• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024kpss

Hayatını mı yaşıyor? Bundan kamuda çalışanların haberi var mı? 😁 Bu bahsettikleriniz orada da var. Sanırım eğitim olarak en alt seviyeden bahsediyorsunuz bu kıyaslamayı yaparken. Kardeşim ve eşi özel sektörde mimar. Onların hiç böyle dertleri yok. Hafta sonu Norveç’e gidecekler hem iş için hem gezmeye. Maaşları da 100 bine yakın. Özelde de kamuda da iyi-kötü kurumlar var.
Ben bankada denetçiyim bizde mobing çok baskın işimizde pek hatayı kabul etmiyolar ama kamudaki arkadaslarim var uzman olanlar bu konuda rahatiz diyolar.Bölümden bölüme degisebiliyor demekki

Ben 2018 yilinda 89 la atanamadim iktisat mezunuyum beklememek için de bankaya girdim, 78le atanan iktisat mezunu duymadim hiç genelde çok yuksekte kapatiyolar.
Emin misiniz ben şimdi baktım sizin nitelik kodu 4421 77 puanla İstanbul ticaret bakanlığına atama yapılmış merkezi atama 2022 gördüğüm şimdi daha düşmüş bile olabilir. Gkgy puanı diyorum ama ben. Banka da kötü bir kariyer değil. Siz sanırım uzman müfettiş kadroları için çalıştınız ama onlar torpil olmadan çok zor. İmkansız mı değil ama işte. Seneye a grubu var. Banka da kötü bir kariyer değil Çalışırken sınava hazırlanmak zaten zor. 2018 puanı iyiymiş oldukça üzüldüm sizin için. Benim çevremde de var virgülle kaçıran ben de kaçırdım çok zoruna gidiyor insanın. Açıktan alımlar olmasa herkes merkezi atansa puanlar düşer 75 alan atanır ama açıktan alımlarla 55 alamayan atanıyor şahit oldum

Emin misiniz ben şimdi baktım sizin nitelik kodu 4421 77 puanla İstanbul ticaret bakanlığına atama yapılmış merkezi atama 2022 gördüğüm şimdi daha düşmüş bile olabilir. Gkgy puanı diyorum ama ben. Banka da kötü bir kariyer değil. Siz sanırım uzman müfettiş kadroları için çalıştınız ama onlar torpil olmadan çok zor. İmkansız mı değil ama işte. Seneye a grubu var. Banka da kötü bir kariyer değil Çalışırken sınava hazırlanmak zaten zor. 2018 puanı iyiymiş oldukça üzüldüm sizin için. Benim çevremde de var virgülle kaçıran ben de kaçırdım çok zoruna gidiyor insanın. Açıktan alımlar olmasa herkes merkezi atansa puanlar düşer 75 alan atanır ama açıktan alımlarla 55 alamayan atanıyor şahit oldum
2018de çok cok az bi alim yapildi o sene 90lar bekliyodu önümüzde ben belediye, iski gibi yerlerin memurlugunada basvurmustum olmamisti ama torpil dönen yerler bunlar da ne yazikki

AdChoices
ADVERTISING​

Her atanan 100 puanla atanmıyor ki. İktisat mesela 78le atanan görmüştüm. Merkezi alımda mülakat yok. Mülakat olanlarda da bir şekilde başaran başarıyor işte. Benim abim 30 yaşında 22 yaşındaki mezun oldu iktisat okumuştu o da. Biliyorum virgül puanla atama kaçırdığı günleri. Sonra a grubu hazırlandı uzman olarak atandı ki Torpil yok yani. Ben de 95le atandım. Benim bölümüm 99la da alıyor 90 altına düşmüyor. Ama bizim zamanımızda diyetetik ftr psikoloji vs çok yüksek puanla alan bölümlerdi üniversite sınavında. Hemşirelik ebe bunlar düşüktü. Onlar 65le atanıyor biz 90la. Banka sınavları denemediniz mi? Benim tanıdığım bir kadın 25 yaşından sonra üniversite okudu açıktan. Sonra da bankaların uzmanlık sınavlarını kazandı. Maalesef keşke böyle olmasa ama durum böyle. Her türlü insan önünde bir sınav var. 2 senede bir oluyor zaten 2 sene bekliyorsun. Ben atanmaya güvenmediğim için 6 ay başka bir bakanlıkta büro personeli olarak atandım. Sonra kendi bakanlığıma atanabildim. Bence kpss abartılıyor. Gerçekten çalışan birisi 80 üstü alır. Matematik yapmadan bile alır
Çalışma sisteminizden bahsedebilir misiniz biraz?

