2024 Burç Yorumları

yıllık ft (12).jpg

2024 Koç Burcu ve yükselen Koç​


Geçtiğimiz yıl hayatınızda bazı şeyleri bitirdiniz, kontrol dışı olaylarla karşılaştınız ve muhtemelen endişelendiniz. En kötü ihtimalle sağlık sorunları yaşamış ya da yakınlarınızın sağlık sorunları ile karşılaşmış olabilirsiniz. 2023- 25’te Satürn Balık burcundan, yıldız haritanızda 12. Evden geçiyor. Satürn burada zaman zaman kontrolden çıkabilecek kaygılara işarete ediyor. Belirsizlikler mantıksız korkulara, pireyi deve yapmaya neden olabilir.

Günlük işlerden, koşuşturmadan uzaklaşmaya ve yalnız kalmaya ihtiyacınız var. Zira Satürn, hayatınızda bir dönemin kapanmakta olduğunu gösteriyor.

Kontrolünüzde olmayan gelişmeler var, akışa uymak en iyisi. Hayatınızda bazı şeyler bitiyor, değişiklik yapmanız gerektiğini hissediyor fakat ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Yeni projelere başlamak yerine yarım kalan işleri tamamlayın, iç dünyanızla ilgilenin. Endişelerinizin çoğu bilinçdışından geliyor ve gerçekleşmeyecek. Bir döngünün sonuna geldiniz. Vaktini doldurmuş, sizin için geride kalmış olan şeyleri bitirme zamanı. Önemli bir geçiş dönemindesiniz ve bundan sonra yeni bir döngü başlayacak. 2025 Mayıs sonunda Satürn Koç burcuna geçecek ve 29 yıllık yeni bir dönem başlayacak.

Şans gezegeni Jüpiter ise 26 Mayıs’a dek Boğa’da, sizi finansal konularda destekliyor. Ani, beklenmedik olayları ve değişimleri gösteren Uranüs de Boğa burcunda, son yıllarda para ile ilgili bazı iniş-çıkışlar yaşadınız. Jüpiter, bu sene özellikle Nisan-Mayıs aylarında maddi konularda size şans getiriyor. Toplu bir ödeme almanız ve maddi durumunuzun iyileşmesi mümkün. Eğer borçlarınız varsa, kapatabilir, bütçenizi yoluna sokabilirsiniz. Yatırımlar değer kazanabilir. Yeni gelir kaynakları ortaya çıkabilir.

Jüpiter, 26 Mayıs’ta İkizler burcuna yıldız haritanızda kardeş, komşu, akrabalar ve eğitimle ilgili 3. Eve geçecek. İş odaklı bir dönemin ardından, daha dışadönük olacak, yeni insanlarla tanışacak, onlar sayesinde yeni şeyler öğreneceksiniz. Kardeşlerle ilgili güzel haberler, mutlu gelişmeler olabilir. Kardeş, kuzen ya da akrabalarla ilişkileriniz iyiye gidecek, destek göreceksiniz. Yakın çevrenizdeki etkinliklere ve organizasyonlara katılın, anlaşabileceğiniz, kafa dengi insanlarla tanışabilirsiniz.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda arkadaşlar, gruplar ve geleceğe bakış ile ilgili 11. Eve giriyor. Uzun yıllardır -2008’den beri- iş, görev ve sorumluluklar için yaşadınız, şimdi sizi gerçekten neyin mutlu edeceğini bulma zamanı. Plüton Kova’da iken, hedefleriniz ve hırslarınız tamamen değişebilir. Gerçek arzu ve ideallerinizin farkına varabilir ve kendinizi onlara ulaşmaya adayabilirsiniz. Arkadaş çevreniz de değişecek. Yoğun, duygusal ve tutkulu insanlara çekilecek, sizi etkileyen güçlü kişilerle tanışacaksınız.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Mars sizi duygular, iç dünya, geçmiş, kökler, ev ve aileyle ilgili etkiliyor. Ev alabilir, taşınabilir, geçici olarak başka bir eve/şehre yerleşebilir, evinizde dekorasyon ya da tadilat yaptırabilirsiniz. Aile içerisinde geçmişle bağlantılı konular gündeme geliyor.







2024 Boğa Burcu ve yükselen Boğa​


2023 yılında arkadaşlarla sorun yaşamış hatta birkaçını hayatınızdan çıkarmış olabilirsiniz. 2023-25 arasında Satürn, geleceğe dair hedefler ile arkadaşlarla olan ilişkileri sağlam bir temele oturtmanız gerektiğini gösteriyor. Sosyal çevrenizdeki insanlar ve bu insanlarla ilişkiler önem kazanıyor. Yüzeysel çevrelerden ve arkadaşlardan uzaklaşacak, zamanınızı kimle, nasıl geçirdiğiniz konusunda seçici davranacaksınız. Arkadaşlarla ilgili sorunlar olabilir, bazı arkadaşlıklar güçlenirken bazıları bitebilir. Önem verdiğiniz arkadaşlara ya da bir grup, dernek, vb. daha çok vakit ayırabilirsiniz.

İş hayatında ne yöne gideceğiniz de netleşiyor. Bu konuda bir süredir kararsız kalmış ya da kendinizi belirsiz durumların içerisinde bulmuş olabilirsiniz. 2024’te sezgileriniz size doğru yolu gösterecek.

Bu sene kendinizi bulunduğunuz çevreye ait hissetmekte zorlanabilir ya da uzun süredir tanıdığınız arkadaşlarla farklı yönlere gittiğinizi ve artık çok da ortak noktanız kalmadığını görebilirsiniz. Bu kişilerden uzaklaşmanız bir süre için yalnızlık getirse de evren boşlukları sevmez, merak etmeyin uzun vadede daha uyumlu olduğunuz kişilerle bir araya geleceksiniz.

Jüpiter, 16 Mayıs 2023’te Boğa burcuna geçti ve size şans getiriyor. Jüpiter, 26 Mayıs 2024’e dek burada olacak. Hayalinizdeki ilişki ya da iş fırsatı ile karşılaşabilir, seyahat edebilir, eğitime başlayabilir, uzun süredir yapmak isteyip de ertelediğiniz şeyler için harekete geçebilirsiniz.

Oldukça maceralı ve güzel bir yıl olabilir, keyfiniz yerine gelebilir. Neşeniz, yaşama sevinciniz ve umudunuz artıyor. Hem sosyal hem de ikili ilişkilerden yana şansınız açık.

