2024 Burç Yorumları


yıllık ft (20).jpg

2024 Burç Yorumları

Hayat bazen kötü görünebilir ama her zaman yapabileceğiniz ve başarabileceğiniz bir şey vardır. Önemli olan engellerin farkına varıp, umudu yitirmemektir. Bireysel ve toplumsal olarak hızlı geçişler, köklü dönüşümler yaşayacağımız bu sene umut, sevgi ve heyecana her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olabilir.

Senenin Tarot karşılığı Güç kartına denk geliyor. İçsel gücünüzü nasıl kontrollü olarak kullanabildiğiniz, dengenizi kaybetmeden ne şekilde ilerleyebildiğiniz karşınıza gelecek sınavlarla belli olacak. Ekonomik koşullar ve sosyal hayat anlayışının değişimi engellerle mücadelenizde büyük bir sabır ve dayanma gücünü açığa çıkarmanızı gerektirecek.

Bu yılın bize neler getireceği ile ilgili genel etkilere baktığımızda;

Öncelikle Plüton’un 21 Ocak 2024’de Kova burcuna geçişi devrim niteliğinde çok önemli olayların başlangıcı olabilir. Aslında 23 Mart 2023- 11 Haziran 2023 tarihleri arasında Plüton Kova transitinin bir ön fragmanını görmüştük. Plüton şimdi 3 Mayıs’ta Kova burcunun 2 derecesinde başlayacak geri hareketini 2 Eylül’de son kez geçeceği Oğlak burcunda 20 Kasım’a kadar devam ettirecek ve bundan sonra 2044 yılına kadar sürecek kalıcı Kova seyahatine devam edecek.

Akrep burcunun yöneticisi, Mars’ın bir üst oktavı olan Plüton ya da yeraltı tanrısı Hades; sancılı, acı verici dönüşümlerle ilgilidir. Belki çürümüş olanları hayatınızdan söküp atarsınız ama hiçbir şey artık eskisi gibi olmaz. Jenerasyon gezegeni Plüton; teknoloji, hümanizm, özgürlük, bağımsızlık, düşünce gücü, eşitlik, uzay bilimleri, internet, radyo, televizyon ve toplumla ilgili Kova burcunda 20 sene boyunca büyük değişikliklere yol açacaktır. Bu değişimler büyük grevler ve isyanları tetikleyebilir ve tüm dünyada insan hakları için mücadele eden, büyük çaba harcayan insanlar olabilir.

Dolayısıyla yılın ilk ayları Ocak ve Şubat Plüton Kova geçişinin en sancılı, sıcak ve sert gelişmelere yol açacak ayları olarak gözüküyor. Özellikle ocak ayındaki Aslan Dolunayında Plüton etkisi daha yoğun hissedilebilir. Dolayısıyla halkın sesinin daha fazla çıkacağı ayaklanmalar, grevler, protestolar, önemli bir liderin vefatı ya da suikast girişimi, yeni sistemlerin kuruluşu gibi konuları tetikleyebilir. İki kötücül gezegen Mars ve Plüton’un sıfır derecede kavuşum yapacağı 14 Şubat tarihi de çok sert ve önemli gelişmelere açık olabilir. Yine o tarihlerde Kova burcunda gezegen toplaşması halkın, toplumsal konuların çok ön planda olacağını düşündürebilir. Bireysel olarak özgürlük isteğinin artışı köklü değişimlerin başlangıcına işaret edebilir.

25 Mart 2024’te Terazi burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşecek. İlişkiler, evlilikler, ortaklıklar, hukuk ve adalet, sanat, estetik ve sosyal konularla ilgili Terazi burcundaki bu tutulma Güney Düğüm tarafında gerçekleşeceğinden daha çok azaltan, kayıplara sebep olan etkilere ve karmik ödeşmelere sebep olabilir. Yolunda gitmeyen birlikteliklerin, evliliklerin, ortaklıkların sonlanacağına işaret edebilir. Diğer taraftan tutulmanın yöneticisi Venüs’ün Satürn ile kavuşumu evliliklere, yarım kalan aşkların tamamlanmasına olanak verebilir.

8 Nisan 2024’te yılın ilk Güneş Tutulması Koç burcunda gerçekleşecek. Bu tutulma kendi hedefleriniz doğrultusunda yeni bir şeylere girişim yapma arzusunu tetikleyecektir. Ancak tutulma derecesine Chiron tam kavuşum yapıyor. Yaralı şifacı Chiron’un yaptığı bu kavuşum sizi yaralayan, çok acıtan hatta içinizi kanatan konularla yüzleşerek aydınlanmanızı sağlayabilir. Ancak kazalara, yaralanmalara çok açık bir dönem olacaktır. Tutulmaya Merkür Koç retrosunun da eşlik etmesi bu girişimlerin daha çok geçmişte yarım bıraktığınız ya da uzun zamandır yapmak isteyip de yapamadığınız bir konuyla ilgili harekete geçmenize sebep olacaktır. Ancak en önemlisi tutulmanın yöneticisi Mars’ın Satürn ile kavuşumu olacaktır. Zira iki kötücülün kavuşumu deprem, yangın, uçak kazaları, patlamaları tetikleyebilir. Balık burcunda olan bu kavuşum deniz kazaları, boğulmalar, dini örgütlerle ilgili olumsuz durumlar, tsunamiler, yardım kuruluşlarıyla ilgili konular, sebebi belli olmayan cinayetler, patlamalar, yangınlar getirebilir. Girişimde bulunmak istediğiniz konularda iletişimi zorlayacak derin duygusal blokajlara takılabilirsiniz. Ve bunlar kontrolünüz dışında da olabilir.

JÜPİTER-URANÜS KAVUŞUMU Boğa burcunun 21 derecesinde 21 Nisan 2024’de gerçekleşecek bu kavuşum yeni bir döngü başlatmak açısından oldukça önemli bir kavuşum. Yaklaşık 14 yılda bir gerçekleşen bu kavuşumlar önemli keşifler, icatlar ve gerçekleştiği burcun içindeki temalarda büyüme, gelişme ve değişime işaret eder. Boğa burcunda olan bu kavuşumda finansal konularda sürpriz gelişmeler, grevler, ayaklanmalar, özgürleşme ve sınırları aşma, deprem ve fırtınalar, hukuksal konularda yeniliklere yol açabilir. Ancak bu kavuşum toprak elementindeki Boğa burcunda gerçekleşeceğinden doğal afetler açısından da riskli zamanlara işaret edecektir.

JÜPİTER İKİZLER BURCUNDA 26 Mayıs 2024 tarihinde Jüpiter 10 Haziran 2025 yılına kadar ilerleyeceği İkizler burcuna geçiyor. Özellikle İkizler, Kova ve Terazi burçlarını olumlu anlamda daha fazla etkileyecek bu geçiş; genel olarak yazılı, sözlü her türlü iletişimle ilgili konular, sosyal medya, reklam, eğitim ve ulaşımla ilgili yenilikler getirebilir. Ancak Jüpiter’in Satürn’le yapacağı kare açılar engeller, kısıtlamalar ve sorunlara da sebep olabilir. İlk Jüpiter-Satürn karesi 18 Ağustos’ta ikinci kare açı ise 24 Aralık’ta gerçekleşecek. Özellikle sosyal medya ve ulaşım sektörüyle ilgili usulsüz iş yapanların zorlanacağı, kısıtlanacağı, ceza alacağı durumlar söz konusu olabilir. Bu kare açılar aynı zamanda uluslararası ticaret, yurtdışı bağlantılı işler veya vize işlemlerinde sorunlara da işaret edebilir. 2012 Jüpiter İkizler transitinde eğitim sistemiyle ilgili değişiklikler ve gezi olayları gündeme gelmişti.

18 Eylül 2024’te Balık burcunun 25 derecesinde ikinci bir Ay Tutulması deneyimleyeceğiz. Aynı zamanda 12 Haziran 2025’te Başak-Balık aksına geçecek Ay Düğümleriyle ilgili ilk tutulma olacak. Bu tutulma Neptün kavuşumlu olduğundan hem ruhsal açıdan son derece yüksek bir tutulma hem de hayal kırıklıklarına, vazgeçmelere açık bir tutulma. Diğer taraftan hayatınızla ilgili önemli ve ani değişikliklere sebep olacak sezgisel kararlara da sebep olabilir. İkili ilişkiler, evlilik ve ortaklık ilişkileri, davaları vurgulayan bu tutulma bazıları için hayallerinin gerçekleştiği durumlara ışık tutarken bazıları için bitiş ve tamamlanmalara işaret edebilir.

2 Ekim 2024’te Terazi burcunun 10 derecesinde gerçekleşen yılın son güneş tutulması özellikle ilişkiler, ortaklıklar, evlilikle ilgili konularda yeni başlangıçlara işaret ediyor. Bu tutulmaya eşlik eden Merkür; yeni anlaşmalar, sözleşmeler, tanışmalar, birliktelikler getirebilir. Bunlar geçmişten beri tanıdığınız ya da tanıdığınızı hissettiğiniz kişiler de olabilir. Tutulmanın yöneticisi Venüs; Mars ve Satürn’le uyumlu açılarda. Dolayısıyla evlilik, birliktelik ya da tutkuyla istediğiniz konularda girişimleriniz olumlu geri dönüş yapabilir. Sadece bu girişimlerinizde aşırı duygusal reaksiyonlara dikkat etmeniz gerekir. Hayallerinizin beklenmedik bir şekilde gerçekleştiğine tanık olabilirsiniz.

Yılın diğer önemli göksel hareketi Aslan burcunda başlayacak ve Yengeç burcunda devam edecek Mars retrosu olacaktır. 6 Aralık’ta başlayan bu geri hareket; aşk ve duygusal konular, çocuklar, hayattan keyif aldığınız konular, hobiler, eğlence, seyahatler, risk aldığınız yatırımlarda girişimlerde bulunmanızı zorlayacak etkilerdir. Enerjinizin düşük olacağı hatta öfke patlamalarına açık olacağınız bu dönemde sakin olmaya çalışmak çok önemli olacaktır. Sonrasında gündeminizde ev ve yerleşim konuları, aile, ebeveynlerin sağlık konuları olabilir. Ülke ve dünya genelinde şiddet ve gerilime açık zamanlardır. Para piyasalarında sert etkiler geçerli olabilir. Önemli girişimler, kararlar ve acil olmadığı sürece ameliyatlar için pek uygun zamanlama değildir.

2024 gezegen geri hareketlerine baktığımızda özellikle Merkür retrosunun ağırlıklı olarak ateş elementi burçlarda gerçekleştiğini görüyoruz. Bu belki de iletişim ve ulaşımla ilgili konularda geriye dönük hareketlere, eylemlere ve düşüncelere biraz daha dikkat etmek gerektiğine işaret edebilir.

MERKÜR RETROSU

1-25 Nisan 2024 tarihleri arasında Koç burcunda 27 dereceden 15 dereceye gerileyecek.

5-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında Başak burcunun 4 derecesinden başlayarak Aslan burcunun 21 derecesine gerileyecek.

26 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında Yay burcunun 22 derecesinden 6 derecesine gerileyecek.

VENÜS RETROSU

Güzel haber bu sene Venüs retrosu yaşamayacağız.

