 Ocak’a kadar şansına şans katan bir Balık olacak. Her konuda yüzünüz gülecek. Bir tek aşk hayatında Venüs retrosundan ötürü fevri olmamaya dikkat edin. Aşkta, parada, kariyerde şans sizinle olacak. 29 Aralık’ta Jüpiter Balık burcuna geçiyor. 2022 sizin yılınız olacak. Herkes dönüp Balık’ı izleyecek diyorum ve daha da büyüsünü bozmuyorum Herkese mutlu yıllar diliyorum. 2022 güzellikler getirsin.

Şanslı ve olumlu günler: 2-3-6-7-10-11-29-30

Düşük enerjili günler: 1-8-9-22-23-27-28

Aşkta güzel günler: 20-21





Bahsedilen günleri yükselen burcunuza göre takip ederseniz daha net bilgiler elde edersiniz. Yükselen burcunuzun da Aralık ayı yorumlarını okumayı unutmayınız.


Astromeri
 

Aralık Ayı burç yorumları ve şifalı nesneleri 2021​

taş.jpg


Koç ve Yükselen Koç Burçları Aylık Burç Yorumu : Hayatınızda atacağınız adımları hesaplamak, planlamak için uygun bir dönemdesiniz. Bazılarınız için devam eden adli konuların lehinize sonuçlanması söz konusu olur. Sosyal çevrenizde birinden hoşlandığınızı fark edebilir arkadaşlığınızı flörte dönüştürebilirsiniz. İletişim sorunlarına dikkat etmelisiniz. Ailenize zaman ayırmanız arkadaşlarınız tarafından sukutu hayale uğramanızı önleyebilir.
Kristal : Ametrin
Esans : Karaağaç
Bach Çiçeği : Paçuli
Olumlama : İlişkilerimden her birini yoğun biçimde, anında ve bana uygun olan şekilde yaşıyorum.




Boğa ve Yükselen Boğa Burçları Aylık Burç Yorumu : Aşk hayatınızda hareketlenme yaşayabilir yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Dürtüsel ve duygusal hareket etmeniz karşınızdaki insanı korkutabilir. Kafanızdaki hayali bir kişiye uyarlamak yerine hayalinizde ne istediğinizi görmeniz çok daha yerinde olacaktır. Arkanızda gözünüz olsun tabiri bu ay sizin için çok geçerli, kim dost kim düşman açığa çıkabilir. Objektif olmaya gayret etmelisiniz. İçsel huzurunuz dengede gizli.
Kristal : Kaplangözü
Esans : Portakal
Bach Çiçeği : Cajeput
Olumlama : Ne zaman ona gereksinim duysam, önemli bilgi her zaman doğru anda bana çabasız gelir.




İkizler ve Yükselen İkizler Burçları Aylık Burç Yorumu: Bu ay evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Kendi menfaatlerinizi gözetmeniz gereken bir dönemdesiniz. Etrafınızdaki insanlara destek olurken kendinizi ihmal etmeyin. Duygularınızı uç yaşamanız ani patlamalara sebep olabilir dengeyi korumalısınız. Yeni adım atmak değil olan durumu korumanız doğru olabilir.
Kristal : Kehribar
Esans : Kiraz
Bach Çiçeği : Ylang-ylang
Olumlama : Yaşamımın her alanında ve her anında daha fazla sevinç kaynağını keşfediyor ve bunlara yakınlaşıyorum.




Yengeç ve Yükselen Yengeç Burçları Aylık Burç Yorumu: Her zamankinden daha fazla duygularınıza kapılabilirsiniz. Bu duygular kaygı, endişe ve şüpheye sürüklenmenize neden olabilir. Bu karamsar ve negatif tutumlardan mutlaka sıyrılmalısınız. Olaylara makul yaklaşmanız konumunuzu korumanızda fayda sağlayabilir. Başkalarının neye sahip olduğunu düşünmektense kendi planlarınıza yoğunlaşmalısınız.
Kristal : Ay Taşı
Esans : Sedir Ağacı
Bach Çiçeği : Olive
Olumlama : Yaşamımın her anında içimde sevgi akıyor.




Aslan ve Yükselen Aslan Burçları Aylık Burç Yorumu: Ailenizde yaşadığınız sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Aile içinde uzun vadede süren sorunlar varsa gidermek için harekete geçebilirsiniz. Bekarlar için tesadüfen tanıştığı birisiyle aşk söz konusu olabilir. Maddi konularda kendini idame ettirmekte zorlanırken çevrenizden de sizden beklentiler artabilir. Sosyal çevrenizde çekişmeler yaşayabilirsiniz.
Kristal : Lal Taşı
Esans : Beyaz Adaçayı
Bach Çiçeği : Akasma
Olumlama : Her durumda sanatsal yaratıcı gücümü geliştiriyorum.




Başak ve Yükselen Başak Burçları Aylık Burç Yorumu: Oldukça iletişim açısından yoğun bir ay geçirebilirsiniz. Dilinizi doğru kullanarak maddi ve manevi fırsatlar yaratabilirsiniz. Süregelen sorunları çözebilirsiniz. İş alanında adımlar atmanız verimli bir dönemin başlangıcı olabilir. Ani gelişen olaylarda ve rutinde ani kararlar almaktan, düşünmeden harekete geçmekten uzak durmanız doğru olabilir.
Kristal : Kaplan Gözü
Esans : Melisa
Bach Çiçeği : Gentian
Olumlama : İçimdeki aldanış ve kuşkum, gerçeği ve derin güveni açıklığa kavuşturmama izin veriyor.




Terazi ve Yükselen Terazi Burçları Aylık Burç Yorumu: Sık sık mantık ve duygularınız arasında kalabilirsiniz. Bu durum iş ve ikili ilişkilerinizi olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Kendinizi ifade ederken net olmaya gayret edin, samimi olun. İstikrarı koruyarak iş konularında atacağınız adamlarda başarıyı yakalamanız mümkün. Sözlü değil anlaşmalarınızda mutlaka yazılı dili kullanmalısınız böylece olası aksiliklerden kurtulabilirsiniz.
Kristal : Kristal Kuvars
Esans : Nane
Bach Çiçeği : Scleranthus
Olumlama : Hoşgörü içinde yaşayış, ilişkilerimi mutlulukla doldurmama yardım ediyor.




Akrep ve Yükselen Akrep Burçları Aylık Burç Yorumu: Sağlığınıza gereken önemi göstermelisiniz. Belki siz belki çevrenizdeki insanların sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Tazminat, miras gibi konularda maddi kayba uğramamak için planlı hareket etmeniz doğru olabilir. Kendinizi bastırılmış hissedebilirsiniz. Kafanızda farklı kurgular yapabilirsiniz, objektif olmalısınız. Spor yapmanız yerinde olabilir.
Kristal : Kehribar
Esans : Ardıç
Bach Çiçeği : Chicory
Olumlama : Bedenimin bana sunabildiği tüm cismani mutluluklar içinde bilinçli bir şekilde ve şükran duyarak zevk alıyorum.




Yay ve Yükselen Yay Burçları Aylık Burç Yorumu :
Özgüveninizin arttığı bir dönemde girdiğiniz ortamlarda oldukça dikkat çekeceksiniz. Evlilik ya da ortaklık ilişkilerinizde bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Kırıcı olmamaya özen göstermelisiniz. Tutamayacağınız sözler vermemeye olayların akışına kapılıp düşünmeden hareket etmemeye dikkat etmelisiniz. İş konusunda arkadaşlarının fikirlerini de süzgeçten geçirmelisiniz.
Kristal : Rodokrozit
Esans : Ceviz
Bach Çiçeği : Walnut
Olumlama : Auram, yaşamın her alanında uygun ortakları çekiyor.




Oğlak ve Yükselen Oğlak Burçları Aylık Burç Yorumu:
Her şeyin üstesinden tek başına gelmeniz gerekmiyor; size sunulan maddi ve manevi yardımları kabul etmekten çekinmiyor. Aşk hayatınızda hareketlenme olabilir. Mevcut ilişkisi olanlar pürüzleri ortadan kaldırmak için harekete geçebilir. Hiç ummadığınız olayların içerisinde kendinizi bulabilirsiniz.
Kristal : Turkuaz
Esans : Sedir Ağacı
Bach Çiçeği : Cerato
Olumlama : Beslenmeme katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.




Kova ve Yükselen Kova Burçları Aylık Burç Yorumu : İş hayatınızda uzun zamandır beklediğiniz müspet haberleri alabilirsiniz. Zam ve terfi şeklinde gerçekleşebilir. İş arayanlar için iş bulma şansı yükselebilir. İdeallerinize yaklaşacak adımlar atabilirsiniz. Sezgileriniz doğru adımları atmanızda yardımcı olabilir. Fırsatlara karşı uyanık olmayı unutmayın.
Kristal : Akik
Esans : Mine Çiçeği
Bach Çiçeği : Cerato
Olumlama : Yaratıcı gücün her zaman var olan sevgisi gündelik yaşamımda bana cesaret ve dinginlik veriyor.



Balık ve Yükselen Balık Burçları Aylık Burç Yorumu: Yurt dışı ile ilgili işler yapanlar için fırsat dolu bir ay diyebiliriz. Eğitimle ilgili gelişmeler gündeminizde olabilir. Anlaşmalar yaparken yazılı olmasına özen göstermeniz yerinde olabilir. İletişim ağınız oldukça genişleyebilir. İletişim dilinizi olumlu, pozitif ve planlı kullanmanızda fayda var. Reklam, pazarlama vs. gibi işlerle ilgilenenlerde iletişim konularına ekstra dikkat etmelidir.
Kristal : Mercan
Esans : Kakule
Bach Çiçeği : Gentian
Olumlama : Zorunluluklarıma saygı duyuyorum, mutluluğumu ve doyumumum neysem, ondan elde ediyorum.



Havvanur İncekara - Mistikalem
Şifalı Taşlar Uzmanı
Karma&Spritüel Astrolog
 
aralık8.jpg

Koç​

Kasım ayında başlayan kariyerinizdeki hareketlilik Aralık ayında da devam ediyor. Güzel iş teklifleri, küçük ödüller, sizi mutlu edecek geri bildirimler ayın ortasına dek peşinizi bırakmayacak. Gelin görün ki, Venüs’ün 19 Aralık günü geri harekete geçmesi iş hayatında bazı aksaklıkları beraberinde getirebilir. Ayın ikinci yarısında iş değiştirmeyi pek düşünmeyin. Daha çok var olan durumu idare edip iş yerindeki konumunuzu korumaya bakın. Mars 14 Aralık tarihine dek ortak yatırımlar için sizi cesaretlendirecek. Ortaklarla birlikte büyük bir yatırıma girmek, uzun dönemli olarak paraları birleştirmek için doğru günlerdesiniz. 4 Aralık günü gerçekleşecek Güneş tutulması sonrası özellikle yabancılarla, uzaklarla bağlantılı yeni işler başlatabilirsiniz. 14 Aralık sonrası ise Yay burcuna geçen Mars, bol bol yolculuk etme olanağı getiriyor. Yurt dışı gezilerin yanı sıra, ufkunuzu açacak yeni gelişim programlarına da hazır olun. Spora, dansa zaman ayırın. İletişim işyerinde önem kazanıyor.

Boğa​

Geçtiğimiz aydan bu yana ufkunuzu açacak pek çok olay karşınıza çıkıyor. İşinizle ilgili projeler, bağlantılar, uzaklarla ilgili teklifler, müşterilerden gelen bildirimler sizi sevindiriyor. Sizden daha üst konumda olan kişilerden işyerinde destek alıyorsunuz. Ayın 19’u ve sonrasında uzaklarla, yabancılarla ilgili projelerde beklentilerinizi biraz düşürün. Geçimsizlikler, birtakım çekişmeler nedeni ile işler aksayabilir. Yurt dışından beklediğiniz haberlerin tam da içinize sinmediği bir dönem içindesiniz. Medyada yer almak, iletişim projeleri gibi hareketleri bu tarihten önce yapmaya çalışın. Üniversiteler, sertifika programları gibi öğrenim alanlarındaki sınavlarda da özenli olmaya çalışın. Sevmediğiniz biri yüzünden projeleri iptal etmeyin. 4 Aralık günü gerçekleşen Güneş tutulması sonrasında ortaklaşa yatırımlarda fırsatların geldiği bir dönem başlıyor. Tutulma sonrası özellikle 10 gün boyunca ortak paraların değerlendirilmesi için doğru kararlar verebilirsiniz.