15 Mayıs 2018’den beri yani Uranüs burcunuza geçtiğinden beri, hayatınız bir miktar kaos ve değişim sürecinde… Özgürleşiyor, gerçekten ne istiyorsanız, neye inanıyorsanız, nasıl yaşamak istiyorsanız, bu yönde adımlar atıyorsunuz. Bu inişli çıkışlı olsa da heyecan verici ve canlandırıcı bir süreç.

Jüpiter’in Boğa’ya geçmesi ile birlikte taşlar yerine oturuyor. Şimdi kendinizi daha iyi tanıyorsunuz. Nisan- Mayıs aylarında size sorumluluk ve liderlik getiren başlangıçlara hazır olun.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda para, özdeğer ve değerlerle ilgili 2. Eve geçiyor ve finansal açıdan en şanslı yıllarınızdan biri başlıyor. Geliriniz artacak ya da size bir yerden toplu bir para gelecek. Bu sayede ev ya da araba almak söz konusu olabilir. 2024’te ya iş hayatında yetenekleriniz fark edilecek ve maddi anlamda kendinizi daha güvende hissedeceğiniz koşullar oluşacak ya da özel hayatınızda olumlu gelişmeler var.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda iş, kariyer ve başarı ile ilgili 10. Eve giriyor. Önümüzdeki yıllarda iş hayatınızda büyük değişimler olacak. Eğer size uygun olmayan veya mutlu olmadığınız bir işte çalışıyorsanız, kariyerinizi tamamen değiştirecek ve başka bir alana geçeceksiniz. Başarı ve güç elde etme arzusu ile hırslı ve iradeli olacaksınız. Başarı, kariyer, otorite, ün ve tanınma konularındaki tavrınız tamamen değişebilir. Hayat amacınızı fark edebilir, potansiyelinizi gerçekleştirmek için risk alabilir ve kendinizi ortaya koyabilirsiniz.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Mars, size hareket getiriyor. Bol bol gezebilir, yakın çevrenizde aktif olabilir, kardeş, komşu ve akrabalarla görüşebilirsiniz. Bulunduğunuz şehirde etkinliklere/kurslara katılacak ve yeni insanlarla tanışacaksınız







2024 İkizler Burcu ve yükselen İkizler​


2023 yılında çok çalıştınız, Satürn, 2023- 25 arasında Balık burcunda yıldız haritanızda iş, kariyer ve başarı ile ilgili 10. Evde ilerliyor. Zaman zaman zorlanabilirsiniz ancak sabırlı ve azimli olmak olumlu sonuçlar getirecek.

Bu dönemde uzun vadeli hedeflere ve iş hayatında başarılı olmaya odaklanacaksınız. İşinizde yükselebilir, terfi edebilir, önemli bir pozisyona gelebilir, tanınabilirsiniz. Sorumluluklarınız artacak ve çok çalışmanız gerekecek. İş hayatında bazı engellerle karşılaşabilirsiniz ve işler sizin istediğiniz hızda ilerlemeyebilir. İşle ilgili sorumluluklar nedeniyle yorulabilir; iç dünyanızı, evinizi, ailenizi ihmal edebilirsiniz.

2023’te işten ayrılmış ve başka bir sektörde/alanda çalışmaya başlamış olabilirsiniz. Eğer böyle bir durumdaysanız, yeni işinizde sabırla ilerlemeli, atmanız gereken adımları atmalı ve disiplinli olmalısınız. 26 Mayıs 2024’te Jüpiter İkizler burcuna geçecek ve şansınız açılacak, yeni işinizde ilerlemeniz hızlanacak/kolaylaşacak.

26 Mayıs 2024’e dek ise kendi içinize dönme, dinlenme, yenilenme ve duygusal olarak iyileşme zamanı. Ara ara kısa da olsa kendinize vakit ayırmaya, tatile çıkmaya, hiçbir şey yapmadan bir süre vakit geçirmeye çalışın. Zira, buna ihtiyacınız var.

Şans gezegeni Jüpiter, 16 Mayıs 2023’te yıldız haritanızda bilinçaltı ve bitişleri gösteren 12. Eve geçti. Bu yavaşlamak ve dinlenmek için iyi bir zaman zira, Jüpiter 26 Mayıs 2024’te, Haziran 2012’den beri ilk defa, İkizler’e geçecek ve sizin için yeniliklerle dolu, hareketli ve şanslı bir dönem başlayacak. (Jüpiter, 12 yılda bir aynı burca geliyor.)

Nisan-Mayıs aylarında içe dönmeniz, kendinize vakit ayırmanız ve iç dünyanızda olan biteni gözlemlemeniz çok yol kat etmenizi sağlayacak. Bilinçaltı duygu ve düşünceler açığa çıkabilir. Rüyalar, sezgiler yol gösterebilir. Bağımlılık, korkular ve ilişkilerle ilgili çalışabilir, terapi vb. den yararlanabilirsiniz.

26 Mayıs 2024’te Jüpiter burcunuza geçecek ve size şans getirecek. Hayata daha olumlu bakacak ve risk almaya meyilli olacaksınız. Yeni şeylere başlamak her zamankinden çekici gelecek. Diğer insanlarla iyi ilişkiler kuracak, girdiğiniz ortamda popüler olacak, dikkat çekeceksiniz. Kendinizi daha iyi ifade edecek ve iletişimden keyif alacaksınız.

Kendinizi geliştirmek ve yeni şeylere başlamak için mükemmel bir zaman. Seyahate çıkmak, yeni bir kursa, eğitime başlamak, yurtdışına gitmek, üniversiteye dönmek söz konusu olabilir.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda yurtdışı, eğitim, seyahat, hukuk ve hayata bakış ile ilgili 9. Eve giriyor. Önümüzdeki yıllarda dünya görüşünüz, bakış açınız büyük ölçüde değişecek. Ciddi tartışmalardan zevk alacak ve mümkün olduğunca çok şey öğrenmek isteyeceksiniz. Gerçeğin peşine düşecek, vizyonunuzu genişletecek ve yeni fikirler keşfedeceksiniz. Başka ülkelere gidebilir, yurtdışında çalışabilir, eğitim alabilirsiniz.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Mars, sizi maddi konularda etkiliyor. Gelirinizi artırmak için mücadele edebilir ve işinize ya da finansal yatırımlara odaklanabilirsiniz. Dikkatli olmak gerek çünkü harcamalar artabilir, beklenmedik masraflar çıkabilir.











