2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben 1 aylik kontrolde dr a sordum ateş olursa ne yapicam dedim 38 ve üstü ateş olursa carpol ver yarım ölçek dedi ilacı yazdı evde var şimdi her ihtimale karşı sende aylik kontrole gidince yazdır kuzu evde bulunsun ilk aşı cok ateş yapmiyormus öyle okudum ama huzursuzlugundan korkuyorum 🙄😔 yavrumun ayağını acitcaklar
Ayaktan mı yapıyorlarmış? Kaçıncı günde yapıyorlar? Bize tam 1 aylıkken gün verdi sağlık ocağı. Çocuk dokroruda aylık kontrolde gel dedi ama ben 27 günlükken gideceğim eşimin izini yüzünden.

Ayaktan mı yapıyorlarmış? Kaçıncı günde yapıyorlar? Bize tam 1 aylıkken gün verdi sağlık ocağı. Çocuk dokroruda aylık kontrolde gel dedi ama ben 27 günlükken gideceğim eşimin izini yüzünden.
Ben tam bir aylıkken dr a gittim araya cumartesi pazar girdi 33 gunlukken yaptiriyorm aşıyı aynı gün sağlık ocağına gitmek istemedim

Ben aldım çok memnun kaldımz göğüs uclarim bluza sutyene temas etmiyor arada tampon gorevi görüyor. Hatta 24. Günde kullanmayı bıraktım direk temas etse bile acımıyor artık
hem temas etmemesi hem meme ucu yaraları için alacağım , benim oğlan mahvetti beni içi. kanaya kanaya emziriyorum 😶

Gündüz bende tekim ve bugün geceden beri uyudu diyemem sürekli emmek istiyo memede sakinleşiyo bırakınca aynı 🤷‍♀️
Tüm gün tek olmak çok yorucu ya az büyüseler gerçekten şu 3 ay bitmeli
Aşağı yukarı benzer hisleri yaşıyoruz, benimde annem iki gün önce gitti buraya yazıp ağlamıştım resmen, ve bugün de eşim ise gitti yani ilk kez tüm gün bebekle yalnızım. Bana herkesin aynı sureclerden geçmiş olması güç veriyor canım, bir de bir iki yıl sonra arkadaşları gibi yanlarında gezdiriyorlar ya o dünkü bebeleri, motivasyonum o benim artık ☺️ Hala toparlanamadim psikolojik olarak, ama istesem de istemesem de bakacağım bebeğime, o bana muhtaç, o yüzden işleri keyifli hale getirmeye çalışıyorum artık 😑 hepsi geçecek 🙏🏻

Çok sağol canım yarın çocuk doktoruna gidince ona da gözükücem.birkaç yer delikli ve şiş duruyor dikişler patlamış. enfeksiyon kapmam inşallah.
Sen nasılsın ne güzel toparlanmışsınızdır
Biz toparlandık ama çok dikkat et o yarana, keşke hastanedeki gibi kapatsaydın yaranı bari açık kalmasaydı

Kızlar ben zombi gibi oldum bebeğim kabız uyumuyor , hem çok gazı var hem uyumuyor , hem bilmiyorum sütü nasıl içiyor, iki yudum içip gaz oluyor gazını çıkarıp tekrar içiriyorum böyle olan varmı ? Kabızlığı için dr fitil önerdi ama fitil de kullanamadım yani beceremedim ☹️☹️ napıcam bilmiyorum

Kızlar benimki de güzdüz yatağında yatmıyor ya nasıl yatırcam yatağa hiç bilmiyorum 😒 5 dakkada uyanıyor geri 😔 bugüne de öyle başladık

Ahahah valla şuan patron o 3 kişiyi parmakta oynatıyor :) çıtçıtlar açık geziyor ağladığı kapatamadığımız için. Ya ben pişik kremini bebek çok küçük dhaa çok kimyasal almasın diye az az yapıyorum yanlış mı yapıyorum? Hep mi sürmek lazım yani her alt açmada? Bir de her yerşne mi süreceğiz ondan emin olamıyorum:)

Kiz bebekler icin yaziyorum;

Vajinanin cok kirmizi olan ic bolgesi haric her yerine,
Popo arasina,
Ve bacak kenarlarina (yani etlerin ust uste geldigi kisim, kulot cizgisi)

Erkek bebekler icin;

Pipinin idrar cikis deligi ve yaklasik 1 cmlik capi haric her yerine
Kulot cizgisine
Testislerin cevresi ve popo arasi.

Dogumdan itibaren bepanthol kullandik, hicbir bebegimde sorun yasamadim ki benim dogum yaptigim hastane (2 bebekte ayni universite hastanesinde dogdu) hemen bepanthol talep edip surdurmustu. Yani bu bepanthol surme doktor onayli olarak dogdugu gun basladi.

Ha bepanthol disinda hametan ve sebamed pisik kremi kullandik.

Kucukte sebamed pisik yapti, hametan kullanmadim.

Buyukte hametana gecis yaptik cok rahatiz, sebamed buyuge pisik yapmadı. (22-23 ayliga kadar sadece bepanthol kullandik buyukte)

Melikeben Melikeben kuzum sende sarılıkla çok uğraşmıştın diye hatırlıyorum bebeğin yüzünde sarılık varmı anne sütümü yapıyordu
Asm doktoru yüzünde sarılık var annesi bol bol emzir diyo ama zaten emmesinin de bi kapasitesi var fazlasını ya emmiyo ya kusuyor
Bu uzamış sarılık üç ay mı devam ediyordu acaba

24 günlük, mamayi 30 CC veriyorum
Canım belki görmüşsündür veya konusmusuzdur biz kan uyuşmazlığı sarılığı ile çok uğraştık yoğun bakımda da 5 gün kaldık.

3 saatte 1 60 ml mama/ süt ile çözdük. Aralarda da istediğinde hep süt verdik. 15 günün sonunda hiçbir şey kalmadı çok şükür. 30 cc yeterli gelmiyordur belki de 🤷🏻‍♀️ çünkü bazen 60 cc bile bizimkine yeterli gelmiyor üzerine de bi 30 daha yapıyoruz .

Bir süre daha böyle geçip sonra komple anne sütüne geçeceğiz. Hem kilo alması hem de sarılık olmaması için.

Back
X