2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Benimki de bu ara acaip sürekli kucakta gezmek istiyor. Kucağımda oturuyorsam tırmanıyor nereye gidiyorsa. Emiyor ama sonra yine ağlıyor yine emiyor ağlıyor. Gündüz uykusu çok az normalde kızım 3 saat uyurdu bu uyumuyor osman gönülal atak diye bir şey yok diyor

Ben denedim 2 gun once. Ilk uykusunu zar zorda olsa uyuttum. Tablodaki ikinci uykuyu uyutmaya calisirken uyumamak icin oyle bir direndiki agmalaktan mosmor oldu. Birde buaralar aglamasi bile degisti. Eger o an memeye yada kucaga almazsan asla kendiliginden susmuyor. Kitlenir gibi agliyor korkuyor insan
O uykuyu uyuyamağında es geçmek gerek uyanık kalırken uyumuş olarak sayıp ilerliyoruz bir iki günden sonra alışıyorlar biraz daha iyi ilerleyebiliyor bide bu uyutma yöntemi alarak yüzüne siyah örtü örtüp sayağımda hafif titretiyorum uyku saati geldiyse işe yarıyor yoksa tövbe uyumuyor

Benimki de bu ara acaip sürekli kucakta gezmek istiyor. Kucağımda oturuyorsam tırmanıyor nereye gidiyorsa. Emiyor ama sonra yine ağlıyor yine emiyor ağlıyor. Gündüz uykusu çok az normalde kızım 3 saat uyurdu bu uyumuyor osman gönülal atak diye bir şey yok diyor
Evet atak diye bişey yok diyor o bende takip etmiyorum atakları sadece 4. Ayda uyku gerilemesi var bizi bu zorluyor bence tabi diş süreçleri bundan sonrada

Allah sabır versin hepimize , inşallah bir an önce sakinler kuzularımız

Normalde evde tektim , oğlumda okula gidiyordu o yüzden uyku saatlerine dikkat ediyordum , kolayca uykuya geçiyordu ve gerçekten uyku uykuyu getiriyor çocuk ne kadar iyi uyursa diğer uykularıda uzun oluyor ve iyi uyuyor , uyku tablosuna baktım , hemen hemen uyku aralıklarımız aynıymış, uygulamaya çalışayım bakalım inşallah işe yarar
Yapay zekadan kendin oluşturadabilirsin

Şu kucakcılıktan çok sıkılıyom valla hep kıcakta ve ayakta durmamı istiyor anakucağına halen tam alıştıramadım

Gomşularımı çok seviyom hemen hergün birlikteyiz 😂kendi yöntemlerini uyguluyorlar işte çok münakaşaya girmem onlarla görebildikleri çevre belli ya
He seviyosan güzel nsdjdjd benim komşular da böyle hep önerileri var başkası bu kadar söylese alinirim ama onlar söyleyince gözüme gelmiyor snbxjsbdh

Benimki full emiyor süt miktarımı sağıp bakınca doktor mama vermiyor ama kilo almıyor neden acaba 73 günlük olmanız lazım neredeyse bir buçuk aylık 4700
Doğum kilosu önemli olan ama benim doğduğunda da kilolu doğdu mesela benim kızım 2855 gram doğmuştu güzel kilo alıyordu ama nerdeyse 5 6 aylıkken oğlumun kilosundaydi oğlum 4170 gram doğdu birde erkek bebek kız bebek kiloları.da birbirinden farklı oluyor her bebek kendi özelinde değerlendirilmeli canım saglikli ise kilosuna takma

Şu kucakcılıktan çok sıkılıyom valla hep kıcakta ve ayakta durmamı istiyor anakucağına halen tam alıştıramadım
Bende otomatik sallanan anakucağı var. Onda biraz duruyordu çok sıkıldı şimdi koyduğumuz an çığlığı basıyor. Burada konusulan anakucağından aldım 2 gün önce bebeğin kendi salladığı. Onu da sürekli bizim sallamamızı istiyor. Sallamayı bıraktığımız an ağlıyor 😄😄 delirtecek beni

Kızlar ya tadıma baslayacagimiz zaman nasıl yapmayı planlıyorsunuz 🥹 bir o mu kaldi demeyin lutfin 😂 yani kendi yediklerimizden tuz katmadan ufak ufak tadına baktirarak mi gitmeli yoksa ona özel haşlama püre şeklinde mi emin değilim 😂 ben bu püre vs işine girersem bizim oyleybir yemek şeklimiz yok sonradan çok seçici olma durumu da olabilir 🫠 kendi soframiza mi alistirmak daha mantıklı tabi ona uygun olan yiyeceklerle kdndjdn yoksa diğer şekilde mi? Sizin düşüncelerinizi de alayım yavaştan karar vereyim diye düşünüyorum 🫠