İkizler​

Önemli bir aya giriyorsunuz. 4 Aralık günü gerçekleşecek Güneş tutulması, tam olarak karşıt burcunuz Yay’da olacak. Güneş tutulması yeni başlangıçlar, yeni haberler ve yeni istekler getiriyor. Bu anlamda yeni tanışacağınız kişiler, tutulma sonrasındaki 10 gün boyunca etrafınızda olacak. Yeni tanıştıklarınız size yeni kapılar açabilir. 2-3 Aralık tarihleri oldukça hassas zamanlar içeriyor. İşyerinde veya özel hayatınızda koparmak istediğiniz ilişkilerin sonlanacağını görebilirsiniz. Ay kapanma fazında ve bitişler gerçekleşiyor olacak. Mars ise 14 Aralık sonrası Yay burcunda ve karşınızdaki kişilerden hem takdir hem de eleştiri alabileceğinizi söylüyor. Mars’ın Yay burcunda yolculuk edeceği birkaç hafta boyunca ikili çalışmalar, karşınızdaki kişilerin talepleri söz konusu olabilir. Farklı alanlardaki uzmanlardan danışmanlık almak için uygun günler. 19 Aralık günü İkizler burcunda gerçekleşecek Dolunay, hayatınızda göremediğiniz veya görmek istemediğiniz olayları, bilgileri açığa çıkarıyor. Kişisel ve kariyer hayatınızda önemli kararların arifesinde olabilirsiniz. Aynı gün Venüs’ün geri harekete geçmesi, birkaç hafta boyunca yakın ilişkilerinize geçici bir soğukluk getirebilir. Sevdiklerinizin üzerine fazla gitmeyin.

Yengeç​

Ay boyunca uyum ve ilişkilerle ilgili olan Venüs Oğlak burcunda seyahat ediyor. Karşıt burcunuz Oğlak’taki seyahati birkaç ay sürecek olan Venüs 19 Aralık günü geri harekete başlayacak. Venüs’ün bu konumu, ayın ilk yarısında ilişkilerde rahatlık, güven hissi ile hareket etmenizi sağlayabilir. Güvenilir, gerçekçi kimselerden iş teklifleri alabilirsiniz. Ayın ikinci yarısı ise, 28 Ocak gününe dek sürecek geri hareket, karşınızdaki kişilerin fazla katı, fazla otoriter olmalarına yol açabilir. Ortaklıklardan ayrılmak, bazı geçimsizlikler Venüs’ün kendini tam gösteremediği geri hareket sırasında söz konusu olabilir. Bu nedenle karşınızdaki kişilerle köprüleri yakmayın. Her şeyi sakince izleyip Şubat sonrasında değerlendirmeye bakın. İş ve özel hayatınızdaki kişiler sonradan söylediklerinden pişmanlık duyabilir. 4 Aralık Güneş tutulması sonrasındaki birkaç gün boyunca yeni projeler üretmeniz mümkün. İşyerinde, ofiste daha iyimser bir hava esiyor. İşyerinizde fiziksel olarak bazı değişiklikler yapabilir, hatta taşınabilirsiniz.

Aslan​

Aralık ayı hem eğlenceli hem de üretken olduğunuz günler getiriyor. Öncelikle 4 Aralık günü gerçekleşecek Güneş tutulmasının sizin için neşe, yaratıcılık ve sahne anlamına geldiğini söyleyelim. Bu tarihten sonraki günlerde çevrenize neşe saçan, eğlenceli tavırlarınız çok konuşulacak. Eğitim veya bir sunum yapmak için sahnede olabilirsiniz. Kısa bir tatil kaçamağı, sosyal flörtler, hobilerinizle ilgilenmek o dönemdeki olası durumlardan bazıları. Spekülatif konularda 5-14 Aralık tarihleri arasında oldukça şanslısınız. İşyerinde yaratıcı çalışmalar, stratejik planlama veya yeni ürün geliştirme gibi konularda aktifsiniz. 19 Aralık günü geri harekete başlayacak olan Venüs, o tarihe dek ofiste iyi giden işlerin biraz sevimsizleşmesine neden olabilir. Size bağlı çalışıp ayrılmış olan birileri geri dönmek isterse ‘hayır’ demeyin. Venüs’ün geri hareketi, Aralık ayının ikinci yarısı pek sevmediğiniz işleri yapmanız demek. 19 Aralık günü gerçekleşecek Dolunay, sosyal alanda başarılar getiriyor. İş çevrenize kendinizi iyi aktarabildiğiniz fırsatlar var.

Başak​

Ay ortasına dek Akrep burcunda seyahat edecek Mars size sosyal alanda destek oluyor. Kasım ayından bu yana ideallerinizi gerçekleştirecek fırsatlar buluyorsunuz. Kulüpler, dernekler ve iş çevresi ile dolu günler geçirmeniz mümkün. Tüm gün ofiste durmak yerine çıkıp bazı arkadaşlarınızla iş yemekleri yiyebilirsiniz. Diğer taraftan farklı fikirleriniz, çalışırken kullandığınız metotlar size farklı kapılar açabilir. Yaratıcılığınızı kullandığınız alanlar çoğalıyor. 19 Aralık günü ve sonrasında kendinizi ifade ederken dikkatli olun. Kelimelerinize özen göstermeniz oluşturduğunuz izlenim açısından önemli. Bu tarihten sonra spekülatif konularda fazla risk almayın. Temkinli olmanızda fayda var. Yine aynı tarihte gerçekleşecek Dolunay, iş hayatınızın ne yöne doğru gideceğini gösterecek. Bazı önemli kararları Dolunay’a doğru alabilirsiniz. Kararınız ne olursa olsun, kendinizi başkaları için suçlamayın. Şubat ayına dek ilişkilerle ilgili beklentilerinizi düşürdüğünüzde, başkalarının size olan olumlu tavırları da artacaktır.

Terazi​

Ay boyunca öncelikli konunuz ev ve aile yaşamı olarak görünüyor. Ayın ilk yarısında belki de sizin için en rahat yer eviniz olacaktır. Çalışmalarınızı bu günlerde evde yapmaya bakın. Evin atmosferi üretkenliğe çok uygun olacaktır. Evde konuklarınızı ağırlayabilir, onlarla derin sohbetler yapabilirsiniz. Aralık ayının ikinci yarısında Venüs geri harekette olacak. Bu transit Ocak ayının sonlarına doğru sürecek. İşte bu dönemde evdeki atmosfer biraz soğuyabilir. Eve yeni bir şeyler almak, evi yenilemek, aile düzeninde bazı değişiklikler yapmak için uygun günlerde değilsiniz. Diğer taraftan 4 Aralık günü gerçekleşecek Güneş tutulması ile sonraki 10 gün boyunca yazılı, sözlü iletişim alanında yeni projeler karşınıza çıkabilir. Kurumsal iletişim, pazarlama ve satış işindeyseniz müşteri teklifleri verin, bol bol iş ziyaretleri gerçekleştirin. Sosyal medya, reklam projeleri de bu tarihlerde başlayabilir. Mars sizi bu konularda yıl sonuna dek destekliyor olacak.

Akrep​

Aralık ayının ilk yarısında Akrep burcunda olan Mars oldukça güçlü göründüğünüzü vurguluyor. Gücünüzü doğru hedeflere, üretkenliğe ve başkalarını desteklemeye verdiğinizde sonuç olumlu olacaktır. Aksi halde gücünüz gereksiz bir hırsa ve inada dönüşebilir. Bu durum herkesten çok size zarar verebilir. Mars’ın burç değiştirmesi ile ayın ikinci yarısında maddi kazançlarınızın artışı söz konusu. Para geldiği gibi yeni harcamalara da gidebilir. 4 Aralık günü gerçekleşecek Güneş tutulması sonrası yeni iş modelleri, ek kazançlar için kapılar açılıyor. İletişim ve iş birliği içinde olduğunuz kimselerle Aralık ortasından sonra bazı uyumsuzluklar içine girebilirsiniz. İlişkilerinizde çok özenli olmanızda fayda var. Ay ortasından sonra önemli imzalar atmamaya çalışın. 19 Aralık günü gerçekleşecek dolunay, yapacağınız yeni ortaklıklarda ne kadar para koymanız gerektiğini gösterecek. O günlerde maddi birikimlerinizi başkaları adına harcayabilirsiniz.

Yay​

Yılın belki de en önemli dönemine giriyorsunuz. Aralık ayının hemen başında, 4 Aralık günü Yay burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek Yeniay ile birlikte olan Güneş tutulmaları, yeni başlangıçlar, tazelikler demektir. Bu tarihten itibaren kariyer anlamında değişiklikler de gündeme gelebilir. Sizi destekleyen şartlarla birlikte özellikle ilk 10 gün boyunca rutinlerinizde, beslenmenizde, ruhsal dünyanızda, çevrenizle olan ilişkilerinizde yenilenmeler olabilir. 14 Aralık günü Yay burcuna geçecek olan Mars, tüm hedeflerinizi destekliyor. Diğer taraftan maddi birikimlerinizin ufak da olsa artmasını sağlayan Venüs, Kasım ayından beri sizinle idi. Küçük ek gelir almak, maaşınıza zam, primler gelmiş olabilir. 19 Aralık sonrası geri harekete girecek olan Venüs, para alanında bazı karışıklıklara sebep olabilir. Beklediğiniz yerden gelecek olan para düşündüğünüzden az olabilir. Bu dönemde daha önceden verdiğiniz borçları geri isteyebilirsiniz.

Oğlak​

Önemli bir döneme giriyorsunuz. Kasım ayında bu yana Oğlak burcunda yolculuğuna devam eden Venüs bu ay da burcunuzda olacak. Ayın ilk yarısında beğeni kazanmanız, işlerinizde bolluk ve bereketi hissetmeniz, iş ilişkilerinizde başarılı olmanız söz konusu. Venüs, sizin fiziksel olarak da daha çekici olmanızı sağlıyor. Daha sonra, 19 Aralık günü uyum, estetik, güzellikle ilgili olan Venüs, burcunuzda geri harekete başlıyor. Ocak ayının sonlarına kadar geri gidecek olan Venüs, ilişkilerdeki toleransınızı bir nebze düşürebilir. İşleriniz planladığınız gibi gitmese, konuları zamana bırakmakta fayda var. İlişkilerinizde ise gemileri yakmadan, yarını düşünerek davranın. 19 Aralık günü gerçekleşecek Dolunay, günlük hayatınızda, iş yerinde pek çok şeyin açığa çıkmasını sağlayabilir. Dolunay günlerinde kontrol edemediğiniz, ‘varsaydığınız’ ve göz önünde olmayan soyut konulara yoğunlaşmayın. Dedikodulardan uzak durun. Sadece gördüğünüze, elle tutulur somut konulara odaklanın. Sağlığınıza özen gösterin.

Kova​

Aralık ayı boyunca bazı korku ve endişelere kapılsanız da sakin kalmaya çalışın. Arkanızdan yerli yersiz konuşan insanlara odaklanmayın. 4 Aralık günü gerçekleşecek Güneş tutulması, sosyal alanda yeni bir dönem başlatıyor. Şimdiye değin tanışmadığınız kimselerle tanışabilir, iş çevrenizi genişletebilirsiniz. İşlerinizin yolunda gitmesi, mesleki gruplar tarafından desteklenmek sizi oldukça mutlu edecek. Bu tarihten itibaren gelecek planlarınızı oluşturabilir, ideallerinizi daha fazla ortaya koyabilirsiniz. Bir partiden, dernekten teklif alabilir, değerlendirmek isteyebilirsiniz. 19 Aralık günü gerçekleşecek dolunay, kendinizi en iyi şekilde ifade etmeniz için sizi destekleyecek. Eğitim vermek, konuşma yapmak veya sadece hobinize yoğunlaşmakta oldukça başarılı olabilirsiniz. Dolunay günlerinde asla yalnız olmayın. Grupların içinde söz sahibi olmanız, çevrenizdekilere hoşça zaman geçirtecektir.

Balık​

Geçtiğimiz aydan bu yana sosyal alanda oldukça aranılan biri oldunuz. Meslektaşlarınız, iş çevreniz içinde çokça zaman geçirmektesiniz. Yüz yüze veya sanal ortamda arkadaşlarınızla beraber olmak, onlardan destek almak ayın ilk yarısında oldukça uygun görünüyor. Gelecekte neler yapmak istediğinizi, nerede ve nasıl yaşamak istediğinizi planladığınız günlerdesiniz. 18 Aralık sonrasın Venüs’ün geri hareketi ile bazı sosyal çevrelerden soğumanız veya uzaklaşmanız söz konusu olabilir. Geçici de olsa bu soğukluğu tamamen uzaklaşmaya dönüştürmeyin. Diğer taraftan Venüs’ün geri hareketi, uzun zamandır sesini soluğunu duymadığınız iş dostlarınızın tekrar hayatınıza girmesini de sağlayabilir. Ayın ilk yarısı, yurt dışı, medya, reklamcılık, kişisel gelişim konularını canlandırın. Bu konulardan herhangi biri çalışmalarınızın arasında var ise, hızlandırın. Bu alanlara yönelecek ve başarılı olacak gücünüz var. Tek yapmanız gereken daha ısrarcı olmak. 4 Aralık günü gerçekleşecek Güneş tutulması sonrası, 10-15 gün boyunca kariyer alanınız ışıldıyor. Sizi uzaktan tanıyanlar tarafından beğeni kazanacağınız, farklı bir unvan, proje veya kariyere doğru geçeceğiniz bir durum olabilir. Her şey öncelikle sizin isteğinize bağlı.




