- 18 Temmuz 2023
- 1.181
- 2.931
- 63
- 37
- Konu Sahibi elektroforez
- #38.181
EveetttKızlar sizin bebişlerinizin kafası da emerken terliyor mu?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
EveetttKızlar sizin bebişlerinizin kafası da emerken terliyor mu?
Bire bir aynı şekilde uyuyor benimki deBenimki de 2-3 saatte bir uyumak istiyor gündüzleri, uyutabiliyorsam uyutuyorum. Mesela saat 10-15 arası 2 uyku yapıyor. Kucağımdan bırakınca uyanıuor orası ayrı, ya beraber sarılıp uyicaz ya kucağımda uyıyacak tek başına yatmıyor maalesef. Ben de onunla öğle uykusu yapıyorum mecbur dmdjsjsakak beraber uyursak 2 saat uyuduğı bşle oluyor. Akşam da 9 da ıyutmaya çalışıyorum ama 1 ve 4te mutlaka uyanıyor ve 4ten sonra 1 saat falan uyutmaya çalışıuorum
Ben de kolımda pışpışlayarak uyutuyorum, ağzına emzik veriyorım. Koluma yatırınca direkt gözleri kapanıyor uykusu varsa
Benim de bir gün battaniye dolanmış kucağımaKız ben bazen gece emzırıp yatagına yatırmısım mesela,bi uyandım cocuk nerde dıye panık oldum yatagına yatırdıgımı haturlayamadım üzerine yattım falan sandımAllahım esırgesın tüm bebitolarımızı
![]()
2-3 saatte bir emzirmeden ya da doyurmadan önce değiştiriyorum canım, sidik asitli olduğu için yakmasın diye çok tutmamaya çalışıyorum.. bir de doğmadan önce bez stoku yapmışız deli gibi, bitsin diye de çok bekletmiyorumBenımkıde 15 dakka -45 dakka arası uyuyor daha uzununa sahıt olmadım henuz gunduzkızlar kac saatte bı bezını degıstırıyosunuz ve ne sıklıkta kaka yapıyor sızınkıler?ben 4 saatte bır falan degısıyorum en son 8-9 gıbı yatarken degısıp sabah 5ne kadar ellemıyorum.gece bezlerı doldurmuyor fazla gece açmı demek bu ?
Yaaa ben sizi okadar iyi anlıyorum ki gerçekten benimde sütüm bir türlü artmadı memeyi emiyor ama çok güzel yutkunmuyor demek sütüm az sadece geceleri güzel yutkunuyor hep mama ile gidiyordum bir haftadır mamayı azalttım sadece sabah akşam veriyorum öğlen hep emzirdim hani bebek emince süt artıyordu yok yani yine göğüslerim yumuşacık bomboş yaa delşrşyorum artık çocuk doymuyor her dakika memeye tutuyorum ama öyle çok yutkunma yok daha çok çekiyor az yutkunuyor az geliyor biliyorum ama bir haftadır dedim birşey olmaz aç kaldıkça emdikce süt artacak ama yok hala aynı asla dolu hissetmiyorum napcam bilmiyorum şimdilik mama sabah ve akşama düştü ama öğlen çok da doyduğunu düşünmüyorum ya gerçekten az yutkunuyor bende sağıp mı versem diyorum da of okadar zor ki sağmak evde başka çocuk da olunca hele aşırı zorKızlar ben bugün itibarıyla artık biberona ve mamaya döndüm, sütümün son damlası gelene kadar emziririm, emmediği yerde de sağar veririm ama çok yoruldum artık gerçekten.. hortumla nereye kadar böyle gidecek, neler yaptığıma siz şahitsiniz ama gelmiyor bu memelerden yavrucağızıma süt işte… emme refleksi de çok güçlü olmasına rağmen sütün üremesine yetmiyor.. o kadar üzülüyorum ki, doğumdan itibaren hoşaflar, kompostolar, rezeneler bilmem neler neler…dolapta halen malt içecekleri var, bira tableti var, damlalar var ama ne yaptımsa artmadı sütüm.. aylardır uğraşıyorum memeyi bırakmasın diye, biberona dönmesi sadece bir dk sürdü.. bu noktadan sonra artık emzirme işini sütüm bitene kadar devam ettirip sonra da noktalamak kaldı benim için geriye.. şimdiye kadar artmayan süt daha da artmaz.. bunca çabaya rağmen artmadıysa bu saatten sonra da umudum kalmadı![]()
Acı oldumu peki wc deAaa bak yeni gördüm bunu atlamışım sjdhdhbdjdj demekki rotadan sonra bebikolari yememek lazım shhdjsjdsj
Benim atak oldu mu bilmiyorum ya bazen dengesiz takılıyor ama anlamıyorum valla sjbdjsbdjsn o kadar takmıyorum ki yani takmazsam başıma gelmez diye düşünerek ndbdjsjskdj belki de herkesin ayni anda olmuyodur bizimki haftaya baslar kim bilir....
