2023 Nisan ayında transfer olan anneler kimler bakalım 🦋 Buraya toplanıp konuşalım nasıl geçiyor süreciniz 💗

Hzl07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2021
356
112
53
27
Merhabalar anne adayları Umarım her şey gönlünüzce olur 🤲🏻🤍
Kendimden bahsetmek istiyorum biraz 25 yaşındayım 11 Nisan'da 2 embriyo transferin gerçekleşti 5 gün embriyosu beklemedeyim şuan için.
Kızlar neler yapmaktasınız transferinizi gerçekleştiyse ne zaman oldu ve neler hissediyorsunuz benimle paylaşmak isterseniz dinlemek isterim

Merhaba 🥰 bende 24 yaşındayım ikinci transferim için gün sayıyorum. Estrofeme başladım bayramdan sonra muhtemelen transferim olacak çok stresliyiimmm🥲 inşallah güzel haberler verirsin bize ilk transferin miydi?

Merhaba 🥰 bende 24 yaşındayım ikinci transferim için gün sayıyorum. Estrofeme başladım bayramdan sonra muhtemelen transferim olacak çok stresliyiimmm🥲 inşallah güzel haberler verirsin bize ilk transferin miydi?
Merhaba canım akranız ne güzel 🌸Seni çok iyi anlıyorum ben de çok heyecanlıyım şu an daha çok heyecanlıyım ama stres ve heyecan olmaması daha iyiymiş ne kadar yapmamaya çalışsak da elde olmayan bir durum ne yazık ki ama dualarım seninle olacak umarım bebişine kavuşursun 😌 ilk denemem arefe gününü iple çekiyorum desem yeridir

Ayyy hadi inşallah dualarım seninle. Umarım ilk denemende olur🌺
Valla stres benim göbek adım zaten 😅 ilk transferimde doktorumu en ufak biseyde sürekli arayıp darlıyordum adam en sonunda bana kızdı bu ne stres sen bu kadar stres yaparsan zaten olmaz diye 😅😅 en başından beri bana tek söylediği şey bu zaten. Çok streslisin stresi bırak falaan filann😅 ama olmuyor ya çok takıyorum kafama 🥲

Ayyy hadi inşallah dualarım seninle. Umarım ilk denemende olur🌺
Valla stres benim göbek adım zaten 😅 ilk transferimde doktorumu en ufak biseyde sürekli arayıp darlıyordum adam en sonunda bana kızdı bu ne stres sen bu kadar stres yaparsan zaten olmaz diye 😅😅 en başından beri bana tek söylediği şey bu zaten. Çok streslisin stresi bırak falaan filann😅 ama olmuyor ya çok takıyorum kafama 🥲
Ya bu kadar stresli olmak da iyi değil gerçekten kendini yıpratmış olursun inan beyinle rahim bir çalışır deniliyor bildiğim kadarıyla o yüzden düşünme bu stresin sadece sana zararı var emin ol 😅 Sen benden daha çok tecrübelisin bu süreci 2 defa yaşıyorsun inşallah son olur o yüzden hemen hemen sonlarına doğru geldin transferden sonra Seni düşünemiyorum kasma kendini beni de strese soktun 2 dk da helal sana 😂😂

😅😅😅 yaa sen strese girmee herşey güzel olacak inşallah. Benim yapım böyle ya napayım 😅 sadece bu konu için değil geneldede bir konuyu çok takarım. Kimseye belli etmem tabii içimde olan biten seyleri bir ben bir Allah bilir. Genelde çok gülerim çok neseliyim pozitifim şen şakrak cocuk gibiyim valla 😅 ama işte içimde yaşıyorum anneme çekmişim galibaa 🙄 tecrübeli falan değilim ya🤔 ilkinden hicbirsey anlamadım zaten o kadar ani olduki herşey oldu ve bitti yani 🥲

😅😅😅 yaa sen strese girmee herşey güzel olacak inşallah. Benim yapım böyle ya napayım 😅 sadece bu konu için değil geneldede bir konuyu çok takarım. Kimseye belli etmem tabii içimde olan biten seyleri bir ben bir Allah bilir. Genelde çok gülerim çok neseliyim pozitifim şen şakrak cocuk gibiyim valla 😅 ama işte içimde yaşıyorum anneme çekmişim galibaa 🙄 tecrübeli falan değilim ya🤔 ilkinden hicbirsey anlamadım zaten o kadar ani olduki herşey oldu ve bitti yani 🥲
Şen şakrak olmana sevindim En azından mutluluk hormonu salgılıyor Vücudun bir yandan stresini baskılıyordur umarım 😂ilk denemen nasıl oldu ki merak ettim hangi hastanede yaptırdın kaç tane transfer edildi İlkinde ikincisinde kaç tane yaptırmayı düşünüyorsun mesela ve son sorun ilk ve ikinci sürecin aynı şekilde mi ilerliyor