Binnur Zaimler
 
Yengeç burçları bu ay iş ve günlük yaşantısında gelişmeler yaşarken,
Akrep burçları para trafiğinde hızlanmalar yaşayabilir.
Bu ay Boğa burcu ilişki ve ortaklık konularına odaklanırken,
Başak burcu iş hayatıyla ilgili yoğun bir tempo yaşayabilir.

Venüs'ün retro yapması ve Mars'ın Yay burcuna geçişi ayın genel gündemini oluşturacak.


aralık7.jpg

KOÇ​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca hem iş hem özel hayatınızda daha cesur adımlar içerisinde olabilir, korkularınızın üzerine gidebilir, risk alabilir ve zorlukları aşmakla ilgili sınanabilirsiniz. Bu zaman diliminde aşırılıklara gitmeye karşı dikkatli olmalı ve pire için yorgan yakmamalısınız. Öfke kontrol sorunları, hatalı kararlar almanıza neden olabilir. Arkadaşlık ilişkilerinizde gerilimler ortaya çıkabilir. Yeni ve farklı ortamlara katılabilir, her zaman bir arada olduğunuz insanlarla mesafeleşmeye gidebilirsiniz. Bugünlerde gerçekçi olmak ile iyimser kalmak arasında bir seçim yapmanız gerekecek. Bir süredir görmeden geldikleriniz ve içinize attıklarınız aniden ortaya çıkabilir, dışa vurabilir ve dile getirebilirsiniz.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren son 2 aydır aktif bir şekilde meşgul olduğunuz finans ve sağlık konuları yerini gelecek planlarına bırakmaya başlayacak. Yolculuklar, seyahatler, eğitim konuları ve yasal konularla ilgili aktif gündemler içerisinde olacaksınız. Bu süreçte süregelen ilişkinizde evlilik ve nişan gibi kararlar alabilirsiniz. Partnerinizden bir teklif alabilirsiniz. Bazı Koçlar bu dönemde istifa ve iş değişikliği kararı içerisinde olabilir. Özellikle bir süredir bu konuyla ilgili gel gitler yaşayanlar için bugünler, nihai kararı almaya götürecektir.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca kariyer süreçlerinizle ilgili, ilişkilerinizin geleceğiyle ilgili gel git içeren durumlar karşınıza gelebilir. Eski iş yerinizden, eski patronunuzdan iş teklifleri alabilirsiniz. Davalar ve yasal süreçlerle ilgili geciken, ertelenen veya uzayan durumlar olabilir. Partnerlik ilişkilerinze, ortaklıklarınıza yaklaşımınızın daha olgun ve akıllıca olması gereken bir zamandasınız. Yarım kalmış ve yolların ayrıldığı ilişkilerde bu dönemde tekrar bir araya gelme ve ortak bir karar alma söz konusu olabilir.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında iyimserlik ve yapıcılığı nispeten geride bırakıp, öncü ve lider tarafınızla hareket etmeye başlayacak, geleceğinizle ilgili cesaret içeren bir karar alacaksınız. Kendinizi gösterme, denenmemişi deneme zamanı. Farkınız ve size ait yanlarınızla başarılar elde edebilir, aynı zamanda maddi kazançlar sağlayabilirsiniz. Medya, basın, yayıncılık ve kitle iletişim kanallarıyla iş birlikleri içinde olabilirsiniz.



BOĞA​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca hem iş hem özel hayatınızdaki ilişkilerde ani değişiklikler, aniden gelişen durumlar veya birden büyüyen duygu ve düşünceler gündeme gelebilir. Kontrolsüzlük ve fevrilik, abartılı tepki ve tavırlar bu süreçte her türlü ilişkide krize neden olabilir. Soğukkanlı, kontrollü ve objektif olmanız gereken bir dönemdesiniz. Etrafınızdaki insanlara güvenirken daha temkinli olmanızda fayda var.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili daha aktif geçirdiğiniz 2 aylık sürecin sonunda artık finansal konularla daha fazla uğraş içerisinde olacaksınız. Ortaklı iş girişimlerinde finansal konular daha belirleyici olabilir. Krediler ve bankacılık işlemleriyle ilgili doğru planlamalar yapmanız ve daha temkinli hareket etmeniz gereken bir dönem olacak. Eğitimler ve seyahatler için harcamalarınız ve para çıkışlarınız olabilir. Eşiniz kazanç ve birikimleriyle ilgili daha aktif bir sürece girebilir. Eşinizin alım-satım konularına dair planları ayın geri kalanında gerçekleşebilir.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca geleceğe dair istek ve planlarınızla ilgili kafa karışıklıkları yaşayabilir, duyguları akılla yönetmek isteyebilir, güvende olma ihtiyacıyla pek çok kararınızı finansal konular üzerinden alabilirsiniz. İş hayatında bir süredir planladığınız durumlar bu süreçte bir değişime gidebilir. Geciken terfinizi alabilir fakat beklenen bir terfide de gecikme de yaşayabilirsiniz. İş hayatınızda özellikle kadınlarla ilişkileriniz önemli olacaktır. Kadın çalışanlarınız, kadın müşterileriniz ve kadın yöneticilerinizle ilişkilerinizde daha kontrollü ve profesyonel olmalısınız.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında kadersel şans ve fırsatlar karşınıza gelebilir. Şartların ve koşulların daha çok sizin lehinize olduğunu görmeye başlayabilirsiniz. Ayın ilk yarısındaki karmaşık enerjiler dağılmaya başlayacak ve yaşama dair umutlarınız artacaktır. Yalnızlar için tanışma ve karşılaşmalar, yaş farkı olan kişilerle partnerlik ilişkilerine dahil olma gündemleri olabilir. Evli olan Boğalar için aileler, akrabalar arası ilişki ve iletişim önem kazanabilir.



İKİZLER​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca mevcut düzeninizi ve rutinlerinizi değiştiren ani gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bu etki bazılarınız için taşınma, düzen değişikliği ve spor, diyet gibi konu başlıklarını gündeme getirirken bazılarınız için iş hayatında yenilik ve değişimleri getirecektir. Bazı iş bağlantılarınızı bitirebilir, istifa gibi radikal kararlar almaya gidebilir veya iş hayatınızla ilgili cesaret isteyen bir karar alabilirsiniz.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren çalışma düzeninizde uzun vadeli, güçlü değişimler ortaya çıkmaya başlıyor. İş yeri açma, iş yerinizi taşıma, iş hayatınızla ilgili sosyal çevrenizden destek ve yardım alma gibi konular gündeme gelebilir. Bu tarihten itibaren başlayan yaklaşık 2 aylık süreç, partnerlik ilişkilerinizi de gündeme getirecek ve her türlü ilişkinizde değişen dengeler hakim olacak. Bu dönemde karşınıza kadersel birliktelik, kadersel ilişkiler çıkabilir. Geride bırakmanız gereken insanları daha iyi görebilir ve anlayabilirsiniz. Kişisel alanlara saygı duymak, ilişkilerde doğru özgürlük sınırları içinde olmak önemli olacaktır.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca artan giderler, borçları ve ödemeleri yönetme çabası, maddi dengeyi sağlama gayreti ve ek kazançlarla ilgili yollar aramak gündeminizde olabilir. Bu dönemde hem finansal konularda hem aşk ilişkilerinizde takıntı ve kaygı, abartılı kontrol çabaları akışı ve şartları daha fazla zorlamanıza neden olur.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında finansal konular daha fazla gündeminizde olmaya başlayacak. Karar alırken ve herhangi bir meseleyi ele alırken daha kaygı odaklı davranabilirsiniz. Kendi fikirlerinizde ve alışkanlıklarınızda daha ısrarcı olabileceğiniz bir süreç. Araçlarla ilgili alım-satım konuları, vergiler ve bakımlarla ilgili ödemeler gündeminizde olabilir. İlişkilerinizde ortak zevkler, ortak işler, tutkular ve paylaşımlar partnerlerin bağlılığını güçlendirebilir.



YENGEÇ​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca aşk ilişkilerinizde aniden gelişen, aniden büyüyen konu ve durumlar içerisinde olabilirsiniz. İletişimden kaçınmak, içe çekilmek, mesafeleşme bu süreçte ilişkilerinizi daha fazla zorlayabilir. Bir süredir içinize attığınız beklentilerinizi bugünlerde birden dile getirebilir ve bir yüzleşme yaşayabilirsiniz. Aşk ilişkilerinde finansal konular veya cinselliğe dair gündemler kriz getirebilir. Daha temkinli olma ve duygu kontrolünü sağlama zamanı.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren iş hayatınız ve günlük yaşamınızda hız ve hareketlilik artacak. Bir süredir enerjinizde düşüklük hissediyor, iş hayatınızda yavaşlayan durumlar içerisindeyseniz Mars Yay dönemi ile birlikte yaklaşık 2 ay boyunca işlerinizde artış ve hızlanma olacaktır. Eğitim ve konferanslar verebilir, işinizle ilgili eğitimler alabilir, eğitimini aldığınız alanlarda iş fırsatları yakalayabilirsiniz. Atanma ve tayin gibi konular ise bazılarınız için gündeme gelebilir.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca ilişkilerinizde duygular ve mantıkla hareket etme arasında kararsız kalabilirsiniz. Sevme, sevilme, sevildiğinizi somut bir şekilde görme, sınırları belirli ilişkiler içinde olma, ilişkilerde geleneksel konulara takılma daha fazla ön planda olabilir. Partnerlik ilişkilerinizde aile kurma, aynı evi paylaşma konularında gel gitli bir durum yaşayabilirsiniz.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında ilişkileriniz ve insanlar, insanların size olan yaklaşımları ve ilişkilerle ilgili beklentileriniz ön planda olmaya başlayacaktır. Özellikle dostluk ve partnerlik ilişkilerinizde beklentilerinizi bulmak daha önemli ve ilişki süreçleri için belirleyici olabilir. Finansal konular, ilişkilerdeki gündemlerden biri olabilir. Partnerinizin iş hayatında aktif bir süreç, bir zorluğu aşma çabası, mecburiyetler gündeme gelebilir. Yalnız Yengeçler ise bu dönemde iş hayatında daha fazla uğraşa sahip insanlarla tanışabilir.



ASLAN​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca hem ilişkilerinizde hem finansal konularla ilgili güvende olma ihtiyacınız daha fazla olacaktır. Para yönetiminde plansız hareket ettiğinizde ve abartılı harcamalar yaptığınızda finansal krizler bu dönemde kaçınılmaz olabilir. İç huzursuzluklarınızı beslememeye, kendi kendinizi dolduruşlara getirmemeye dikkat edin. Zira bu enerji, ilişkilerinizin kalitesine etki edebilir.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren yaşama dair enerjiniz ve motivasyonunuz artmaya başlayacak. Son 2 aydır iç dünyanızda yaşadığınız gerilim ve huzursuzluklar, uyku düzensizlikleri veya bedensel yorgunluk ve hassasiyetler sonlanmaya başlıyor. Yaşama karşı, ilişkilere ve mutlu olmaya dair daha hevesli olacaksınız. İçinizden geldiği gibi hareket etme, kendinizi gösterme, cesaret gerektiren adımları atabilme konusunda süreç sizi daha fazla destekleyecek. Aynı zamanda geçmişin yüklerinden, bilinçaltı korkularınızdan ve sizi ilerletmeyen kişi ve ortamlardan özgürleşmeye başlayacaksınız. Aşk ilişkileri için oldukça keyifli bir süreç başlıyor. Yalnızlar için potansiyeller ve fırsatlar artacaktır.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca hayatınızda ve günlük yaşamınızda farklılık ihtiyacı duyabilir ve bir kursa yazılmak, bir hobi edinmek, eski bir hobinize dönmek isteyebilirsiniz. Dönemsel diyetler yapabilir veya günlük yaşamınıza sporu zaman zaman katabilirsiniz. Kariyeriniz ve geleceğiniz bu dönemde sizin için daha önemli olmalı ve bireysel hedeflerinizden dış koşullar ve zorunluluklar sebebiyle vazgeçmemelisiniz. Zira bu dönem iş hayatı ve kariyer hedeflerine ulaşmanızla ilgili alanlarda zaman zaman gecikme ve ertelemeleri, dönemsel zorlukları getirebilir.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında iş hayatı ve sorumluluklarla daha fazla ilgilenmeye başlayacak ve kendinizi iş hayatınızda, mesleğinizde daha fazla göstereceksiniz. İş arayanlar için daha potansiyel bir zaman dilimi olabilir. Kendinizi geliştirmek, işinizi iyileştirmek ve büyütmekle ilgilenebilir; günlük yaşamınızda yeni bir rutine ve düzene girebilirsiniz. Spora ve diyete dönemsel olarak başlamak için de uygun bir süreç olacaktır.