Jsbduwndjsjd çok üzgünüm yarım kalıyor hep djdndjdjd
Benim günüm b*k ile geçiyor aklımdan çıkmıyor ki ejdheij
Özellikle agzindayken cekmiyorum ama yelteniyo olduğunda emziği veriyorum ama her seferinde yemiyo malesef![]()
zevk aldığı için ellemiyorum fazla hep parmağı agzinda değil zaten dilliyor genel olarak yumruğunu falan msndkekdk
Bebiş aktif emerken hep yutkunuyor bir süre sonra yutkunma emmeye göre azalıyor hatta bitiyor ama memeyi bırakmıyor mesela ama aktif emmiyor diliyle helelele yapar gibi bir hareketi var uyarmak için mi bilmiyorum ama onu da yapınca zaten anlaşılıyor boş emdiği djndjdndjd
Bazen çok emiyor gün içinde artık süt kalmadi diyorum mesela ama sakinlessin diye veriyorum yine durmayinca ve memede süt yok eminim. Diliyle uyariyor emiyor max 1dk içinde ikisi de sızlıyor ve şıp resmen tırnaklarıyla kaza kaza süt çıkarıyor bi bakıyorum dolu dolu yutkunmaya başlamış snbdjsbhehdkdhdh azimli sıçanım benim
Söyle ki zaten benim gazim vardı yani wcye bugün kesin çıkarım diyodum 5ml içtim şurubu peşine wc gittim zaten şurup da etkisini gosterdi mi nolduysa o saaten beri afedersiniz kokarca gibi fıs fıs.... Ama tekrar wc gitmedim yani ya içimde pek bişi yok ondan ya da az içtiğim için gücü ona yetti sjdekjdjsjdhdjdjejd
COok hemdeKızlar sizin bebişlerinizin kafası da emerken terliyor mu?