MARS RETROSU

6 Aralık – 6 Şubat 2025 tarihleri arasında 6 derece Aslan burcunda başlayarak 17 derece Yengeç burcuna gerileyecek.

JÜPİTER RETROSU

9 Ekim – 4 Şubat 2025 tarihleri arasında İkizler burcunun 21 derecesinden başlayarak 11 derecesine kadar gerileyecek.

SATÜRN RETROSU

29 Haziran – 15 Kasım 2024 tarihleri arasında Balık burcunun 19 derecesinden 12 derecesine gerileyecek.

URANÜS RETROSU

28 Ağustos 2023 – 27 Ocak 2024 tarihleri arasında Boğa burcunun 23 derecesinden 19 derecesine

1 Eylül 2024 – 20 Ocak 2025 tarihleri arasında Boğa burcunun 27 derecesinden 23 derecesine gerileyecek.

NEPTÜN RETROSU

2 Temmuz- 7 Aralık 2024 tarihleri arasında Balık burcunun 29 derecesinden 27 derecesine gerileyecek.

PLÜTON RETROSU

2 Mayıs – 12 Ekim 2024 tarihleri arasında 2 derece Kova burcundan başlayarak 29 derece Oğlak burcuna gerileyecek.

Yılın genel etkileri zorlayıcı gibi gözükse de gerçek bir uyanış ve hayatımızı değiştirecek kalıpları yıkacak çok önemli şans ve fırsatlara işaret ediyor. Neler olacağını pek tabii ki yaşayıp göreceğiz. Her şeyin keyif ve mutlulukla gerçekleşmesi dileğiyle…


Filiz Ünal


 
yıllık ft (5).jpg

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR​

Öncelikle bu sene Kuzey Ay Düğümü sizin burcunuzda olduğundan kendi isteklerinizin ön planda olduğu ve daha bireysel hareket etmek isteyeceğiniz bir sene olacak. Yeni sene 21 Ocak’ta Plüton’un Kova burcuna geçişiyle birlikte sosyal çevre, arkadaş ve dostlarınızla ilgili bir değişim sürecini başlatabilir. Gerçek dost ve arkadaşlarınızı anlayacağınız bu süreçte birtakım gerginlikler ve krizler yaşayabilirsiniz. Diğer taraftan yeni gruplara dahil olabilir veya toplumsal projelerde yer alabilirsiniz. Aynı zamanda yine bu alanda Mars-Plüton kavuşumu gerçekleşecek. Sosyal çevrenizde ya da arkadaşlarınızla ilgili hakkınızı savunmak durumunda kalacağınız baskı, gerginlik ve krizlere maruz kalabilirsiniz. 2 Eylül -20 Kasım arası geri hareketi ile birlikte kariyer alanınızda ilerleyecek Plüton; iş ve kariyeriniz, sosyal statünüzle ilgili son kez olması gereken değişiklikleri ve dönüşümleri getirebilir. 2 Ekim’de Terazi burcunda olacak yılın son Güneş tutulmasının etkileri de bazılarınız için evlilik, bazılarınız için ilişkiyi ciddiyete taşıyacak (söz, nişan) durumlarla sosyal statünüzde değişiklikler getirecektir. Diğer taraftan sorunlu bir ilişki ya da evlilik içindeyseniz bitirmeye yönelik girişimlerini olabilir. 25 Mart yılın ilk Ay Tutulması Terazi burcunda, sizin ilişkilerle ilgili hayat alanınızda gerçekleşecek. Dolayısıyla ikili ilişkiler, evlilik, ortaklıklar, anlaşmalar, davalar gündeminize gelecektir. Bu dönemde yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Venüs, Satürn ile kavuşumda. Yeni projeler ve ortaklık teklifleri de gelebilir. Ancak sorunlu olan birliktelikler, iyi gitmeyen ortaklıklarda ayrılıklar gündeme gelebilir, dava açmak durumunda kalabilir ve arkanızdan dönen gizli, saklı işler ortaya çıkabilir. 8 Nisan’da burcunuzda gerçekleşen Güneş tutulması önemli değişikliklere açık duruyor. Zira tutulmaya Chiron tam kavuşum yapıyor. Bu yüzden kazalara, yaralanmalara çok açık olabilir, ameliyat ya da ciddi müdahale gerektirebilecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu tutulmada Satürn-Mars kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumu da etkin olmaya başlıyor. Gizli düşmanlar, arkanızdan iş çevirenler olabilir. Bu tutulmayla özellikle finansal konularda büyüme ve gelişmeye yönelik adımlar atmak isteyebilirsiniz ancak Merkür geri harekette olduğundan retro bitimini beklemeniz daha doğru olabilir. 26 Mayıs’ta İkizler burcuna geçen Jüpiter hayatınıza daha fazla yeni insanlar, eğitim ve seyahat fırsatları getirecektir. Kardeş ve kuzen ilişkilerinizde samimiyet ve iletişim de artabilir. 18 Eylül Balık burcunda gerçekleşecek son Ay tutulması günlük streslerden uzaklaşmak, kafanızı dinlemek, iç dünyanıza çekilmek istediğiniz bir süreç olabilir. Ancak psikolojik sağlığınızla ilgili konuları daha ciddiye almalısınız. Tutulmaya Neptün eşlik ettiği için bırakma, kaybetme, feda etme ya da bitirme durumları söz konusu olabilir. Yılın son ayında Aslan burcunda başlayan Mars retrosu Yengeç burcunda devam edecek. Öncelikle çocuklar, aşk hayatı, hobiler, eğlence ile ilgili konularda başlayan sorgulamalar evlilik ve aile hayatı ile ilgili konularda devam edebilir. Eski aşklar, eski birliktelikler söz konusu olabilir.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR​

Bu sene 21 Ocak’ta Plüton’un Kova burcuna geçişiyle sizin için çok önemli günler başlayabilir. Bu geçiş özellikle kariyer, gelecek hedefleriniz ve toplumsal statünüzle ilgili büyük dönüşümlere sebebiyet verebilir. Yeni bir iş, kariyer değişikliği, kendi işini kurmak söz konusu olabilir. Özellikle 14 Şubat Mars-Plüton kavuşumu kariyer, aile ve evlilikle ilgili konularda önemli köklü değişikliklere açık duruyor. Belki taşınma, boşanma, aile içi krizler, kariyerle ilgili bazı durumlar açığa çıkabilir. Ancak 3 Mayıs’ta yine bu alanda başlayacak Plüton geri hareketi aldığınız kararların tekrar üzerinden geçmenizi gerektirecek. Ve geri hareketine son kez Oğlak burcunda devam edecek Plüton; yurtdışı ve yabancılarla yaptığınız işler, eğitim ve hukuksal konularda tamamlanması gereken yarım kalmış konular, problemli durumlar ve hakkınız olanı almakla ilgili ciddi bir mücadele içine girmenize yol açacaktır. 25 Mart’ta Terazi burcundaki yılın ilk ay tutulmasıyla çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız, günlük rutininiz ya da sağlığınızla ilgili konular netleşmeye başlayabilir. Tutulma yöneticisi Venüs’ün Satürn’le kavuşumu geleceğe yönelik çok istediğiniz bir proje ya da anlaşmayı gündeminize getirebilir. Belki bir yer değişikliğine bağlı olarak yeni bir çevre, yeni arkadaşlar söz konusu olabilir. Ancak sağlığınızla ilgili konuları da ihmal etmemelisiniz. Yılın ilk Güneş Tutulması ise 8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulmada Merkür retrosu eşliğinde Jüpiter-Uranüs kavuşumu ve Mars-Satürn kavuşumu da etkin oluyor. Tutulma derecesi Chiron’la tam kavuşumda. Öncelikle kazalara, yaralanmalara daha meyilli olacağınız bu süreçte ameliyatlarda gündeme gelebilir. Ancak psikolojinize ve ruhsal durumunuza daha çok özen göstermeniz gerekebilir. Diğer insanlarla hatta arkadaşlarınızla ilgili sorunlar, arkanızdan konuşulanlar, gizli saklı işler hayal kırıklığına uğramanıza sebep olabilir. Burcunuzda 21 Nisan’da kavuşum yapacak Jüpiter ve Uranüs daha fazla özgürlük ihtiyacı ile yer değişikliğini, uzaklaşma isteğini tetikleyebilir. Kendinizle, dış görüntünüz, çevrenizle ilgili birtakım değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. 26 Mayıs’ta Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi maddi açıdan daha şanslı olacağınız ancak seyahat ve eğitimler için de para harcayacağınız bir dönemi işaret ediyor. 18 Eylül’de Balık burcunda Neptün kavuşumlu bir ay tutulması meydana geliyor. Bu tutulma çok istediğiniz, hayalini kurduğunuz bir şeyi getirebileceği gibi çevrenizdeki insanların, arkadaşlarınızın gerçek yüzünü de görmenizi sağlayabilir. 2 Ekim’de yönetici gezegeniniz Venüs’ün ev sahipliğinde Terazi burcunda bir Güneş tutulması meydana geliyor. Bu tutulma çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız ya da yeni bir anlaşma, yeni iş kurma koşullarını ortaya çıkarabilir. İlişkileriniz ya da evliliğinizle ilgili yeni adımlar atabilirsiniz. Ve yılın son ayı Aralık’ta eylem gezegeni Mars önce Aslan burcunda sonrasında Yengeç burcunda geri harekete başlayacak. Dolayısıyla size önce aile ilişkileri, ev, yerleşim, çocuklar ve emlak alım-satım işleriyle ilgili konuları getirebilir. Bu konularda geriye dönük eylemler söz konusu olabilir. 6 Ocak 2025’te Yengeç burcunda devam edecek Mars retrosuyla birlikte yakın çevre, kardeşlerle ilgili ilişkilerinizde gerginlikler, tartışmalar gündeme gelebilir. Öfke patlamalarına meyilli olabilirsiniz.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER​

Bu sene karşınıza hayallerinize ulaşmanızı sağlayacak olumlu fırsatlar çıkabilir. Ancak geleceğe yönelik bu şansları kaçırmamaya çalışın. 21 Ocak itibariyle Kova burcuna geçen Plüton yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işler, eğitim, seyahatler, medya ya da hukuksal konularda köklü değişikliklere sebep olacaktır. Hayata bakış açınızın değişeceği bu dönüşümler yeni projeler, anlaşmalar ya da uzaklara gitme durumlarınızı netleştirebilir. 14 Şubat’ta Mars ve Plüton’un Kova burcunda kavuşum yapacak olması biraz daha mücadeleye açık durumları gündeminize taşıyabilir. Belki hukuksal konular belki uzak akrabalarınızla ilgili problemli durumlar oluşabilir. 3 Mayıs’ta geri harekete başlayacak Plüton öncelikle bu konularda yenilenmesi gerekenleri karşınıza çıkarabilir. Ancak 2 Eylül’de son kez geçeceği Oğlak burcundaki geri hareketiyle de ortak paralar, harcamalar, kredi, miras ve nafaka ile ilgili konularda büyük değişimler getirebilir. Yılın ilk Ay tutulması 25 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu size aşk hayatınız, çocuklarla ilgili konular, keyifli uğraşlarınız, sanatsal işler ya da riskli yatırımlarınızla ilgili netleşme ve tamamlanmalar sağlayabilir. Tutulma yöneticisi Venüs’ün Satürn ile kavuşumu iş ve kariyer hayatınızla ilgili yeni projeler, anlaşmalar ya da yurtdışı bağlantılı yeni işlere yol açabilir. Belki de yeni bir aşka yelken açabilirsiniz. 8 Nisan’da meydana gelen Koç burcundaki Güneş Tutulması çok önemli başlangıçlara açık etkilerde. Chiron’la tam kavuşumda gerçekleşen bu tutulmada Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumu da etkin olacak. Oldukça güçlü etkilere sahip bu tutulma sosyal çevreniz, arkadaş ve dost ilişkilerinizle ilgili birtakım sıkıntılara sebep olabilir. Aynı zamanda Merkür retrosunun etkileri otorite figürleri ya da iş arkadaşlarınızla ilgili anlaşmazlıklara, problemlere yol açabilir. İşlerinizle ilgili gecikmeler, engeller, geçmiş anlaşmalarla ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. 26 Mayıs’tan sonra şans ve fırsatlar gezegeni Jüpiter sizin burcunuza geçiyor. Yeni insanlarla tanışacağınız ve çevrenizin oldukça kalabalık olacağı bu dönemde kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Yeni eğitimlere başlayabilir, bol bol seyahat edebilirsiniz. Kendinizi geliştirebileceğiniz, iş ve ilişkilerinizde oldukça şanslı olacağınız bir döneme başlıyorsunuz. 18 Eylül Balık burcunda Neptün kavuşumlu bir ay tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulma kariyerinizle ilgili konuların netleşmesini ya da çok istediğiniz bir iş, bir anlaşma ya da bir projeyi gündeminize getirebilir. Yılın son Güneş Tutulması 2 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulmada yönetici gezegeniniz Merkür; tutulma derecesine kavuşum yapıyor. Dolayısıyla odak noktanızda aşk hayatınız, çocuklarla ilgili konular ya da çocuk sahibi olma isteği ön planda olabilir. Kariyerle ilgili dikkat çekici sıçramalar, önemli anlaşmalar, çok istediğiniz projeler gündeme gelebilir. Yılın son ayı Aralığın ilk günlerinde Aslan burcunda Mars retrosu başlıyor. 25 Şubat 2025’e kadar devam edecek bu geri hareket; yakın çevre, kardeş, kuzen ilişkilerinde, eğitim ve seyahatlerde zorlanmanıza sebep olabilir. Kaza ve sakarlıklara, tartışmalara, gerginliklere çok açık olacağınız bu dönemde daha dikkatli olmanız gerekebilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER​

