2021 yılında Ev Almak istiyoruz ama nası?

Arkadaşlarım 1 yil ertelemeli çektiler bu temmuzda başlayacak

Bazen de 3 ay ertelemeli oluyor

Ama kredinin adı öyle oluyor resmen

Öyle her konut kredisinin ilk 1 2 taksitinin ertelendiği olayını pek bilemedim, zor gibi ama bir sorun bankaciya tabii
Yarın nasipse soracgm da yani 250 bin TL kredi kullnsydk hiç böyle olmyckti da bakalım ne olcak
 
Arkadaşlar doğalgaz için kombi markası modeli önerir msnz? Bir de proje çizimi olacakmış doğalgaz hattı için onda dikkat etmem gerekn bir şey var mı?
 
Bebemi uyuttum doğalgaz bakyrm nelere dikkat etmek lazım diye model birde. Cogu sitede Buderus demişler
 
Bebemi uyuttum doğalgaz bakyrm nelere dikkat etmek lazım diye model birde. Cogu sitede Buderus demişler
Öncelikle hayırlı olsun inş. Her markanın başarılı olduğu mmodeller var diye biliyorum. Kuzenim daikında çalışıyordu oyle demişti. Öncelikle normal kombi mi olacak yoğuşmalı mı onu bilmek gerekiyor. m2 ye göre karar veriliyor.
 
Öncelikle hayırlı olsun inş. Her markanın başarılı olduğu mmodeller var diye biliyorum. Kuzenim daikında çalışıyordu oyle demişti. Öncelikle normal kombi mi olacak yoğuşmalı mı onu bilmek gerekiyor. m2 ye göre karar veriliyor.
Artık yoğuşmalı zorunluymus sanırım 140m2 petek sayısına falan da bakacak yarın mühendis. Teşekkür ederim 🙏
 
Destek veren, moral gereken bu süreçte yanimda olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
1 temmuzda tapumuzu aldık şükürler olsun.
Dün eşyaları taşıdık.
Öncelikle keşke baştan bilseydim dediğim şeyleri yazmak istedim.
1) Eksper evin değerini ne gosterirse gostersin Müteahhit/ ev sahibi belirlediği bir banka kredisi için ucretvar onu gecemiyorsnz yani o begendgnz 500bintllik ev için 200 bin TL kredi gösterirse 300u peşin vereceksiniz demek oluyor. Öyle ev almak için araştırırken %80 banka %20si sen olayı yok olan vardır belki de bana denk gelmedi.
2) müteahhit/ ev sahibi benim örnekteki gibi 200bin TL demisse de krediyi bankaya başvururken 250 300 bin tl gibi bir rakam için de diyeblrsnz. Çünkü o anki başvuruda tapu ile sadece o ev için basburdgnuzu saniyorsnz ama daha tapu almadan sorun yasayblrsnz veya başka bir ev begenblrsnz o süreçte ki bunlar çok oluyormuş. Onaylanan krediniz ne kadarsa başka ev için onu kullanablyrsnz dedi bankacı kadın bana.
Kisaca müteahhit/ ev sahibinin belirlediği rakam en fazla verilecekken kredi siz 250 300 bin TL.basburup olumsuz bir durum olursa o krediyi başka fazla kredi veren ev için de kullnblrsnz. Yan emlakcidan olan daire sahibi biz sahibinden anlasinca bize 275bin TL kredi veriyorum diye mesaj attı. Acaba dedim ama sordum bankaciya baştan o rakama basvursydn başka ev olsa da önemli olan kredinin onaylanmasi başka ev için de kullanablrdn krediyi ama sen 200bine basvurdgn için baştan başlamak lazım süreçlere dedi ki benim olan daireyi daha çok begensem de öğrendim bu durumu
 
Arkadaşlar inşaat sonrası temizlik ciddi ciddi fena bir şeymiş 1 gün gelse 2 kişi yeter sanıyordum ama boya yapıp yerlere döken ustalara selam olsun 😐
 
Arkadaşlar annem geldi sağolsun bu süreçte oğlumla ilglniyor . Benim de fırsatım oluyor bir seyleri yerleştrmk için. Şuan az da olsa yerleştik kutuları açtık.
Ekstra olarak yaptrdklrmi paylascgm fikir olması açısından.
Kornijler takılı değildi onları taktırdık 500tl tuttu ilk gün.
 
Inşaat temizligi gerçekten çok zor. Olsun yavaş yavaş yaparsin. Kendi evin artık istediğin gibi yaparsın
Cok teşekkür ederim 🙏 ben de o şekil düşündüm ama inşaat temizliği bitse de sürekli toz oluyor oğlum öksürmeye başladı ondan biraz korktm. Nasipse cumartesiye kadar bir şeyler daha yapıp annemlern yazlgna gdcgz.
 
Arkadaşlar az da olsa yerleştik ve kurbanı annemlerin yazlgnda kesecgz diye dün geldik buraya.
Resmen resetleniyor insan yeşilin doğanın içinde. Sabah 5de uyandım o derece temiz hava.
 
X