BAŞAK​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca iş hayatınızla ilgili yoğun ve hareketli bir tempo içerisinde olabilirsiniz. İşlerinizde rutinin dışına çıkan durumlar karşınıza gelebilir. Sağlıkla ilgili destekler alma gerekliliği doğabilir. Kazalara karşı dikkatli olma zamanı. Stres ve negatif enerji, negatif düşünceler; günlük hayatınızda aksilikleri karşınıza getirebilir. Enerji alanınızı koruyun ve sizi aşağı çeken, negatif insanlarla iletişiminizi azaltın. Abartılı sözlerden, abartılı tavırlardan kaçınma zamanı.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren yaşam düzeninizde, ev halkının hayatında, ev düzeninizde değişiklikler olabilir. Aile üyelerinizden biri evden ayrılabilir, kendiniz taşınma planları içerisine girebilirsiniz. Bazı Başak burçları için aile içinde kutlamalar, tanışmalar ve aileye katılan yeni üyeler gündeme gelebilir. Süregelen ilişkinizi ilerletmek için aile üyelerinizi bir araya getirebilirsiniz. Gebelik, çocuklarla ilgili konular, çocuk sahibi olma isteği gibi gündemler de ayın geri kalanı boyunca gündeminizde olabilir.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca çocuklarınızla ilişkilerinizde dengeler değişebilir. Sevdiğiniz şeyler, hayattan beklentileriniz, ilişkinizden beklentileriniz değişebilir.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında yaşam koşullarınız, ilişkileriniz ve akış daha fazla sizden yana olacaktır. Stresli ve kaygılı günleri geride bırakmaya başlayabilirsiniz. Çocuklarınızla ilişkileriniz sağlıklı ve kontrollü, mesafeli bir dengeye oturabilir. Çocuklarınızın bireysel kararlarına saygı duyma zamanı. Aşk ilişkilerinizde ise olgunlaşma, ciddileşme gibi durumlar gündeme gelebilir.



TERAZİ​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca finansal konularda abartılı riskler alma, abartılı veya gereksiz harcamalara açık enerjiler hakim olacak. Aşk ilişkilerinizde aniden değişen dengeler ortaya çıkabilir. Kıskançlık ve kontrol, takıntı gibi durumlara dikkat etmeli ve çocuklarınızla ilişkilerinizde inatlaşmaların büyüyebilecek gerilimlere neden olabileceğini unutmamalı.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren iletişim trafiğinizin, günlük yaşamınızdaki temponun artacağı bir süreç başlıyor. Eski dostlar, geçmişten tanılan kişiler, eski birliktelikler tekrar gündeminizde olabilir. İlişkilerin geçmişi, geçmişteki konular tekrar konuşulabilir. Bu dönemde kadersel karşılaşmalar yaşayabileceğiniz gibi yeni tanışacağınız kişiler de karmik etkilerle karşınıza gelebilir. Sözlerinizin pozitif veya negatif bir karma oluşturabileceği bir dönemde olacaksınız. Bu yüzden olumlu düşünüp olumlu konuşmak yaşamanıza fırsatları getirebilir. Dedikodudan ve büyük sözler sarf etmekten mutlaka kaçının.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca yaşamınızın farklı alanlarında bitiş ve başlangıç kararları almaya doğru gideceksiniz. Aile üyeleriyle, ev halkıyla ilişkiler bu süreçte daha fazla ön planda olacaktır. Anlaşma ve uzlaşma zorlukları, inatlaşmalarla birlikte gelebilir. Ev halkı veya aile üyeleriyle ilişkilerde aşırı yakınlık ve kontrol çabasından ziyade akılcı ve olgun davranmak, gerekli mesafeleri korumak bu süreci daha sağlıklı geçirmenizi sağlayacaktır.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında taşınma konuları ve düzen değişiklikleri gündeminizde olabilir. Taşınmaz mal alım-satım konularıyla ilgili süreçleriniz daha hızlı ilerleyebilir. Krediler ve borçlanmalarla ilgili konularda daha sistemli ve planlı ilerleme zamanı. Yaşamınızın her alanında uzun vadeli düşünerek hareket etmenin sizi ilerleteceği bir dönem olacak. Partnerlik ilişkilerinde tamam veya devam durumları bugünlerde ortaya çıkabilir.



AKREP​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca aile içi ilişkilerde ani gerilimlere ve mesafeleşmelere dikkat. Yakın ilişkilerinizde aşırılık, abartılar, düşüncesizce atılan adımlar ve gösterilen tavırlar ilişkilerinizi yıpratabilir. Çevrenizdeki insanların beklentilerine uyum sağlamak ile kendi isteklerinizin peşinden gitmek arasında bir seçim yapmanız gerekebilir.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren para trafiğiniz hızlanacak ve alım-satım konularınızda nihai sonuçlanmalar olacaktır. Özellikle araçlarla ilgili alım-satım planlarınız, eğitimlerle ilgili harcamalar, teknolojik aletlerle ilgili ödemeler gündeminizde olabilir. İş hayatınızda, kazanç üzerinden kararlar alacak ve bu doğrultuda seçimler yapacaksınız. Daha iyi kazanmak yaklaşık 2 aylık süreçte esas amacınız olabilir. İşinizi büyütme adına reklam ve tanıtım çalışmaları yapabilirsiniz. Reklamcılık ve proje bazlı işlerden kazanç sağlayabilirsiniz. Bir iş yeri açma, şubelerinizi genişletme, personellerle ilgili düzenlemeler de bazı Akrepler için gündeme gelecektir.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca plan dışı bir taşınma gündemi karşınıza gelebilir. Partneriniz, ortaklar ve dostlarınızla kısa mesafe yolculuklara çıkabilirsiniz. Kadınlarla ilişkilerinizle dengeler değişebilir. Bazı kadın arkadaşlarınızla dönemsel mesafeleşmeler yaşayabilir, dargınlık yaşadıklarınızla tekrar bir araya gelebilir ve barışabilirsiniz. Bu süreçte, değerli bilgilerinizi, eşyalarınızı daha iyi muhafaza etmeniz adına önemli olacaktır. Sırlarınızın ve sakladıklarınızın ifşa olma durumlarına karşı dikkat edin. Arkanızdan dönen bazı durumlar ise bu dönemde önünüze gelecek ve çevrenizden öğreneceksiniz.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında ilişkilerinizde, iş hayatınızda daha olgun ve geleneksel bakış açısıyla hareket edebilirsiniz. Yenilikten ve sıra dışılıktan ziyade garanti adımlar içinde olmak, planlamalar ile hareket etmek sizin için daha önemli olabilir.



YAY​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca planlarınızı aniden değiştiren durumlar karşınıza gelebilir. Hayatınızın yönetimini sağlamakta zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Bazı planlarınız bozulurken, birden yeni planlar içerisine girebilirsiniz. Özellikle bir süredir cesaret bulamadığınız, emin olamadığınız planlarınızı bu dönemde artan bir cesaretle hayata geçirebilirsiniz. Öfkeyle veya anlık heveslerle hareket etmediğiniz sürece atacağınız adımlar size uzun vadede kazandırabilir.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren yaşamınızdaki hız ve tempo artacak. Kendinize güvenerek, iyimserlik ve cesaretle ilerlemeye başlayacaksınız. Yalnız olan Yay burçları için oldukça potansiyel bir dönem başlıyor. Beğenildiğiniz, dikkat çektiğiniz, aşk ilişkilerinde birden fazla potansiyelinizin olabileceği yaklaşık 2 aylık bir süreç içerisinde olacaksınız.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca para trafiğinizdeki düzen değişecek, finansal alışkanlıklarınızda değişime gideceksiniz. Parça parça harcamalar sıklaşabilir, artabilir. Proje bazlı işler yapabilir, birden fazla alandan kazanç kapısı sağlayabilirsiniz. Estetik ve sağlıkla ilgili konularda hizmetler alabilir ve bu noktada harcamalar yapabilirsiniz. Beden sağlığını güçlendirme, beslenme düzeninizi iyileştirme zamanı. Kendiniz için yapacağınız her şey bu süreçte öz sevginizi, özgüveninizi arttıracaktır. Bu enerji ise isteklerinize ulaşmanız adına daha güçlü çalışacaktır.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında kazançlar ve harcamalarla ilgili şanslı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Aile büyükleriniz ve sizden yaşça büyük kişilerden destek ve fayda görebilirsiniz. Aşk ilişkilerinizde kıskançlıklar, hırs ve tutkular öne çıkabilir. Sevgiliniz ve partnerinizden hediyeler alabilirsiniz. Riskli yatırımlarla ilgili bilgi birikiminiz ve deneyiminiz sayesinde kazançlar elde edebilirsiniz.



OĞLAK​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca arkadaşlık ilişkilerinizde aniden dengeler değişebilir. İlişkiler ve finansal konularda ya hep ya hiç mantığında davranabilir, ani küslükler veya sürpriz barışmalar yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde alma-verme dengelerinizi gözden geçirebilir ve kendi çıkarlarınızı korumak ile fedakarlıklar yapmak arasında bir seçim yapabilirsiniz. Sosyal çevrenizden tanıdıklarınızla birlikte ortaklı işlere girişebilirsiniz.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren yurtdışı ve eğitim konuları gündeminizde olacaktır. Aile üyelerinizden, evinizden ayrılma ve yurtdışına yerleşme, yurtdışı seyahati gerçekleştirme konuları ortaya çıkabilir. Büyük aile üyelerinizin sağlığıyla ilgili destekler, hastane ziyaretleri gündeme gelebilir. Spiritüel konularda eğitimler ve danışmanlıklar alabilir, ruh sağlığınızı iyileştirmeye odaklanabilir ve psikolojik destekler alabilirsiniz. Fanatik düşünce ve tavırları geride bırakmanın size yeni kapılar açtığını görebilirsiniz. İnatçılık kaybettirebilirken tevekkül ve akışla barış içinde olmak kazandıracaktır.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca hayatınızın pek çok alanında değişim kaçınılmaz olacaktır. Zira bu retro sizin burcunuzda gerçekleşecek. Hem kendinizle olan ilişkiniz, hem de çevrenizdeki insanlara yaklaşımınız, ilişkilerinizle ilgili fikirleriniz değişecektir. Geçmiş ilişkileri daha sık anabilir, hatırlayabilir, geçmişi yad edebilirsiniz. Eski iş yerinizden teklifler alabilrisiniz. Eskiden ziyaret ettiğiniz yerlere tekrar bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında parayı kendinize çekebilir, finansal şanslarla karşılaşabilir, dışardan gelen paralarla ilgili özellikle fırsatlar yakalayabilirsiniz. Birikimler, çekilişler, riskli yatırımlar aracılığıyla kazançlar sağlayabilirsiniz. Miras ve nafaka ödemeleriniz elinize geçebilir. Aile içerisinde, aile üyelerinin hayatında kadersel durumlar olabilir.