en son 2022de girip atandım gkden 52 netim vardı bu sene de başvurdum ama sınava girmedim üşendim gitmeye 😄 sonra gkye baktım 40 doğru yaptım 2 sene geçmesine rağmen sorularda seçicilik yok muydu bana mı kolay geldi bilmiyorum 20-30 zor çıkar diyordum 2 sene hiç bakmadığım için

Bu kpss laneti nedir böyle?
Ben çalışan biriyim, kamuda belli başlı yerlere başvurmak için giriyorum sadece. Ama senelerce dirsek çürütenler var bu sınav için. Bugünkü alan sınavinda bilgi dışında aşırı saçma yorumlama ssorulari çıktı. Çalışan insanlar bile hep ikilemde kalmışlar. Bir de sınav salonlarinda gözetmen olan kişiler niye boşuna giriyorsunuz alım yok yazik paraniza falan diyolar. Arkadaşlar bu sınavlara hobi olarak hazırlanan bir kişi görmedim ben. Özel sektörde yabanci dil, okul kriterleri, bunun dışında farklı farklı kriterler var işe girmek aşırı zorlaştı, tabiki insanlar kamuya girmeye çalışacak. Şartlar o kadar kötü ki kamuya giren hayatini yaşıyor, özeldekiler de mobing, aşırı mesai ve karşılığında bir biz aileyiz nameleri dinliyor. Bugun sınava giren herkes için üzüldüm, hayalleri olan o kadar genç arkadaşım saçı sakalı bu sınavlarda beyazlattık:KK43:

2024 kpss önlisans a gireceğim ben de. Motivasyon için kendime bi insta sayfası açmıştım ve lisans için günde 10 saat hazırlananlar vardı. Her şeylerinden feragat ettiler.

Ben bu insanlardan çok iyi geçti diye paylaşım yapmalarını beklerken şu an haklarını arıyorlar. Yani o süreçten sonra bu sürece girdiler. Hatalı sorular, şıklar ve çalışanla çalışmayanı ayırmaya yönelik bir sınav değilmiş. Yazık

2024 kpss önlisans a gireceğim ben de. Motivasyon için kendime bi insta sayfası açmıştım ve lisans için günde 10 saat hazırlananlar vardı. Her şeylerinden feragat ettiler.

Ben bu insanlardan çok iyi geçti diye paylaşım yapmalarını beklerken şu an haklarını arıyorlar. Yani o süreçten sonra bu sürece girdiler. Hatalı sorular, şıklar ve çalışanla çalışmayanı ayırmaya yönelik bir sınav değilmiş. Yazık
Yok degildi, insanlari o kadar oyaliyolar ki artik bi kismi duzenli girmeye alişmiş her sene giriyor. Ben 2018 de bi sene calistim girdim ama alim olmadi baktim yaş geciyor zaman boşa akiyor bankalara başvurdum ordan devam ediyorum ama bi amacim da işte bddk da murakip yardimcisı olmak istiyorum uzerinden bikaç sene geçti gene de denemek istedim:(

Bu kpss laneti nedir böyle?
Ben çalışan biriyim, kamuda belli başlı yerlere başvurmak için giriyorum sadece. Ama senelerce dirsek çürütenler var bu sınav için. Bugünkü alan sınavinda bilgi dışında aşırı saçma yorumlama ssorulari çıktı. Çalışan insanlar bile hep ikilemde kalmışlar. Bir de sınav salonlarinda gözetmen olan kişiler niye boşuna giriyorsunuz alım yok yazik paraniza falan diyolar. Arkadaşlar bu sınavlara hobi olarak hazırlanan bir kişi görmedim ben. Özel sektörde yabanci dil, okul kriterleri, bunun dışında farklı farklı kriterler var işe girmek aşırı zorlaştı, tabiki insanlar kamuya girmeye çalışacak. Şartlar o kadar kötü ki kamuya giren hayatini yaşıyor, özeldekiler de mobing, aşırı mesai ve karşılığında bir biz aileyiz nameleri dinliyor. Bugun sınava giren herkes için üzüldüm, hayalleri olan o kadar genç arkadaşım saçı sakalı bu sınavlarda beyazlattık:KK43:
Gözetmenin sınava girecek öğrenciye böyle bir şey demeye hakkı yoktur. Paranız boşuna gidiyor alım yok ne demek o mu karar veriyormuş mod düşürmeye gerek yok evet kpss zorlu bir süreç gerçekten çaba gerektiriyor ama elimizden geleni yapıp tevekkül etmekten başka çaremiz de yok sonuç olarak biz bu bölümü okumuşuz ve mezun olmuşuz ah vah demek için artık geç kaldık.