Kızlar ya tadıma baslayacagimiz zaman nasıl yapmayı planlıyorsunuz 🥹 bir o mu kaldi demeyin lutfin 😂 yani kendi yediklerimizden tuz katmadan ufak ufak tadına baktirarak mi gitmeli yoksa ona özel haşlama püre şeklinde mi emin değilim 😂 ben bu püre vs işine girersem bizim oyleybir yemek şeklimiz yok sonradan çok seçici olma durumu da olabilir 🫠 kendi soframiza mi alistirmak daha mantıklı tabi ona uygun olan yiyeceklerle kdndjdn yoksa diğer şekilde mi? Sizin düşüncelerinizi de alayım yavaştan karar vereyim diye düşünüyorum 🫠
Kızımda annem bakıyordu uğraşmadı oyediğinden verdi
Oğlumda ben püre rende irmikli şeyler çorba vs yaptım derken işe girdim annem yine aynı gitti
Ben evdeysem uğraşırım ama dışarıda vs ezer veririm.
İkisinde de dışarıda kavanoz mama kullandığım da oldu bazıları çok karşı ama ben değilim seviyorlar.

Bunun için ikinci elden Philips aventin buharlı makinesi var ondan aldım blender ı da içinde çorba vs yapılıyor. Cam rende vardı, meyve sıkacağı almıştım ama bir parçası kırıldı bile şimdiden diğer çocuklarla denerken. Çalışmaya engel değildi ama bakıcam onu baya kullanmıştım havuç ve elma suyu seviyorlardı. Elma armut havuç karışık da yaptım çok onu ikisinde de kullandım.

Evde bebe bisküvisi vs yapan da çok oluyor ama benim o kadar vaktim hiç olmadı yine olmaz.

Püre şeklinde gitmek zor oluyor işin özeti çalışmayan tek çocuklular için daha kolay çocuk sayısı artıp işe falan gidince biraz salınıyor.

Ben yine yapıyorum da birine emanet edip işe gidince patlıyor uğraşmıyor özellikle büyükler. Çocuğa göre şekillenirsin blw var mesela faydalı eminim ama bana göre değil. Ben önce püre başlarım 2-3 aya evde ne pişiyorsa ona dönerim bir tek meyve suyu ve yoğurt acısından devam ederim özenmeye

Peki ne olarak görüyor muş seni😁 kumrala bende bakayım sarı renk bence sadece buğday tenlilere yakışıyor esmerlere ve beyaz tenlilere çok yakıştırmıyorum ama gemeldede esmerler yapıyor sarıyı benim kardeşim yengem arkadaşlarım küm varsa esmer hepsi sarı yapmış ne yalan söyliyim yakıştıramıyorum da hiç birine soğumaya başladım bu yüzden sarıdan yakışan da çok nadir gördüm çok güzel duruyor yoksa

Mesela ne düzelecek gibi geliyor 🤭bizede umut ışığu olsun😁

Hormonlar biraz daha dengelenecekmiş gibi geliyor bana. Böyle göbekteki şiilik gidecek yine eskisi gibi olacak vucudumuz sanki 🥲

Doktor liste veriyormuş takip ediyormuş sanırım. İlk başta her yiyeceği 3 gün denetmek gerekiyormuş alerjik reaksiyon göstermezse diğerine geçiyormuşsun. Whatt bu şekilde 3738 yıl sürer. Kıda tadımlardan sonra haşlamalarangeçerim önce çatal ucuyla sonra boyutları miltarları artar . Ben de sonra kendi yemeğimizi tuzsuz baharatsız yapmayı dusunuyorum. Bakalım bence bu sureci de bebek belirleyecek

Evet canım öyle pat diye yediğinizden veremiyorsun leylimleylimm leylimleylimm dediği gibi 3 gün bekliyorsun atıyorum bugün havuç verdin az bir şey öyle direk çokta veremiyorsun 3 gün havuç verdin baktın sorun yok 4. Gün işte yoğurt verdin 5.6. Günde yoğurt verdin iki üründe de herhangi bir alerji yapmadı sonrasında yoğurtlu havuç o iki şeyi birleştirip verebiliyorsun böyle böyle ilerliyorduk diye hatırlıyorum ve kızların dediği gibi o zamana doğru doktorlar yönlendiriyor bizi merak etme canına 😊

Benimde merak ettigim bir konu bu. Bende bizim yemekleri yesin istiyorumm ama tabi doktorlar nasil yonlendirir bilmiyorum

Kızımda annem bakıyordu uğraşmadı oyediğinden verdi
Oğlumda ben püre rende irmikli şeyler çorba vs yaptım derken işe girdim annem yine aynı gitti
Ben evdeysem uğraşırım ama dışarıda vs ezer veririm.
İkisinde de dışarıda kavanoz mama kullandığım da oldu bazıları çok karşı ama ben değilim seviyorlar.