KOVA​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca daha fevri olabilir, gerçek duygu ve düşüncelerinizi dışa vurmakla içinize atmak arasında kalabilirsiniz. Bastırdığınız istekler, planlar bu dönemde anlık yükselen bir motivasyonla sizi fevri adımlara ve eylemlere götürebilir. Dış görüntünüzle daha fazla ilgilenebilirsiniz.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren sosyal çevreniz hareketleniyor. Yeni sosyal ortamlara katılabilir, kalabalık davetlere ve organizasyonlara katılabilir ve buralarda yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medya aracılığıyla yapılacak iş ve projeler, sosyal medya aracılığıyla yaşanabilecek tanışmalar gündeminizde olabilir. Dilek ve istekleriniz, idealleriniz için motivasyon ve enerjiyi ayın geri kalanında daha güçlü hissedebilirsiniz. Seyahat amaçlı yapacağınız kısa yolculuklar keyifli geçebilir.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca hayatınızın farklı alanlarında içsel sorgulamalar geçirebilir, kendi alanınıza çekilme, dinlenme ihtiyacını zaman zaman hissedebilirsiniz. Yalnızlık hissi artabilir veya yalnız kalma isteğini duyabilirsiniz. Finansal anlamda geleceğe dair kaygılar duyabilir ve finansal konularda güvende olma ihtiyacınız artabilir. Bu retro döneminde bazı ilişkileriniz sizin kontrolünüz dışında ilerleyebilir. Uzayan eğitimlerinizi tamamlayabilirsiniz. Davalarınızda gecikme ve ertelemeler olabilir.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında gelecek planları, geçmişe dair konular ön planda olacaktır. Anda kalmaktan ziyade geçmişi ve geleceği sık sık düşüneceksiniz. Sizden saklanan durumlar, etrafınızdaki insanların gerçek yüzü ve gerçek niyetleri bu dönemde karşınıza gelebilir. İlişkilerinizde samimiyet ve güvene dayanan birliktelikler sağlamlaşırken, bazı insanlardan art niyetli veya gizemli tavırlar görebilirsiniz.



BALIK​

8 Aralık tarihinde Mars ve Jüpiter arasında kare açı meydana geliyor. Aralık ayının ilk 10 günü boyunca süregelen davalarınızla ani değişiklikler olabilir. Yasal süreçlerle ilgili cesur bir adım atabilirsiniz. Bir eğitim sürecinin sonuna gelebilir ve mezun olabilir, yeni bir eğitime başlamak için ilk adımı atabilirsiniz. Etrafınızdaki insanların düşünce ve tavırları sizin tavırlarınızı ve tercihlerinizi belirleyebilir veya etki edebilir.
13 Aralık tarihinde Mars Yay Burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren daha hızlı karar alıp daha hızlı karar değiştirebilirsiniz. Yaklaşık 2 ay sürecek bu dönemle birlikte yanılgı ve hatalara düşmeye karşı dikkatli olmalı, gelecek planlarınızla ilgili daha detaylı düşünüp araştırarak adımlar atmalısınız. Eğitimini aldığınız alanlarda iş fırsatları yakalayabileceğiniz bir dönem. Bazı Balık burçları bu dönemde eğitim aldığı alanı değiştirebilir, akademik kariyere dair planlamalar yapabilir. Yöneticilerinizden sizin lehinize yaklaşımlar görebilirsiniz.
17 Aralık tarihinde Venüs Retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren yaklaşık 2 aylık süreç boyunca eski aşklar, eski dostlar gündeminizde olabilir. Özellikle beklemediğiniz insanlardan adımlar görebilir veya beklemediğiniz sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bu süreç boyunca ilişkilerinizde geleceği düşünerek, daha iyisine odaklanmalısınız. Mevcut ilişkilerinizdeki sorunları çözebilir, ilişkilerinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Sorunlu ilişkilerde, sizi beslemeyen, sizinle denk olmayan birlikteliklerde ise sorgulama ve gel gitler söz konusu olabilir.
21 Aralık tarihinde Güneş Oğlak Burcuna geçiyor. Ayın geri kalanında iş projeleri, iş anlaşmaları, işinizle ilgili finansal konular gündemde olacaktır. Terfi ve zam alabilir, bir süredir emek verdiğiniz iş kolunda ilerleme kaydedebilirsiniz. İş arkadaşlıklarınız, sosyal arkadaşlıklara dönebilir. İş ortamınızdaki ilişkilerinizde daha profesyonel davranmanızda fayda var.




Merve Rençber
 
aralık15.jpg


KOÇ
Yeni maceralar kapısı aralanıyor

Yılın son günlerine yaklaşırken 4 Aralık’taki Güneş tutulması yeni bir yolculuğu ya da bir keşif ve macerayı gündeme getirebilir. Akademik konularda yeni gelişmeler olabilir. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesi yaşamınıza daha fazla hareket, aksiyon getirebilir ancak uzaklarla ilgili konularda daha temkinli yaklaşımlar içinde olmanız da gerekebilir. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs iş ve kariyer alanında yıldızınızı parlatabilir ancak 20 Aralık’tan itibaren üstlerinizle, otorite konumunda kişilerle ilişkilerinize daha fazla özen göstermeli ve sabırlı olmalısınız. 19 Aralık’taki dolunay dikkatinizi kardeşlerinizle ilgili konulara çekebilir. 22 Aralık’tan sonra görev ve sorumluluk bilinciniz artıyor.








BOĞA
Yeni ortaklıklar kapısı aralanıyor

Yılın bu son ayında 4 Aralık’taki Güneş tutulması ortak maddi konularda, para ve iş konularında, çalıştığınız işle veya ortak olduğunuz işle ya da eşinizin işleriyle ilgili yeni gelişmeleri, başlangıçları, yeni durumları beraberinde getirebilir. Ortak bir alışveriş yapabilirsiniz. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle ortak harcamalar artabilir. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs uzaklardan, yolculuklardan, yabancı diyarlardan bir sevgili getirebilir ve 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlamasıyla eski bir ilişki yeniden gündeme gelebilir. 19 Aralık’taki dolunay dikkatinizi harcamalarınıza ve bütçenize çekebilir. 22 Aralık’tan sonra özellikle yurt dışı ve uzaklarla ilgili işlerle birlikte görev ve sorumluluk bilinciniz artıyor








İKİZLER
Yeni bir ilişki doğabilir

Yılın bu son ayında 4 Aralık’taki Güneş tutulması ilişkinizle ilgili yeni bir durum veya başlangıcı beraberinde getirebilir. Yeni bir ilişki, ortaklık ya da evlilik söz konusu olabilir. Burcunuzun yöneticisiyle birleşen tutulma sizi olayların merkezine odaklarken söz sahibi ve aksiyon alan ortak veya eş de yapabilir. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle ilişkilere daha çok çaba sarf etmeniz ve bu konuda daha çok mücadele etmeniz gerekebilir. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs ortak iş ve girişimlerden yana sizi şanslı kılıyor ancak 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlamasıyla eski ilişkilerin ya da ilişki kalıplarının geri dönmesi ve bunun getirdiği stres söz konusu olabilir. 19 Aralık’taki dolunay burcunuzda gerçekleşiyor ve yaşam koşullarınızda dikkatinizi çeken bir gelişme farkındalığınızı yükseltebilir ve bazı kararlar alabilirsiniz. 22 Aralık’tan sonra özellikle ortak işlerle birlikte görev ve sorumluluk bilinciniz artıyor








YENGEÇ
Yeni bir rutin belirleyebilirsiniz

Yılın bu son ayında 4 Aralık’taki Güneş tutulması gündelik rutinlerinizle ilgili yeni gelişmeleri, başlangıçları, yeni durumları beraberinde getirebilir. Kendinizi yeni bir çalışma veya uğraş ortamında bulabilirsiniz. Yeni bir günlük yaşam, beslenme, sağlık, spor düzeni belirleyebilirsiniz. Yeni bir evcil dostunuz olabilir, kedi veya kuş gibi. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle gündelik yaşam şartlarınız biraz daha zorlayıcı olabilir, daha fazla çalışabilirsiniz, sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs sizi ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularında şanslı kılıyor. Karşınıza seveceğiniz kişiler çıkabilir, bir ilişkiniz olabilir. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlaması eski eşlere veya sevgililere işaret edebilir. 19 Aralık’taki dolunay sezgilerinizi güçlendirirken farkındalığınızı artırabilir. 22 Aralık’tan sonra ilişkilere çok daha fazla odaklanabilirsiniz








ASLAN
Yeni bir aşk doğabilir

Yılın bu son ayında 4 Aralık’taki Güneş tutulması aşk evinizde gerçekleşiyor. Bu tutulmayla aklınızın yattığı bir aşk gündeme gelebilir. Kendinizi tutku ve heyecanlarınıza kaptırabilir, yeni bir hobi, sevdiğiniz bir iş edinebilirsiniz. Kalbiniz aşk için atarken sağlıklı düşündüğünüzden emin olmalısınız. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle aşk ve tutkular biraz daha yorucu hale gelebilir. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs sizi gündelik yaşamınızda şanslı kılarken kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. Kendinizden daha genç biriyle bir ilişkiniz olabilir, bu kişi aynı çalışma ortamını paylaştığınız kişi olabilir. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlaması eski ilişki mevzularını gündeme taşırken yorucu da olabilir. 19 Aralık’taki dolunay dikkatinizi dostlarınıza çekebilir, onların yaşamındaki yeni gelişmelere uyanabilirsiniz. 22 Aralık’tan sonra çalışma temponuz hızlanabilir.








BAŞAK
Yeni bir ev

Yılın bu son ayı sizin için oldukça hareketli. 4 Aralık’taki Güneş tutulması önemli bir alanda gerçekleşiyor sizin için, ev ve aile alanınızda. Bu alanda yeni gelişmeler kapınızda ve burcunuzun yöneticisi Merkür tutulmayla buluşurken siz de bu gelişmelerin tam merkezinde olabilirsiniz. Yeni bir ev, taşınma, yeni bir aile ve yaşam düzeni kurabilirsiniz. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle bu konularda çok daha fazla çaba içinde olabilirsiniz ancak aile içi çatışmalara dikkat etmelisiniz. Bunlar yorucu olabilir ve sizi evden uzaklaştırabilir. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs sizi aşktan, sevgiden yana şanslı kılarken aradığınız o düzgün, mükemmel aşkı ya da sevgiyi kapınıza getirebilir. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlamasıyla eski aşk defterleri yeniden açılabilir, dikkat etmelisiniz zira retroyla geri dönen sevgili retronun bitmesiyle yeniden gidebilir. 19 Aralık’taki dolunay dikkatinizi hedeflerinize, planlarınıza ve kariyerinize çekebilir. 22 Aralık’tan sonra tek mevzunuz aşk olabilir








TERAZİ
Yeni komşular

Yılın bu son ayı sizi bir görev ve sorumluluklar insanı kılabilir. Zira burcunuzun da yıldızı Venüs Oğlak’ta ciddiyet, resmiyet getiriyor ve sizi iş, görev, kariyer alanlarında şanslı kılıyor. Size bir statü ve konum sağlayacak bir evliliğe ve ortaklığa da imza atabilirsiniz. İmajınız yükseliyor. Ancak 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlamasıyla gelişmeler biraz daha yavaşlayabilir. 4 Aralık’taki Güneş tutulması fikirlerinizi, düşüncelerinizi daha rahat aktarıp ifade edebileceğiniz yeni ortamlar sağlayabilir, yeni bir sosyal ağa dahil olabilirsiniz ya da yeni bir eğitim kapınızı çalabilir. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle yakın çevrenizden sizi biraz uzaklaştırabilir, komşularınızla ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. 19 Aralık’taki dolunay dikkatinizi uzaklara ve yurt dışı ve yabancılarla ilgili gelişmelere çekebilir, bir yolculuk fikri uyandırabilir. 22 Aralık’tan sonra özellikle görev ve sorumluluklara ve de işlere daha da odaklanabilirsiniz








AKREP
Yeni işler

Özellikle maddi konularda gelişmelerin gündeminizi belirleyeceği bir ay sizi bekliyor. 4 Aralık’taki Güneş tutulması işle, gelir ve kaynaklarınızla ilgili yeni gelişmeleri, yeni bir işi, bir kazanç kapısını, bolca iş görüşmesini beraberinde getirebilir. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle harcamalarınıza ve bütçenize daha çok dikkat etmelisiniz. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs sizi kardeşlerinizle ve yakın çevrenizle ilişkilerden yana şanslı kılıyor, kardeş ve komşularınızdan iyilikler görebilir, eğitim konularında güzel ilerlemeler sağlayabilirsiniz. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlaması eski ilişkilerin getirdiği mevzularla zihninizi epeyce meşgul edebilir. Yakın çevredeki bir aşk geri dönebilir ancak dikkatli olmalısınız zira retronun son bulmasıyla bu aşk geri geldiği gibi dönebilir. 19 Aralık’taki dolunay ortak iş fırsatlarına dikkatinizi çekebilir. 22 Aralık’tan sonra yakın çevrenize, komşularınıza, kardeşlerinize daha da odaklanabilirsiniz.







YAY
Yeni başlangıçlar

Burcunuzdaki tutulmayla bu ayın yıldızı sizsiniz. Merkür’le birleşen bu tutulma yaşamınıza yeni bir düzen ve başlangıçlar getirebilir, sizi daha konuşkan, iletişime açık kılabilir, sosyal paylaşımlarınızı artırabilirsiniz. 13 Aralık’ta Mars’ın da burcunuza ilerlemesiyle çok daha aktif ve hareketli bir döneme ilerliyorsunuz. Bu dönemde sağlığınızı ihmal etmeyin zira çalışmaya ve fiziksel aktiviteye gereğinden fazla düşebilirsiniz. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs sizi iş ve para konularında şanslı kılıyor, gelirlerinizi, kazançlarınızı artırma imkanı bulabilir, yatırımlarınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz. Keyifli, konforlu şeylere de harcayabilirsiniz. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlamasıyla harcamalarınıza daha çok dikkat etmelisiniz. 22 Aralık’tan sonra ilişkilere iş ve para konularına, maddi konulara çok daha fazla odaklanabilirsiniz.





