• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SEBEBSİZ İNFERTİLİTE / 1 AŞILAMA / YAŞ 37 / TÜP BEBEK DÜŞÜNCESİ

nasibim88

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2024
162
41
18
37
Merhaba

yaşım 37 , 2 yıllık evliyim evliliğim ilk 3 ayı korundum sonra doktor kontrolüne gittiğimde çikolata kisti olduğunu söyledi ama gebeliğine engel değil dedi .
içim rahat etmedi korunmayı bıraktım . her ay yenı bır umutla hüsrana uğradım hala da uğruyorum . benımle bırlıkte evlenen eş dost akraba çocuklarının doğum gunlerını kutlarken ben hala hayal kuruyorum :(
1 yılım dolduktan sonra mega medipol de aşılama yaptırdım , eşimde de bende de herhangi bir sorun ve her hangi bir değerimizde sorun veya değer düşüklüğü olmadığı için doktorda bizde çok umutlandık , ama olmadı :(

ikini aşılamaya hazırlanırken Ocak 2025 te reglim bir gün gecikti ki normalde çok düzenlidir , bir umut kan testi verdim betam 100 çıktı , Devlet hastanesinde ki doktor betan 100 çıktı diye umutlanma dedi o an doktora çok kızdım ama haklıymış mutluluğum sadece 5 gün sürdü :(
17 ocak 2025 beta : 100
19 ocak 2025 beta : 396,6
22 ocak 2025 beta : 1458
24 ocak 2025 sabah 09:00 beta : 2268

24 ocak günü 11:00 de kanamam oldu doktora tekrar gıttım kan verdim beta 1356 ya düşmüş :(

çok üzülsekte demek ki bişeyler olabiliyor umuduyla hayatımıza devam ettik , dış gebelik dediler düşük dediler yok bundan sonrası tutar dediler aylar geçti ama hiç bişi yok bu arada soğan kürü yaptım , ovülasyon testleri yumurtlama günleri takip ettim vs vs . ama yok olmuyor .

bunu paylaşmamın sebebi olurda bir gün anne olursam kocaman harflerle sevinçle yazmak istıyorum bende hamileyim diye .

bi tarafım ocak ayında tüp bebek yap diyor , diğer tarafım hiç bir sorun yok Rabbimin vardır bi bildiği sabret diyorum .

ne yapıcam nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilmiyorum .

arkadaşım 3 defa tüp bebe yaptı olmadı sonra kendiliğinden oldu .

tekrar tekrar üzülmek istemiyorum , sağlıklı şekilde ANNE olmak istiyorum .

Bende sizinle aynı durumdayım 2 yıl dolacak tık yok çevremde herkes çatır çatır hamile kaldı yıllardır olmayanların bile oldu.
2 aşılama negatif devlette tüp bebek sırasına alınacağız artık bakalım ne olacak 🥺

Bende sizinle aynı durumdayım 2 yıl dolacak tık yok çevremde herkes çatır çatır hamile kaldı yıllardır olmayanların bile oldu.
2 aşılama negatif devlette tüp bebek sırasına alınacağız artık bakalım ne olacak 🥺
devlette tüp bebek için sıra mı alınıyor , araştırdınız mı ? ben hiç bakmadım bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba kızlar bende benzer durumdayım ve şimdi napıcam bilmiyorum. Tüp bebeğe geçelim diyorum bi yanım hala belki doğal yoldan olur umudu taşıyo. Sanırım bir ay belirleyip kafada o aya kadar denemeli ve hemen regl olunca tüp bebek merkezine gitmeli.