Bu sene kendi istekleriniz doğrultusunda kariyer ve gelecek planlarınızı gerçekleştirmeye yönelik olacaksınız. 21 Ocak’ta Plüton’un ortak kazançlar, borçlar, krediler, vergiler, miras, nafaka ve sağlıkla ilgili alana geçişiyle büyük bir yenilenme ve köklü değişiklikler aktif olmaya başlayabilir. Belki kredi çekmeniz belki de borçlarınızla ilgili yeni bir yapılanma planına ihtiyacınız olabilir. Plüton’un 14 Şubat’ta bu alanda Mars ile yapacağı kavuşum maddi açıdan çok büyük zorlanmalara işaret ediyor. Yine bu alanda geri harekete başlayacak Plüton; finansal yapılanmaları tekrar vurgulayacak. 2 Eylül’de ise son kez Oğlak burcuna geçerek ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularında artık bir netlik kazanmanızı sağlayacak. Belki ilişkilerinizde belki de ortak çalışmalarda konular artık finale ilerleyebilir. Senenin ilk Ay tutulması 25 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu size ev, aile ve yerleşimle ilgili ortaya çıkan durumları gösterecektir. Belki ev satın alabilir ya da satabilir veya taşınabilirsiniz. Bazılarınız evlenebilir ya da sorunlu giden ilişkilerini bitirebilir. Bütün bu gelişmeler kariyerinizi ve gelecek hedeflerinizi de etkileyebilir. Yeni projeler, yurtdışı bağlantılı işler gündeminizde olabilir. Bu yüzden 8 Nisan’da Koç burcundaki Güneş tutulması ile birlikte kariyer, toplumsal statünüz, prestijinizle ilgili konular çok ön plana çıkabilir. Hedeflerinizle ilgili girişimlerde bulunmak isteyeceğiniz bu tutulma hem Chiron kavuşumlu hem de Merkür retrosunda gerçekleşiyor. Aynı zamanda Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumunun etkileri de devrede olacak. Kendi haklarınız için daha mücadeleci olabilir, yeni bir iş kurmak ya da yeni projelere başlamak isteyebilirsiniz. Ancak risk almak yerine Merkür retrosunun bitiminden (27 Nisan) sonra harekete geçmek daha mantıklı olabilir. Yine bu dönemde ameliyat ya da küçük operasyonlar söz konusu olabilir. Zira yaralanmalara, sakarlıktan kaynaklı kazalara çok açık olacağınız bir dönemdesiniz. Retro Merkür’ün eşlik ettiği bu tutulma geçmişin sıkıntılı durumlarını tekrar tetikleyerek kavga ve tartışmalara yol açabilir. 26 Mayıs’ta Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi daha çok içsel dünyanıza yöneleceğiniz, spiritüel konulara ilginizin artacağı bir dönem olabilir. 18 Eylül’de Balık burcunda meydana gelen Ay Tutulmasıyla yurtdışı ve yabancılarla olan işleriniz ya da medya, basın-yayın konularında birtakım durumlar netleşmeye başlayabilir. Yurtdışı seyahatleri, eğitim programları gündeminize gelebilir. Varsa hukuksal süreçlerinizle ilgili yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz. Yılın son tutulması 2 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek. Ev alma, taşınma, yerleşim problemleriyle ilgili konular çözülebilir. İlişkilerinizle ilgili ister evliliğe adım atmak olsun isterse problemli bir evliliği bitirmek olsun yeni başlangıçlara ilerlemek söz konusu olabilir. Yılın son önemli göksel hareketi 6 Aralık’ta Aslan burcunda başlayacak Mars retrosu sahip olduğunuz maddi ve manevi kaynaklar alanınızda zorlanmanıza sebep olacağınız gelişmelere açık duruyor. Hesapta olmayan harcamalar, işten kaynaklı gelirlerde gecikmeler daha fazla aksiyon almanızı gerektirebilir. Mars geri hareketine 6 Ocak 2025’te sizin burcunuzda devam edecek. Duygusal konular, dış görüntünüz, sağlığınız, aile ilişkileri gündeminizde olabilir. Ancak fazla duygusal tepkiler vermeye, öfke patlamalarına açık olabilirsiniz. Sakin kalmaya çalışmak önemli olacaktır.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR​

Bu senenin etkileri 21 Ocak’ta Plüton’un Kova burcuna geçişiyle başlıyor. Size ilişkilerle ilgili hayat alanınızda önemli değişim ve dönüşümler getirebilir. Bekarlar için yeni bir ilişki ya da evlilik söz konusu olabilir. İlişkisi ya da evliliği problemli olanlar boşanma yolunu seçebilirler. Aynı zamanda yeni bir ortaklık ya da sorunlu giden bir ortaklığı sonlandırmaya karar verebilirsiniz. 14 Şubat’ta bu alanda Mars-Plüton kavuşumu gerçekleşiyor. İlişkiler açısından zorlayıcı günler olabilir. 3 Mayıs’tan itibaren Plüton ilişkilerle ilgili alanınızda geri hareket yapmaya başlayacak. İster özel ilişkileriniz, isterse ortaklık veya arkadaşlık ilişkileriniz olsun dönüştürülmesi ve değiştirilmesi gereken konular yeniden gündeminize gelecektir. Plüton geri hareketine son kez geçtiği Oğlak burcunda devam edecek. Bu daha çok çalışma koşullarınız, sorumluluklarınız, günlük ritminiz ve sağlığınızla ilgili konularda yeniden düzenlemeler yapmanıza bir şans tanıyabilir. İş hayatınızda eksik ve yarım işleri tamamlayabilir ya da yeniden bir düzen oluşturabilirsiniz. İhmal ettiğiniz sağlık sorunlarını ele almak için son derece uygun bir zaman olacaktır. Yılın ilk ay tutulması terazi burcunda 25 Mart’ta gerçekleşiyor. Bu tutulma yakın çevre, kardeş ilişkilerini, önemli anlaşma ve yeni teklifleri vurguluyor. İlişkiler alanınızdaki Plüton ile olumlu açı yapan bu tutulma yeni bir ilişki başlangıcını da vurgulayabilir. Eğitim ve yeni projelerle ilgili netleşmeler de yaşanabilir. Bir sonraki ay 8 Nisan’da Koç burcunda yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşiyor. Chiron eşliğindeki bu tutulmada Merkür retro konumda. Bu tutulmada aynı zamanda Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumu etkin olacak. Hem yeni başlangıçlara açık hem de gecikmelere, aksaklıklara açık bir tutulma. Sizin için yurtdışı ve yabancılarla ilgili işler, vize-pasaport başvuruları, eğitim, seyahatler ve hukuksal süreçleri vurguluyor. Yeni başlangıçlardan ziyade yarım kalmış işleri belki yarıda bıraktığınız bir eğitimi tamamlamak açısından daha uygun olabilir. Jüpiter-Uranüs kavuşumunun kariyerle ilgili alanda olması beklenmedik olumlu gelişmeler, yeni projeler ve sürpriz fırsatları getirebilir. Diğer taraftan Chiron etkisi yaralanmalara, kazalara çok açık olacağınız bir süreci işaret edebilir. Zaten Mars-Satürn kavuşumu ameliyat ve sağlık sorunlarını işaret eden hayat alanınızda gerçekleşiyor. 26 Mayıs’ta şans ve bolluk gezegeni Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Çok sosyal olacağınız ve bol bol gezeceğiniz bir döneme başlangıç yapabilirsiniz. Yeni arkadaşlar, dostlar hayatınıza girebilir ve bir sürü organizasyonlara katılabilirsiniz. Geleceğe yönelik hedeflerinizi gerçekleştirecek şanslı fırsatlar yakalamanız mümkündür. 18 Eylül’de Balık burcunda gerçekleşen Ay Tutulması Neptün ile kavuşuyor. Bu dönem fiziksel ve ruhsal sağlığınızla ilgili konuları ihmal etmemelisiniz. Miras, nafaka, krediler ve borçlarla ilgili konularda da belirsizlikler ortaya çıkabilir. Netleşmeyen ya da vazgeçmek zorunda kalacağınız bazı şeyler psikolojik olarak yıpratıcı olabilir. Yılın son tutulması 2 Ekim’de gerçekleşen Terazi burcundaki Güneş tutulması özellikle ilişkilerle ilgili olumlu gelişmelere açık duruyor. Tutulmanın yöneticisi Venüs’ün Mars ve Satürn ile olumlu etkileşimleri yeni bir ilişki, evlilik ya da evlilik yolunda yeni adımlar getirebilir. Önemli projeler, iş anlaşmaları da gündeminizde olabilir. Yılın önemli olaylarından birisi de 6 Aralık’ta sizin burcunuzda başlayacak Mars retrosu olacaktır. 25 Şubat 2025’e kadar devam edecek bu geri hareket 6 Ocak 2025’te Yengeç burcunda devam edecek. Bu dönemde enerjiniz daha içe dönük olabilir, ani ve sert çıkışlara meyilli olabilirsiniz. Her zamankinden fazla kazalara ve sakarlıkla açıklık söz konusu. İşlerinizle ilgili girişimlerde istediğiniz sonuçları almanız kolay olmayabilir.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Bu sene size kriz yaratan, derin korkularınıza çözüm bulmak üzere aksiyon alabilirsiniz. 21 Ocak’ta Kova burcuna geçen Plüton öncelikle çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız, günlük yaşam ritminiz, sorumluluklarınız ve sağlığınızla ilgili köklü değişiklikleri ve önemli kararları gündeminize getirebilir. Belki yaşam koşullarınızı iyileştirebilecek ve iş yükünüzü azaltacak önemli yenilikler yapabilirsiniz. 14 Şubat’ta bu alanda Mars ve Plüton kavuşumu özellikle sağlıkla ilgili konulara daha fazla dikkat edilmesini gerektirebilir. Yine bu alanda 3 Mayıs’ta başlayacak Plüton geri hareketi dönüşüm sürecini hızlandırabilir. 2 Eylül’de son kez geçeceği Oğlak burcunda ise aşk hayatınız, çocuklar, keyif aldığınız uğraşlar ya da riskli yatırımlarla ilgili köklü değişiklikler yapmak için son bir şans yaratacak. Yılın ilk Ay tutulması Terazi burcunda 25 Mart’ta gerçekleşecek. Sahip olduğunuz maddi kaynaklar, öz değer ve parasal konulara vurgu yapan bu tutulma iş ve kariyer hayatınızla ilgili netleşmeye başlayan olumlu sonuçlar getirebilir. Tutulmanın yöneticisi Venüs’ün Satürn ile kavuşumu önemli bir ortaklık anlaşmasını, yurtdışı bağlantılı bir işi ya da yeni bir ilişki veya evliliği işaret edebilir. 8 Nisan’da Koç burcunda yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşiyor. Oldukça güçlü etkilere sahip bu tutulma hem Chiron kavuşumlu hem de Merkür retrosu ile birlikte. Tutulmanın yöneticisi Mars’ın Satürn ile kavuşumu ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık ilişkilerinde krizli durumlara işaret ediyor. Maddi konular ya da ortak kazanımlarla ilgili tartışmalar, gerginlikler olasıdır. Kazalara, sakarlıklara açık olacağınız bu dönemde ameliyat ya da küçük operasyonlar da gündeme gelebilir. 26 Mayıs’ta Jüpiter’in kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili hayat alanınıza geçişiyle çoklu iş teklifleri, yeni anlaşma ve sözleşmelerle karşılaşabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işler, kendinizi gösterebileceğiniz önemli projeler, finansal olarak da kazançlı çıkacağınız girişim fırsatları yakalayabilirsiniz. 18 Eylül’de Balık burcunda meydana gelen Ay tutulması ikili ilişkileri, evlilik, ortaklıkları, anlaşma ve davalarla ilgili konuları vurguluyor. Neptün kavuşumlu bu tutulmada iyi gitmeyen bir evlilik ya da ortaklıklarla ilgili dava açma ya da boşanma gibi durumlar söz konusu olabilir. Diğer taraftan yeni bir anlaşma, önemli bir proje ya da kalbiniz boşsa yeni bir ilişki veya evlilik de gündeme gelebilir. İlişkilerle ilgili tamamlanmalara dikkat çeken bir tutulma. Bir sonraki ay 2 Ekim’de gerçekleşen yılın son güneş tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Finansal açıdan kazançlı çıkacağınız bu tutulma yeni bir iş, yeni bir anlaşma, yeni projeler getirebilir. Tutulmanın yöneticisi Venüs’ün Mars ve Satürn ile olumlu bağlantıları hayatınıza yeni birisinin girmesini ya da evlilikle ilgili konuları tetikleyebilir. 6 Aralık’ta başlayacak Mars retrosu öfke patlamaları ve kazalara fazlasıyla açık olduğunuz bir dönem. Arkanızdan dönen gizli saklı işler, konuşmaların da ortaya çıkabileceği bu dönemi ruhsal ve şifa çalışmalarına yönelik geçirmek iyi gelebilir.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER​