Umarim baskiliyordur😅😅😅 en baştan anlatayım.
Ben Çanakkale'de yaşıyordum. Orda devlet hastanesindeki tüm doktorlara çıktım diyebilirim. Evliligimizin 1.5 yılından sonrası. Oradaki doktorlar bana stres kaynaklı dediler hicbir problem yok dediler. Esimin testlerindede aynı sekilde sorun yoktu hersey normaldi. Sonra tayinimiz Diyarbakıra çıktı. Buradada bir sure bekledik sonrasında ben arkadaş tavsiyesi üzerine bir doktora gittim Memorialde. E tabi hiçbir yer bilmiyoruz kimseyi tanımıyoruz. En iyisi o dediler vs. Gittik bizde Allah var doktorum iyi bir insan. Para göz biri değil hic. İlk muayenede direkt polikistik over olduğumu söyledi. Cokkk fazla yumurtam vardı normale göre. Hatta çok şaşırdı ben daha önce bir suru doktora çıktığımı söyledim bana bu sekilde soylemediler dedim. Hatta kimse rahim filmide istememisti. Her neyse pcos icin once 6 ay ilaç kullandim. Her ay en az 4 yumurtam oluyordu muayeneye gittigimde cok sasiriyordu doktorum. Nasıl tutmaz diye. Bi yanıt alamayınca direkt aşılamaya gecmek istedim. Çünkü yumurtlama donemlerimde esimin görevi sebebiyle çoğu zaman denk gelemiyorduk zaten. Aşılamaya gectik gonalf igneye basladim. Her muayenede yumurtam çoğaldığı için doktor bu ay iptal edelim çok fazla yumurta var dedi. Hâlbuki ignenin dozunu enn düşükte kullandım diyebilirim.neyse iptal etmek istemedik çünkü birton para gitti yani ilaclara vs ayni zamanda psikolojik olarak fiziksel olarak yiprandim o 1 ayda. Bir saat icinde falan karar verdik aniden tüp bebeğe geçtik. 14 adet yumurta toplandı. Bunların 5 tanesi 5. Gün aa kalite diğer ikisi 6. Gün A kalite toplam 7 adet kaldı geriye. İki tanesini ilk transferimde taze transfer yaptık. Yani opu isleminden bir hafta sonra direkt transfer oldum. Sanirim tek embriyo tuttu sonuc pozitifti. Pozitifi ogrendikten birkac gün sonra bı parca geldi ve kan değerimde direkt düştü. Düşük yapacaksin dediler ama kimyasal mıydı yoksa sahiden düşük yaptim mi bilmiyorum. Doktora göre kimyasal değildi cunku bi test daha yapmıştık ona göre kimyasal degil diyoedu her neyse.
Suan ikinci transfer için yine 2 embriyo düşünüyorum. Zaten iki tüp var birinde 3 adet oburunde 2 adet dondurtmusuz. Bilseydim tek tek koydururdum 2 şansımız kaldi yani

Hayır sürecim aynı şekilde devam etmiyor ben rahim filmi çektirdiğimde rahmimin hafif y seklinde ve çok dar oldugunu öğrendim. Doktorum bu yüzden ikinciyi riske atmayalım dedi çünkü ilk seferinde muhtelemen embriolar tutundu fakat dar olduğundan yerlesememis olabilir dedi. Aralık'ta histeroskopi oldum. Şubat ayında hazırlıklara baslayacaktik ama.maalesef depremden dolayi olmadi. Geçen ay yapacaktik bu kezde bende kist olmuş o yüzden yapamadık.
İkinci sefer sadece suan estrofem kullaniyorum zaten opu vs olmayacak direk dondurulmuş embriyo transferi olacak. Bayramdan sonra transfer olucam inşallah. Yani süreç ayni sekilde olmadi ilkinde igneler ilaclar vs vs... Şuan sadece estrofem kullaniyorum ve lucrin diye bir igne vuruldum adetimden bir hafta önce. Rahmi baskılamak için olduğunu soyledi. Onun dışında ilki daha zordu diyebilirim tabii transferden sonrası ayni şekilde ilerleyecek muhtemelen. İğneler ilaçlar falan aynı olur diye düşünüyorum