Eveettt![]()
Korktum ben de ysnlış bit şey mi acaba diye çok terliyor çünküCOok hemde
Bu süreçte bende sana şahit oldum özeldende konuştuk elinden gelenin fazlasını yaptın gerçekten vicdanın rahat olacak bu kadar çaban yinede boşuna değildi üç aylık olmuşsun iki ay sonra ek gıda sürecine geçiyoruz sonrada anne sütününün de etkisi azalıyor bir yaşından sonrada kalmadığı söyleniyor ki zaten bir yaşına kadarda büyük oranda ek gıda ile tanışmış oluyorlar sonrada emzirme serüveni de son buluyor ve tüm herşey unutulup gidiyor eğer birgün geriye dönüp baktığında emmediği günleri hatırlarsan kalben rahat ol çünkü gerçekten çok çabaladınKızlar ben bugün itibarıyla artık biberona ve mamaya döndüm, sütümün son damlası gelene kadar emziririm, emmediği yerde de sağar veririm ama çok yoruldum artık gerçekten.. hortumla nereye kadar böyle gidecek, neler yaptığıma siz şahitsiniz ama gelmiyor bu memelerden yavrucağızıma süt işte… emme refleksi de çok güçlü olmasına rağmen sütün üremesine yetmiyor.. o kadar üzülüyorum ki, doğumdan itibaren hoşaflar, kompostolar, rezeneler bilmem neler neler…dolapta halen malt içecekleri var, bira tableti var, damlalar var ama ne yaptımsa artmadı sütüm.. aylardır uğraşıyorum memeyi bırakmasın diye, biberona dönmesi sadece bir dk sürdü.. bu noktadan sonra artık emzirme işini sütüm bitene kadar devam ettirip sonra da noktalamak kaldı benim için geriye.. şimdiye kadar artmayan süt daha da artmaz.. bunca çabaya rağmen artmadıysa bu saatten sonra da umudum kalmadı![]()
Herkese günaydınnnnyapamadım yaaa.. kıyamadım yavru kuşuma, o tamamen reddedene kadar devam edicem hortumla beslemeye, mahrum bırakmak istemiyorum anne sütümden.. hiç olmazsa 6 ay olana kadar (tabi o zamana kadar sütüm gelmeye devam eder mi ondan emin emin değilim)
sağar veririm, geceleri emiyor biraz memeler dolunca, böyle böyle devam ederiz işte.. memeyi bırakınca sanki tüm bağım kopup gidecekmiş gibi hissediyorum @warcrew @ipeksi19 @Balbocegi9
Gerçekten bu gruplar çok faydalı oluyor bşzlere hepimiz duygularımızı çok iyi anlıyoruz empati yapabiliyoruzYaaa şu sayfada neredeyse bir yıl önce hamileliğin ilk zamanlarını konuşuyorduk, sonra doğumlar patır patır, şimdi ataklar… vay beee zaman ne acımasızsın.. az bir zaman sonra ek gıda konuşmaya başlayacağız.. sonra ne olur bu sayfa, nereye kadar kalır bilmiyorum ama şu an bu grupta olmak bana çok iyi geliyor, derdimi anlattığımda anlayacak birilerinin olduğunu bilmek, aynı şeyleri yaşayan birilerinin olduğunu görmek ha tamam yaa normalmiş duygusunu yaşamak bana çok güven veriyor.. şahsi olarak tanımasak da birbirimizi, her birimiz farklı köşelerinde olsak da memleketin duygularımız hislerimiz ortakiyi ki varsınız canlarım
imza Quinn
Oğlum annah gibi bişey diyor bana dünyalar benin oluyorGece uykusu aynı benımkıuyusunlarda uyumazsa terör estiriyor cunku evde ,durmadan aglıyor mız mız mız
bende artık kol falan kalmadı,büyüsünlerde artık bize çok miktarda öpücük borclular bu kol agrıları ıcın.ben en cok anneeemm dıye sarılcagı zamanı ıple cekıyorum
![]()
Anahtar mı kayıptıGece gaz çıkarma sorunsalı ciddddden zor djbdjsbdjd bibde ben kendi yatağımda uzandirip bakıyorum uyuyacak mi ikinacak mi diye. Uyuyor akshdjsjd alıp beşiğine koyuyorum ıkinmaya başlıyor sjhsjwsiwdywhd sonra sabaha kadar ik mik
Demire devam et dediler ama bir kutusunu dahi bitirmedimunuttum kaldı öyle magnezyum vs değerlere bi ara baktirmam lazım ona göre kullanmak için ndbxjsjjd yani ilaç kullanmıyorum
Anahtar mikayıp değil sabah kocamin kankisi burda sanayiye gelecekmiş eşi de bana gelcek ipek kuşu özlemis sjndjsjd evle uğraştım bibde komşum geldi kapıda kahve içtik 11-12 civarı ondan takıldım öyle dedim kocaminda görüp yatayim
ama bu bana pahalıya patlayacak çünkü sabah erken kalkicam ve bebikom da gece cok uyanabilir belli olmaz o beni mal edecek biliyorum
![]()
Benim bebeğimde çok kusuyır dolu dolu birkaç defa fışkırdı ve nefessiz kaldı tim midesini fışkırttı karşıya kadar bize reflü dendi az emzirirsem bşraz daha iyi oluyor kusması kontrole gidersen sende sor muhakkak bazen alerjidende kaynaklanabiliyormuşKızlar, emzirdikten sonra gazını çıkartsam da, dikey pozisyonda tutsam da sürekli kusuyor. Emzirmekten korkuyorum artık. Bir de 2-3 kaşıklık kusuyor. Sizinkiler nasıl?
