Bizimkinde de ciddi kabızlık problemleri oldu makat yırtılmasına kadar ciddileşti kanlı dışkı yapıyordu ve keçi dışkısı gibi çok sert, kuru.. Çok geçmiş olsun. Doktorumuz miralax toz karışımı toz şase yarısını 10-15 ml su ile bebeğe vermemizi tavsiye etti, ilk her gün sonra 2 günde bir sonra haftada bir, 2 haftada bir, 3 haftada bir derken yavaş yavaş azalttık, bu arada bağırsaklarımız düzene girmiş oldu, yediklerinden bazen kabız olduğunda yine miralax kullanıyorum (reklam değildir). Doktorunuza danışmakta fayda var tabii ki lakin bizim menülerimiz hemşirelerimizle hazırlanılıyor, pirinç unu ve yulaf ununu belli bir süre kabızlıktan dolayı önermediler, 10-11 aya kadar kabızlığa yatkın olan bebeklere irmik tavsiye ettiklerini söylediler. Biz hemen hemen her şeyimizi irmikle yapıyoruz, çok bilindik bir markanın ürünlerini kullanıyoruz, tavsiye ederim tarhanasını da bebeğim seviyor. Kendi mayaladığınız yoğurttan, günde 5-6 tatlı kaşığı yedirmeye çalışmak gerekliymiş, maalesef bebeğim tek başına yoğurdu sevmedi, sonra yumurta sarısı, havuç, kabak, tatlı patates, patates, bal kabağı gibi sebzeleri 3 gün kuralına uyarak yapmamız gerektiğini söylediler ki biliyorsunuzdur, açıkça söylemek gerekirse 2 gün deneyerek yaptım. Artık yemeklere geçtik, kızım diş çıkarmadan önce de sert yiyecekler vermeye çalıştım, dişlerini kaşıması için

şunu farkettim bir şekilde salyaları ile emerek yumuşatıp yiyorlar. Pırasa, yeşil soğanı da seviyorlar ve diş çıkarma sürecinde olan bebişlerimizi de rahatlattığını söyleyebilirim, birazcık ağızlarında koku kalsa da geçiyor