Tutulmalarla birlikte hayatınızda önemli değişimlere yol açacak yeni bir seneye başlıyorsunuz. 21 Ocak’ta Plüton’un Kova burcuna geçişiyle çocuklar, keyif aldığınız uğraşlar ve aşk hayatınızla ilgili köklü değişiklikler tetiklenmeye başlayabilir. Bu etkiler bazılarına yeni bir ilişki ya da evliliğe gidecek bir yolu açabilir, bazılarına ise çocuk sahibi olma fırsatı verebilir. Bu etkiler 25 Ocak Aslan dolunayı ile birlikte daha fazla hissedilebilir. Plüton’un Oğlak burcunda 2 Eylül’den 20 Kasım’a kadar son kez yapacağı hareket, retrosu da dahil olarak; aile, yerleşim, emlak, evlilik konularında büyük değişiklikler getirebilir. Ev alım-satımı, taşınma, boşanma, evlenme ya da bu konulardan kaynaklı yer değişimleri gündeminizde olabilir. Yılın ilk ay tutulması 25 Mart’ta sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Bu tutulma Güney Ay Düğümü tarafında olduğu için daha çok azaltan, kayıplara yol açan ya da geçmişle ilgili konulara takılacağınız bazı gelişmeleri açığa çıkarabilir. Gündeminizde ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık ilişkileri, hak ve adalet arayışları olabilir. Tutulmanın yöneticisi Venüs, Balık burcunda Satürn ile kavuşuyor. Bu olumlu anlamda yeni ve uzun vadeli bir birlikteliğe işaret edebilir. Ancak diğer taraftan sorunlu bir evlilik ya da birliktelik içindeyseniz ayrılık rüzgarları da esebilir. Kariyerinizle ilgili önemli anlaşmalar ya da tamamlanmalar da gerçekleşebilir. Nisan ayında ilk Güneş tutulmasını Koç burcunda deneyimleyeceğiz. Bu tutulma sizin karşıt burcunuzda ve yine evlilik, ortaklık ilişkilerine dikkat çekiyor. Bu tutulmada Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumu da aktif olacak. Tutulma derecesine Chiron tam kavuşum yapıyor ve Merkür retrosu da geçerli olacak. Artık sorunlu evlilik ve ortaklık ilişkilerinde tartışma ve kavgalar büyüyebilir, olaylı bitişler yaşanabilir ve dava açma durumları olabilir. İki kötücül Mars ve Satürn’ün tam kavuşumu 11 Nisan’da kesinleşiyor. Çalışma ortamınız, çalışma arkadaşlarınızla ilişkilerinizde de problemler yaşayabilirsiniz. Merkür retrosundan kaynaklı iletişimsel sıkıntılar, yanlış anlama ve anlaşılmalar söz konusu olabilir. Kironik etkilerin de devrede olması sağlık ya da kazalardan kaynaklı olumsuz etkilere açık olacağınızı gösterebilir. 26 Mayıs’ta Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Bu geçiş size bol bol seyahat, yurtdışına gitme, eğitimler ve sosyal medya, basın-yayın konularında işler getirebilir. Hayata daha farklı pencerelerden bakabilirsiniz. 8 Eylül’de Balık burcunda gerçekleşecek ay tutulması Neptün kavuşumlu olduğundan hem sağlığınız hem de çalışma hayatınızla ilgili durumlarda daha dikkatli olmalısınız. Belki de hayal kırıklığı yaşadığınız, umduğunuzu bulamadığınız bazı şeylerden vazgeçmeye meyilli olabilirsiniz. Yılın son Güneş tutulması yine sizin burcunuzda 2 Ekim’de gerçekleşiyor. Bu tutulma hayatınızla ilgili yeni ve önemli başlangıçlara ışık tutuyor. Yeni bir ilişki, evlilik dolayısıyla toplumsal statünüzde değişiklikler ya da yeni bir ortaklık, kariyer ve çalışma hayatınızla ilgili yenilikler söz konusu olabilir. Aralık ayında başlayacak Mars retrosu öncelikle sosyal çevre, arkadaş ve dostluk ilişkilerinizde daha mücadeleli bir döneme işaret ediyor. Daha sonra ise kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili aksiyon almakta sıkıntılar yaşayabilir, aşırı duygusal çıkışlara meyilli olabilirsiniz. Bu da tartışmaları, çatışmaları tetikleyebilir. Sakin olmaya çalışmanızda fayda olacaktır.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER​

Bu sene çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız ve sağlığınızla ilgili iyileştirici etkiler altında olacaksınız. Yılın önemli göksel olaylarından Plüton Kova geçişi 21 Ocak’ta başlıyor. Bu geçişle ev, aile konuları, yerleşim, emlak alım-satımı ve kökleriniz, baba, atalarla ilgili konular gündeminize gelebilir. Evlenme, boşanma gibi önemli değişiklikler yaşanabilir. 14 Şubat Mars-Plüton kavuşumu ev ya da yerleşimle ilgili değişiklikler, aile büyüklerinin sağlığı ile ilgili durumları açığa çıkarabilir. Yine bu alanda geri hareket yapacak Plüton 2 Eylül- 20 Kasım arası son kez Oğlak burcuna da geçerek yakın çevre, kardeş, kuzen ilişkilerinizde yarım kalmış durumları tekrar düzenlemenizi, zihinsel ya da ticari işlerinizdeki eksikleri tamamlamanızı sağlayacak bir şans yaratacak. Yılın ilk Ay tutulması 25 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulma daha çok arka planda olan işler, sağlıkla ilgili konular, gizli, saklı konuları vurguluyor. Ruhsal sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir dönem olacaktır. Tutulma öncesi 22 Mart’ta kesinleşen Venüs-Satürn kavuşumu size yeni bir ilişki, flört getirebilir belki, ancak başlangıçta gizli tutmak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda çocuklarla ilgili sağlık konularıyla uğraşmanız da gerekebilir. Ve yılın ilk Güneş tutulması 8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek. Chiron’un tam kavuşum yaptığı bu tutulmada, Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumunun etkileri de geçerli olacak. Önemli etkilere sahip bu tutulma çalışma hayatınız, sorumluluklarınız, günlük hayat ritminiz ve sağlığınızla ilgili konuları vurguluyor. Bu dönem kazalara, yaralanmalara daha açık olabilirsiniz ve ameliyatlar da gündeme gelebilir. Belki iş değişikliği ya da yeni bir işe başlamayı düşünebilirsiniz. Ancak Merkür retrosu da geçerli olduğundan bu kararlarınızı retro bitimi yani 27 Nisan’dan sonra uygulamaya almanızda fayda var. 26 Mayıs’ta şans ve bolluk gezegeni Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Size finansal konular, miras ve ameliyatlardan yana şanslı etkiler getirebilir. Yatırımlarınızda ya da kredi kullanımlarında rahat ilerleyebilirsiniz. Hayatınızdaki krizli durumları çözmek çok daha kolay olabilir. 18 Eylül’de gerçekleşecek Balık burcundaki Ay Tutulması Neptün’le kavuşuyor. Dolayısıyla çok istediğiniz bir şeyler gerçekleşebilir. Aşık olabilir, yeni bir ilişkiye başlayabilir, çocuk sahibi olabilirsiniz. Ya da uzun süredir istediğiniz bir hobiye başlayabilir belki de biraz riskli bir yatırıma girişebilirsiniz. Ancak Neptün etkisi aldanma, aldatma ve yanıltıcı durumları da ortaya çıkarabilir. Hayatınızdaki bazı insanlarla ya da arkadaş veya dostlarınızdan yana hayal kırıklıkları da yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde kopuşlar söz konusu olabilir. Yılın son Güneş Tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu dönem daha ruhsal konulara, terapi ya da şifa çalışmalarına yönelik olabilirsiniz. Geleceğe yönelik plan ve projelerle ilgilenebilir ya da yurtdışı bağlantılı işlerinizle ilgili hazırlıklar içinde olabilirsiniz. Bu sene aralık ayında iki aşamalı Mars retrosu gerçekleşecek. 6 Aralık’ta Aslan burcunda başlayan bu geri hareket öncelikle kariyerle ilgili süreçlerde sıkıntılara, sürtüşmelere sebep olabilir. Çalışma arkadaşlarınızla tartışmalar ve rekabetler yaşanabilir. 8 Ocak 2025’te Yengeç burcunda devam edecek Mars retrosu ise aile üyeleri, ebeveynlerle ilgili ilişkilerinizde gerilimli bir süreç olabilir. Duygusal çıkışlar, öfke patlamaları görülebilir.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR​

Yeni senenin ilk önemli olayı Plüton’un Kova burcuna geçişiyle yakın çevre, kardeş, kuzen ilişkileri eğitim, seyahatler, iletişim ve ticari konularda köklü değişiklikler gerçekleşmeye başlayabilir. 25 Ocak Aslan dolunayında bu etkiler daha fazla ortaya çıkabilir. Yine bu alanda 14 Şubat’ta kesinleşen Mars-Plüton kavuşumu ilişkilerde güç savaşlarına yol açabilir. Geri dönülmez yol ayrımlarına girebilirsiniz. Bu konularla ilgili 3 Mayıs’ta geri harekete başlayacak Plüton; 2 Eylül-20 Kasım arası son kez Oğlak burcunda geçecek ve geri hareket yapacak. Artık sahip olduğunuz kaynaklar, maddi durumunuzla ilgili son değişiklikleri, yarım kalmış konuları dönüştürmeniz gerekecek. Yılın ilk Ay Tutulması 25 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşiyor. Özel ve sosyal ilişkilerinizdeki belirsizliklerin netleşeceği bu dönemde hayatınıza yeni birisi girebilir, ya da devam eden ilişkinizde daha ciddi adımlar yaşanabilir. Bu yılın hem ilk hem de en önemli güneş tutulması 8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulma Chiron kavuşumlu ve Merkür retrosunda meydana geliyor. Aynı zamanda Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumu eşliğinde. Dolayısıyla sizin için aşk, çocuklar, keyif aldığınız uğraşlar, riskli yatırımlar ya da hobilerle ilgili yeni başlangıçları işaret etse de bunlar biraz acı verici, sıkıntılı olabilir. Chiron etkisinden dolayı kazalara açık olabilir, ameliyat ya da küçük operasyonlar gerekebilir. Merkür retrosu eski aşkların, flörtlerin gündem olmasına sebep olabilir. 26 Mayıs’ta Jüpiter ilişkilerle ilgili hayat alanınıza geçiyor. Dolayısıyla 10 Haziran 2025’e kadar evlilik, ortaklık ya da anlaşmalarla ilgili şans ve fırsatlar sizden yana olabilir. Bazıları için evlilik yolu açılırken bazıları yeni bir ortaklığa başlayabilir, çoklu anlaşmalar ya da tekliflerle ilgilenebilir. 18 Eylül’de Balık burcundaki Ay tutulması Neptün kavuşumu ile birlikte gerçekleşiyor. Ev, yerleşim ve aileyle ilgili konular gündeminizde olabilir. Belki evlilik ya da iş değişikliği nedeniyle taşınma, yer değişikliği gerekebilir. Ve yılın son tutulması 2 Ekim Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu Güneş tutulması geleceğe yönelik isteklerinizle ilgili bir ortaklık, iş anlaşması, yeni bir proje ya da bir evlilik teklifi gibi bir konuyu gündeminize getirebilir. Yeni gruplara katılmanız ve yani bağlantılar yakalamanız da olasıdır. Sonuçta çok istediğiniz bir şeyle ilgili harekete geçebilirsiniz. Bu senenin son ayında iki aşamalı Mars retrosu gerçekleşecek. 6 Aralık’ta Aslan burcunda başlayacak Mars retrosu yurtdışı ve yabancılarla ilgili işlerde, vize, oturum belgesi, pasaport gibi işlemlerde ya da hukuksal konularda sıkıntılara, gecikmelere yol açabilir. 6 Ocak 2025’te Yengeç burcunda devam edecek Mars retrosu ise finansal konular, ortak kazançlar, miras, nafaka ya da borçlarla ilgili daha fazla mücadele içinde olmanızı gerektirebilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Yeni seneye burcunuzda transit eden Plüton’un Kova burcuna yani sizin maddi kaynaklar, sahip olduğunuz değerler ve özdeğer, güvenle ilgili hayat alanınıza geçişiyle başlıyorsunuz. 21 Ocak’ta olan bu geçişin etkilerini 25 Ocak Aslan dolunayında daha fazla hissetmeniz mümkündür. Çünkü Plüton dolunaya sert bir açı yapıyor. 14 Şubat’ta gerçekleşen Mars-Plüton ise yine maddi konularda zorlanmalar, gelirlerinizle ilgili sıkıntılar getirebilir. 3 Mayıs’ta Kova burcunda geri harekete başlayacak Plüton; 2 Eylül’de sizin burcunuza geçerek son kez Oğlak burcunda geri hareket yapacak. Hayatınızda değişmesi ve dönüşmesi gereken konularda bir fırsat yakalayacağınız bu retro bazılarınıza evlilik, kariyer değişikliği, yeni iş kurmayı getirebilir. Bazıları sorunlu olan evliliğini bitirebilir, boşanabilir ya da ortaklığını sonlandırabilir. Köklü değişimlerin başlayacağı bu süreçte sağlığınıza daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Yılın ilk tutulması 25 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşiyor. Sizin için çok önemli. Zira kariyer ve gelecek hedeflerinizle, toplumsal statünüzle ilgili konular netleşmeye başlayabilir. Venüs-Satürn kavuşumunun etkileri de geçerli olacağından yeni bir işe girme, memnun olmadığınız işten çıkma, yeni bir anlaşma imzalama ya da evlenme kararı ile toplumsal statünüzde değişimler olasıdır. 8 Nisan’da ise yılın ilk güneş tutulması Koç burcunda gerçekleşecek. Çok yönlü etkilere sahip bu tutulmada Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumunun etkileri geçerli olurken Merkür’de retro konumda. Sizin için ev, aile ilişkileri, taşınma, ev alım-satım ya da evlenme ve boşanma gibi konuları ön plana çıkarabilir. Belki tek başına ayrı bir eve geçme isteği ebeveynlerinizle tartışmalara, sürtüşmelere sebep olabilir. Tutulmaya Chiron tam kavuşum yapıyor. Bu yüzden baba ya da aile büyüklerinin sağlığına dikkat etmek gerekebilir. Kazalara ve yaralanmalara ve bu yüzden olabilecek operasyonlara son derece açık bir dönem. Tutulmanın yöneticisi Mars; 11 Nisan’da yakın çevre, kardeş, kuzen ve yakın akraba ilişkilerini gösteren hayat alanınızda Satürn ile kavuşuyor. Bu nedenle iletişimle ilgili sıkıntılar, zorlayıcı gerginlikler olasıdır. 26 Mayıs’ta şans ve bolluk gezegeni Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Bu geçiş çalışma hayatınız, iş koşullarınız, sorumluluklarınız, günlük rutininiz ve sağlığınızla ilgili olumlu gelişmelere işaret ediyor. Yeni projeler ya da iş teklifleri gelebilir, iş arkadaşlarınızla daha dostane ve iyimser ilişkiler içinde olabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili beklediğinizden daha çabuk iyileşme ve olumlu gelişmeler kaydedebilirsiniz. 18 Eylül’de gerçekleşen Balık burcundaki Ay Tutulması Neptün kavuşumlu. Duygularınızı ifade etmek istediğiniz bu dönemde yakın çevrenizdeki insanların gerçek yüzünü görmek hayal kırıklıkları yaşamanıza sebep olabilir. Ticari faaliyetler ya da seyahatlerle ilgili belirsizlikler ortaya çıkabilir. Yılın son güneş tutulması 2 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek. Kariyer ve iş hayatınızla ilgili yeni başlangıçlar, ortaklıklar, yeni iş anlaşmaları gündeminize gelebilir. Aynı zamanda evlilik ya da boşanma yoluyla toplumsal statünüzle ilgili değişiklikler söz konusu olabilir. Bu sene aralık ayında başlayacak iki aşamalı Mars retrosu yaşayacağız. 6 Aralık’ta Aslan burcunda başlayacak bu geri hareket finansal konular, ortak kazanımlar, borç ya da kredilerle ilgili sıkıntılı bir dönemi işaret edebilir. 6 Ocak’tan sonra Yengeç burcunda devam edecek Mars retrosunda ise ikili ilişkiler, evlilik ve aile ilişkilerinde sorunlar, tartışmalar söz konusu olabilir.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR​

