katılıorum en güzeli kulaklarını herkese tıkayıp, içgüdülerinin sesini dinlemek. bazen iyiniyetle yapılan yorumlar dahi lohusa psikolojisiyle anneyi cok rahatsız edebiliyor. ben lansinoh da almıstım ama herhalde sütüm az oldugu icin bende cok etkili olmadı (kullanan bircok arkadasım memnun kaldı), sonra hastane tipi ameda süt sagma makinesi almıstım paraya kıyıp, bayag iyi bosaltıyor, yine onu kullanıcam. bir de mochi göğüs pompası gördüm manuel kullanılıyor, acil durumlarda elektrikli calıstıramayacagım zaman bunu da kullanırım diye dusundum fiyatı uygun.
mesela emzik de hemen vermeyin derler ama bir arkadasım daha dogdugu gün verdi cocuguna, sütü de coktu, 3 yasına kadar emzirdi, hiç meme reddi yaşamadı. ben de 1 aylıktan sonra uykuya gecerken veriyordum, uyuduktan sonra alıyordum uyku düzeni olusturmada yararı oluyor. mama destekli olarak emzirdim emzik ve biberondan dolayı sorun yaşamadım. doktorlar hemşireler tabi bebegin meme reddi yaşamaması icin uyarıyorlar, ilk günlerde annenin emzirmeyi öğrenmesi icin bunları tavsiye etmiyorlar, hatta ilk günlerde doktorum sağmayı da önermedi bana ama süt gelmeye basladıktan sonra sağınca artıyor. çok acemilik oluyor ilk zamanlar ama öğreniyorsun zamanla