2024 Yengeç Burcu ve yükselen Yengeç​


2023’te Satürn burcunuzla uyumlu olan Balık’a geçti ve 2026 yılına dek burada olacak. Geçtiğimiz yıl muhtemelen üniversiteye geri döndünüz, yurtdışına yerleştiniz ya da yabancılarla birlikte çalışmaya başladınız. Belki de sık sık seyahat ettiniz ya da yurtdışında bir süre vakit geçirmeniz gerekti.

Ne olursa olsun, 2023 yılında hayata bakış açınızı değiştiren, ufkunuzu genişleten, yeni şeyler öğrendiğiniz ve kendinizi geliştirdiğiniz bir sürece girdiniz. 2024 yılında üniversiteye dönebilir, akademik çalışmalar yapabilir, eğitim alabilirsiniz. İş ya da başka sebeplerle uzun seyahatlere çıkabilir, yasal meselelerle uğraşabilirsiniz.

Hayat felsefeniz, görüşleriniz test edilecek ve sağlam bir temele oturacak. Bu süreçte bazı fikirleri gözden geçirmeniz ve takıldığınız bazı noktaları aşmanız gerekiyor. Fazlasıyla iyimser ya da hayalci olduğunuzda işlerin istediğiniz gibi gitmediğini görebilir ve daha gerçekçi ve pratik olmaya başlayabilirsiniz. Ya da yurtdışında yaşadığınız zorlu deneyimler büyümenizi, olgunlaşmanızı ve hayata farklı bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

Bu dönemde aldığınız eğitimler, yaptığınız çalışmalar iş hayatında yükselmenize yardım edebilir, zira Satürn 25 Mayıs 2025’te yıldız haritanızda iş hayatı ve kariyerle ilgili 10. Eve girecek ve kariyerinizde önemli bir dönem başlayacak.

Şans gezegeni Jüpiter, 26 Mayıs 2024’e dek Boğa’da, yıldız haritanızda umutlar, geleceğe dair planlar, arkadaşlar ve gruplarla ilgili 11. Evde. Sosyal çevre ve arkadaşlardan yana olumlu koşullar var. Yeni bir çevreye girebilir, yeni insanlarla tanışabilir, kendinizi ve diğer insanları daha iyi tanımanıza yol açacak deneyimler edinebilirsiniz. Arkadaşlarınızın desteğini alacak, ufkunuzu genişleten insanlarla tanışacak ve yakın dostluklar kuracaksınız.

Ani, beklenmedik olayları ve değişimleri gösteren Uranüs de 2018 Mayıs ayından beri Boğa burcunda, son yıllarda arkadaş ilişkilerinde ani kopmalar yaşadınız. Belki de eski dostlarla artık fazla ortak noktanız kalmadı. Jüpiter, Nisan-Mayıs aylarında daha mutlu olabileceğiniz bir çevreye gireceğinizi gösteriyor. Gelecek planlarınız ve idealleriniz de değişiyor.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda bilinçaltı, kapanışlar ve bitişleri gösteren 12. Eve geçiyor. Bu yavaşlamak ve dinlenmek için iyi bir zaman zira, Jüpiter 9 Haziran 2025’te, Haziran 2013’den beri ilk defa, Yengeç’e geçecek ve sizin için yeniliklerle dolu, hareketli ve şanslı bir dönem başlayacak. (Jüpiter 12 yılda bir aynı burca geliyor.) Yılın 2. yarısında dinlenmeye, yazmaya, uzun süredir ilgilenmediğiniz ancak aklınızın bir köşesinde kalan konularla ilgilenmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bilinçaltında gömülü duygular açığa çıkabilir. Rüyalar, sezgiler yol gösterebilir.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda ortak finansal konular, kredi, borç-alacak, yatırımlar, yakın ilişkiler ve duygusal dönüşüm ile ilgili 8. Eve giriyor. Önümüzdeki yıllarda hayatınızın en büyük gelişimini ve kişisel dönüşümünü yaşayacaksınız. Derin bağımlılıkları, egoyu ve arzuları bırakabilirsiniz. Ruhsal etkiler ön planda olacak. Psikoloji, astroloji, metafizik, ölüm, ölüm ötesi ve reenkarnasyonla ilgilenebilirsiniz. Ortak işler, finansal ortaklıklar veya mirasla ilgili yoğun deneyimler, eşin, ortağın parasında büyük değişimler yaşanabilir.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Projeler hızlanıyor, enerjiniz artıyor. Eğer hayatınızda önemli bir değişiklik yapmak istiyorsanız, Mars burcunuzda size cesaret verecek. Yeni şeylere başlayabilir, yeni bir yola girebilirsiniz.







2024 Aslan Burcu ve yükselen Aslan​


Şans gezegeni Jüpiter, 16 Mayıs 2023’te yıldız haritanızda iş hayatı ve başarı ile ilgili 10. Eve geçti ve 26 Mayıs 2024’e dek burada. Yükselebilir, iyi bir iş teklifi alabilir ya da başka bir alana/sektöre geçebilirsiniz. Çalıştığınız şirket sizi yeni bir pozisyona atayabilir veya farklı bir yere gönderebilir.

Ani, beklenmedik olayları ve değişimleri gösteren Uranüs de 2018 Mayıs ayından beri Boğa burcunda, son yıllarda iş hayatında bazı iniş-çıkışlar yaşadınız. Jüpiter, bu sene sorunları çözmek ve işleri yoluna sokmak için size şans getiriyor. Muhtemelen, bir süredir iş değiştirmek, daha özgür bir alanda çalışmak ya da kendi işinizi yapmak istiyorsunuz. Belki de iş değiştirmek için birtakım eğitimler alıyor, girişimlerde bulunuyorsunuz. Neyse ki, 2024’te çabalarınız olumlu sonuç verecek ve Nisan-Mayıs aylarında istediğiniz değişikliği yapabileceksiniz.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda idealler, umutlar, geleceğe dair planlar, arkadaşlar ve grup çalışmalarıyla ilgili 11. Eve geçiyor. Çok çalıştığınız yoğun bir yıldan sonra yeni insanlarla bir araya gelmek ve çevrenizi genişletmek önem kazanacak. 2024’te iş hayatında başarılı bir yıl geçireceksiniz, belki de farklı bir yola gireceksiniz. 26 Mayıs’tan sonra sosyal hayatınız canlanacak. Sosyal çevre ve arkadaşlar güçlenmenize ve özgürleşmenize neden olacak. Yeni arkadaşlıklar, dostluklar hatta iş birlikleri kurulabilir. Eski dostlarla görüşebilir, yeni ortamlara girebilir, farklı insanlarla tanışabilirsiniz.