Hayatınızda gerçekten çok önemli değişim ve dönüşümlerin olacağı bir seneye başlıyorsunuz. 21 Ocak’ta Plüton sizin burcunuza geçiyor. Bu geçiş fiziksel görüntünüz, sağlığınız, kariyeriniz, ilişkileriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevrenizle ilgili çok önemli yenilikler getirecek. Bu yenilikler yer değişikliği, ülke değişikliği, evlilik ya da boşanma sebebiyle medeni halinizde değişiklikler, iş ve kariyer değişikliği gibi hayatınızda yeni bir sayfa açacağınız dönüşümler olabilir. 14 Şubat’ta Mars ve Plüton burcunuzda kavuşacak. Bu dönem patlamaya hazır ve gergin olabilirsiniz. Kariyer ve ilişkilerle ilgili konularda sert ve keskin kararlar alabilirsiniz. Ancak 3 Mayıs’ta Plüton geri harekete başlayacak ve 2 Eylül’den sonra da son kez Oğlak burcuna geçerek geri hareketine devam edecek. Sağlıkla ilgili konulara özellikle ruhsal sağlığınıza daha önem vermeniz gerekecek. Finansal konularda, sahip olduğunuz kaynaklarla ilgili yeniden yapılanma için çözüm arayışları içinde olabilirsiniz. 25 Mart’ta yılın ilk ay tutulması terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu tutulma yurtdışı ve yabancılarla yapılan işlerde ya da hukuksal süreçlerde bazı netleşmeler, tamamlanmalar getirebilir. Daha fazla seyahatler gündeminizde olabilir. İlk güneş tutulması ise 8 Nisan’da Koç burcunda gerçekleşecek. Bu tutulma Chiron kavuşumlu ve Merkür retrosunda oluyor. Tutulmada Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumu da geçerli. Bu tutulmada yeni anlaşmalar, önemli teklifler gelebilir ya da bir eğitim, seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz. Ancak Merkür retrosu olduğundan yeni başlangıçlar, önemli imzalar için retro bitimini (27 Nisan) tercih etmeniz daha faydalı olabilir. Yakın akrabalar, kardeşler, kuzenler arasında gerilimler, tartışmalar olasıdır. Fiziksel ve duygusal yaralanmalara çok açık olabilirsiniz. 26 Mayıs’ta Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Hayattan daha fazla keyif alacağınız bu dönem eğlence, hobiler varsa çocuklarınıza daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Kalbi boş olanların aşk açısından son derece şanslı olacağı zamanlar. 18 Eylül’de Balık burcunda gerçekleşen ay tutulması Neptün etkili gerçekleşiyor. Bu tutulma sahip olduğunuz değerler, maddi kazançlar alanınızda belirsizliklerin ortaya çıkmasına, harcamaların artmasına sebep olabilir. 2 Ekim’de yılın son Güneş tutulması ise Terazi burcunda gerçekleşiyor. Bu size iş anlaşmaları, yurtdışı ve yabancılarla iş fırsatları ya da ortaklıklar getirebilir. Seyahatler ve eğitimler gündeminizde olabilir. Bu sene yaşayacağımız Mars retrosu 6 Aralık’ta Aslan burcunda başlıyor ve 6 Ocak 2025’te yengeç burcunda devam edecek. 25 Şubat 2025’e kadar sürecek bu geri hareket öncelikle ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık ilişkilerinde gerilimlere, çatışmalara sebep olabilir. Belki çocuklar, belki keyfi harcamalardan tartışmalar söz konusu olabilir. Yeni bir ilişkiye başlamak ve evlilik için pek uygun bir başlangıç değildir. Daha sonra iş hayatınızda, çalışma ortamınızda duygusal patlamalara açık olabilir ve gerginlikler yaşayabilirsiniz. Sağlıkla ilgili konulara da ekstra dikkat etmeniz gerekebilir.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR​

Yeni senenin etkileri 21 Ocak’ta Plüton’un Kova burcuna geçişiyle başlıyor. Bu geçiş sizin korkularınızın üzerine gidebileceğiniz, spiritüel konularla daha fazla ilgilenmek isteyeceğiniz, arkanızdan dönen işlerin, konuşulanların daha farkında olacağınız bir zaman. Ruhsal açıdan gelişme gösterebilir, bilinçaltındaki bazı olumsuz kalıpları dönüştürebilirsiniz. 14 Şubat’ta Mars ve Plüton bu alanda kavuşum yapacaklar. Ruhsal ve fiziksel sağlığınızla ilgili dikkatli olmanız gereken bir süreç olabilir. Ayrıca bu alanda retroya başlayan Plüton aynı konuların tekrar üzerinden geçip dönüştürmenize fırsat tanıyacak. Retro hareketine son kez (2 Eylül-20 Kasım) Oğlak burcunda devam edecek Plüton; sosyal çevre, arkadaş, dost ilişkilerinizde önemli değişiklikler getirebilir. Çevrenizdeki insanlar zamanla değişirken gerçek dostlarınızın kalıcı olduğunu görebilirsiniz. 25 Mart’ta yılın ilk ay tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Borçlar, krediler, vergiler, harcamalar ya da ameliyatlar gündeme gelebilir. Nafaka, miras gibi durumlarla uğraşmanız da gerekebilir. Ardından 8 Nisan’da Koç burcunda ilk Güneş tutulması gerçekleşiyor. Bu tutulma Chiron’la birlikte Merkür retrosunda gerçekleşiyor. Maddi kazançlara ve sahip olduğunuz değerlere yönelik girişimlerde bulunmak isteyeceğiniz bu süreçte Mars-Satürn kavuşumu ve Jüpiter-Uranüs kavuşumu da geçerli olacak. Özellikle Mars-Satürn kavuşumunun sizin burcunuzda gerçekleşecek olması geleceğe yönelik girişimlerinizde engellerle karşılaşmanıza sebep olabilir. Ayrıca kaza ve yaralanmalara da açık olabilirsiniz. Kariyerinizde ilerlemeye yönelik yeni girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz ancak yeni başlangıçları Merkür retro bitimine (27 Nisan) bırakmanız daha faydalıdır. 26 Mayıs’ta şans ve bolluk gezegeni Jüpiter İkizler burcuna geçiyor. Ev, aile, emlak alım-satım konuları gündeminizde olabilir. Ailenizden maddi, manevi destek bulacağınız bu süreçte karşınıza çoklu yurtdışı seyahatleri, kendinizi geliştireceğiniz eğitim fırsatları çıkabilir. Taşınma, ayrı eve çıkma, ev alma, evlenme durumları da söz konusu olabilir. 18 Eylül’de burcunuzda bir dolunay gerçekleşiyor. Bu dolunay Neptün kavuşumlu. İlişkiler ve ortaklıklarınızla ilgili bazı gerçekleri görebileceğiniz ve hayal kırıklığı yaşayabileceğiniz netleşmeler söz konusu olabilir. Derin sorgulamalar sonucu birilerinden vazgeçme ihtimaliniz de olabilir. Yılın son güneş tutulması 2 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşiyor. Finansal konular, borçlar, krediler gündeminizde olabilir. Ancak karşınıza yurtdışı ya da uzaklarla ilgili bir yatırım fırsatı çıkabilir. Yeni bir anlaşma ya da yeni bir iş birliği de söz konusu olabilir. Belki biraz gizli tutmak isteyeceğiniz bir uzak mesafe ilişkisi başlayabilir. Yılın son ayı Aralık’ta 25 Şubat 2025’e kadar devam edecek iki aşamalı Mars retrosu başlıyor. 6 Aralık’ta Aslan burcunda başlayan bu geri hareket çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız ve sağlığınızla ilgili zorlayıcı bir dönem olabilir. Kaza ve sakarlıklara çok açık olacağınız bu dönemde kendinizi fazla zorlamamaya bakın. 6 Ocak 2025’te Yengeç burcunda devam edecek bu geri hareket daha çok duygusal konular ve ilişkileri gündeminize getirecektir.

Sevgiyle,
Astrolog Filiz Ünal

 
yıllık ft (4).jpg

2024 Genel Etkiler​

2024’ün en dikkat çeken tarihlerinden biri 21 Nisan’daki Jüpiter Uranüs kavuşumu; bir jenerasyon gezegeni, bir sosyal gezegen kavuştuğu zaman orada bir durum vardır. Bu öngörülmez ve büyütücü bir etki; ani seyahatler veya evlilikler olabilir. Boğa ve Akrepler en çok etkilenecek.

Biliyorsunuz Satürn Balık’ta ilerliyor ve geri giderken bize illallah getirtebiliyor. Kendisi Haziran sonu ve 15 Kasım arası gerileyecek. Bu sebeple haritalarında 19°- 15° kişisel gezegenleri değişken burçta olanlar bir dikkat etsin! Eliniz ayağınıza dolaşabilir.

19 Ağustos’ta 27° Kova’da bir Dolunay var; aynı gün İkizler’deki Jüpiter ve Balık’taki Satürn 17°de kare yapıyor ve hemen ardından Venüs Mars karesi var. Aman Allahım, bu ne? İki T-Karesi olan bir Dolunay… Ekonomik, politik ve sosyal olarak zorluklar olacak. Bu Dolunayı ve akabindeki günleri hiç sevmedim. Ben sizin yerinizde olsam bugünlere düğün, dernek vs koymazdım. Hatta seyahat vs bile koymazdım. Gerçekten çok çok ve çok zorlu bir Dolunay… Bana Şubat depreminden hemen önceki gün gerçekleşen Dolunayı hatırlattı. :KK43:( Yani Allah nasıl bir kader planlayıp tasarlıyorsa artık böyle bir güne Dolunay koymuş! Uranüs’ten partil bir kare alıyor. Çok dua edelim.

Ağustos dışında Aralık da zor gözüküyor. Mars Aslan’da gerileyecek. Yine bazı sert açılar var. Savaş enerjisi artabilir.



