• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ocak Ayı Tüp Bebek Transfer Olacakların Paylaşım Alanı

Ever canım maaalesef öyle uzunca süredir demiyoruz sadece son 5aydır eşim yanımda değildi o sürede ayrı illerdeydil olmadi dneme şansmz amh iki kez baktirmişim bunda bir zaman dilimi yok dmi yani adetin belli bi günü olmasına gerek yok dmi bu şekilde çikmiş
Sen önce bir dahiliye doktoruna git ilaçla fsh düşer. Çocuk istediğinizi söyle o ilaç dozajı ayarlar. Başka bir sıkıntı görülmüyor. 🌿

Canım 🙏 sen de uzunca bir süredir deniyorsun diye hatırlıyorum. Hiç vakit kaybetmeden amh değerine baktır. Ve insancıl bir doktorla daha görüş.

Benim FSH 11.8 iken doktorum hep olumlu konuşurdu. Sorun yok derdi. Ama 4 aşılamadan sonra öğrendim ki amh değerim çok düşük. Yumurta rezervim az ve hemen tüp bebeğe başladım.

Sana tavsiyem amh değerine göre yumurta takibi mi, aşılama mı, tüp bebek mi yaptıracaksın ona Doktor'un karar verecektir kuzum. Doğal yolla olmaz diye birşey yok ama ne kadar süre bekleyeceğinin garantisi yok. Bana söylenen cümle bu şekilde oldu en son, amh değerimden sonra. Tek başına fsh değeri anlamlı değil.
Özür dileyerek ekleyeyim zaten FSH yüksekliği düşük amh demek yani ters orantılı ilerler.fsh in yüksek olması vücudunuzun yumurta üretmek için gereğinden fazla çalıştığını gösterir.bu da yumurta rezervleri izin azalmaya başladığına isarettir. Tabi asla olmaz değil tekrar edeyim. Fakat bence zaman kaybetmenin bir manası yok.

Ever canım maaalesef öyle uzunca süredir demiyoruz sadece son 5aydır eşim yanımda değildi o sürede ayrı illerdeydil olmadi dneme şansmz amh iki kez baktirmişim bunda bir zaman dilimi yok dmi yani adetin belli bi günü olmasına gerek yok dmi bu şekilde çikmiş
Daha öncede söyledim fark eder. Adetin 2. Yada 3. Günü yapılmasıni ister doktorlar. Ayrıca üniversite hastanesinde amh bakarlar. Üniversite hastanesinde tüp bebekte vardır mutlaka gidip oraya muayene olun

Kızlar şimdi benim transfer tarihim belli oldu ama şubat olduğu için tabloya yazılmaz demi 🥰

Back
X