- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #26.221
Evet canım 38 de genelde alınıyorBu arada geçen ben doktors sezeryan istediğimi söyledim normalde 12 temmuza geliyo ama sezeryan olunca nezman olur dedim 5temmuz gibi olur dedi .som ay konuşuruz planlarız onu dedi.
Ben onu 2 ye çekebilirmiyimm ozman sizce
Ben de vajınusmustumEvet ilk doğum, yaaa benim vajinismus hastalığım vardı bilirsin belki. Birlikte olamamak ilişkiden korkmak.
İşte onu yendim , yendiğim ayda hamile kaldım.
Şimdi birde onun üstüne normal doğumu gözüm yemiyordoktor alttan bile muayeneye izin vermiyorum.
Hele bide dün kuzenimi gördüm sancı çekerken daha çok korktum
Sezeryan acısı o kadar uzun yıllar geçmiyor muBiz kardeş kardeş seninle sezeryana gideriz
hahhahahahahaha kesinlikle
Herkes hiisediyosun diktiklerini kesiklerini ama acı hissetmiyosun dediler orda bi korktım, işte bu vakijinismus geçmişim olmasa belki isterdim ama hiç oraya dokunduramıyorum çocuğu bile zor yaptım korkudanama tabi ikiside zor deidğin gibi annemde sezryan doğurdu hala zorlanınca dikişlerim diye söylenir onunda malesef öyle bir zorlu hali var Ahh ahhh bakalım nasıl olucak bu bebişkolar
Heeee tabi snein durum bu sefer farklı
Happy mom, Gün gün gebelik, hamilelik +, hamilelik, gebelikKızlar app store dan hangi uygulama kullanıyorsunuz gebelik takibi için
3 boyutlu bebek çok iyiBen hamilelik+ (Philips Avent) olanı kullanıyorum
Puset örtüsü minderi bende beğendim. Hemen link atayimSağol beybii
Nevresim almam lazım şimdi, bide puset örtüsü minderi vs istiyodum annem onu ben yaptıracağım dedi.
Bir de şu elektrikli sallanmalı zımbırtılsrdan indirimi bekliyorum bakacağım.
Son zamanda bez pamuk vs alınır. Onların erken ve çok alınmasını mantıklı bulmuyorum çünkü hiç bir indirim vaoouv derecesinde bir düşüş olmuyor onu farkettim
Canım doğumun hicbir şekli kolay değil.Sezeryan acısı o kadar uzun yıllar geçmiyor mu
Büyüdü de ondan.
Evet o zaman kurbağaya benziyordu. ,Büyüdü de ondan.ilk zamanları değişik bir varlıktı
Ama o bebek bir sekilde içinden çıkacakEvet o zaman kurbağaya benziyordu. ,Kurbik diye seviyordum.
Bu arada bende her iki doğum çeşidinden de korkuyorumAma bunlar normal duygular
Mecbur çıkacak başka çare yokAma o bebek bir sekilde içinden çıkacak
Öyle ama benim için zor içerde olması .Mecbur çıkacak başka çare yokama içerdeyken daha iyi değil mi beslenmesi kolay, alt temizleme yok, usudu mu korkusu yok, ağlama yok, gaz yok bir de nereye gidersen yanında.
O da doğru gerçi ben de yapmam gereken bir sürü şeyi yapamıyorum.Öyle ama benim için zor içerde olması .
Hayat durdu resmen
Sezeryana karar verdiğimde kaynanamlar biraz negatif yorum yapmıştı: uzun süre yatakta kalacaksın, dikiş yerlerin uzun zaman acıyacak vs diye ama öyle bir şey olmadı. Sanırım yıllar öncesinin operasyonlarıyla şimdikiler farklı. Ben sezeryanla ilgili kısımda zorlanmadım, dikiş konusunda da sıkıntım hiç olmadı.Sezeryan acısı o kadar uzun yıllar geçmiyor mu
Benim zor geçti. Kalkamadım. Ama uzun yıllar denilecek kadar değil.Sezeryan acısı o kadar uzun yıllar geçmiyor mu
Sağol canımo konuda bende kararsızım da 1 tl dedim hadi alayım almışken belki aşka gelir yazarım
Bende de hamilelik anı defteri var.
5. Haftada baslayacakken kanamam olmuştu çok korktum. Dolduramadim. 12. Haftada da aynısı olunca korktum. Şimdi başlayacağım her şeyin tarihi aklımda. Ama her seferinde şu kontrole de gideyim öyle dolduralım diyorumAma inşallah Pazartesi kontrolden sonra başlayacağım.
Valla iyileşene kadar mahvediyor. Kimseyi korkutmak istemem amaBana kesi atılmadı. Çocuk çıkarken yırtılma oldu hem içerden hem dışardan. Doktorun dikmesi 1 saat sürdü. Adını bilmediğim metal bir aletle açtı. İçeriği dikti sonra dışarıyı dikti. Hafta sonu olduğu için anestezi uzmanı gelene kadar beni uyanık dikti. 1.5 ay oturamadim. 3 gün sütüm gelmedi. Bu da ameliyat kadar oldu valla.
Üstelik çok sancı da çekmedim çocuk 15 dk da doğdu. Ama sonrası...
Kızkardeşim benim sezeryan oldu çok hızlı bir şekilde toparlandı birkaç gün ağrısı oldu 1 hafta sonunda kalkıp evi bile süpürmüştü.Çevremde sezeryan olan başka arkadaşlarım da var onlar da da hiç duymadım öyle aylarca acı çeken.Kişiye ve bünyeye göre değişiyorSezeryan acısı o kadar uzun yıllar geçmiyor mu
Bir de şu 3 saatte falan doguranlar var ya o kadar imreniyorum ki .sezeryan olup 1 günde kalkan var .normal olup aylarca acı çeken var .Bence buna doktor değil biz karar vermeliyiz .Diyorum ki bazen pilates yapayım yürüyüş yapayım .o zaman daha kolay normal doğururum. Bir yanım da diyor ki ne gerek var stres yapmaya beklemeye gidiyim sezeryan olayım. Sonuçta o da 2 güne geçiyor.Vajinusmus olup normal doğum yapan çok kişi biliyorum forumdan. Aslında doğalını denemek varken ne bileyim kesikler, bebeğin doğal sürecini imkan varken yaşayamaması gibi bir sürü konu var. Hem ilk benim gibi, yani neyle karşılaşacağımızı bilmeden girmek çok kafa rahatlığı aslında. Yine de zaman varken biraz okuma yapıp üstüne düşün lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?