Beni kötülemek için annemi 4 gözle beklemiş. Evliliğim boyunca kötülediği gelinlerin hepsini aklamış yalanlar uydurarak, onların hepsi ile beni kıyaslıyor. Neymiş ben itaat etmiyormuşum. Annem de köle mi benim kızım sana diye başladılar bir kavgaya. KV nin tansiyonu fırladı, annem de komplekssiz kadındır, kavga esnasında çok sakin kalır. Bu sakinliği de ona batıyor. Geldiği günden beri itaat etmiyor diye diye boşanma konusu açıldı. Tırstılar annem de destekleyince. Bu kızın arkasında kimse yok diye mi düşündüler ne. Koca da 2-3 aaat falan konuşmuştur ertesi gün KV yi tanıyamadım. Annemle kankiler şimdilikCanım benim tabi ki bize şahidiz kendini üzme olmayınca olmuyor bak benim ikinci gebeliğim o kadar farklı ki bebekler, memeler emzirme vücudumda yaşadıklarım hamileliğim her şey…
İlkinde meme ucu sıkıntısından memeyi tutturamadık olmadı bir türlü benek iyi niyetli çekmeye çalışıyor bende üç yok süt gelmedi bir türlü mama ile başladık direk arttırmakmiçşn sütü uğraştım olmadı ucu vermeye çalışıyorum çıkmıyor her emzirme işkenceye dönüştü tam oturttuk olayı derken bu sefer süt alerjisi muhabbeti çıktı süt yine azaldı ve meme reddi oldu ne yaptıysam olmadı zaten o aya kadar mama destekli gitmiştik ipek 4. Ayda tamamen memeyi bıraktı 6. Aya kadar uğraştım süt diyeti ile ve geceleri vermeye çalıştım uyurken anlamaz diye 6. Ay da geceleri de almamaya başladı bende bıraktım artık sonrasında anne sütü hiç almadı ki ilk 6 ay zaten doğru düzgün emmedi büyüdü mü büyüdü öyle de böyle de büyüyorlar bu bebeğimde ablası sayesinde daha iyi kavradı memeyi ablası önceden çıkartmıştı çok zorlanmadı şu zamana kadar iyi geldik mamasız ama bu seferde göğsümdeki yara geçmek bilmedi olmuyor ve tiksiniyor mu benden bilmiyorum bu ara zor alıyor bu aylardan itibaren de meme reddi olabiliyormuş bende ondan korkuyorum bakalım hikayemiz bu sefer nasıl olacak kendini üzme yani gerçekten olmayınca olmuyor bazı şeyler
Oo maşallah iyi yapmışsın göz dağı vermekle kendilerine gelmişlerdir sevindim bir şeylerin değişmesineKavga mı edecekler di neler yaşandı kız bize de anlat merak ederiz
Sağol kuzum benim aman sorma başıma neler geldi ayağımı kırdım 2 aylık bebeyle oturduğum yerden bakıyorum bebeme ama çok şükür ipek gibi değil ipek kolikti bu bebem ona göre daha sakin melek ipek te dışarda arabalarda geziyorduk sabahlara kadar beyaz gürültü elektrik süpürgesi saç kurutma ne varsaKuzumun tabi sonradan süt alerjisi çıktı meğersem sütüm yaramıyor bağırsakları karnını ağrıtıyormuş daha bunda daha iyiyiz şükür
koca yolu gözleyenlerde bugün büş kocam da kocam yat uyu kız ne zaman gelirse gelsin boş ver bu yorgunlukla gözüm kocayı hiç görmez bizim askerlik devam ediyor