Satürn, 2023’te Balık burcuna, yıldız haritanızda yakın ilişkiler, ortak finansal konular ve dönüşümle ilgili 8. Eve geçti. 2024’te de burada olacak. Bu sene ilişkinizde daha derin bir yakınlığı ya da maddi manevi ortaklığı deneyimleyebilir, evlenebilir, çocuk sahibi olabilir ya da ortak iş yapmaya başlayabilirsiniz. Bu süreçte iç dünyanızda güvenle ilgili problemler ve geçmiş travmalar açığa çıkabilir, hayatı daha fazla sorgulayabilir, ruhsal konulara ve metafiziğe ilgi duyabilirsiniz. Bir terapistle çalışmak, korku ve bağımlılıklarla yüzleşmek iyi olabilir.

2023-25 arasında, eşinizin mali durumu, borç, alacak, vergi, miras, sigorta, yatırım ve kredilerle ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Finansal kaygılar söz konusu olabilir. Borçları yapılandırmanız gerekebilir. Farklı yatırım veya ortaklıklara girebilir, ek gelir getirebilecek seçenekleri araştırmaya, ek iş yapmaya başlayabilirsiniz.

Yıllardır biriktirdiğiniz olumsuz duyguları arıtıyor, daha önce bilmediğiniz bir güce kavuşuyorsunuz. Zaman zaman üzüntü hissedebilir, zorlanabilirsiniz ancak bu süreçten sonra duygusal olarak daha güvende hissettiğiniz bir noktaya geleceksiniz.

Satürn burada iken gerçekten uyumlu çalışabileceğiniz, yaşayabileceğiniz bir kişi ile bir ilişki veya ortaklık kurabilirsiniz.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda ikili ilişkiler ve ortaklıkla ilgili 7. Eve giriyor. Eğer yalnızsanız, duygusal ve tutkulu bir ilişki başlayabilir. Eğer biriyle birlikteyseniz, ilişkiniz büyük bir değişim sürecine girecek. İlişkideki sorunlar, gerilimler ya da eksikler yüzeye çıkacak. Artık yüzeysel ilişkilere katlanamayacaksınız, zira tutku arıyorsunuz. Size uygun olmayan biriyle birlikteyseniz, ilişkinizin bitmesi de mümkün.

Önümüzdeki 20 yılda ilişkinizde büyük değişiklikler ve güç savaşları yaşayacaksınız ancak aynı zamanda sevgiyi nasıl paylaşacağınızı, nasıl seveceğinizi ve sevileceğinizi öğreneceksiniz. Başkalarıyla ilişki kurma beceriniz önemli ölçüde gelişecek.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Kontrol dışı gelişmeler canınızı sıkabilir, zira Mars yıldız haritanızda 12. Evde. Bilinçaltı duygu ve düşünceler açığa çıkacak, yalnız kalmaya ihtiyaç duyabilir, terapiden fayda sağlayabilirsiniz. Kendinizi sabote ettiğiniz noktaları fark edip geride bırakacak, yenileneceksiniz.










2024 Başak Burcu ve yükselen Başak​


Satürn, 2023’te Balık burcuna, yıldız haritanızdaki ikili ilişkilerle ilgili 7. Eve geçti. Satürn 2024’te de burada olacak. Geçtiğimiz yıl muhtemelen hayatınızda uzun dönemli bir ilişki, dostluk ya da ortaklığın ilk adımları atıldı.

2023-25 arasında romantik ilişkilerden, yakın dostluklara ve iş ortaklıklarına yakın ilişkileriniz testten geçiyor. Karşınızdaki kişi size ayna tutabilir, ilişkilerde yaşadığınız zorluklar kendinizi tanımanıza ve geliştirmenize yarayabilir.

Satürn, partneriniz, yakın dostlarınız ya da iş ortağınızla ilişkinizi sağlam bir temele oturtmanız gerektiğini gösteriyor. Eğer bir beraberliğiniz varsa, sorumluluklar öne çıkıyor ya da ilişkiniz ciddileşiyor. Eğer bir birlikteliğiniz yoksa, yüzeysel ilişkilerden uzaklaşacak, ciddi ve kalıcı bir ilişkiye girmek isteyeceksiniz. İlişkiler hakkında daha fazla düşünecek ve ne istediğinizi sorgulayacaksınız.

Şans gezegeni Jüpiter, 26 Mayıs 2024’e dek yıldız haritanızda eğitim, seyahat ve yurtdışı ile ilgili 9. Evde olacak. Hayat felsefeniz, inançlarınız, idealleriniz yenilenecek. Ufkunuz genişleyecek, yabancılar, yurtdışı, seyahat ve eğitimle ilgili olumlu gelişmeler olabilir. Şimdi kendinizi geliştirme zamanı. İlginizi çeken konuları araştırın, kurslara, eğitimlere katılın, eğer mümkünse yurtdışına çıkın, seyahat edin. Bu sene yeni deneyimler, yeni yerler görmek ve yeni insanlar tanımak size iyi gelecek.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda iş hayatı, kariyer ve toplumdaki rolünüzle ilgili 10. Eve geçiyor ve kariyer açısından en şanslı yıllarınızdan biri başlıyor. Uzun zamandır süregelen çabalarınızın sonuçlarını almaya başlıyor, işinizde istediğiniz noktaya geliyorsunuz. Karşınıza güzel fırsatlar çıkıyor.

Eğer mevcut işinizde mutlu iseniz, sürpriz bir terfi ya da yer değişikliği, yurtdışı ya da şehir dışında görev almak söz konusu olabilir. Üstlerden destek görebilir, önemli bir pozisyona geçebilirsiniz. Bir ortaklık da olabilir, zira Satürn yıldız haritanızda ikili ilişkileri ve ortaklıkları gösteren 7. Evde ilerliyor.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda çalışma hayatı, iş ortamı, günlük rutin ve sağlıkla ilgili 6. Eve giriyor.

