2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    225
Hahahahah ilgi konusunu atlamışım bak. Ben tarih ne günlerden ne unuttum gece çocuk gözünü kapattığı anda uyuyorum çok afedersiniz “bari bi dokun bi sev ya” serzenişleri arasında. Kalmadı yani öyle bi içgüdüm şuan maalesef. Bana bi enerji alanı ayırıyormuş gibi… 40ımda ne yapacağım fikrim yok benim hala acım var, dikişime baktıkça ben rahatsız oluyorum. Lohusa dokunulmazlığı 40 gün değil 60 gün olsa bana anca yetermiş.

Çocuğu kucağına alıyor çocuk hep aranıyor ona göre “bende meme yok ama kızıımmm” diyor biberon veriyorum “bence memende vakit geçirmek istiyor” diyor. Chatgptye sorup “bu dönemde bebekler anneleriyle bağ kurmak istediği için emmese bile memede durmak istermiş” diyor. Sabah gazını çıkarsın diye verdim karnım çok ağrıdı tuvalete gitmem lazım sen devam etsen dedi ben de tuvalete gitmemiştim daha, çocuğu aldım attım omzuma girdim tuvalete. Napabilirim yani
Bazen okkalı bı küfür dile kadar geliyor da ya sabır deyip devam edecek gücümüz var şükür, yoksa insanın dilinden neler çıkacak

1ay kontrolunde gayet güzel kilo almisti ben ASM ye götürdüm 2.ayda tekrar goturcem hem aşı olacak hemde aile hekimi kontrol eder ama acaba bide çocuk doktoruna mi götürsem sanırım çoğunuz çocuk doktoruna götürüyor bana ASM bize getir dedi eksra hastaneneye şu aylarda kontrole götür demedi
Ben asm ebemizden den devam ediyorum. Kalça usg için çocuk doktorundan randevu aldım onun dışında ters giden bi durum olmadıkça çocuk doktoruna gerek yok bence. Rutine asm bakıyor. Gerekirsede yönlendiriyor.

1ay kontrolunde gayet güzel kilo almisti ben ASM ye götürdüm 2.ayda tekrar goturcem hem aşı olacak hemde aile hekimi kontrol eder ama acaba bide çocuk doktoruna mi götürsem sanırım çoğunuz çocuk doktoruna götürüyor bana ASM bize getir dedi eksra hastaneneye şu aylarda kontrole götür demedi
Ciddi bi şikayet durumun yok çocuk Dr una gitmek için ama gidebilirsin tabi. İçin rahatlayacaksa. ☺️
Yaaa bana her ağlaması annieğğğ der gibi geliyor 🤦🏻‍♀️😂
Yalnız değilim o zaman :eek:

Bizimki de “nneeeğ” diye ağlıyor. Ben de anne dediğini düşünüyorum :-)

Çocuklu hayatın en zor dönemlerindeyiz, yani bana göre öyle en azından. Sen iyi günlerindesin bir de büyüyünce gör diyenlerden ziyade büyüdükçe kolaylaştığını düşünüyorum işlerin. Ve ilk çocuk daha zor çünkü alışılagelmiş düzenin özgürlüğün bir anda kısıtlanıyor ve bu tempoya alt üst olmuş hormonlarımızla başlıyoruz. Adapte olması hiç kolay değil. Lohusalık depresyonunu atlatamamış olabilirsin, eşle ilgili mevzular da canını sıkıyor tabi. Ben de bu lohusağımı daha zor atlattım. Anneme geldim şimdi geçmiş günlerime bakıyorum dibin dibini yaşamışım. Ne kadar destek alırsak o kadar iyileşeceğiz bunu anladım, ama desteği de her zaman alamıyoruz malesef. Geçecek bu günler daha güçlü olcaksın daha sağlıklı düşünebilceksin🙏 eşinle ilgili tek tavsiyem ona görev ver onun düşünmesini bekleme, yapması gerekenleri bilsin görev paylaşımı çok önemli yoksa ilerde daha çok zorlanırsın.