Yaşadıkların maddi ve manevi açıdan zorlamıştır diye düşünüyorum inşallah bu seferki sürecin istediğin gibi geçer olumlu sonuçlar alırsın bütün bu emeklerin karşılığını güzel haberin ile sonuçlanır.
Benimde rahmim kalp şekilinde ama doktor şuan için sorun değil dedi bakalım inşallah ilerleyen zamanlarda da sorun teşkil etmez. Benimde embiriyolarım ikişer olarak donduruldu 12 embriyom vardı, kaldı 10 Rabbim bu süreçte olan bütün kullarının yar ve yardımcısı olsun gerçekten çok zor psikolojik olarak insan bitiyor.

Amin inşallah
Maddiyati geçtik artık ama psikolojik olarak cok yıprandim.
Evet gerçekten cokk zor ve insanların anlayışlı olmadığı zaman dahada zorlaşıyor. Özellikle kaynana 😅😅 çok güzelll ya çok mantıklı hareket etmişsiniz. Biz bilgisizligimizden çok hata yaptık. Keşke direk tüp bebeğe gecseydim ve o iğneleri yüksek dozda alsaydim. Sadece 5 embriyomuz kaldi ve bu denemede olmazsa 3 adet kalacak. O kadar üzülüyorum ki çok pişmanım. Hiç araştırma yapmamıştım hic aklımda tüp bebekte yoktu. Hayırlısı bakalım ya

Amin inşallah
Maddiyati geçtik artık ama psikolojik olarak cok yıprandim.
Evet gerçekten cokk zor ve insanların anlayışlı olmadığı zaman dahada zorlaşıyor. Özellikle kaynana 😅😅 çok güzelll ya çok mantıklı hareket etmişsiniz. Biz bilgisizligimizden çok hata yaptık. Keşke direk tüp bebeğe gecseydim ve o iğneleri yüksek dozda alsaydim. Sadece 5 embriyomuz kaldi ve bu denemede olmazsa 3 adet kalacak. O kadar üzülüyorum ki çok pişmanım. Hiç araştırma yapmamıştım hic aklımda tüp bebekte yoktu. Hayırlısı bakalım ya
Bizim erkek infertilitesi olduğu için biz direkt tüp bebek dedik daha doğrusu doktorumuz dedi zaman kaybı olur sizin için aşılama hemen tüp bebeğe başlayın dedi ve bu sürece Aralık ayında başladık iğneler ilaçlar alınan hormonlar beni mahvetti Allah var eşim ve eşimin ailesi kendi ailem bu süreçte hem yanımdalardı hala öyle sadece eşime çok çemkiriyorum arada o da ilaçların yan etkisi sanırım 😂
Eşimde olmasa kime kızıp trip atıcam valla iyi dayanıyor adam bana 😅
Şaka maka bir yana gerçekten konuşmaya bu süreçte olanlarla bilgi alış verişi yapmak bana çok iyi geliyor çünkü çevremde kimse bu durumu yaşamadığı için dertleşemiyorum 🥺
Peki senin ilk transferinden sonra ilk haflarında neler hissettin hiç evde idrar testi yaptın mı kaçıncı gün yaptın
Hep uzandım mı evde iş falan yaptın mı

Bizim erkek infertilitesi olduğu için biz direkt tüp bebek dedik daha doğrusu doktorumuz dedi zaman kaybı olur sizin için aşılama hemen tüp bebeğe başlayın dedi ve bu sürece Aralık ayında başladık iğneler ilaçlar alınan hormonlar beni mahvetti Allah var eşim ve eşimin ailesi kendi ailem bu süreçte hem yanımdalardı hala öyle sadece eşime çok çemkiriyorum arada o da ilaçların yan etkisi sanırım 😂
Şaka maka bir yana gerçekten konuşmaya bu süreçte olanlarla bilgi alış verişi yapmak bana çok iyi geliyor çünkü çevremde kimse bu durumu yaşamadığı için dertleşemiyorum 🥺
Peki senin ilk transferinden sonra ilk haflarında neler hissettin hiç evde idrar testi yaptın mı kaçıncı gün yaptın
Merhabalar ben de tüp bebek tedavisine yeni başladım gonal f 300 doz iğne kullanıyorum bir süredir 2.günden sonra bende sırt ağrısı ve boyunda kas ağrıları başladı sizde de buna benzer yan etkiler olmuş muydu acaba? Duygusal etkilerinin yanında bir de bu durum olunca iyice gerildim 🥹

