• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar selam bebeğim 21 aylık oldu birkaç gündür park yataktan atlamayı öğrendi. Yatağın tek kenarı inebiliyor gece vakti düşmesindense onu indirdim ancak bu sefer de karanlıkta yatağından çıkıp evde geziniyor. Yer yatağına geçmek istemiyorum yine bu kendi başına uyanıp gezme durumundan dolayı. Ne yapacağımı şaşırdım çaresiz kaldım var mıdır aklınıza gelen bir çözüm :/

Kızlar bebeğiyle yer yatağını deneyimleyen var mı aranızda benim bebe bikaç gecedir park yatagına yatırınca uyanıyor ağlıyor yanıma yatırınca gayet iyi hiç kalkmıyor yarım saat falan deneyimledim uyuyor ama ben hiç gece uyumadım bebeyle yatagın etrafında korumada yok yer yatagı yapsam diyorum

Kızlar bebeğiyle yer yatağını deneyimleyen var mı aranızda benim bebe bikaç gecedir park yatagına yatırınca uyanıyor ağlıyor yanıma yatırınca gayet iyi hiç kalkmıyor yarım saat falan deneyimledim uyuyor ama ben hiç gece uyumadım bebeyle yatagın etrafında korumada yok yer yatagı yapsam diyorum
Ben yer yatağında yatırıyorum yan odada. Gece uyanınca kalkıp yanımıza geliyor. Bence gayet güzel

Kızlar ben bu danayı sütten kesemiyorum :( sizinkiler de bu kadar aşırı ağladı mı ya iradem yok resmen dayanamıyorum

Biz büyük montessori yatak aldık yere sıfır ama benimle uyuyo o yüzden onun yattığı tarafa bariyer aldık

Kızlar ben bu danayı sütten kesemiyorum :( sizinkiler de bu kadar aşırı ağladı mı ya iradem yok resmen dayanamıyorum
Biz de yeni 1 hafta oldu keseli. Annemle planladık sağ olsun 1 hafta geceleri bizde kaldı. Doğduğundan beri anneanneye güvenli bağlanması olduğundan en etkili yöntem bu olacak diye düşündüm ki çok doğru kararmış. Sabaha karşı meme için uyandığında ağlamasına fırsat vermeden hemen anneannesine verdim ve ben ortadan hızlıca kayboldum. Su içirip bir şekilde çoğunlukla uykuya geri döndürebildi canım annem 🙏🏽🥰 tahminimden de kolay oldu bizim için, şimdi sabah 6 buçuk 7’ye kadar genelde uyuyor. Su içerek devam edebiliyor biraz daha; meme aklına geliyor ama kriz, çığlık, ağlama yok çok şükür 🙏🏽 mizacı zaten erken kalkan bir çocuk 7 güzel bir saat, deliksiz uyuması kafi benim için. Destek alabileceğin böyle bir imkan varsa işe yarıyor, yoksa da eşle ilerlemek tek çare.

Biz de yeni 1 hafta oldu keseli. Annemle planladık sağ olsun 1 hafta geceleri bizde kaldı. Doğduğundan beri anneanneye güvenli bağlanması olduğundan en etkili yöntem bu olacak diye düşündüm ki çok doğru kararmış. Sabaha karşı meme için uyandığında ağlamasına fırsat vermeden hemen anneannesine verdim ve ben ortadan hızlıca kayboldum. Su içirip bir şekilde çoğunlukla uykuya geri döndürebildi canım annem 🙏🏽🥰 tahminimden de kolay oldu bizim için, şimdi sabah 6 buçuk 7’ye kadar genelde uyuyor. Su içerek devam edebiliyor biraz daha; meme aklına geliyor ama kriz, çığlık, ağlama yok çok şükür 🙏🏽 mizacı zaten erken kalkan bir çocuk 7 güzel bir saat, deliksiz uyuması kafi benim için. Destek alabileceğin böyle bir imkan varsa işe yarıyor, yoksa da eşle ilerlemek tek çare.
Eşim yardımcı olur aslında ama bu aralar hiç doğru zaman değil onun için iş yerinde çok stresli. Gündüz bir şekilde kandırabiliyorum(çoğunlukla) ama gece deli gibi ağlıyo normal ağlama değil katıla katıla nefessiz kalıyo. Azaltmaya çalışırken bile aşırı zor ya 🥺

Eşim yardımcı olur aslında ama bu aralar hiç doğru zaman değil onun için iş yerinde çok stresli. Gündüz bir şekilde kandırabiliyorum(çoğunlukla) ama gece deli gibi ağlıyo normal ağlama değil katıla katıla nefessiz kalıyo. Azaltmaya çalışırken bile aşırı zor ya 🥺
Evet hatırladığım kadarıyla eski yazışmalardan, çok bağımlı olduğundan bahsetmiştin. Sabaha karşı çok ağlamaları normal ama, uykudan yapıyorlar aslında onu. Ben 13. Ayda gece beslenmesini kestim, 14. Ayda da gündüz ve gece uykuya geçişi de kestim. Sadece sabahları 3-4 saat aktif ve yoğun emdi keyfini çıkardı. Yani kademeli bitirmiş oldum aşırı bağımlıydı benim oğlum da. Olmaz değil olacak ama azaltmazsan bilinç ve yaş arttıkça tükenirsin. Kendine ve bebeğine güven, zor olacak ama illa olacak🩷🙏🏽

Ben şu anda kademeli gidiyorum. Bizde geceler sıkıntıydı biraz. Çünkü bir süre sonra yanımızda yatıyordu ya da yanında yatıyordum bu sefer her kıpırtıda meme istiyordu sürekli em Allah em :)) Şimdi geceleri 1'e düşürdüm sabaha karşı veriyorum sadece, 1 hafta içinde onu da kesmeyi planlıyorum. Sonra da akşam memesi kalacak onu da hallederiz diye umuyorum. Hafta içi işte olduğum için öğlenleri emmiyor, hafta sonu yanında olduğum için uyku öncesi emiyor ama bu da kolay olur diye umuyorum hafta içi emmediğinden.

İlk başlarda gece uyanıp meme istediğinde ve vermediğimde bir kaç gece epey krizli geçti. Kalktık yattık vs. İşte uyutma taktikleri tüm hayvanları tek tek sayıp şu uyumuş bu uyumuş diye diye. Bir de benim kız temas seviyor, "okşa" deyip kollarımı seviyor. O anlarda biraz ara verdiğinde ağlamaya anneyle okşa yapabiliriz, sarılabiliriz vs dedim, sakinleşince okşa deyip uyumaya başladı. Şimdi gecenin erken saatlerinde uyanıp meme emelim dese bile ikna oluyor söylediğimde.

Çok iyi anlıyorum meme verip rahatça uykuya devam edilebilecekken neden yapıyorum bunu diye insan kendini sorguluyor ama çok uzun sürmüyor o krizli vakitler inan. Sonradan ulen ben bunu daha önceden niye azaltmamışım diye düşünmedim değil :))

4 gün babamın evinde kaldım orda kestim. O kalabalıkta çokta bişey anlamadı. Sadece uyku geçişleri çok zor oldu o da bir süreden sonra düzelir umarım

Back
X