Eğer sağlığınızla ilgili ihmal edilen şeyler varsa, ele alınması gereken problemler olarak patlak verebilir. Sağlığınız için sorumluluk almanız, beslenme sisteminizi hatta yaşam biçiminizi, uç durumlarda işinizi değiştirmeniz gerekebilir.

Önümüzdeki 20 yıl süresince birçok konuda kendinizi geliştirecek ve hayatınızı iyileştireceksiniz. Detaylı çalışmalarda başarılı olacak, teknik, karmaşık ve dikkat isteyen işlerde sivrileceksiniz. İş değiştirebilir, kendinize en uygun işi bulmaya çalışabilirsiniz. Çalışanlar ya da işverenlerle güç savaşları yaşanabilir, işyerinde duygusal ve hassas olabilirsiniz.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Arkadaşlıklar ve grup çalışmaları önem kazanıyor, zira Mars yıldız haritanızda 11. Evde. Sosyal hayatınız canlanacak, arkadaşlarla sık sık bir araya geleceksiniz. İş hayatında ekip çalışmaları yoğun geçecek, yeni bir ekip kurmanız gerekebilir. Grup, dernek, vb. bir yerde aktif çalışmaya başlayabilirsiniz







2024 Terazi Burcu ve yükselen Terazi​


Satürn, 2023’te Balık burcuna yıldız haritanızda çalışma hayatı, iş ortamı ve hastalıklarla ilgili 6. Eve geçti. 2024’te de burada olacak. Geçtiğimiz yıl muhtemelen günlük hayatınızda verimli bir düzen oturtmaya çalıştınız. İş ya da departman değiştirdiniz. Verimli çalışmak, günlük işlerinizi yoluna sokmak, iş arkadaşları ile ilişkiler önem kazandı. Bu süreçte bazı sorunlar yaşamış, zaman zaman yorulmuş olabilirsiniz.

2024’te de iş yükünüz fazla olabilir, işyeri ile ilgili problemler gündeme gelebilir. İşteki performansınızla ilgili baskı hissedebilirsiniz. Ancak disiplinli bir şekilde çalışmaya ve yeteneklerinizi geliştirmeye devam edin, zira önümüzdeki yıllarda kariyerinizde çok işinize yarayacak.

Bu sene sağlığınıza dikkat edin, kontrollerinizi aksatmayın ve kendinize iyi bakın, zira stres sağlığınızı etkileyebilir. Sağlıklı yaşam konularına merak salabilir, beslenme sisteminizi değiştirebilir, spora başlayabilir ve kendinizi bakıma alabilirsiniz.

Şans gezegeni Jüpiter 26 Mayıs 2024’e dek yıldız haritanızda yakın ilişkiler, finansal ortaklık ve yatırımlarla ilgili 8. Evde. Partnerinizle birlikte yaşamaya, evlenmeye, çocuk sahibi olmaya, ev almaya ya da ortak iş yapmaya karar verebilirsiniz. Yakınlarınız dolayısıyla finansal koşullarınız iyileşebilir. Eş ya da ortağınızın geliri artabilir. Maddi destek bulabilir, iyi yatırımlar yapabilirsiniz.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda eğitim, seyahat ve yurtdışı ile ilgili 9. Eve geçiyor ve bir yıl kadar burada olacak. Yurtdışı, seyahat ve eğitimle ilgili olumlu gelişmeler var. İş ya da seyahat için yurtdışına çıkabilir, yabancılardan destek görebilirsiniz. Bildiğiniz çevrenin, kültürün dışına çıkmanız iyi olabilir, hem yenilenme hem de öğrenme açısından. Hayata güveniniz artacak, bir süredir kendinizi sıkışmış hissediyorsanız, bu dönem size iyi gelecek, rutinin dışına çıkacak ve özgür hissedeceksiniz. İyimser olabilir, risk alabilirsiniz.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda aşk, çocuklar, yaratıcılık ve kendini ifade ile ilgili 5. Eve giriyor. Önümüzdeki yıllarda hayatı daha yoğun yaşayacak, bireyselliğinizi ve enerjinizi daha güçlü ifade edeceksiniz. Kalbinizin sesini dinleyecek ve ona göre hareket edeceksiniz. Yaratıcılığınız ortaya çıkıyor, hayattan aldığınız keyif ve özgüveniniz artıyor.

Çocuk sahibi olabilir ve çocuklarınızla güçlü bağlar kurabilirsiniz. Çocuklarla ilgili deneyimler hayatınızı değiştirecek. Çocuklarınız çok başarılı olabilir, ödül kazanabilir ya da tanınabilir. Uç durumlarda, beklenmedik ciddi zorluklara katlanabilirler. Yoğun aşklar önemli dersler getirebilir ve sizi dönüştürebilir. Aşkta saplantılı, sahiplenici ve tutkulu olabilirsiniz.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Uzun süreli bir proje gündeme gelebilir, zira Mars yıldız haritanızda kariyer, başarı ve hedeflerle ilgili 10. Eve geçiyor. İş hayatında yükselmek için çalışabilir ya da eğer kendi işinizi yapmak istiyorsanız, harekete geçebilirsiniz. Hedeflerinize odaklanacaksınız, Mars hayallerinizi gerçekleştirmek için size cesaret verecek.







2024 Akrep Burcu ve yükselen Akrep​


2024 yılında Satürn Balık’ta, sizi aşk, eğlence, hobiler, keyifler ve çocuklarla ilgili etkiliyor. Satürn burada çocuk sahibi olmayı ve çocuklarla ilgili sorumlulukları gösteriyor. Çocuklarla daha fazla ilgilenmeniz, dikkatli ve organize olmanız gerekebilir.

Eğer sanatla, yaratıcılıkla ilgili bir işteyseniz, çok çalışabilir ve iyi işler ortaya çıkarabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirdiğiniz ve kariyerinizde sağlam adımlarla ilerlediğiniz bir dönem olabilir. Hobileriniz ile ciddi bir şekilde ilgilenebilir, belki bir hobinizi işe dönüştürebilirsiniz.

Aşkta ise birkaç problemi çözmek gerekebilir, sabırlı olun, eğer yeni bir ilişki içindeyseniz birbirinizi tanımanız ve uyum sağlamanız zaman alabilir, kafanızda soru işaretleri olabilir ya da öylesine başlayan bir ilişki ciddiye binebilir.