Bunun için ikinci elden Philips aventin buharlı makinesi var ondan aldım blender ı da içinde çorba vs yapılıyor. Cam rende vardı, meyve sıkacağı almıştım ama bir parçası kırıldı bile şimdiden diğer çocuklarla denerken. Çalışmaya engel değildi ama bakıcam onu baya kullanmıştım havuç ve elma suyu seviyorlardı. Elma armut havuç karışık da yaptım çok onu ikisinde de kullandım.

Evde bebe bisküvisi vs yapan da çok oluyor ama benim o kadar vaktim hiç olmadı yine olmaz.

Püre şeklinde gitmek zor oluyor işin özeti çalışmayan tek çocuklular için daha kolay çocuk sayısı artıp işe falan gidince biraz salınıyor.

Ben yine yapıyorum da birine emanet edip işe gidince patlıyor uğraşmıyor özellikle büyükler. Çocuğa göre şekillenirsin blw var mesela faydalı eminim ama bana göre değil. Ben önce püre başlarım 2-3 aya evde ne pişiyorsa ona dönerim bir tek meyve suyu ve yoğurt acısından devam ederim özenmeye
Ben uğraşabilirsem blw denemeyi düşünüyorum 😅 ama komple değil sanırım destekli blw diye bir şey varmış yani bazılarını kendi yerken bazılarını ben veriyorum gibi 🫠 ppanim o yönde inşallah hayırlısıyla ek gida dönemini güzelce geçiririz 🥹
Hem psikolojik hem fiziksel canikom
Ay inşallah öyle olur biraz bile fark etse yeter 🥹
Doktor liste veriyormuş takip ediyormuş sanırım. İlk başta her yiyeceği 3 gün denetmek gerekiyormuş alerjik reaksiyon göstermezse diğerine geçiyormuşsun. Whatt bu şekilde 3738 yıl sürer. Kıda tadımlardan sonra haşlamalarangeçerim önce çatal ucuyla sonra boyutları miltarları artar . Ben de sonra kendi yemeğimizi tuzsuz baharatsız yapmayı dusunuyorum. Bakalım bence bu sureci de bebek belirleyecek
Aynen en başta o zaman doktorun dediği gibi başlarız ilerledikçe yavaştan bebişe uugun olan kendi yemeklerimize geçmek de mantıklı doktora bu konuda da danışırız zaten 🥹
Evet canım öyle pat diye yediğinizden veremiyorsun leylimleylimm leylimleylimm dediği gibi 3 gün bekliyorsun atıyorum bugün havuç verdin az bir şey öyle direk çokta veremiyorsun 3 gün havuç verdin baktın sorun yok 4. Gün işte yoğurt verdin 5.6. Günde yoğurt verdin iki üründe de herhangi bir alerji yapmadı sonrasında yoğurtlu havuç o iki şeyi birleştirip verebiliyorsun böyle böyle ilerliyorduk diye hatırlıyorum ve kızların dediği gibi o zamana doğru doktorlar yönlendiriyor bizi merak etme canına 😊
Bu alerjisi olacak mı olmayacak mı falan diye galiba dimi 3 gün kuralı 🥹🥹 aynen oraya da yazdım zaten, doktoruyla görüşürüm belki listesi falan vardır da kolaylık olur bana da 🫠

Benimde merak ettigim bir konu bu. Bende bizim yemekleri yesin istiyorumm ama tabi doktorlar nasil yonlendirir bilmiyorum
Alintim gelmemis yazim ndbxjsbd

En başta özellikle tadım konusunda doktora danışmak iyi olacak gibi bir de Şubat anaları yavaştan başlamışlar ondan merak ettim. 4 e 5 engirip sadece tadım olsun diye baslayanlar var 4 biraz erken geliyo bana ama 5 belki olabilir diye düşünüyorum kafasını tam tutabiliyor olursa vs. Minicik tadini anlasın diye olan sürece baslanabilir bence de (yine de doktora danışmak gerek) dndnndnd

Back
X