Sakral gamzeye gelince benim büyük oğlumda var, kalça usgsi çekilirken bakıyorlar ona da. Şükür bir sıkıntı çıkmadı. Gamzede delik varsa sıkıntı olabiliyor, delik yoksa endişelenme
Benim mantığıma göre ben görev vermeden düşünme zekası ya da kapasitesi yok mu emzirme dışında her şeyi yapabilirler ama ihtiyaç anında müsait de değil. benden daha çok depresyona girmiş gibi uyuyor hep, gırtlaklıcam o olacak. Bugün tok olarak verdim uyutsun da ben de uyuyayım diye 5 dk sonra ağlıyor ya diye bana geri getirdi. Ağlıyor mu Allah Allah çok ilginç… 🤔
26sında kalça ultrasonu var o zaman onu da bir göstereceğim inşallah kötü bişey çıkmaz

Ayaklarının kurbağa pozisyonunda olması iyi bi şey. 👍🏻 Ama basını tutamaması önemli. Birkaç saniye olsun tutamıyor mu ? 🤔 Tummy time egzersizi yapıyor musunuz ? Eğer hiç tutamuyorsa 2. Ay kontrolünde mutlaka Dr a söyle.

5-6 bez varsa korkma canım 🌺
Karnı da doyuyordur, kilo da alıyordur.

İs yapmak bebek bakmaktan daha kolay gelir. Dediğin gibi ev süpürsün, yemek yapsınlar. Sofra kurup kaldırsınlar. :sopa:
Birkaç saniye tutuyo tabi ama çok uzun değil. Hamur gibi. Ayaklarını önüne atıp durmuyor yani. Yüzüstü yaptırınca hiç hoşuna gitmiyor

Benimde 45 günlük canım ama ben bir haftadır her gün bir iki dk tmmytime egzersizi yaptırıyorum iki gündür başını kaldırıyor indiriyor çevirebilir başını yani baya faydası oluyor mutluka yaptır ki daha küçük yavaş yavaş tutar boynunu
Boynunu çeviriyor birkaç saniye tutabiliyor hemen düşüyor yine. Tmmtime hoşuna gitmiyor ağlıyor hemen

Boynunu çeviriyor birkaç saniye tutabiliyor hemen düşüyor yine. Tmmtime hoşuna gitmiyor ağlıyor hemen
Karşısına otur göz hizasına yakın bı şekilde konuş sesler çıkar dikkatini çekmeye calis, bikac dk süreci uzatirsin dikkatini çekersen bakmaya çalışıp başını da kontrol etmeye çalışır, yapmıyorsa doktora bı danisirsin, ne kadar bı süreçte tutmaya başlar ne kadarı normal bilemiyorum

Nacizane tavsiyem kızlar, her bebek sevmez aynı tepkiyi vermez belki ama ayaklarını bir yere dayayarak yatırın ki oradan kendilerini itmeye çalışsınlar, ben ilk haftalardan itibaren yapıyorum oğlumda da yaptim, itiyor kendini, gün geçtikçe daha iyi itiyor, karnının üzerine yatirdigimda da kendini itiyor o arada iyi gaz cikariyor gibi geliyor bana

Karşısına otur göz hizasına yakın bı şekilde konuş sesler çıkar dikkatini çekmeye calis, bikac dk süreci uzatirsin dikkatini çekersen bakmaya çalışıp başını da kontrol etmeye çalışır, yapmıyorsa doktora bı danisirsin, ne kadar bı süreçte tutmaya başlar ne kadarı normal bilemiyorum
Ya ben de acemiyim bilmiyorum ama gelen tüm büyüklerim öyle söylüyor yok efendim neden ayaklarının üstünde durmuyor neden boynunu daha tutamiyor hamur gibi bu acaba sorun mu var tarzında. Aklim bulandı

Ya ben de acemiyim bilmiyorum ama gelen tüm büyüklerim öyle söylüyor yok efendim neden ayaklarının üstünde durmuyor neden boynunu daha tutamiyor hamur gibi bu acaba sorun mu var tarzında. Aklim bulandı
Ayakta nasıl duracak ki 🤔 bizim de hamur gibi, kurbağa bacaklı öylece yatıyor, ne olacak ki bır buçuk iki aylık çocuk yani bu, büyükler falan çok takılma sen, doktora sor aklına takılanları

Cişli bez sayısı sayıyorum genelde 5-6bez dolu şekilde yapıyor tecrübeli arkadaşlar belki bilir diye sorayım dedim

Benimde aklımda gidince soracam diye ama sanırım senin daha erken oluyor kontrolün sorarsan buraya da yazarsan sevinirim
1 Eylül de gideceğim doktora bakalım yazarım tabi

Back
X