Ben İmom kullanıyordum emzirirken de İmom latte varmış ondan devam ediyorum demiri de normalde kullanın diyorlar ama kabızlık yaptığı için numarada makatı da çatlattığım için ara verdim doğumdan sonra hiç kullanmadım ama genelde kullanıyorlar demir canım
Demire devam edersen o taş devam eder ozonu delmeye canımdoktor bırak dedi şu durumda bana
![]()
Özellikle KV min eline verince kusuyorBenim bebeğimde çok kusuyır dolu dolu birkaç defa fışkırdı ve nefessiz kaldı tim midesini fışkırttı karşıya kadar bize reflü dendi az emzirirsem bşraz daha iyi oluyor kusması kontrole gidersen sende sor muhakkak bazen alerjidende kaynaklanabiliyormuş
Olabilir benimkilerde bas bas bağırıyor onun kucağında onu bile eşime şikayet ediyordu bebeği bende ağlıyor diyeÖzellikle KV min eline verince kusuyor
Ona mı alerjisi var acaba
allah yardımcın olsun arada göz dağı vermek iyi oluyor daha iyi geçiniliyorBeni kötülemek için annemi 4 gözle beklemiş. Evliliğim boyunca kötülediği gelinlerin hepsini aklamış yalanlar uydurarak, onların hepsi ile beni kıyaslıyor. Neymiş ben itaat etmiyormuşum. Annem de köle mi benim kızım sana diye başladılar bir kavgaya. KV nin tansiyonu fırladı, annem de komplekssiz kadındır, kavga esnasında çok sakin kalır. Bu sakinliği de ona batıyor. Geldiği günden beri itaat etmiyor diye diye boşanma konusu açıldı. Tırstılar annem de destekleyince. Bu kızın arkasında kimse yok diye mi düşündüler ne. Koca da 2-3 aaat falan konuşmuştur ertesi gün KV yi tanıyamadım. Annemle kankiler şimdilik
Süte alerjisinin olduğunu nasıl anladınız. Acaba benimki dr o yüzden mi kusuyor
Ben o laktaz enzımını verelı 3 gunde bir kaka yapıyor benımkı.3 aylık olduktan sonra keserım belkı,bende laktoz ıntoleransı oldugu ıcın muhtemelen bebıstede var cunku her mama yedıgınde kaka yapıyodu gurultulu sekılde senın dedıgın gıbı artık yapmıyor,3 gunde cok fazla aslında bı ortayı bulamadıkVAlla saat araliklarini hic bilmiorum. Benim bebe kakasini hep gürültülü yaptigi icin hemen degistiriyorum. Gunde 3 yada 4 defa kaka yapar. Aksam uyuduktan sonra sabaha kadar degistirmiorum zaten gece kaka yapmio. uykusu kacmasin diyede hic degistirmiorum. Ve gunde toplam 5 yada 6 bez harciyoruz. biraz karisik anlattim kusura bakma cnm
Benimkide cok emiyor diye fazla kaka yapiyor ama gürültülü yapmasi normal biseymi bilemiorumBen o laktaz enzımını verelı 3 gunde bir kaka yapıyor benımkı.3 aylık olduktan sonra keserım belkı,bende laktoz ıntoleransı oldugu ıcın muhtemelen bebıstede var cunku her mama yedıgınde kaka yapıyodu gurultulu sekılde senın dedıgın gıbı artık yapmıyor,3 gunde cok fazla aslında bı ortayı bulamadık![]()
Benimki de hep gürültülü yapıyorBenimkide cok emiyor diye fazla kaka yapiyor ama gürültülü yapmasi normal biseymi bilemiorum