OĞLAK
Fedakârlık kapısı aralanıyor

Ayın 22’sine kadar gelişmeleri biraz perde arkasından izleyeceğiniz, etliye sütlüye karışmayacağınız, biraz pasif ve seyirci durumda kalacağınız öte yandan maneviyata odaklanacağınız bir ay sizi bekliyor. 4 Aralık’taki Güneş tutulması bazı şeylerden vazgeçmenizi gerektirebilir ancak fedakarlık ve iyilik kapınızı da açabilir, bir bağış da bulunabilirsiniz. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle sağlığınıza, unutkanlık ve sakarlık sonucu ihmallere daha çok dikkat etmelisiniz. Burcunuzda ilerleyen Venüs ise sizi hemen her konuda diğer burçlara göre avantajlı kılıyor. Özellikle iş ve para konularında ve ilişkilerde bu şansı lehinize çevirebilirsiniz. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlaması geri gelen sevgililere işaret edebilir. 19 Aralık’taki dolunay gündelik yaşamınızın düzeni ve rutinlerinizle ilgili bazı kararlar almanızı sağlayabilir. 22 Aralık’tan sonra kendinizi çok daha güçlü hissederken yaşamın iplerini de elinize alabilirsiniz









KOVA
Yeni bir sosyal çevre

Sosyal bir gündem yılın bu son ayında sizin için belirleyici olabilir. 4 Aralık’taki Güneş tutulması yaşamınıza yeni dostluklar, arkadaşlıklar katabilir, kendinizi yeni bir sosyal çevre içinde bulabilirsiniz. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesiyle birlikte arkadaşlarınızla tartışmamaya özen göstermelisiniz, zira fikir ayrılıkları gündeme gelebilir. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs sizi ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularından biraz mahrum kılıyor, bu dönemde platonik aşklar daha çok söz konusu olabilir. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlaması ilişkilerle ilgili gelişen tuhaf durumlara işaret edebilir, çok daha temkinli olmalısınız. Ayrıca Venüs retrosunda maddi kayıplara da daha çok dikkat etmelisiniz. 19 Aralık’taki dolunay aşk konusunda farkındalığınızı yükseltebilir ve bazı kararları peşinden getirebilir








BALIK
Yeni planlar

Hedeflerinize, planlarınıza tutunduğunuz bir ay sizi beklerken yılın son günlerinde Jüpiter’in burcunuza ilerlemesiyle sürpriz şanslar, rastlantılar da sizi bulabilir. 4 Aralık’taki Güneş tutulması yeni hedef ve planları, yeni bir iş, statü, konum veya kariyeri beraberinde getirebilir. 13 Aralık’ta Mars’ın Yay burcuna ilerlemesi dış dünyadaki imajınızı biraz örseleyebilir ancak sizi hedefleriniz yönünde çok da çalışkan ve sebatkâr kılabilir. Oğlak burcunda ilerleyen Venüs ile birlikte sosyal ilişkiler ve dostluklardan yana şanslı olabilir, çevrenizde size destek olan pek çok dost ve arkadaş bulabilirsiniz. 20 Aralık’ta Venüs retrosunun başlaması eski arkadaşları, eski sevgilileri geri getirebilir ancak retronun Ocak’ta son bulmasıyla bu kişilerin yeniden gidebileceğini unutmayın. 19 Aralık’taki dolunay dikkatinizi ev ve aile konularına çekebilir. 22 Aralık’tan sonra kendinizi sosyal yaşama ve konulara daha da odaklayabilirsiniz.







Pınar Atmaca
Elle
 
aralık10.jpg

Koç Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

13 Aralık'a kadar Merkür Güneş ile birlikte ruhsal evinizde hareket edecek. Duygusal enerjinizi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Düşüncelerinizden ödün vermek istemediğiniz için baskıcı duygulardan nefret ettiğinizi çevrenize hissettireceksiniz. Ev ve ailenizi sevmenize rağmen çalışma yaşamınız ön planda olacak. Yeni durum değerlendirmeleri içinde olacaksınız. Maddi konuların size kazandıracağı avantajlar üzerinde durmalısınız. 4 Aralık'ta Güneş tutulması size yabancı ülkelerin kapılarını açabilir. Sorumlu olduğunuz alanlarda ciddi bir çalışma temposu ve konsantrasyon sağlayarak, zor şartlarda kazanım yeteneği sağlaması yönüyle öğretici etkiler verecektir. 22 Aralık'ta kariyer evinizdeki Güneş'ten olumlu etkiler alacaksınız. Çevrenize örnek olmayı başaracaksınız. Çevrenizle ve yaşam akışı konusundaki ideallerinizle ilgili temel kişisel değişimler yaşayabilirsiniz. Düşündüğünüz konularla ilgili yolculuklara çıkabilir, eğitim amaçlı yer değiştirmeler yapabilirsiniz. Bazılarınız pratik yaşama geçiremediğiniz hedefleri doğrultusunda uygulamaya geçebilir. Bazılarınız ise yolculuklarda tanışacağı kişilerle yeni heyecanlara doğru yol alabilir. Gerçekleştirmeye çalıştığınız konularda iş kazalarına uğramamak için dikkat etmelisiniz. İstediğiniz hakimiyeti bu dönemde işlerinize aksettirebileceksiniz. Artık eski korkularınızı yendiğinizi ve enerjinizi ortaya çıkardığınızı göreceksiniz. Bulunduğunuz ortamlarda kendi içsel egonuzu daima tetikte tutacaksınız.


Boğa Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

Yönetici gezegeniniz Venüs; yatırım konusunda size önemli destekler verecek. Yüksek enerjinizi kazanca dönüştürecek çalışmalar içine girmenizi ve para kaynaklarına daha kolay ulaşmanızı sağlayacak fırsatlar sunacak. Ortak çalışmalar, yolculuklar, idealleriniz ve yeni fikirler önem kazanacak. Bulunduğunuz konumu farklı platformlara taşımayı amaçlarken, eski alışkanlıklarınızdan kurtulmak isteyeceksiniz. Yaşama yeni bir açıdan bakmak isteyecek ve deneyimlerinizi genişleteceksiniz: Bu dönemde toplumsal reformistlerin çıkması sizin de yaşam felsefenizi etkileyecektir. Başka kültürler ve alanlar merak sahanıza girerken; denemediğiniz işlere girişebilir, iyi konumlara gelebilirsiniz. Biraz daha cesur olmalı ve size verilen sunumları iyi değerlendirmelisiniz. Amaçlarınızın saptırılmasından hoşlanmıyorsunuz. Bu özelliğinizi çevrenize hissettireceksiniz. 4 Aralık'taki Güneş tutulması karşıt finans evinizde gerçekleşecek. Girişimci ruhunuzun uzun vadelere yayılacağı başlangıçların temelini atacaksınız. Partnerinizle gücünüzü birleştireceksiniz. Emlak alım satım konularına yatırım yapacak, kazançlarınızı ortak değerlendireceksiniz. Egolarınızın yüksek olduğu bu günlerde çevredeki kişilerin fikirleri ikinci planda kalacak, kişisel inisiyatifiniz her konuda hakim olacak. Bu ay yeteneklerinizi fark ederek kendinizi geliştireceksiniz. Meditasyon, ruhsal faaliyetler ve yaşam ötesi konulara ilgi duymaya başlayabilir, bu konularda çeşitli kaynak ve kitaplar araştırarak içsel dinginliğinizi sağlayacak çalışmalara yönelebilirsiniz.


İkizler Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

4 Aralık'ta Güneş tutulması karşıt ilişkiler evinizde gerçekleşecek. Duygusal karışıklığa neden olmak istemiyorsanız, partnerinizle çekişmek yerine onun duygularını anlamaya çalışmalısınız. Sosyal yaşantınız gelişmeye devam ederken, mevcut ilişkilerinizin uyumunu korumalısınız. Romantizm sizi saran duyguların başında olacaktır. Yaşamınızı kaliteli yaşamaktan yanasınız ve önünüze sunulan her türlü aşk fırsatlarını değerlendirmek isteyeceksiniz. 14 Aralık'ta Mars karşıt evinizde ilerlemeye başlıyor. Çalışma yaşantınızla ilgili size hareket ve kıvraklık kazandıracak. Enerji potansiyelinizin hızlı seyretmesi nedeniyle, hızlı düşünecek ve hızlı kararlar alacak, huzursuz ve sabırsız olacaksınız. Başkalarını yargılama konusunda aşırıya kaçabilirsiniz. İpin ucunu kaçırdığınız anlarda ise kolayca kendinizi regüle edebiliyorsunuz. Bazı İkizler burçları uzun yıllar süren bir ilişkisini mutlu bir sona taşıyabilir ve evlenebilir. Oldukça dikkat çekici olduğunuz bir aydasınız. Anlamlı ve iğneleyici sözlerinizle partnerinizi ve çevrenizi istediğiniz gibi etkileyeceksiniz. İstekleriniz konusunda hırsınızı ve gücünüzü birleştirmek için enerjinizi yoğunlaştırmış durumdasınız. Yaşam pencerenize açılan bütün güzelliklere önem vereceksiniz. Fakat, bu arada güçlü isteklerinizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz. Ay içinde sağlık sorununuz görünmemesine rağmen, yaşadığınız yoğun duygular yüzünden strese bağlı tansiyon değişimleri yaşayabilirsiniz. Derin düşündüğünüz konular bilinçaltınızı etkileyebilir. Meditasyon ve hafif jimnastik ya da uzun yürüyüşler sizi zinde tutacaktır.


Yengeç Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

4 Aralık'ta Güneş tutulması çalışma ve sağlık evinizde gerçekleşiyor. Birçok açısal kuvvetin bir arada olduğu bu dönemdeki kozmik etkiler nedeniyle; sevdiğiniz bir iş alanında karşılaşma fikri önem kazanıyor. Kabul gördüğünüzü görmek sizi sevindirecektir. Seçtiğiniz konular amaçlarınıza ters düşmemeli ve yüksek enerjinizi ortaya koyarak engelsiz bir iş çıkarmalısınız. Çünkü beklediğiniz fırsatların karşınıza çıkmasıyla biraz şımarabilir ve çevrenize ters düşebilirsiniz. Çalıştığınız kişilerin iş disiplini ve iş ahlakına önem veriyorsunuz ve bu konuda da haklısınız. Çünkü bu dönemde hızlı ve yüksek hedeflerin peşinde olacağınız işleri tercih ederken, iş birliği yapacağınız kişilerin performansı önemli olacak. Derin felsefi yaklaşımlar içinde, çevrenizdeki kişilerle empati kuracaksınız. Sessiz, sakin bir şekilde fakat kesin yargılarla çalışırken, zor olan işleri başarabileceğinizi göstereceksiniz. Yöneticilik yapıyorsanız; birlikte çalıştığınız kişileri yapıcı bir şekilde eleştirerek daha mükemmel olmalarını sağlayacaksınız. İş disiplininin, düzenli bir yaşam için gerekli şart olduğuna inancınız, ileri vadede işlerinizi daha da olumlu kılacak. Sağlığınızla ilgili problem yaşamak istemiyorsanız; dinlenmek için kendinize zaman ayırın, meditasyon, yoga ve spor gibi faaliyetlerle uğraşın. Metabolizmanızı yoracak yiyeceklerden uzak kalın Enerjinizi doğru kullandığınız zaman hiçbir problem çıkmayacağına emin olabilirsiniz. Stres ve olumsuz şartların midenizi ve sinir sisteminizi olumsuz etkilenmesinden kendinizi korumalı ve uyku düzeninizin bozulmamasına dikkat etmelisiniz.