Ders çalışma sisteminden.
Canım ben son senemdeydim üniversitede ALES için çalışmaya başladım önce Türkçe matematik çalıştım nisandaydı sanırım sınav. Nisana kadar böyle gitti. Okulumda bazı dersler onlinedı haftada 3 tam gün staja gidiyordum. Staj çıkışı kütüphaneye gidip gece 1de eve dönüp uyuyup uyanıp iş okul kütüphane böyle geçti. Ben birinin notlarını satın almıştım. Coğrafya engin hoca dinledim tarih ramazan. Vatandaşlık sanırım Öznur hoca. Başka video izlemedim. Program yaptım kendime. Ama tarih zaten ilgi alanım belgesel vs çok izledim pandemide tarihin arka kapısını izledik mesela. Bol bol soru çözmek çok önemli. Özellikle kara kutu var ya çıkmış bütün sorular onu çöz. Oturup boş boş video izleme. Deneme çöz her gün çözdüm ben denemede yanlışım olan konulara baktım. Bir konuyu 4-5 kere okuyup o konu hakkında kavram haritaları çıkardım. Yatmadan önce baktım öyle göz gezdirdim o haritalara uyanınca baktım. Sınav iptal olunca sabah 7de kalktım gittim kütüphaneye geceye kadar kaldım. Onun dışında her şey şans. Aker kartal da çok iyidir. Matematik için temelim iyiydi. Direkt tyt mat çözdüm onun için 3-4-5

Canım ben son senemdeydim üniversitede ALES için çalışmaya başladım önce Türkçe matematik çalıştım nisandaydı sanırım sınav. Nisana kadar böyle gitti. Okulumda bazı dersler onlinedı haftada 3 tam gün staja gidiyordum. Staj çıkışı kütüphaneye gidip gece 1de eve dönüp uyuyup uyanıp iş okul kütüphane böyle geçti. Ben birinin notlarını satın almıştım. Coğrafya engin hoca dinledim tarih ramazan. Vatandaşlık sanırım Öznur hoca. Başka video izlemedim. Program yaptım kendime. Ama tarih zaten ilgi alanım belgesel vs çok izledim pandemide tarihin arka kapısını izledik mesela. Bol bol soru çözmek çok önemli. Özellikle kara kutu var ya çıkmış bütün sorular onu çöz. Oturup boş boş video izleme. Deneme çöz her gün çözdüm ben denemede yanlışım olan konulara baktım. Bir konuyu 4-5 kere okuyup o konu hakkında kavram haritaları çıkardım. Yatmadan önce baktım öyle göz gezdirdim o haritalara uyanınca baktım. Sınav iptal olunca sabah 7de kalktım gittim kütüphaneye geceye kadar kaldım. Onun dışında her şey şans. Aker kartal da çok iyidir. Matematik için temelim iyiydi. Direkt tyt mat çözdüm onun için 3-4-5
Bu mesajdan kaynaklarınızı not aldım. Çok tesekkürler 🥰

Valla bende bu sene işimden istifa edip 7 ay kpss hazırlandım. Benim içinde hüsrandı 🥹
Siz biz aylarca hazırlanıyoruz.
Sonra kpss ye girmeden taşeronda çalışanlar kadroya alınıyor insanlar devlet memuru oluyor gel sinirlenme.

Siz biz aylarca hazırlanıyoruz.
Sonra kpss ye girmeden taşeronda çalışanlar kadroya alınıyor insanlar devlet memuru oluyor gel sinirlenme.
Siz onlara bakmayın... Moral bozmaya değmez. Ben kpss çalışırken, gözümün önünde bir sürü kişi geçiçi işçi olup oradan da 4/b oldular, sonra hop daimi🙄. Kpss de torpil oluyor vs diyorlardı. Sınav soruları veriliyor söylentileri... Babamda hadi 4 de 3 öyle olsun, siz 4 de birine girin diye gaz vermişti. İki kardeş de ösym genel atamalarında atandık... Yani üzülmeyin, şimdi olmazsa 2 yıl sonraya. Ben 3. Girişimde atandım 🤭.

Back
X