21 Nisan civarında:


  • Koçlar maddi anlamda ani fırsatlarla karşılaşacak.
  • Boğalar kendilerini çok geliştirecek ve değiştirecekler. Yurtdışı ve eğitim yaşamlarında yer alacak.
  • İkizler arka planda onlara hazırlanan sürprizler var.
  • Yengeçler ekip işlerinden yararlanarak büyüyebilirler.
  • Aslanlar işle alakalı ışık hızı bir gelişme, iddialı hamleler ve tanınma olacak.
  • Başaklar eğitim ve yabancı ülke fırsatlarından sonuç..
  • Teraziler ani gelişen içgörüler ve başkasından gelecek maddi destek..
  • Akrepler heyecanlandıran ilişkiler ve evlilikler
  • Yaylar çalışma stillerine yeni bir soluk ve dış ticaret
  • Oğlaklar çocuk sahibi olma ve yetenekleri geliştirme
  • Kova yurtdışına yerleşme ve ailede farklılığını ortaya koyma
  • Balık bol bol seyahat, yeni insanlar tanıma ve astroloji gibi eğitimlere başlangıç



2024’ün iç açan tarihleri ise şu şekilde:


1 Mart: toprak ve su burçları çok bereketli.

18 Mayıs: boğalar yükselişte!

2 Haziran: hava burçları uçuyor

9 Temmuz: hava ve ateş burçları için çarklar dönüyor

7 Ağustos: aslan ve ikizlere bol şans

13 Ekim: özgürlük çok yakın

2 Kasım: ruhlar iyileşiyor



Banu Sayki​
 
yıll8 (7).jpg

Koç 2024 Yorumu​


Koç! 2024’te hayatını iyileştirecek ve özgüvenini bir güzel tazeleyeceksin… Yaşamında önemli ve ÇOK BÜYÜK başlangıçlar yapacaksın. Sen hayatta kalma dürtüsü çok yüksek olan birisin; gelen yeni senede bunun yanına bir de yaşam standartlarını yükseltmek ve kaynaklarını geliştirmek ekleniyor. Var mı senden büyüğü? Yok! Parlamana ve kazanmaya izin ver… Bunu yaparken hırslarına yenik düşmediğin sürece göreceksin ki sahip oldukların ve çok yönlülüğün gelişiyor ve artıyor. Hadi artık, başlasın 2024!

Geçtiğimiz yılda artık ne istediğini ve kim olduğunu bilir hale geldin. Elindekilerinin ne olduğunu ve bunları nasıl geliştirebileceğini biliyorsun. Bu yüzden de güveni ve konforu arzuluyorsun. Buna da sahip olmaya çok yakınsın! Bugüne kadar çok çalıştın, neden daha fazlasına sahip olmayasın? Daha doğru soru: nasıl daha fazlasına, daha kolay yollarla sahip olabilirsin? Çok basit! Parana, kaynaklarına, doğal yeteneklerine ve kazanma gücünü bakış açın değiştikçe, hali hazırda elinde olanlar müthiş bir kaynağa dönüşebilir. Gelen yeni yılda maddi kaynakların hakkında büyük kararlar vereceksin. Artık rahatlığın ve mutluluğunla ilgili daha büyük isteklerin var. Burada dikkat etmen gereken en önemli şey aşırılıklara karşı temkinli olmak olacak. Çok yememek, çok harcamamak, çok materyalist olmamak gibi… Tabii ki kendine değer ver, çok çok şükret ve sürprizlere hazırlan! Vizyonunu hayata geçirmek için harika bir sene!!! Bu söylediklerim Haziran’a kadar geçerli olacak. Mayıs’tan sonra ise çok aktif bir süreç başlayacak senin için; ama çok fazla proje yüklenme. Özellikle Ağustos ve Aralık aylarında. Yakın çevrenle iletişim artacak.

Tutulmalar burcunda gerçekleşmeye başladı, 8 Nisan Tutulması yine burcunda gerçekleşecek. Yaşamında önemli ve ÇOK BÜYÜK başlangıçlar yapacaksın. Bunun için dinlenmeye izin ver. Neleri çok istiyorsun ve hayatını nasıl yönlendirmek istiyorsun bunu düşün. Sen neyi hak ediyorsun ama buna engel olan şey ne? Bunu keşfedersen tüm korkuların yavaş yavaş kaybolacak. Merak etme, başladığın şeylerde gökyüzü senin arkanda, yıldızlar adeta seni kolluyor… Yapmalı ve başlamalısın. Bu iddialı tutumun bazı çatışmaları ve anlaşmazlıkları beraberinde getirebilir. Böyle zamanlarda bir geri çekilip düşünmek ve sonra harekete geçmek daha iyi olacaktır. Nitekim sen engellerden korkan biri değilsin ve biri engel derse sen hemen yeni bir çözüm üretirsin! Ailevi meseleler seni gerebilir; adil olduğun sürece işler yoluna girecektir.

Özellikle Şubat ayı iyileşmen ve nefes alman için harika fırsatlar sunacak sana…

1 Nisan’da Merkür burcunda gerilerken bir nefes almak ve geri çekilmek iyi olacak. 25 Nisan’a kadar gerileme sürecek.

8 Nisan’da burcunda bir Güneş Tutulması var. Büyük başlangıçlardan önce son bir analiz…

Ağustos’ta evdeki hesap çarşıya uymayabilir, dikkat…

Aralık ayında egolarına yenik düşmemeye gayret et!

Şanslı Aylar: Şubat, Mayıs, Temmuz











Boğa 2024 Yorumu​

2024’e damga vuracak burç kim diye sorsalar, hiç şüphesiz Boğa derdim! Sen ne zamandır fırtınalar estiriyorsun, ama bu sene öyle bir başkaldırı var ki; ruhun tamamen özgürleşiyor. “Devrim işte böyle olurmuş.” dedirtebilirsin. Yaşamınla ilgili çevrendekileri şaşırtacak çıkışlar yapacaksın; bu başka bir ülkeye veya uzak bir semte taşınmak, kendini hiç korkmadan ifade etmek ve kendi başına hareket etmek gibi olabilir. Artık kimseden korkun yok, sadece bunu bilmiyorlar. İçsel olarak huzurluysan; kendine güvenmeye devam edebilirsin. Kendini düşünmek için doğru zamandasın; o yüzden kimsenin ne dediğini umursama. Artık sadece sen ve kaderin var. Sesini yükselt ve tek başına neler yapabildiğini gör!

2024’te değişim rüzgarları her yerden esiyor senin için. Artık bambaşka bir imajla mı görürüz seni, kariyerinde büyük değişimler mi olur, kaderini hangi şekilde değiştirirsin bilemeyeceğim. Ama bu sene olacaklar ve başlayacaklar çok uzun seneler seni ve geleceğini etkileyecek. Korkma! Sadece görevini kucakla… İnsanlar sana karşı çıksa bile sen gördüğün yanlışları söylemeye devam et. Bu sene yaşamındaki her şeyi sorgulayacaksın; evliliğini, aileni, seçtiğin işi, seçtiğin toplumsal kimliğini… Sen eski sen değilsin… Ve dönüşeceğin hale sen bile inanamayacaksın!

Arkadaşlıklarla alakalı bazı zorlanmalar yaşıyor olabilirsin; bu etki devam edecek. Eğer kendinden çok verdiğin ve sınırlarının ihmal edildiği arkadaşların varsa onlarla arana mesafe koymaya devam edeceksin. Gerçek dostluklar kurmak için bu dönem çalışman gerekiyor.

2024 senin için ektiklerini biçme senesi, göreceksin her şey kendiliğinden gerçekleşecek… Haydi!

20 Nisan tarihini bir yere yaz… Bugünler uçuracak seni!

7 Mayıs’ta senenin tek Boğa Yeni Ayında kendine yeni yollar yap…

24 Mayıs civarı yine çok çok özel olacak senin için… Hayallerini gerçekleştirmek için asla geç değil!

25 Mayıs sonrası kaynaklarını akıl becerilerinle geliştirecek ve büyüteceksin.

Aralık ayında evle alakalı tadilat durumları gecikebilir veya ailede geçmiş öfkeler gün yüzüne çıkabilir.

Şanslı Aylar: Ocak, Mayıs, Temmuz, Eylül















İkizler 2024 Yorumu​


Sevgili deli dolu İkizler! Kendin gibi deli dolu, gittikçe açılacağın ve dönüşüm dolu bir sene seni bekliyor. 2024’te yaşadığın tüm psikolojik farkındalıklardan sonra hayat seni bir üst seviyeye çıkaracak artık. Hayatı sorgulayacak ve bunu yaptıkça inançlarını yaşamak için tüm riskleri almaya başlayacaksın. Bu ara sıra çok meydan okuma gerektirebilir ama sonunda hayat amacını keşfedecek ve istediğin hayatı kucaklayacaksın. Bu sene yaşamının birçok alanında dönüşüme hazır ol. Hayat bakış açın değişecek. Değişimi kabullenirsen bu seni olağanüstü bir yere götürebilir.

Geçtiğimiz sene hem Satürn’ün kariyer evine girmesi, hem Jüpiter’in 12.evinde olması seni yorduğu gibi biraz yalnızlaştırdı. Eğer geçtiğimiz sene maneviyatın üzerine çalıştıysan bu yaşamındaki bereketi ve iyiliği arttırmıştır. Ama belirsizliklerden veya duygularından kaçmak için kendini içkiye veya yanılgılara bıraktıysan bu yaşamınızı daha karmaşık bir hale getirmiştir. Çok kolay bir sene olmamış olabilir ama yine de kariyerinde büyük bir ilerleme yaşamış olmalısın. Çünkü şu an geleceğini inşa ettiğin bir süreçtesin; bunun için çok çalışıyor, emek veriyor ve kaderin üzerinde bir kontrol sağlamaya çalışıyorsun.

Gelen yeni yılda sahip olduğun tüm ilişkilerinin daha güçlü olması için çabala. Ailenle ve arkadaşlarınla kaliteli zaman geçirmeye çalış. Aşkına ise sahip çık. Beraber tüm güçlükleri aşabilirsiniz. Aşk senin güç kaynağın olacak; yaşadığın her sıkıntıda ve streste sevgilin senin antidepresanın olacak. Özellikle Mayıs sonu ilişkilerde büyük ve güzel titreşimler olacaktır. 25 Mayıs’ta asın bayrakları çünkü Jüpiter burcunuza geliyor. Bu size büyük bir keşfetme ve büyüme arzusu verecek. Sınırlarınızı epey zorlayacak ve hızlanacaksınız. 10 Temmuz’a kadar fırsatlardan mümkün olduğunca yararlanın çünkü 15 Kasım’a kadar bu büyüme biraz yavaşlayacak. Siz yine de benliğinizi ve hayatınızı nasıl daha büyük deneyimlere açabilirsiniz bunun üzerine yoğunlaşacaksınız. Ağustos ayında hayatınızın gidişatı üzerine endişeler ve kararsızlıklar olabilir. Frene basman gerekebilir.

Gelen yeni yılda artık korkularının farkındasın o yüzden daha güçlüsün. Olgunsun! Hiçbir şeyin senin sahip olduğun yeteneklerinden, kalbinden ve kendinden daha önemli olmadığını biliyorsun. Sahip olduğun içsel hazineyi dışarıya gösterme vakti… Önceliklerini belirle ve harekete geç…

25 Mayıs’a kadar içsel güvenini arttırmaya devam. Nisan’da hayır diyemeyeceğin fırsatlar olabilir.

25 Mayıs’ta burcunda Jüpiter yerleşirken, hayatı deneyimlemek için sabırsızlanacaksın.

10 Temmuz- 15 Kasım arası bu yavaşlıyor ama sonra 2025 Haziran’a kadar devam edecek.

Haziran çok güçlü bir ay olacak!

Ağustos aile içi anlaşmazlıklar ve işle alakalı durulmalar olabilir.

Aralık ayında yolculuktan uzak dur.

En şanslı ay: Haziran, Temmuz, Eylül ve Ekim









Yengeç 2024 Yorumu​


2024’te parlamaya devam edeceksin; o güzel kalbin ve içten gülümsemenle… Etkileyici bir sene seni bekliyor! Plüton’un Oğlak’tan çıkması sana çoook rahat bir nefes aldıracak. Tabii bir ara yine gelecek ama sen neler atlattın! Artık mola vermenin ve iyi hissetmenin zamanı geldi. İlişkindeki dramalar sona erdi. Uyum sağlama baskısı bitiyor ve artık bütünleşmenin tadını çıkarıyorsun. Bu yıl kendine karşı daha dürüst olacak ve hayatı kendi istediğin gibi yaşamaya karar vereceksin. Kış kış Plüton!

2023’te kapılarını açan şans, 2024’ün ilk yarısı de devam edecek.. Kendi farklılığını bulacak ve bunu ifade edeceksin. Özgürleşme devam ediyor.. Bir kuş gibi özgür ve hafifsin! Sezgilerini takip ederek, doğru kişilerle, doğru hamleler yapabilirsin. Bu zamandır yaptığın çabaların karşılığını gelen yeni yılda alacaksın. Yılın başı ve sonu biraz tatsız olsa da geri kalan zamanlar bolca yüzünü güldürecektir. Başarılarını kucakla ve bunları pekiştir.