Aslan Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

4 Aralık'taki Güneş tutulması aşk ve sosyal evinizde gerçekleşiyor. Sosyal ilişkileriniz yoğunluk kazanırken, aşk yaşantınız canlanıyor. Mükemmel başarılar eşiğindeyken, sizi aşan konuların altına imza atıyorsunuz. Satürn karşıt evinizde ilerliyor. Şimdiye kadar fark edemediğiniz özelliklerinizi keşfedebilirsiniz. Dostlukların pekişeceği ve sizi olumlu yönlendirecek enerjiler alacağınız bir dönemdesiniz. Güçlü kişilerin desteğini üzerinizde hissedecek ve onlarla ilişkilerinizi olumlu tutmayı başaracaksınız. Ayın ilk yarısı, aşk yaşantınıza yoğunlaşacaksınız. Sosyal ilişkileriniz ve yaratıcılığınız ön plana çıkacak, enerjik işler ortaya koyacaksınız. Yoğun gezegenlerin etkisiyle büyük aşklar başlayabilir. Hatta yıllarca sürecek aşkların başlangıçlarını yapabilirsiniz. Bir türlü evlilikle sonuçlanamayan fakat sizi uzun zaman etkileyecek bir ilişkinin içinde olacaksınız. Bazıları ise uzun yıllar süren arkadaşlıkları için evlilik kararı alacaklardır. Atılımlarınız ve sosyal çalışmalarınız için yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Yeniliklere açık bir dönemdesiniz. Fakat yine de dikkatli olmalısınız. Ayrıca, bu dönem fazla aşırıya kaçmamak şartıyla şans oyunlarına ilgi gösterebilirsiniz. Çünkü sizi üzecek durumlarla da karşılaşmanız mümkün. 23 Aralık'ta Güneş'in çalışma evinize geçmesiyle günlük hayat temponuz canlanıyor. Bu günlerde karşılaşacağınız kişilere dikkat etmelisiniz. Enerjinizi istediğiniz konulara aktarabileceksiniz. Sağlık konusunda mide problemlerinize dikkat etmeli ve strese bağlı sindirim kramplarına karşı tedbirli olmalısınız. Yine kollar ve bacaklar çok önemli olacak. Bu ay ağır kaldırmamalı ve iskelet sisteminizi zorlayacak hareketlerden sakınmalısınız. Düzenli spor yapın, uykunuza dikkat edin ve dinlenmeye özen gösterin. Fazla çalışarak vücudunuza yüklenmemelisiniz.


Başak Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

4 Aralık'ta aile ve yuva evinizde Ay tutulması gerçekleşecek. Merkür; size destek vermeye devam edecek. Uyumlu davranışlarınızla kişiliğinizi başarılı bir şekilde sergiliyorsunuz. Öğrenme kabiliyetinizin çok yüksek olmasından dolayı birçok konuda aynı anda aktif olacaksınız. Enerjinizi odaklayacağınız konuları iyi belirleyecek ve başlangıçlar konusunda oldukça cesaretli davranacaksınız. İstekleriniz konusunda hırsınızı ve gücünüzü birleştirmek için enerjinizi yoğunlaştırmış durumdasınız. Yakın çevrenizde sizinle aynı düşünceye sahip kişilerin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Fakat ısrarcı tutum izlememeye çalışın, aksi taktirde aranızda sorunlar yaşayabilirsiniz. Kendinizle ilgili sabit düşünceler içinde olmanıza rağmen yapıcı yönlerinizin ortaya çıkmasına neden olacak. Mantık çerçevesinde olan istekleriniz paralel bir şekilde ilerliyor ve çalışmalarınızdan ödün vermek istemiyorsunuz. Odaklanacağınız konularda başarılı bir çalışma içine girecek, pratik bir şekilde ele alacağınız konuları sonuçlandıracaksınız. Evinizle ilgili köklü değişimler yapabilirsiniz. Bazıları eşyalarını değiştirebilirler. Ev, alım-satım işleri ile uğraşabilir, satamadığınız bir gayrimenkulünüz varsa elden çıkarabilirsiniz ya da değer vermediğiniz size ait bir gayrimenkul değer kazanabilir. Bu dönem ailenizle ilgili uzun vadeli planlarınız olacak, başlangıçlar konusunda kendinizi yeterince cesur ve hedeflerinize kilitlenmiş göreceksiniz. Bazı Başak burçları bir daha uzun yıllar dönmemek üzere bulunduğu ortamdan uzaklaşacaklar. Rutinleşmiş bazı şartların değiştiğini gözleyeceksiniz. Yaşamınızda etkisi uzun sürecek başlangıçlar için önemli bir dönem. Ay içinde, sağlık sorununuz görünmemesine rağmen; yaşadığınız yoğun duygular yüzünden strese bağlı tansiyon değişimleri yaşayabilirsiniz. Doktor kontrolün de gerekli vitaminlerinizi almalısınız.


Terazi Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

Yılın son ayında gezegenlerin çoğu, horoskop dairesinin alt yarısında toplanıyor. Çevre ve aile ilişkilerinizde çevrenizin değerlendirmelerinden çok kendi inisiyatifiniz doğrultusunda davranışlar sergileyeceksiniz. Müdahale gerektiren tüm işlerde kendi çabalarınızla başarılı olacak ve günlük rutin çalışmalarınızı istekleriniz dahilinde gerçekleştireceksiniz. 4 Aralık'ta Güneş tutulması iletişim evinizde gerçekleşiyor. Şimdiye kadar cesaret isteyen işler artık sizi bekliyor. Birçoğunuz geriye baktığı zaman, artık yaşamınızın eskisi gibi olmadığını fark ettiniz. Bu değişimlerden hoşnut kalmadığınız günler oldu. Bazen sıkıldınız ve değişen şartlarınıza isyan ettiniz fakat yeni şartlara da çok çabuk uyum sağladınız. Çevrenizle ilgili büyük projelerinizi gerçekleştirmek için elinizde müthiş bir kozmik enerji var. Planlarınızı değiştirmek yerine, evrenin size sunacağı değişimden ne kadar yararlanacağınızı keşfedin ve fırsatları lehinize çevirmeye bakın. Çünkü büyük enerjilerin etkisi sizin isteklerinizin dışında gelişecektir. Bazı insanlar, yaşantınızdan belki de bir daha asla bir araya gelemeyeceğiniz şekilde çıkacaklar. Kardeşlerle ilgili süregelen sürtüşmelerin artık bir sonuca varması gerekiyor. Seçtiğiniz konularda ömür boyu sürecek başarıların altına imza atabilirsiniz. Yaşam sürekli değişen bir olgu olduğuna göre, olumlu ve olumsuz etkilerin kalıcı olmadığını bilmeli ve her ne olursa olsun, değişimin getireceği güzelliklere teslim olmalısınız. Şimdiye kadar düşündüğünüz fakat bir türlü gerçekleştiremediğiniz projeleriniz varsa, bu dönemde başarı ile uygulayabilirsiniz. Çünkü işinize yarayacak tecrübeli kişiler çevrenizde olacaktır. Yeni tanışacağınız kişilerle fikir jimnastikleri yapacaksınız. Tartışmalarda arkadaşlarınızı yargılamadan dinlemelisiniz. Ayın ortasında kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Küçük molalar vererek dinlenmeyi özen gösterin.


Akrep Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

4 Aralık'ta finans evinizde Güneş tutulması gerçekleşiyor. Yılın bu son ayında maddi konular ve yakın çevre ilişkileriniz önem kazanacak. Ayın ilk haftasına oldukça hırslı ve aktif başlayacaksınız. Öğrenme kabiliyetinizdeki artışlar, önemli kararlar almanıza neden olacak. Bilginizi çevrenizle paylaşırken, kendinizi ispat etmek isteyeceksiniz. Bazılarınız kendinize her zamankinden çok daha fazla değer verecek. Uzun süredir isteklerinizdeki artışların sizi rahatsız ettiğini gördüğünüz için artık bir an önce yaşama kısmına geçmek istiyorsunuz. İşinizle ilgili başarılarınız tavan yapacak ve kazançlarında artışlar söz konusu olacak. Maaşınızla ilgili talepleriniz için bu dönemde görüşme yapabilirsiniz. Daha iyi bir kariyer elde edecek yeni anlaşmalar peşinde olacaksınız. Beklediğiniz terfileri almak için olumlu çabalarınız sonuç getirecek. Gökyüzündeki açılar parasal hareketlerin hızlı gelişeceğini gösteriyor. Maddi hırslarınız ön planda olacak. Kendinizi güven içinde hissetmek istiyorsunuz. Paraya ve lükse olan merakınız, sizi daha çok çalışmaya yöneltecek. Çalışmanızın karşılığını alacağınız işler yapmak istiyorsunuz. Çevrenizde de sizin bu konudaki hırslarınıza eşlik edebilecek kişiler arayacaksınız. Maddi kazançlarınızda açılımlar söz konusu olacak. Finans konularında yeni fikirler ve beklediğiniz haberlere kavuşacaksınız. İç dünyanızda her şeyi abartabilirsiniz. Ağır yiyeceklerden uzak kalmalı ve kalori dengenizi korumalısınız. Ani hareketlerden etkileneceksiniz. Birçok sorun üst üste gelecek ve sorumluluk duygularınızın yoğun olmasından dolayı çok gergin olacaksınız.


Yay Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

4 Aralık'ta Güneş tutulması kişisel evinizde; güçlü bir performans sergilemenize neden olacak. Yeteneklerinize güveniyorsunuz. Kendinizi ispat edecek çalışmalar içindesiniz ve egonuzu ön plana çıkaran tavırlarınızın alkışlanması için çevrenizden olumlu tepkiler bekliyorsunuz. Güneş düşüncelerinizde oldukça aktif ve hızlı olmanızı sağlayacaklar. İşlerinizi kendiniz takip etmek istiyor ve hiç kimseye güvenmiyorsunuz. Çevrenizle birlikte ortak hareket edeceğiniz çalışmalar içinde olacak, sosyal yapınızı destekleyici işler yapacaksınız. Bulunduğunuz ortamlarda lider özelliğiniz ön planda olacak. Size hem para kazandıracak hem de kişisel ilişkilerinizi destekleyecek işler yapacaksınız. Arkadaş çevrenizden faydalanacak ve onlarla sanatsal çalışmalar içinde olacaksınız. Hobileriniz de kazanca çevirmek için tam zamanı. Bir an önce kolları sıvamalı ve önünüzün açılmasını sağlamalısınız. Çevresel koşulları doğru kullanmalısınız. Ayın sonunda size değişik iş teklifleri gelecektir. Sürpriz koşullarda gerçekleşecek olan bu teklifler karşısında oldukça şaşıracaksınız. Düşünüyor ve yaşama geçiriyorsunuz. Hırslarınızın siz yönlendirmesine izin vereceksiniz. Duygularınızı abartabilir ve ilgi duyduğunuz kişiyi gözünüzde büyütebilirsiniz. Her şeye rağmen, duygularınızla enerjinizi istediğiniz gibi kullanacaksınız. Değişik duygularla hareket edeceksiniz. Her türlü hareketin altında değişik anlamlar arayacak ve tatmin olma duygusu içinde yaşayacaksınız. Hırslı ve atak davranarak, düşüncelerinizi karşı tarafa kabul ettirme konusunda ısrarcı davranacaksınız. Siz dengenizin bozulmasından yana değilsiniz. Özellikle aşk ve evlilik konuklarında sorunları büyütebilir ve gereksiz tartışmalara neden olabilirsiniz Uzun süredir kronik bir beraberliğiniz varsa, artık bu ilişkinin geleceği hakkında bir şeyler yapmanız gerekiyor. Sonlandırmanız gerekiyorsa, bitirmelisiniz. Büyüyen sorunlar yüzünden kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeli ve enerjinizi yerli yerinde kullanmalısınız. Tansiyon ve dolaşım bozukluğu yaşayabilirsiniz. Çarpıntılar ve kansızlıkla ilgili sorunlar gündeme gelebilir.


Oğlak Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

Yılın son Güneş tutulmasında özel çabalarınız önem kazanacak. Fakat olaylar karşısındaki duygusal tepkilerinizin derecesini iyi ayarlayarak günlük yaşantınızdaki dengeleri bozmayacaksınız. Güven duygusunun, maddi olanaklarla paralel geliştiğini bildiğiniz için bu konuda farklı düşüncelere sahipsiniz. Hem para harcamayı seviyor bir yandan da yatırımlarınızı yönlendirmek ve paranızı çoğaltmak için çalışmak istiyorsunuz. İsteklerinizi başarma konusunda oldukça kararlısınız. Fiziksel ve zihinsel aktivitelerinizle dikkat çekeceğiniz bir ay olacak. Başarılı olmanız için her türlü doneye sahipsiniz. Fakat iş hayatınızda aksi davranışlarda bulunmamaya özen gösterin. Bilmediğiniz konuları araştıracak ve gerekli tüm enerjinizi kullanacaksınız. Şimdiye kadar uğraşmadığınız konulara karşı ilginiz artacak. Bu kadar yoğun bir gezegen topluluğundan hem olumlu hem olumsuz etkiler almanız son derece doğal. Çoğu kez, kendi enerjinizin içinde boğulma ve alabora olma riski yaşayabilirsiniz. Fakat sizin gibi mantıklı ve olaylara akılcı bir şekilde yaklaşan biri için bu yoğunluğunu altından kalkmak zor değil. Uzak yollarla ilgili planlarınız gözden geçirecek ve gerekli görüşmeleri gizlice sağlayacaksınız. Enerjinizi doğru kullanmak adına doğru işler yapmak istiyorsunuz. Dış görünüşünüze yansıtmak istemediğiniz kendi doğrularınız var. Başkalarının fikrine saygılı gibi davransanız bile, en son final fikir size ait oluyor. 5 Aralık'ta tutulma nedeniyle iş yaşantınızda ortak çalışmaların semeresini görebilirsiniz. Özellikle, iş yaşantınızda sizi besleyecek düşüncelere sahip kişilerle çalışmak istiyorsunuz. Kendinizden emin tavırlar içinde olacaksınız. Engeller sizin için bağlayıcı olmayacak. Üstelik finans konularıyla ilgili gizli projeleriniz mevcut. Bunları cesurca yaşama geçirebileceksiniz. Size destek verecek olayların altını çiziyor ve kısa sürede sabırlı bir şekilde değerlendiriyorsunuz. Kronik rahatsızlığınız varsa, Güneş'in ve Satürn'ün verdiği destekle, sağlığınıza kavuşacaksınız.