Merhaba kızlar bende benzer durumdayım ve şimdi napıcam bilmiyorum. Tüp bebeğe geçelim diyorum bi yanım hala belki doğal yoldan olur umudu taşıyo. Sanırım bir ay belirleyip kafada o aya kadar denemeli ve hemen regl olunca tüp bebek merkezine gitmeli.

yaşın kaç bilmiyorum ama yaştan dolayı gitmemiz lazım bende oocak ayında gitmeyi düşünüyorum artık 83 kiloyum o zamana da kadar biraz kilo verebilirsem süper olacak
Rabbim en kısa zaman da gönlümüzdekinin en güzelini nasip etsin , herkes şişli memorial öneriyor fakat biraz pahalı aralık ayında gidip görüşücem bakalım ne dicekler

Merhaba. Ben 31 yaşındayken çocuk denemeye başladık. Hiçbir sağlık sorunumuz olmamasına rağmen (kilolu olmamız dışında) bir sene boyunca çocuğumuz olmadı. Bir tek yerleşme bile olmadı. Hep düzenli adet gördüm. Bir sene içinde benim sabırsızlığım sebebiyle klomen 2 kere ve aşılama 1 kere denedik. Bir yıl bittikten sonra tüp bebek meselesini araştırmaya başladık ve 15. Ayda tedaviye başladık. Tüp bebek de kendi içinde meşakkatli bir süreç. Ha diyince olmuyor. Ama ilk transferde doğum günümden birkaç gün sonra 33 yaşında hamile kaldım, 33’ün sonuna doğru da doğum yapacağım inşallah.
Doğal yolla olsun diye zaman kaybetmek istemedim açıkçası. Çünkü yaşım ilerliyor, yumurtaların kalitesi düşüyor ve biz ikinci çocuk da düşünüyoruz. Üstelik her ay adet görmenin yaşattığı mental yıkım da bana yeter dedirtti 🤷🏻‍♀️

merhabalar bende yazılanları okuyunca yazmak istemedim bnde geç evlenip ilk seneler çocuk istemeyenlerdendim hiç sorun olmamasına rağmen 3 aşılama yaptm tutmadı tabi bu ara zaman geçti tüp bebeğe karar verdm 36 yaşındaydım aşılamada güzel olan değerlerimin düştüğünü gördüm tüp bebeğe 3 ay sonra başladm değerlerimi düzeltmek için. Kötü değerlere aşılama yapılmaz tüp bebek başlanır ben aşılama yaptırdığm yerde tüp bebeğe bile başlayamadm düşünün. Neyse sonuç olarak ilk tüp bebekde tuttu. Bnde doğal yolla olsun istedim hiç sorun yok niye olmasn diye bekledim vakit geçiyor şimdi doğumuma az kaldı iyiki yapmşım. O niyete girdiyseniz tüp bebeğe de başlayın derim. Yaşla beraber kalite azalıyor çünkü

Merhaba

yaşım 37 , 2 yıllık evliyim evliliğim ilk 3 ayı korundum sonra doktor kontrolüne gittiğimde çikolata kisti olduğunu söyledi ama gebeliğine engel değil dedi .
içim rahat etmedi korunmayı bıraktım . her ay yenı bır umutla hüsrana uğradım hala da uğruyorum . benımle bırlıkte evlenen eş dost akraba çocuklarının doğum gunlerını kutlarken ben hala hayal kuruyorum :(
1 yılım dolduktan sonra mega medipol de aşılama yaptırdım , eşimde de bende de herhangi bir sorun ve her hangi bir değerimizde sorun veya değer düşüklüğü olmadığı için doktorda bizde çok umutlandık , ama olmadı :(

ikini aşılamaya hazırlanırken Ocak 2025 te reglim bir gün gecikti ki normalde çok düzenlidir , bir umut kan testi verdim betam 100 çıktı , Devlet hastanesinde ki doktor betan 100 çıktı diye umutlanma dedi o an doktora çok kızdım ama haklıymış mutluluğum sadece 5 gün sürdü :(
17 ocak 2025 beta : 100
19 ocak 2025 beta : 396,6
22 ocak 2025 beta : 1458
24 ocak 2025 sabah 09:00 beta : 2268

24 ocak günü 11:00 de kanamam oldu doktora tekrar gıttım kan verdim beta 1356 ya düşmüş :(

