bahçeciye gittim hafta sonu tüm raporlarımı yapılan işlemleri alarak .
ordakı doktor şunu söyledi:
'' yapılan hersey yapılmıs senın problemın az yumurta... sayısıcaz deneyeceksınn ta kiii o mükemmel yumurtayı bulana kdar. cunku herseyın cok normal ve uygulanan tedavın cok basarılı.''
biz tabı sok olduk :) olumsuzluk beklerken bize sımdıkı yerı kotulemesını ve bıze gelın yaparız her turlu demelerını beklerken boyle bıseyler karsılastık. ve sonra devam etti doktor :
''embrıyolarını bize taşıman hiçbirşeyi değiştirmez. egerkı tutarsa bizim BAŞARIMIZI değil, yine tutmaz ise bizim BAŞARISIZLIĞIMIZ değil... bizim yapacagımız tek sey rahmi hazırlamak olacak. tedavıyı ve yumuırtayı bız olusturmadıgımız ıcın bu yaptırıgınız merkezın basarısı yada basarısızlıgı sayılacak mesulıyet kabul edılmez.... sıfırdan bize gelmek istersenız buyrunn.... ''
EVET EVET DELİRMİŞ DURUMDAYIZ DURUMUM COK VAHIM SAYISIZCA DENEME DEDİ YAAA sanırım aranızdakı en umutsuz vaka benim
Merhabalar

Durumunuz nedir tam olarak bilmiyorum ama şu mesajinizdan yola çıkarak kendi tedavi surecimi anlatmak istedim

11 senelik evliyim. Bende pko eşimde varikosel vardı gözle görünen sorun olarak.(asıl sorun labaratuvar ortamında çıktı )
7 sene boyunca çeşitli il hastane doktor doktor gezme serüvenimiz oldu. 2 defa iğne tedavisi oldum 3 aşılama 4.tup denememde ilk kızımı kucağıma aldım.
İstanbul'un en meşhur hastanelerinden birisine ilk
tüp bebek için gittiğimizde 60 tane yumurtam toplandı bunlardan 5.gune 2 tane bir tanesi de 4.gun görünümde kalarak transfer edildi. Merkeze neden 2 embriyomuz kaldığını yani embriyomuzun az dollenip ilerlemedigini sorunca bize aynen verdikleri cevap bu ay böyle denk gelmiştir hormonlar,stres gibi ele avuca sığmayan basit nedenler saydılar. Esimin omzuna Dr elini atarak olmazsa bir sonraki ay tekrar deneriz diyerek alayca bir konuşma şeklinde bulundu. Tabiki o deneme olumsuz oldu. 1 sene ara verdik merkez degistirdik İzmir'de bir merkeze geçtik durumumuzu anlattık.
Labaratuvar ortamindaki sonuçları görmedikleri için bize ilk başta ilaç dozunda kaynaklı çok yumurtamin olusabilecegine bu yüzden kalitede düşüklük olabileceğini söyleyip ilaç dozumu düşük tuttular. Sonra yumurtalarim toplandı döllenme aşamasına gecildi. 2.gun merkezden telefon geldi doktor bizi görüşmeye çağırdı. Döllenen 9 tane yumurtam vardı 2.gune gelen 2 tane bunlarında gelişimi iyi degildi. Ben şimdi sana bunu transfer etsem biliyorum ki ilerlemeyecek boşuna hayal kırıklığına kapilacaksin. Sizin sorununuz dollenmede, ne pko etken nede varikosel demisti. Tıpta bir adı var hatta bunun tedavinizi iptal ediyorum muhasebeden paranızın yarısını alın demişti bize. Yeni tedavi için neler yapacağımiz hangi araştırmalar yapılması gerek tüm onların bilgisini vermişti. Başladık farklı yollarla yeni tedaviye 3.gune güzel kalitede 4 tane embriyom oluştu donduruldu.
Donmuş transferi için rahim estrofemle hazırlanıp 2 tanesi çözüldü birisinin transferi oldu diğerinin gelişimini takip edip geri donduracaklarini söylediler tamam dedik.
Embriyo çok kaliteli olmasına rağmen tutmadı vücudum yabancı bir etken olarak karşılıyor diğer donmuslarini natural tedavide hazırlayıp transfer edeceğiz dedi. Tamam dedik. Normal döngüde adet olduktan sonra başladık yumurta takibine kendi yumurtami geliştirdi çatlattı doktor daha sonra bize gün verdi transfer için embriyonun günü sayılarak veriliyor bu gün.şükür o denememde tuttu.
Merkez cidden çok önemli 1.merkezde kalsak bizi sömürmeye devam edeceklerdi 2.merkezin ilk denemede gördüğü sorunu nasıl oluyorda 1.si göremüyor bizi düzgün bir şekilde bilgilendiremiyorlar. Kızım 2 yaşını doldurunca tekrar aynı merkeze gidip aynı tedaviyle 2.kizimi kucağıma aldım çok şükür

Rabbim bu yolda isteyen dileyen herkesin yardımcısı olsun karşısına doğru insanlar çıkarsın