Merhabalar ben de tüp bebek tedavisine yeni başladım gonal f 300 doz iğne kullanıyorum bir süredir 2.günden sonra bende sırt ağrısı ve boyunda kas ağrıları başladı sizde de buna benzer yan etkiler olmuş muydu acaba? Duygusal etkilerinin yanında bir de bu durum olunca iyice gerildim 🥹
Merhabalar canım bende gonal f kullandım 150 dozda
Benim hiç ağrım olmadı hatta yumurta toplama işlemi günü sadece kasıklarımda dayamacağım şeklide ağrım oldu oda yumurtaların çatlamak üzre olduğu için dendi.
Sen kendini kasma yanlış bilgide vermek istemiyorum ama istersen doktoruna sor normal mi bence çok erken ağrılar için ama dozun yüksek olduğundan dolayı mı diye ikilemde kaldım normalde olabilir mi bilmiyorum

Merhabalar canım bende gonal f kullandım 150 dozda
Benim hiç ağrım olmadı hatta yumurta toplama işlemi günü sadece kasıklarımda dayamacağım şeklide ağrım oldu oda yumurtaların çatlamak üzre olduğu için dendi.
Sen kendini kasma yanlış bilgide vermek istemiyorum ama istersen doktoruna sor normal mi bence çok erken ağrılar için ama dozun yüksek olduğundan dolayı mı diye ikilemde kaldım normalde olabilir mi bilmiyorum
Teşekkür ederim yanıtınız için inş sizin süreciniz de güzelliklerle tamamlanır.Doz yüksek diyedir belki de yumurtalıklarda da ağrı oluyor gögüs ağrısı da var ama sırtta da olunca boynuma kadar yansıyınca bu durum stres yaptım yarın kontrolüm var görüşüp öğrenecgm,çok sağolun.☺️

Teşekkür ederim yanıtınız için inş sizin süreciniz de güzelliklerle tamamlanır.Doz yüksek diyedir belki de yumurtalıklarda da ağrı oluyor gögüs ağrısı da var ama sırtta da olunca boynuma kadar yansıyınca bu durum stres yaptım yarın kontrolüm var görüşüp öğrenecgm,çok sağolun.☺️
Rica ederim canım. İnşallah sizinde süreciniz güzellikle sonuçlarınır. 🤲🏻

Merhabalar bende 10 nisanda 1 tane 5.gun embriyosu transferi oldum bugün 8.gunum 4.gun ve 7.gun idrar testlerim pozitif kan vermeye gitmedim cuma günü kan testi yaptıracağım sabırla 12 günümü bekliyorum belirtilere gelirsek ilk günden beri kaşık ağrısı rahimde sizlama regl sancısı ateş basması belimde tek noktada şiddetli ağrı hemen hemen her gün devam ediyor taze transfer olmadığı için belirtiler daha hafif benim 2. Transferim ilkide pozitifdi o yüzden sanırım 2.gun anladım tutunmaya başladığını umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi🙏🐣
Merhabalar anne adayları Umarım her şey gönlünüzce olur 🤲🏻🤍
Kendimden bahsetmek istiyorum biraz 25 yaşındayım 11 Nisan'da 2 embriyo transferin gerçekleşti 5 gün embriyosu beklemedeyim şuan için.
Kızlar neler yapmaktasınız transferinizi gerçekleştiyse ne zaman oldu ve neler hissediyorsunuz benimle paylaşmak isterseniz dinlemek isterim