26 Mayıs 2024’e dek şans gezegeni Jüpiter, yıldız haritanızda ikili ilişkiler ve ortaklıkla ilgili 7. evde. Son yıllarda ilişkilerde yaşadığınız iniş-çıkışlar bu yıl daha olumlu bir seyir alabilir. Zira, 2018 Mayıs ayından beri ani, beklenmedik olayları ve değişimleri gösteren Uranüs, özel hayatınızda çalkantılara, ayrılığa ve istikrarsızlığa işaret ediyor. Neyse ki 2024 yılında Jüpiter, size ilişkilerden yana şans getiriyor. Nisan-Mayıs aylarında hayatınıza biri girebilir ya da evlilik ya da ortaklık gündeme gelebilir, partnerinizle ilgili olumlu gelişmeler var.

Jüpiter 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda yakın ilişkiler, finansal ortaklık ve yatırımlarla ilgili 8. Eve geçiyor ve bir yıl kadar burada olacak. Yakın ve derin ilişkilerle ilgili, ruhsal iyileşme ve kişisel dönüşüm potansiyeli getiren olumlu koşullar var. Bu duygusal ve finansal olarak yenilendiğiniz, korku ve bağımlılıkları geride bıraktığınız bir dönem olabilir. Elinize önemli bir maddi kaynak geçebilir. Evlilik kararı almak, hamilelik, ayrılık, miras vb. hayatınızı tamamen değiştirecek önemli bir olay gündeme gelebilir.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda ev, aile ve iç dünya ile ilgili 4. Eve giriyor. Önümüzdeki yıllarda iç dünyanızda büyük dönüşümler yaşayacaksınız. Aile ve ev konularında büyük değişimler olacak. Eski alışkanlıkları ve şartlanmaları geride bırakacaksınız.

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ev hayatınız yoğun bir şekilde etkilenebilir. Evde olan biteni kontrol etme ihtiyacı ortaya çıkabilir. Aile içerisinde otoriter, baskıcı olabilirsiniz. Şehir ya da ülke değiştirebilir, evle ilgili önemli yenilikler yapabilirsiniz. Aile içinde zorlanmalar, güç çekişmeleri yaşanabilir.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Üniversiteye geri dönebilir ya da başka bir alanda eğitim alıp uzmanlaşabilirsiniz. Mars, yeni girişimlerde bulunmak ve risk almak için size cesaret verecek. Şehir dışı veya yurt dışı seyahatler yoğun olabilir ya da yasal meselelerle uğraşabilirsiniz. Rutinden uzaklaşıp kendinizi geliştireceksiniz.









2024 Yay Burcu ve yükselen Yay​


Satürn, 2023’te Balık burcuna, yıldız haritanızda ev, aile ve iç dünya ile ilgili 4. Eve geçti. 2024’te de burada olacak. Satürn 4. Evde, ev ve aileyle ilgili zorlukları gösteriyor. Duygusal olarak olgunlaştığınız bir süreçtesiniz. Bu, hayatınızı yeniden kurduğunuz ve önceliklerinizi yeniden belirlediğiniz bir zaman ve hiç kolay değil. Bu dönemde kendinize iyi bakmanız ve mutlu olacağınız, iyi hissedeceğiniz şeyler yapmanız önemli.

Acele etmeyin, kendinize vakit ayırın, duygularınızı yazın, terapi ya da danışmanlık almak için de uygun, zira çocuklukta oluşmuş duygu ve inançlar yüzeye çıkıyor.

Evde yaşlı bir kişiye bakmak, ebeveynlerinizin sorunları ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Aile içerisinde sorumluluklarınız artabilir. Çocuklarla ilgili sorunlar ya da zorluklar olabilir. Taşınmanız, evinizi yeniden düzenlemeniz, tadilat yaptırmanız mümkün.

Şans gezegeni Jüpiter, 26 Mayıs 2024’e dek Boğa’da, yıldız haritanızda işyeri, birlikte çalıştığınız kişiler ve hastalıklarla ilgili 6. Evde. Günlük hayatınızı düzene sokmak ve sağlığınızı güçlendirmek için iyi bir zaman.

Ani, beklenmedik olayları ve değişimleri gösteren Uranüs de 2018 Mayıs ayından beri Boğa burcunda, son yıllarda iş hayatında ya da çalışma ortamında bazı iniş-çıkışlar yaşadınız. Jüpiter, bu sene sorunları çözmek ve işleri yoluna sokmak için size şans getiriyor. Belki de iş değiştirmek, daha özgür bir alanda çalışmak ya da kendi işinizi yapmak istiyorsunuz. 2024’te çabalarınız olumlu sonuç verebilir ve Nisan-Mayıs aylarında istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Geliriniz artabilir, karşınıza iş fırsatları çıkabilir. Eğer varsa sağlık problemleri düzelebilir, sağlıklı yaşam konularına merak salabilir ve kendinize iyi bakmaya başlayabilirsiniz.

26 Mayıs 2024’te Jüpiter, yıldız haritanızda ikili ilişkiler ve ortaklıkla ilgili 7. Eve geçiyor. Sizi gerçekten anlayan ve tamamlayan, birlikte iyi bir ikili olacağınız kişilerle karşılaşacaksınız, dostluk, ortaklık ya da romantik bir ilişki gündeme gelecek. Partneriniz size çok şey katabilir, ilişkiniz kendinizi geliştirmenize yol açabilir. Eğer uzun süreli bir ilişkiyi bitirmek istiyorsanız, Jüpiter burada dostça bir ayrılık getirebilir.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda yakın çevre, kardeşler, düşünce biçimi, eğitim ve iletişimle ilgili 3. Eve giriyor.

Önümüzdeki yıllarda eğitim hayatında dönüşümler, kardeşler, yakın akrabalar, komşularla ilişkilerde büyük değişimler yaşayacaksınız. Konsantrasyonunuz artacak, durumları değerlendirmekte, sorunları çözmekte mükemmel yeteneklere sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Zihinsel çalışmalara odaklanabilir, farklı konularla (astroloji, yoga, vs.) ilgilenebilirsiniz.