Yılın güzel ayları: Ocak, Mart, Haziran ve Ekim.

Aralık ayında dolandırıcılara dikkat!













Aslan 2024 Yorumu​


Sen gittikçe zorluklarla daha dayanıklı bir hale mi geliyorsun, yoksa bana mı öyle geliyor? 2024 tam olarak kariyerinde büyüme, belki büyük değişiklikler yapma ve aslında tam olarak ortamı sallandırma senesi olacak senin için. SHAKE IT UP SHEKERİM! 2024’te gerçek bir kral veya kraliçe gibi hükmetmekten korkma ve önündeki heyecan verici yolculuğu kucakla! Bu yıl her şey büyüyor ve seni bir şekilde her şeyin merkezine getiriyor. Burada kendini kaderin kollarına mı bırakacaksın, yoksa kadersel görevini görüp ipleri eline mi alacaksın? Önündeki seçenekler ne kadar çılgın olursa olsun hiçbir fırsatı kaçırma. Çünkü eğer sınırlarını sıradışı bir şekilde zorlarsan o zaman gerçekten dikkatleri üzerine çekeceksin. Sonra gelsin heyecanlar, tutkular ve yoğun enerjiler.. Eğlencesi bol bir yıl…. Özellikle arkadaşlarınla bir sürü tatil yapabilirsin. (Yılın ikinci yarısı) Mesela Temmuz ayında seni uçuracak seyahatler yapabilirsin. Gruplar içinde çok paylaşacak ve arkadaşlıklarını geliştireceksin.

14- 28 Ağustos arasında Merkür burcunda gerilerken kendini sakinleştirmeye ihtiyacın olacak. Hele ki 6 Aralık’ta burcunuzda Mars gerileyecek, enerjinizi bu aya kadar çok iyi kullanmalısınız. Psikolojik zorlanmalar, çözülmeyen krizler ve ortak proje ve kaynaklarda gösterdiğin çaba seni geçtiğimiz sene yordu. Bu sene bu bitmeyecek ama en azından daha deneyimlisin ve ne yapmak istediğini biliyorsun. Eğer zaman zaman yine stres yaşarsan vazgeçme ve sadece ara ver. Aşırılıkları abartma. 2024’te kazandığın her başarıdan sonuna kadar mutlu olacak ve keyif alacaksın.

Yılın güzel ayları: Mart, Mayıs, Haziran, Ağustos

Aralık ise öfkeli bir ay olacak!





Başak 2024 Yorumu​


Başaklar! Bu sene sizin için öyle heyecanlı olacak ki, ben sizin adınıza heyecanlandım. Bir süredir kendinizi daha hoşgörülü ve fırsatlara açık hissediyor olabilirsiniz. Gökyüzü sizi hayatınızı daha çok büyütmek, belki başka ülkede yaşamak veya hayatı daha çok deneyimlemek için teşvik ediyor. Siz de buna uyuyorsunuz. Yüzünüz gülüyor! Bu 2024’ün ilk yarısı da devam edecek. Çok cesur olacak ve şaşırtıcı şeyler denemeye hazır olacaksınız. Kova burcundaki Plüton gündelik yaşamınıza, işinize ve alışkanlıklarınıza büyük değişimler getirecek. İlk başta kontrolü kaybetmiş gibi hissedebilirsiniz ama sakin… İçinizden çok cesur bir savaşçı çıktığı için hepsini atlatacaksınız. Yeni kararlar alacak, korkularınızı yenecek ve geleceğinizi olumlu etkileyecek tüm değişimleri sevgiyle kabul edecek; daha da önemlisi bunların olacağına İNANACAKSINIZ! Artık eski yolları bırakmanın ve tamamen geleceğe bakmanın zamanı geldi… Özellikle Haziran itibariyle kariyerinizde ilerlemek için yakın çevrenizden destek isteyin. İşle alakalı daha çok konuşulacaksınız ve ikinci bir iş imkanı doğabilir.

Satürn sizi yormaya başladı; özellikle ilişkiler konusunda… İlişkilerdeki tüm saflığınız ve sınır koyamamanızın yüzünden yıpranmış olabilirsiniz. Artık her şeyi olduğu haliyle gördünüz ya da görmeye başlayacaksınız. Yani göremediklerinizi hayat acımasızca karşınıza çıkarmış olabilir. Eğer sınır koymayı öğrendiyseniz yeni yılda partnerinizle ortak sorumluluklar alacaksınız. Eğer hala sorunlar içinde kayboluyorsanız yollarınız ayrılabilir. Birbirinize açık olmanız ve ortak bir şeyi amaçlamanız iyi olabilir. 202Bekarlar için çok sıcak bir yaz olacak… Aşkta iniş çıkışlar var ama KONTROL SİZDE! Özellikle Nisan’a kadar aşk biraz duraksamalı ama özellikle Mayıs ve yaz ayları yüzünüzü güldürecek. Düğümler sizin burcunuza geçmeden yapmak istediğiniz değişimleri hayatınıza sokun. Değişmekten korkmayın.. Göreceksiniz, yaşamınız beklenmedik şekilde değişiyor ve sezgileriniz güçleniyor.

Yılın güzel ayları: Şubat, Mayıs, Temmuz







Terazi 2024 Yorumu​


Zor bir seneyi geride bırakıyorsun; bu seneyi herhalde ömür boyu unutmazsın. E, Güney Ay Düğümü burcundaydı… Bunun böyle olacağı belliydi Ama yine de bunları bile tahmin edemezdin. Hayat bir çok yerden vurdu seni. Zorluklara kendince göğüs gerdin, bence bir bravoyu hakettin! Yeni yıl geliyor; kırıksın ama yaşamaya ve ilerlemeye devam.. Yine biraz çabalaman gerekecek ama endişelerin bitecek. Yerine bol coşku ve yeni maceralar geliyor. Hele senenin ikinci yarısı seni resmen uçuracak! Şans birçok yerden yaşamına girecek. Mucizelere inan! Yıldızdan senden yana…. 2024’te bolca harika anı biriktireceksin inşallah. Sınırları aşacak ve bu inancın çevrene de ilham olacak. Plüton sana öyle bir güç ve kararlılık verecek ki, zorluklar senden korksun! Kendini stresli hissettiğin an ya bir yerlere kaç, ya da sevdiğin bir şeyi yap… Kim olduğun konusunda güçleniyorsun ve bunu herkese göstermeye hazırsın. Aşkın ve sevdiğin şeyler konusunda kimseye taviz vermeye niyetin yok.. Özellikle aile ve yakın çevrene gerektiğinde sınır çizebilirsin çünkü buradaki güçsüzlükler artık sona erdi gibi. Yine de gerektiğinde çatışmadan kaçınma!

İlişkiler ise derinleşmeye devam ediyor… Denge senin göbek adın! Gerek ilişkide, gerek işte yaşanan tüm sorunları hallediyorsun. Neşen ve uyumlu olman yeter! Kıvılcımlardan gerekirse ateşler yaratıyorsun. Profesyonel yaşamında yeni olasılıklar kapını çalacak. Çok çalışman gerekebilir ama cesaretini kaybetmezsen öğreneceğin çok şey olacak. Belirsizlikler seni korkutmasın… Nisan sonu ve Mayıs orası ödemediğin bir borç veya vergi konuları bütçeni bir ufak sarsabilir. Yönetici gezegenin Venüs bu sene gerilemeyeceği için de şanslısın, bir kucağı hakettin. Yaşanan veya yaşanma ihtimali olan tüm zorlukları kolaylaştırman dileğiyle…

Yılın güzel ayları: Haziran, Temmuz ve Eylül













Akrep 2024 Yorumu​


Akrep! Çılgın bir yıla hazır ol… Çünkü bu sene itibariyle içinde uyuyan radikal insanı uyandıracak ve küllerinden doğacaksın. E küllerinden doğmak da senin işin, öyle değil mi? Sen her zaman evrenin ve ailenin gizli modern insanıydın; şimdi bununla her yeri sarsmaya hazırsın. Ama dünya sana hazır mı, onu bilemiyorum! Şaka şaka.. 2024’te gittikçe açılacak, açıldıkça bereketleneceksin. Son birkaç yıldır ilişkiler ve evlilik hayatın çok zikzaklıydı. İnsanları yaptıklarınla şaşırttın. Bu büyüyerek devam edecek! Aniden evlenebilir ve gerçekten senin için doğru insanı bulabilirsin. Artık aşkı ciddiye alıyorsun. Gelir geçer aşklarla ilgilenmiyorsun. İçindeki o sınırsız aşklara, bir sınır getirdin. Artık ne istediğini biliyor olmalısın…

2024 Haziran’a kadar ilişki içinde mutlu olmayan bir akrep kalmayacak gibi, e kalmamalı! Sahiplenme duygun artıyor ve bunu bir şekilde daha günümüze uygun bir hale getirmeye çalışıyorsun. Nisan’da ilişkilerinle ilgili öyle şeyler olacak ki, her an “Roma’da aniden evlendiler.” haberlerin gelebilir. Seni yaşam özgürleştiriyor ve bu özgürlüğü biraz partnerlerin sayesinde yaşıyorsun. Karşına sana şans getiren, seni sıkmadan ilişkilerine istikrar getiren ve maddi konularda da sana destek olacak insanlar çıkacak. Yılın ikinci yarısı ise bu ilişkilerdeki duygular çok daha fazla derinleşecek… Benden söylemesi! Kalbinin sesini dinle ve acele etme… Mayıs sonu da ekstra romantik geçebilir…

Bu arada halen çok sevdiğin bir hobiyi iş haline getirmediysen bunu yapmak için fırsatın var. Hayalinin ve ideallerinin peşinden gitmen için hayat sana bazı fırsatlar sunacak. Özellikle yılın ikinci yarısında ortaklaşa bir iş yapabilir veya bir mal mülk konusunda sana kazanç sağlayacak bazı imzalar atabilirsin. Ağustos bu konuda biraz zorlayacaktır. Örneğin düşünmeden çok para harcama veya borç alma. Yılın ikinci yarısı konu başkalarının kaynağı olunca her şeyin güvenilir olduğundan emin ol!

20 Nisan civarı partnerin sana sürprizler yapabilir.

23 Nisan’da burcunda bir Dolunay var; o nasıl etkili bir Dolunay öyle… Aşk kokuyor, aşk!

22 Eylül- 17 Ekim arası çekiciliğin zirvesine yaşayacaksın.

1 Kasım’da yılın tek Yeni Ay’ı Akrep’te olacak; çok sosyal ve yenilikler dolu bir dönem…

Aralık ayında otorite figürleriyle ego savaşları olabilir.









Yay 2024 Yorumu​


Yaylar! Müjdemi isterim. Artık sizi bağlayan zincirler kopuyor ve yine yeniden hayata bağlanıyorsunuz. 2024 sizi özgürleştirmeye ve düşüncelerinizle devrimler yaratmaya geliyor. Gelen yeni yılda yaşamınızda heyecanlı maceralar başlayacak. Artık daha çok kendinize güveniyor, ne yaptığınızı biliyor ve dolayısıyla yaşamda var oluyorsunuz. Bu sene içgüdülerinizi takip edecek ve yeni yollar keşfedeceksiniz… Unutmayın; “Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir…” Bu siz değil de kim? O zaman başlasın hikayeniz…

Biliyorum; son senede hem iş, hem ev hayatı yorucu ve yoğundu. İşlerinizi geliştirmek için çok zaman, çaba ve para harcamış olabilirsiniz. Çalışma alanınızı büyütmek ve gündelik yaşamınızda özgürleşmek istediniz. Bunun için işi bırakan, daha büyük yerlerde çalışmaya başlayan, yanına personel alan veya iş gereği yurtdışına taşınan yaylar olabilir. Bu 2024’ün ilk yarısında da devam edecek, hele Nisan ayı bu anlamda sürprizle dolu olacak! Hiç merak etme; çünkü şu an ne yapıyorsan doğru yoldasın… Bazen şaşırıyor, elin ayağına dolanıyor olabilir. Ama gelen yeni yılda verdiğin tüm çabaların karşılığını alacaksın. Çünkü artık yeteneklerini geliştirdin, onlar senin bizzat kaynağın olmaya başladı. O yüzden nerede olursan ol, ne yaparsan yap; yapabileceğini ve ekmeğini taştan çıkarabileceğini biliyorsun. Sakın engellerde pes etme, bunun yerine azimli olmaya devam. Yorulursan başka yollar dene. Ayrıca geçtiğimiz sene biriktirdiklerinin bir kısmını korumak için kendine söz ver. Har vurup harman savurma…

Bir süredir neredeysen orada köklenmeye çalışıyor olabilirsin; bunun için aile ilişkilerini daha iyi hale getirmek, dağılan ruhunu ve duygusal bağlarını toplamak için çaba harcamak gibi durumlar söz konusu olmalı. Bunda da ilerlemeler kaydettin. Artık bir aile sorumluluğu almaya hazır hale geliyorsun. Kasvetli günler yavaş yavaş sona eriyor… Bu duygusal bir ilişkiye de seni hazırlıyor. 2024’te ilişkilerini bir sonraki seviyeye taşımayı düşünebilir ve bunu isteyebilirsin. Ama bunun için zamana ihtiyacın olacak. Önce sevgi, sonra emek ve en sonunda gelecek diyebiliriz. Eğer her şeyin zamanla olacağını anlarsan o zaman olası yanlış anlamalar ve hayal kırıklıkları minimum düzeye inecektir. Aşk heyecanlı olduğu kadar sana önemli kararlar de verdirecek! Hele ki Haziran’dan sonra karşına harika tatlı insanlar çıkıyor, artık sen de kendini sosyal olarak daha çok tanıtıyor olacaksın. Heyecan dorukta…

Yeni yıla burcundaki Merkür gerilemesi bitişiyle başlıyorsun. Enerjin artacak. Ocak seni kendine getiriyor…

Mart- Nisan Tutulmaları aşk ve arkadaşlık konularına gündemine getirecek. Dostluğa ve gerçek bir aşka ihtiyacın var!