Eklentiler

• 20230414_140158.webp
    20230414_140158.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 90
Merhabalar bende 10 nisanda 1 tane 5.gun embriyosu transferi oldum bugün 8.gunum 4.gun ve 7.gun idrar testlerim pozitif kan vermeye gitmedim cuma günü kan testi yaptıracağım sabırla 12 günümü bekliyorum belirtilere gelirsek ilk günden beri kaşık ağrısı rahimde sizlama regl sancısı ateş basması belimde tek noktada şiddetli ağrı hemen hemen her gün devam ediyor taze transfer olmadığı için belirtiler daha hafif benim 2. Transferim ilkide pozitifdi o yüzden sanırım 2.gun anladım tutunmaya başladığını umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi🙏🐣
Merhabalar canım hayırlı olsun inşallah güzel haberlerinde kanda da alırsın 🤲🏻😌
Benimde ilk 2 gün kasıkta batma tarzı şeyler hissettim daha sonra ara ara hissettim onun haricende başka bir şey yok 5. İdrar testi yaptım negatif çıktı bu gün 7. Günüm test yapmaya korkuyorum

Canım kusura bakma çok geç döndüm. Görmedim valla😅
Öncelikle çok şanslısın benim yanımda eşimden başka hiç kimse olmadı. Esimin aileside destek olacağı yerde köstek oldu sagolsunlar. Hâlâ öyleler. Yok şu hamileymis yok bu hamileymis sürekli bunlari konusuyorlar. İlk evlendigimiz iki sene başımın etini yediler çocuk yapma diye. Simdide kalkmış senin yuzunden olmuyor biz artık torun istiyoruz senden sonra evlenen herkesin çocuğu oldu falan diyorlar şaka gibiler gerçekten. Sürekli sabır cekiyorum. Bu kez transferimi soylemeyi düşünmüyorum bu yüzden. Çünkü ilk transferim olumsuz olduğunda kaynanam çok ağır konuştu esimle boşanma aşamasına gelmiştim. Ama gerçekten esimden Allah razı olsun hep sabretti alttan aldı hep destekcim oldu🥰
Evet ilaçların etkisiyle bende hep bi ağlamaklıydim sürekli trip atiyordum ufacık biseye bağırıyordum 😅😅
Başkalarıyla konuşup dertlesmek gerçekten iyi geliyor insana.
Ben ilk transferimden sonra ilk iki gün biraz yattim diyebilirim ama sonrası hemen ayaklandim zaten bayrama denk geldi.
Ben kendi annemden biliyorum hicc yatmamışti hatta transfer olduğu gün kamyonla mal bosaltmaya gitmistik yani😅😅 ve suan ikizleri var 6 yaşlarında. Ben yatmama ragmen olmadi. Ev islerini 2. Gunden sonra yapmaya başlamıştım. Yürüyüş yaptım vs hatta eşim bu yüzden bana cok kızıyor dinlenmedin yatmadın diyor. Bu defa beni 10 gün yatıracak muhtemelen 😅😅😅 ben idrar testini 8. Gun yaptım sanırım pozitifti. Kan değerimde pozitifti ama dedigim gibi cok uzun sürmedi. Tam sevindik derken bi anda dünya başımıza yıkıldı.
Bu kez daha umutluyum hem histeroskopi oldum hemde ilkinde yaptığım hataları biliyorum. Transferden hemen sonra adana kebap yemicem mesela😅😅😅

Merhabalar canım hayırlı olsun inşallah güzel haberlerinde kanda da alırsın 🤲🏻😌
Benimde ilk 2 gün kasıkta batma tarzı şeyler hissettim daha sonra ara ara hissettim onun haricende başka bir şey yok 5. İdrar testi yaptım negatif çıktı bu gün 7. Günüm test yapmaya korkuyorum
Hic korkma canim negatifse bile insan kendini hazirliyor 12 gun bekleyip kanda negatifi almak daha büyük yikim alisiyorsun en azindan ama hemen umutsuz olma derim Biraz daha bekle 2 gun sonra yap evde testi gebelik varsa artik cikar cunku moralini yüksek tut ilk 2 gün olan batmalar tutunmaya çalışmasından kaynaklı sonra bende çok belirti olmadı bu soylediklerim ara ara oluyor 5 ci günde herkeste çıkmıyor bende beta idrara çabuk geçiyor daha öncesinden biliyorum 10 bile olsa değerim hemen teste çıkıyor 7 günde hafif silikle öğrendi Bi arkadaşım şu an keseyi gördü umarım sende bebeğine kavusurusun Rabbım hepimize nasip etsin. Sağlıkla kucağımıza almayi🙏

bir de ben 4 günde gördüm testte ertesi gün sabah yaptım daha silik cikti nerdeyse hic yok dedim sanirim kimyasal öğleden sonra tekrar yaptım anında pembe çizgi çıktı ne zaman idrarda yükseliyor onu anlamakta zor

Back
X