Kova Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

4 Aralık'ta değişim ve yenilikler konusunda size destek verecek bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu ay kariyerinize katkısı olacak konularda araştırmalarınızı sürdürmek istiyorsanız; bu dönemin size sağlayacağı enerjiyi iyi kullanmalısınız. Yakın dostlarınızdan da önemli destekler gelecektir. İstediğiniz kişilere çok kolay ulaşacaksınız. Pratik yönlerinizi rahatça kullanabileceğiniz alanlarda başarı sizi bekliyor. Kafa dostluğu yapabileceğiniz ve sizi eğlendirecek, konuşmalarıyla oyalayacak arkadaş grupları ile görüşeceksiniz. Bu kişiler, kalabalık ortamlarda ve eğlence dünyasında tanışacağınız kişiler olacaktır. Finans konularında size fikirler verecekler. Akılcı ve mantıklı yaklaşımları ilginizi çekebilirler. Onlarla ortak aktiviteler gerçekleştireceksiniz. Özellikle beklediğiniz kariyer atılımına bu sene kavuşacaksınız. Yılın son ayında size verilecek şansı değerlendirmeniz sonucunda yaşamınızda hak ettiğiniz güzelliğe kavuşacaksınız. Yönetici gezegeniniz Uranüs'ün; daha yıllarca Boğa burcunda kalması sanatsal ve yaratıcı yönlerinizi güçlendirecek. Fazla akılcı yaşayan Kova burçlarının artık yaşamdan daha fazla zevk alacak süreçler içine girmesi gerekiyor. Finans konularında birçok sürpriz onları bekliyor ve yıllardır arzuladıkları pozisyonlara bu yıl ulaşacaklar. Yılın son ayında arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinizle, gireceğiniz topluluklar önem kazanacak. Belki de yeni yıla farklı ortamlarda değişik bir grupla girmeye hazırlanıyorsunuz. Cazip ve çekici bir konumdasınız. Gözler sizin üzerinizde ve bulunduğunuz ortamlarda ilginç konuşmalar yapıyorsunuz. Çevrenizi kolayca etki altına almayı başarıyorsunuz. Duygulardan çok, akılcı ve çıkarlarınıza uygun kişilerle görüşmeyi tercih edeceksiniz. Statünün çok önemli olduğunu hissediyorsunuz. Artık değişim zamanınızın geldiğini, yıldızlar yaptıkları etkileriyle size belli ediyorlar. Yakın çevreniz gittikçe çoğalacak, yeni dostlarınızı evinizde ağırlayacak ve onlarla gecenin geç saatlerine kadar sohbet etmek hoşunuza gidecek. Bazılarınız, yeni yıla yeni aşkları ile girecekler. Bu ay sağlık konusunda kemiklerinizi ve iskelet sisteminizi korumalısınız. Ağır kaldırmamalı ve spor yaparken dikkatli olmalısınız.


Balık Burcu - Aralık 2021 Aylık Burç Yorumları​

Bir yılı geride bırakmanın yorgunluğunu üzerinde taşıyorsunuz. Yılın bu son ayında, toplumsal hareketlenme devam ediyor ve siz hala kendinizle ilgili aşama kaydediyorsunuz. Gücünüzün yükseldiğiniz görmek ve kendinize tepeden bakmak hoşunuza gidecek. Bu arada manevi bir şekilde huzur duyduğunuz işleri yapmak istiyorsunuz. 4 Aralık Güneş tutulması kariyer ve meslek evinizde gerçekleşiyor. Geçen ay başlayan aktivite bu ayda devam edecek. Cazip ve çekici bir konumdasınız. Gözler sizin üzerinizde, bulunduğunuz ortamlarda ilginç konuşmalar yapıyor ve çevrenizi kolayca etki altına almayı başarıyorsunuz. Kariyerinize katkısı olacak konularda araştırmalarınızı sürdürmek istiyorsanız; bu dönemin size sağlayacağı enerjiyi iyi kullanmalısınız. Mesleki başarınızı perçinleyici konumlar içindesiniz. Bu ay yüksek hedefleriniz var. Uzun süredir planladığınız atılımları kolay bir şekilde gerçekleştirecek gücünüzün farkındasınız. Engelleri hızlı bir şekilde atlatırken, yetkinizi kullanacağınız mesleklerde başarılı olacaksınız. İş vereninizle ilişkileriniz yoğun ve uyumlu ilerleyecek. Bazılarınız mesleki evlilikler yapabilirsiniz. Konuşma kabiliyetinizi iş konularında başarılı bir şekilde kullanacaksınız. İşinizle ilgili konularda tatlı dilli ve politik davranmanın avantajlarını göreceksiniz. İletişim konusunda oldukça başarılı ve çevrenize olumlu bir görüntü veriyorsunuz. Başarılı çalışmalara imza atarak, işinizde manevi tatmin sağlayacaksınız. Entelektüel yönlerinizi ortaya çıkaracak aktivitelerde, aynı meslekten kişilerle aranızda duygusal bir çekim meydana gelebilir. Kariyerinizle ilgili duygu değişimleri yaşarken, yaşama daha keskin bakacaksınız. İşinizi iyi yapacak ve farklı fikirlerle dikkat çekeceksiniz. Bu ay eski bir rahatsızlığınız nüksedebilir. Bir arkadaşınız operasyon geçirebilir veya onu hastanede ziyaret edebilirsiniz. Dostlarınızın sağlık sorunlarıyla ilgilenebilirsiniz. Dişlere, dizlere ve kemiklere bu ay dikkat etmelisiniz. Uyku düzeniniz önemli. Çok çalışıyorsunuz, dinlenmeye özen göstermelisiniz. Böbrekleriniz için bol suyu ihmal etmeyin.





Filiz Özkol
 
KOÇ | (21 Mart – 19 Nisan)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-9.jpg

Merküryen Güneş tutulmasıyla yeni bir dil öğrenmek isteyebilir, seyahat organizasyonları
yapabilirsiniz. Vize ve pasaport işlemleriniz varsa hız kazandırabilirsiniz. Dolunay ile iletişim konularında aksamalar yaşayabilirsiniz. Yazma ve üretme konusunda yaratıcı olabilirsiniz.

BOĞA | (20 Nisan – 20 Mayıs)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-.jpg

Bu ay borçlar, krediler, vergi yapılandırmaları gibi konularda fırsatlar yakalayabilirsiniz. Risk
almaya yatkın olabilir, ani kararlar verebilirsiniz. Dolunay ile finansal konular ivme kazanabilir. Yeni
anlaşmalar ve sözleşmeler yapabilirsiniz. Kredi çekebilir, yeni bir yapılanma planı düzenleyebilirsiniz.

İKİZLER | (21 Mayıs – 20 Haziran)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-ny.jpg

Bu ay ilişkilerde abartmaya meyilli olabilirsiniz. Duygularınızı daha coşkulu yaşayabilir, ancak kendinizi
doğru ifade edemeyebilirsiniz. 19 Aralık tarihinde İkizler burcunda geçekleşecek dolunay ile yaşam amacınızı ve hedeflerinizi gözden geçirebilir yeni kararlar almak isteyebilirsiniz. Yeniliğe çok daha açık olduğunuz bir döneme adım atacaksınız.

YENGEÇ | (21 Haziran – 23 Temmuz)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-7.jpg

Bu ay dikkat ve konsantrasyon gerektiren işlerde kolayca dağılabilirsiniz. Çalışma hayatınızda odaklanma problemi yaşayabilirsiniz. Aksiyon almak istediğiniz konularla ilgili kararsız hissetmeniz normal. İkizler dolunayı ile hayatınıza daha ruhani ve manevi yönden bakabilir; birtakım sorgulamalar yapabilirsiniz.

ASLAN | (23 Temmuz – 22 Ağustos)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-11.jpg

Güneş tutulmasıyla beraber özel hayatınıza renk katmak üzere bazı hobiler edinebilirsiniz. Doğa yürüyüşlerine gitmek, bisiklet turlarına katılmak size heyecan verebilir. Dolunay ile daha faal olabilir daha dinamik ve enerjik hissedebilirsiniz. Derneklere katılabilir, organizasyonlarda bir fiil görev alabilirsiniz.

BAŞAK | (23 Ağustos – 22 Eylül)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-43.jpg

Bu dönem aile ve ev hayatınızda uyum içerisinde hareket etmeye özen gösterebilirsiniz. Evinize
yeni bir soluk kazandırmak için minik dekorasyon ve tadilat işlerine girişebilirsiniz. Kariyer hayatınızda hızlı ve beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. İş hayatınızda mevcut konumunuzu güçlendirmek için birtakım atılımlar yapabilirsiniz.

TERAZİ | (23 Eylül – 22 Ekim)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-3.jpg

4 Aralık günü Yay burcunda gerçekleşecek Merküryen Güneş tutulmasıyla beraber yaratıcı ve daha üretken olabilirsiniz. Dolunay ile yabancı dil eğitimi almayı düşünebilir; yarım bıraktığınız herhangi bir
eğitimi tamamlamaya karar verebilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili ticaret geliştirmek üzere bazı kontaklar kurabilirsiniz.

AKREP | (23 Ekim – 21 Kasım)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-4.jpg

Bu ay finansal kaynaklarınızı doğru bir şekilde yönetmek için bazı eylem planları yapabilirsiniz. Ticari ilişkiler kurmak ve potansiyellerinizi artırmak için aksiyon alabilirsiniz. Dolunay ile askıda kalmış, muğlak olan konular hızlı bir şekilde çözümlenebilir. Mahkemeye intikal etmiş konularla ilgili
sonuçlanmalar yaşanabilir.




YAY | (22 Kasım - 21 Aralık)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-2.jpg

Yay burcundaki Merküryen Güneş tutulmasıyla beraber yaşadığınız her duyguyu abartma eğiliminde
olabilirsiniz. Hayatınızdaki yeniliklere son derece açık olabilir ve heyecan duyabilirsiniz. 19 Aralık'taki
dolunay ile değişken bir ruh hâli taşıyabilirsiniz. Yeni başlayan ilişkilerde bir derinlik ve anlam aramak
hayal kırıklığı yaratabilir.

OĞLAK | (22 Aralık – 19 Ocak)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-8.jpg

Bu dönem suya sabuna dokunmak istemeyebilir; insanlardan uzak durmayı tercih edebilirsiniz.
Hayatınıza dair sorunları tespit etmek için yalnız kalmayı arzu edebilirsiniz. İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay ile iş ortamlarında tez canlı davranabilir; tüm işlerinizi bitirmek isteyebilirsiniz.

KOVA | (22 Ocak – 18 Şubat)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-12.jpg

Sosyal hayatınızın son derece renkli ve hareketli dönemini bu ay deneyimleyeceksiniz.
Yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak sizi daha iyimser ve keyifli kılabilir. Dolunay ile özel hayatınızda daha paylaşımcı ve iletişime açık olabilirsiniz. Sorunlarınızın üstesinden gelmek için konuşmaya çalışmanızda fayda var.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

MART-2018-ASTROLOJ%C4%B0-YORUMUNUZ-5.jpg

Yay burcundaki Güneş tutulmasıyla beraber kariyer hayatınızda azimli ve hırslı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. 19 Aralık günü İkizler burcunda geçekleşecek dolunay ile ev ve aile
hayatınızda bir arada olmak; beraber hareket etmek önem kazanabilir. Aile içinde aile bireylerinin sorunlarına daha çok eğilebilir ve ilgi gösterebilirsiniz.















Dinçer Güner
 
X