23 Mayıs günü burcunda yılın yay burcundaki ilk ve tek Dolunayı gerçekleşiyor. Kritik bir süreç…

25 Mayıs’tan sonra ilişkiler aracılığıyla büyümeye ve gelişmeye devam. Çok sosyal bir dönem başlıyor!

9 Temmuz civarı aşk aşk ve aşk… Ne tatlı günler…

19 Ağustos civarı ilişkilerin ve ailesin arasındaki kargaşada kalabilirsin.

25 Kasım’da burcunda Merkür gerilemesi başlayacak.

1 Aralık Yeni Ayında güzel dilekler dile!!













Oğlak 2024 Yorumu​



Oğlaklar! 2024’e koskoca bir gülümsemeyle giriş yapacaksınız. Ödül üstüne ödül, alkış üstüne alkış alacaksınız. Kendinizi göstermeye ve yaptıklarınızla gururlanmaya başladınız, böyle devam… Gelen yeni yılda büyük riskler almaktan hiç çekinmeyin, kendinizi kısıtlamanıza gerek yok. Yapmanız gereken tek şey kendinize güvenmek ve yaşamdan istemeye devam etmek. Kimse yolunuza çıkamaz! Siz de artık buna izin vermeyeceksiniz. KISKANANLAR ÇATLASIN! :))

Uzun senelerden sonra yaşamınız çok değişti. Yüzdünüz yüzdünüz, artık kuyruğuna geldiniz. Artık başkaları düşünsün, siz çoktan sınavları verdiniz. Siz bunun yanında aşık oldunuz, belki çocuk sahibi oldunuz… Neticede gelen yeni yıl çok güzel. Kaygılarınız azalıyor; başarılarınız artıyor! Geçmişte içinizi yiyen, sizi üzen ve bazen endişelendiren sıkıntılar bitiyor, yerine bir güven geliyor. Artık geleceğe bakarken umutlusunuz çünkü yolunuzu çizdiniz. Siz hep olgundunuz ama artık bu olgunluğun yanına bir de güç geldi! 2023’ün ikinci yarısında istediğiniz şeyleri yapmak için büyük adımlar attınız, kafanızdaki planları projeleri büyük ölçüde gerçekleştirdiniz. Artık daha deneyimlisiniz ve devam ettiğiniz işleri kararlılıkla sürdürmeye devam edeceksiniz.

Sosyal ve ilişkiler konularında ise kendinizi keşfettiğiniz bir süreçtesiniz. Daha dışadönük ve çekicisiniz. Bu da aşkı çekmenizi kolaylaştıracak. 2024’ün ilk yarısında muhtemelen aşık olacaksınız. Zaten aşıksanız bu aşkı herkese göstereceksiniz. Aşk sizden yana! Yakın çevrenizde, arkadaş, kardeş ve kuzen ilişkilerinizde bazı kişilere mesafe koyabilirsiniz. Özellikle Şubat ayında bazı arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Sevgili Oğlaklar… 2024’te dikkat etmeniz gereken en önemli şey gelirleriniz… Düşünmeden harcamayın. Aksine büyük düşünün ve büyük yatırımlar yapın.. 2024’ün ikinci yarısı ise çok çalışacak. ve iş gereği bir sürü yeni insanla tanışacaksın. Bence yeni yılın ilk yarısı biraz dinlen çünkü sonra gerçekten her günün çok çok çok yoğun geçecek. Full üretim ve yeni fikirler… Haydi bakalım!

Ocak’ta Merkür gerilemesi bitiyor. Ocak’ın son günlerinde öyle güzel günler var ki; hem aşk hem iş konusunda senden şanslısı olmayacak!

11 Ocak burcundaki Yeni Ay ile böyle bir silkeleniyorsun, oh…

Nisan ayında seni çok mutlu edecek sürpriz şeyle olacak, bak gör!

27 Haziran’da yılın burcundaki ilk Dolunayı gerçekleşiyor, ama tek değil!

21 Temmuz’da ise burcunda yılın ikinci Dolunayı gerçekleşiyor. Bu iki ay biraz duygusal mı olacaksın ne? Bir şeyler sonlanıyor…

1 Eylül- 19 Kasım arasında Plüton Oğlak’a giriyor ama gerçekten bu son! Son bir nefes…



























Kova 2024 Yorumu​

Kovalar, 2024’te kendinizi keşfetmeye var mısınız? Siz her zaman özgün ve devrimci bir insansınız; gelen yeni senede bunun kat be katını yaşayacaksınız. Yaşam sizi hem köklerinizden değiştiriyor, hem de kimliğiniz dönüşüme giriyor. Seneye bu zaman geldiğinde bambaşka bir yere taşınmış, farklı kişilere ve yerlere ait oluvermiş veya kendinizi yeni şeyler denerken bulabilirsiniz. Artık yaşamınızda boş bir sayfa açmanın zamanı geldi. Düşünün bakalım; neler eksik, ya da neler fazla? Kendinizi nasıl güçlendirebilirsiniz ve bunun için seçenekleriniz neler? Daha güçlü bir bağışıklık sistemi, daha güçlü bir fizik ya da psikoloji için neler yapabilirsiniz? Artık kim olacağınıza kimse değil, sadece siz karar vereceksiniz. Bunun için doğru seçimler yapmanız ve bunların sorumluluğunu almanız gerekecek.

Bu sene duygusal dünyanız değişimler geçmeye devam edecek ve duygularınızı çok yoğun hissedeceksiniz. Bazen git geller olabilir… Bir gün şöyle hissederken, bir gün böyle hissedebilirsiniz… Çünkü bir yere bağlı kalmanız biraz zor olacak. Siz daha çok uçmak isteyeceksiniz. Ama bu aşkı sonuna kadar yaşamanıza engel olmayacak… Özellikle .Haziran itibariyle aşka ve yaşama karşı heyecanınız o kadar artacak ki, neşeniz yayılacak… Bir sürü hobi edinebilir, çok gezebilir ve çok aşık olabilirsiniz. Sadece yıl boyunca duygularınızı yaşarken biraz daha dürüst olmanız daha iyi olacaktır. Siz güçlendikçe; ilişkileriniz de bundan etkilenecek. Girdiğiniz her ortamda mıknatıs etkisi yaratabilirsiniz. Kendinize verdiğiniz değer de artıyor. Yılın son ayında ilişkilerde ve arkadaşlıklarda güç savaşları yaşanabilir!

Bir süredir aile yaşamınızda da beklenmedik şeyler oluyor olabilir. Bu da içsel olarak sizi huzursuz ediyor olmalı. Merak etmeyin burada ayrıca bir büyüme de olacak. Örneğin aileniz büyüyebilir, bir ev satın alabilir ya da sizi refah duygusu verecek ülkelere taşınabilirsiniz. Göreceksiniz bu sene bittiğinde geçmişte sizi tutan ve size tutsakmış gibi hissettiren tüm bağlardan kurtulacak; ve yerine kuş gibi özgür hissedeceksiniz. Bu geçmişte yaşanılan sorunlardan kurtulmak gibi de olabilir. Örneğin ailede yaşanan ve duygusal olarak sizi etkileyen duygusal durumlar gibi…

9 Şubat günü burcunda senenin Kova’daki ilk ve tek Yeni Ay’ı gerçekleşiyor. Güzel dilekler dilemelisin…

13 Şubat- 22 Mart arasında yaşam senin için çok hareketli geçecek. Hayatını gözlemleyeceksin.

16 Şubat- 11 Mart arasında güzelleşiyor ve sosyalleşiyorsunuz.

2 Haziran civarı senin için büyük zamanlar; özgüvenin ve projelerin gelişiyor. Aşk için güçlü etkiler olacak. Daha neler neler…

14 Ağustos- 28 Ağustos arasında gerileyecek Merkür seni gerebilir. Ex’ler next olmak isteyecek.

19 Ağustos günü burcunda gerçekleşecek Dolunay ile herkesi şaşırtabilirsin. Büyük riskler ve paralar harcamak için uygun günler değil.

19 Kasım’da Plüton 2044’e kadar kalmak üzere burcuna geçiş yapıyor. Şimdi onlar düşünsün…

Aralık ayı ilişkilerini zorlayabilir.













Balık 2024 Yorumu​



Balık! 2024 senin hatırlayacağın senelerden biri olacak. Yol almaya ve dalgalara rağmen yolunda gitmeye hazırsın. Çünkü sen artık hayatın sorumluluğunu -tek başına bile olsan, ki değilsin!- almaya karar verdin. Durum böyle olunca ne yaşarsan yaşa hayat seni korkutamaz. İnişler çıkışlar olabilir, hassas hissedebilirsin veya zaman zaman içine kapanabilirsin. Ama geri adım atmayacaksın. Arkanda sadece birkaç kişi bırakmadın, arkanda eski bir sen bıraktın. Kolay değil ama imkansız da değilmiş dimi? Gittikçe coşuyor ve içindeki deli dolu insanı buluyorsun. Gelen yeni yılda da yaşamın sana sunduğu her şeyi kucaklamaya hazır ol. Sezgilerine güven; inan en sonunda olman gereken yerde ve şükran dolu olacaksın.

Bu sene sahip olduğun her şeye neden sahip olduğunu sorgulmaya başlayabilirsin. Bu bilinçdışına inmeni sağlayacak. Psikolojiyle veya seni içsel sana yaklaştıran şeylerle daha çok ilgilenebilirsin. Meditasyon yapmak, dua etmek ve inançların senin dönüşümüne katkıda bulunabilir. İçinden kocaman bir kişisel gelişimi ustası çıkacak ve saklanan tüm korkular ve eski yaralar iyileşmeye başlayacak. Haziran’a kadar eğitimler, kısa yolculuklar, yeni bağlantılar ve bilgiler sana iyi geliyor olacak. Düşünme şeklin değişiyor ve ilgilendiğin şeylerin sayısı artıyor. Ne kadar da kendine döndüğün ve içsel değişimler yaşadığın bir sene… Haziran’da sonra ise yavaş yavaş aile kurmaya hazırlanacaksın gibi. Ya da ailende ve evinde büyümeler olabilir. Ev alabilirsin, daha başka bir yere taşınabilirsin vs. Zamanla hepsi oturmuş olacak.

Aşk yaşamının önemli bir yerini yoğun ve ateşli bir şekilde kaplamaya devam edecek. Geçtiğimiz sene yaz mevsiminden itibaren çok tutkulu bir aşka kapılmış olabilirsin. Bu sanki senin çekildiğin bir şey… 2024’te karşındaki kişiyi veya kişileri adeta büyüleyeceksin. Fırtınalar kopacak ama sen bu kişiden kopamayacaksın. Bazen kıskançlık, bazen sahiplenme, bazen derin bir sevgi… Bir insan daha ne ister? Gerçi sen bu kadarına alışık olmayabilirsin ama merak etme. Arkanda seni seven müthiş bir grup insan, ailen ve arkadaşın var. 2024 Eylül Tutulması ise tüm gözleri senin ilişkilerine çevirecek.

Gördüğün gibi Balık inanılmaz heyecanlı bir sene seni bekliyor. Sen sen olalı, belki hiç bu kadar konuşulmamıştın! Gözler sende!

12 Ocak- 21 Nisan arası ilişkilerinde net bir adım atmak pek mümkün olmayabilir. Zamana ihtiyaç var!

24 Şubat Dolunayı- ilişki durumu: karışık!

1 Mart şanslı bir gün; güzel dilekler dile ve sevdiğin biriyle yol yap.

24 Mayıs civarı çok özel etkilere sahip. Düşündüğün gerçek olacak!

29 Haziran- 15 Kasım arası kendini yeniden şarj etme zamanı…

4- 29 Ağustos arası ışık saçacaksın!

19 Ağustos civarı: herkese karşı sen!

2 Eylül Başak Yeni Ay’ı seni bir güzel yeniliyor…

















Banu Sayki
 
X