çok üzülsekte demek ki bişeyler olabiliyor umuduyla hayatımıza devam ettik , dış gebelik dediler düşük dediler yok bundan sonrası tutar dediler aylar geçti ama hiç bişi yok bu arada soğan kürü yaptım , ovülasyon testleri yumurtlama günleri takip ettim vs vs . ama yok olmuyor .

bunu paylaşmamın sebebi olurda bir gün anne olursam kocaman harflerle sevinçle yazmak istıyorum bende hamileyim diye .

bi tarafım ocak ayında tüp bebek yap diyor , diğer tarafım hiç bir sorun yok Rabbimin vardır bi bildiği sabret diyorum .

ne yapıcam nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilmiyorum .

arkadaşım 3 defa tüp bebe yaptı olmadı sonra kendiliğinden oldu .

tekrar tekrar üzülmek istemiyorum , sağlıklı şekilde ANNE olmak istiyorum .
bence tüp Bebek yaptır. orda tüm kontroller yapıldığı için sebepsiz düştüklerin sebebi de bulunur. bizimde sebepsiz infertilitesi idi. ikiz çocuklarımız var şimdi. Rabbim kolaylaştırsin

bence tüp Bebek yaptır. orda tüm kontroller yapıldığı için sebepsiz düştüklerin sebebi de bulunur. bizimde sebepsiz infertilitesi idi. ikiz çocuklarımız var şimdi. Rabbim kolaylaştırsin
ilk denemede mi tuttu , yaşınız kaç ve nerede yaptırdınız tüp bebeği bilgi verirsen çok sevinirim

Yaşınız 37 1 seneyi devirmişsiniz korunmasız. Tavsiyem vakit kaybetmeden tüp bebeğe başlayın inanın 6 bile bu yaşlarda rezerv için çok önemli. 1 kaç sene sonra başladığınızda toplayacak yumurta bile bulamayabilirsiniz ne yazık ki :/

Yaşınız 37 1 seneyi devirmişsiniz korunmasız. Tavsiyem vakit kaybetmeden tüp bebeğe başlayın inanın 6 bile bu yaşlarda rezerv için çok önemli. 1 kaç sene sonra başladığınızda toplayacak yumurta bile bulamayabilirsiniz ne yazık ki :/
:( 2 seneyi devirdik doktora gittik değerlere o kadar cok normal dedıler kı tup bebeği önermediler
şimdi çam sakurada kontrollerimö yapılırken vitamin değerlerimin yerlerde olduğunu öğrendim özellikle d vitaminim 9 çıktı sanırım önce bitamin değerlerimi normale alıp öyle aşılama yapıp ardından tüp bebek yapacağız

2 senedir gitmediğim doktor kalmadı özel devlet anlamadım :(

Rabbim nasip eder inşallah

:( 2 seneyi devirdik doktora gittik değerlere o kadar cok normal dedıler kı tup bebeği önermediler
şimdi çam sakurada kontrollerimö yapılırken vitamin değerlerimin yerlerde olduğunu öğrendim özellikle d vitaminim 9 çıktı sanırım önce bitamin değerlerimi normale alıp öyle aşılama yapıp ardından tüp bebek yapacağız

2 senedir gitmediğim doktor kalmadı özel devlet anlamadım :(

Rabbim nasip eder inşallah
Merhaba son durum nedir acaba sizde

Merhaba son durum nedir acaba sizde

d vitaminim için takviye başladım . tiroitim sınırda cıktı bunun ıcınde düşük dozda bi ilaca başladım .
bütüm kontrollerim bitti . eşime çam sakura 27 ocağa verdi spermiogram testi için onu bekleyeceğim o zamana kadarda değerlerim normale dönerse aşılama yapacağız .

d vitaminim için takviye başladım . tiroitim sınırda cıktı bunun ıcınde düşük dozda bi ilaca başladım .
bütüm kontrollerim bitti . eşime çam sakura 27 ocağa verdi spermiogram testi için onu bekleyeceğim o zamana kadarda değerlerim normale dönerse aşılama yapacağız .
Hadi bakalım inşallah bu süreç güzel ilerler 🙏🏽

Back
X