Kardeşlerle yapılan işler önem kazanabilir. Kardeşleriniz sizi güçlü bir şekilde etkileyebilir ya da güç savaşları, çatışma ve rekabet olabilir. Kardeşlerle daha derin duygusal bağlar kurulabilir.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Mars, ortak finansal konular, kredi, borç, alacak, miras, vergi ya da sigorta işleri ile ilgilenmeniz gerektiğini gösteriyor. Ortak harcamalar artabilir, parayla ilgili tartışmalar yaşanabilir. Ya da mal paylaşımı, miras paylaşımı, ayrılık, boşanma vb. gündeme gelebilir.









2024 Oğlak Burcu ve yükselen Oğlak​


2024 yılında Satürn, geçen yıl olduğu gibi yine yıldız haritanızda iletişim, fikirler ve yakın çevreyle ilgili 3. Evden geçiyor. Zihinsel olarak derinleşecek, düşüncelerinizi netleştireceksiniz. Yüzeysel konuşmalardan sıkılabilir, daha derin sohbetler arayabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl muhtemelen bir kursa ya da eğitime başladınız, kendinizi geliştirdiniz, düşüncelerinizi gözden geçirdiniz ve daha dikkatli düşünmeye, bildiklerinizi sorgulamaya başladınız. Bu sene geçen yıl başladığınız eğitimlere devam edeceksiniz gibi görünüyor. Yakın çevrenizde ise ilişkiler zaman zaman zorlayıcı olabilir.

Çevrenizdeki bazı insanlardan uzaklaşabilir, artık fazla ortak noktanız kalmadığını düşünebilirsiniz. Kardeş/yakın akraba ve komşularla olan bazı ilişkilerde sorunlarla karşılaşacak, bazı ilişkilerin ise güçlendiğini göreceksiniz. Kardeşlerle aranıza soğukluk girebilir ya da kardeşinizin bazı problemleri olabilir.

İşle ilgili eğitimlere katılabilir ya da kendiniz seminer verebilirsiniz. Zihinsel uğraşlar önem kazanıyor, bazı konularda araştırma yapabilir, yazabilirsiniz.

Şans gezegeni Jüpiter, 26 Mayıs 2024’e dek yıldız haritanızda aşk, romantizm, çocuklar, eğlence, hobi ve keyiflerle ilgili 5. Evde.

Ani, beklenmedik olayları ve değişimleri gösteren Uranüs de 2018 Mayıs ayından beri yıldız haritanızda 5. Evde ilerliyor. Son yıllarda özel hayatınızda istikrarı yakalamakta zorlandınız. Kuvvetle muhtemel karşınıza çekici ancak güvenilmez tipler çıktı. Ya da çocuklarınızın asi tavırları ile karşılaştınız. Neyse ki, Nisan-Mayıs aylarında şartlar olumlu yönde değişiyor.

5. ev tiyatro, sahne, sanat ve oyunculuk ile de ilgili. Eğer bu alanlardan birinde çalışıyorsanız, 2024 sizin yılınız olabilir. Başarı, güç, hatta ün kapınızda…

Ya da ayaklarınızı yerden kesecek bir aşk söz konusu olabilir.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda işyeri, birlikte çalıştığınız kişiler ve hastalıklarla ilgili 6. Eve geçiyor. Hayatınızı düzene sokabilir, sadeleşebilir, bazı işleri başkalarına devredebilir, işte ya da evde sizin için çalışacak kişiler bulabilirsiniz. Sağlığınıza, çalışmalarınıza, gündelik işlere ve verimliliğe odaklanıyorsunuz. Birlikte çalıştığınız kişilerle iyi ilişkiler kuruyor ve onlardan destek görüyorsunuz. İş ortamında keyifli ve mutlusunuz. Geliriniz artabilir, karşınıza iyi fırsatlar çıkabilir.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda para, değerler ve özdeğer ile ilgili 2. Eve giriyor.

Önümüzdeki yıllarda değer verdiğiniz şeyler ve gelir kaynaklarınız, nereden ne kadar para kazandığınız büyük değişim gösterebilir. Maddi mücadeleler söz konusu olabilir. Maddi konulara, sahip olduklarınıza bakış açınız değişecek. Zengin, varlıklı olmak isteyebilir, bu konuda çaba gösterebilir hatta güç savaşlarına girebilirsiniz. Ya da ruhsal bir arayışa girip mal-mülk sahibi olmaya önem vermeyeceksiniz.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. İkili ilişkiler gündeminizde, zira Mars yıldız haritanızda 7. Evde. İlişkilerde girişken ve bağımsız davranabilir, aktif ve iddialı kişilere ilgi duyabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişiler, partneriniz ve yakın dostlarınıza karşı diplomatik ya da uzlaşmacı olmanız zor görünüyor. Özel hayatınızda ya da iş hayatında tartışmalar yaşanabilir.







2024 Kova Burcu ve yükselen Kova​


Geçtiğimiz yıl maddi problemler, endişeler, hesapta olmayan masraflar gündeme geldi, alacakları tahsil etmekte ya da bütçenizi denkleştirmekte zorlandınız. Kendi işinizi kurmak, başka bir işe geçmek, maddi konulara daha sağlamcı yaklaşmaya başlamak söz konusu olmuş olabilir.

2024 yılında yine maddi durumunuza dikkat etmeniz gerekiyor, zira Satürn 2023- 25 arasında para ile ilgili 2. Evde. Tutumlu, sabırlı, disiplinli olmak, harcamaları gözden geçirmek, azaltmak iyi olabilir. Gelirinizi yavaş da olsa artırmanız ve maddi olarak kendinizi güvende hissettiğiniz bir noktaya gelmeniz mümkün. Satürn bilinçli olmanızı, finansal konuları ciddiye almanızı istiyor. Dolayısıyla biraz daha sabredin, ipin ucunu bırakmayın. Eğer dikkatsiz davranırsanız, işler kontrolden çıkabilir.

Para biriktirmeye, bütçe yapmaya başlamak, çeşitli yatırım türlerini/risklerini öğrenmek için iyi bir dönem. Bu sene iş hayatında istediğiniz sonuçları almak zaman alabilir, sabırlı olun.

Şans gezegeni Jüpiter, 26 Mayıs 2024’e dek Boğa burcunda, yıldız haritanızda ev, aile ve iç dünya ile ilgili 4. Evde.

Geçtiğimiz yıllarda birkaç kere taşındınız, ev ya da şehir değiştirdiniz. Ev-aileyle ilgili iniş-çıkışlar ve iç dünyanızda değişimler oldu. Zira ani, beklenmedik olayları gösteren Uranüs de 2018 Mayıs’tan beri Boğa burcunda, önemli kırılmalara işaret ediyor. Neyse ki, 2024 yılında şartlar olumlu yönde değişiyor ve kendinizi daha güvende hissedeceğiniz bir dönem başlıyor.

Nisan-Mayıs aylarında hayalinizdeki eve taşınabilir, evinizi hep istediğiniz şekilde dekore edebilirsiniz. Ev, arsa almak ya da yatırımların değer kazanması mümkün.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te yıldız haritanızda aşk, romantizm, çocuklar, eğlence, hobi ve keyiflerle ilgili 5. Eve geçiyor ve kendinizi daha fazla ifade edip daha çok eğleneceğiniz, hayatın tadını çıkaracağınız bir dönem başlıyor. Yılın 2. yarısında aşk, romantizm, eğlence ve çocuklardan yana oldukça şanslısınız.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda kişilik, sağlık ve görünüş ile ilgili 1. Eve giriyor.

Önümüzdeki yıllarda kişiliğinizi yeniden oluşturacak, özgüveninizi yeniden inşa edeceksiniz. İçgüdülerinize ve hislerinize göre davranacak, kendinizi daha iyi tanıyacaksınız. Hayatınızda köklü değişiklikler gündeme gelebilir. Büyük fiziksel değişimler, dış görünüşünüzün tamamen değişmesi de olası. Estetik ameliyat, çok kilo alma/verme vb. söz konusu olabilir. Daha cesur, kararlı, yaratıcı ve enerjik olabilir, kişisel gelişim, astroloji ve yoga ile ilgilenebilirsiniz.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Mars, iş hayatında aktif olacağınızı gösteriyor. Çok çalışacak, enerjinizi işe aktaracaksınız. Uzun süreli bir proje gündeme gelebilir, iş yoğunluğunuz artıyor. Hem kendinize hem de beraber çalıştığınız kişilere baskı yapabilir, fevri davranabilirsiniz.








2024 Balık Burcu ve yükselen Balık​


Satürn, 2023’te Balık burcuna geçti, sorumluluklarınız arttı ve hayatınıza yeni şeyler girdi. Bunlar somut projeler ya da yapmak istediğiniz şeyler olabilir, yeni fikirler ortaya çıkmış olabilir. Bu fikirleri henüz gerçekleştirmediyseniz, 2024-25’te gerçekleştireceksiniz, zira 18 Eylül’de tutulmalar da Balık-Başak aksına geçiyor ve hayatınızda önemli değişimlere işaret ediyor. Özellikle ilişkilerde dengeler yeniden kurulacak.

2023- 25 yıllarında Satürn Balık’tan geçerken hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Muhtemelen daha uzun bir süre hayatınızda olacak şeylerin ilk adımını atıyorsunuz. Kişiliğiniz yeniden şekilleniyor ve kendinize güveninizi yeniden oluşturuyorsunuz. Yaklaşık 30 yıllık bir dönemin başındasınız, o yüzden hemen sonuç beklemeyin, ancak geçtiğimiz yıllarda (2021-22) hüküm süren belirsizlik de geride kalıyor.

Bu sene sağlığınıza ekstra özen göstermeniz gerek, zira Satürn sağlık problemlerini gösterebilir. Fazlasıyla yorulabilir ve zaman zaman karamsarlığa kapılabilirsiniz. Sağlıklı beslenmeye ve moralinizi yükseltecek, sevdiğiniz şeylere vakit ayırmaya özen gösterin.

Şans gezegeni Jüpiter, 26 Mayıs 2024’e dek yıldız haritanızda iletişim ve yakın çevre ile ilgili 3. Evde. Dışadönük, hareketli bir dönemdesiniz. Yeni insanlarla tanışıyor, onlar sayesinde yeni şeyler öğreniyorsunuz.

Zaten bir süredir -2018 Mayıs’tan beri- Uranüs burada ve yakın çevrenizde ani değişiklikler, kardeşlerle ilgili beklenmedik olaylar yaşadınız. Düşünceleriniz ve iletişim şekliniz değişiyor. Şimdi artık kendinizi daha fazla ifade etme ve görüşlerinizi dile getirme zamanı. İletişimden, konuşmaktan, sohbet etmekten keyif alacak, fikirlerinizi daha açık ve özgürce ifade edeceksiniz. Kardeşlerle ilgili güzel haberler, mutlu gelişmeler olabilir.

Jüpiter, 26 Mayıs 2024’te İkizler burcuna, yıldız haritanızda ev, aile ve iç dünya ile ilgili 4. Eve geçiyor ve daha rahat, huzurlu bir dönem başlıyor. Hayalinizdeki eve taşınabilir ya da evinizi dekore edebilirsiniz. Ev, arsa almak, yatırımların değer kazanması mümkün. Kendinizi güvende hissettiğiniz bir ilişki kurabilir, evlenmeye ya da beraber yaşamaya karar verebilirsiniz. Ailenizle iyi anlaşacak, onlardan destek göreceksiniz. Evde huzur, mutluluk var. Satürn burcunuzdan geçiyor, sorumluluklarınız fazla. Yine de, yılın 2. yarısı biraz dinlenme, kendinize ve ailenize vakit ayırma, yenilenme zamanı.

Plüton, 21 Ocak’ta Kova burcuna yıldız haritanızda bilinçaltı, bitişler ve kontrol dışı durumlarla ilgili 12. Eve giriyor.

Önümüzdeki yıllarda kontrol dışı gelişmeler sizi içe dönmeye ve bilinçaltınızı araştırmaya itebilir. Olumsuz inançları, korku ve endişeleri kökünden çözmek için bilinçaltınızın derinlerine inebilir, yoga, meditasyon, astroloji, psikoloji, ruhsal ve mistik çalışmalarla ilgilenebilir, rüya analizleri ya da psikoterapiden yararlanabilirsiniz.

2024 sonbaharında (4 Eylül) Mars, Yengeç burcuna geçecek, yıl sonunda ise (7 Aralık) geri gidiyor. Sonbaharda aşk gündeminizde, zira Mars yıldız haritanızda 5. Evde. Yoğun duygular, tutkulu bir birliktelik ya da ciddi kavgalar gündeme gelebilir. Bu dönemde çocuklarla birçok aktiviteye katılabilirsiniz, tartışmalar yaşanabilir. Çocukların başına buyruk tavırları olabilir.






Duygu Pekbey
 
X