2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Duyduğum kadarıyla alerji yapan gıdayı vermek bir süre sonra alerjiyi ortadan kaldırıyor ama tabiki uygulamak çok tehlikeli, dediğin gibi ne kadar çok tatla tanışırsa okadar iyi benim bebeğimin kakası hep yeşik mukuslu az önce baktım gene mukus var başka belirti yok diye önemsemiyorum ilk oğlumda alerji yoktu dayanıklı bir bebekti aslında dokunmuyordu ne versem bende üçgün kuralı falan yapmadım birkaç önemli hususlara dikkat ettim sadece buda ona benziyor bundada aynı şekilde giderim sanırım
Kizlar mukus nasil oluyor. Benim oglan sıvı agirlikli kaka yapio ama araa pütürlükler var. Mukusu bir turlu ayirt edemiyorm

Kusmakta sınır tanımayan bebem rutin nevresimlerimize kustuktan sonra salona getirdik burdada yastıklara yerlere ve koltuğa kustu aynı anda üstümüzü de batırdı, herşeyi topla değiştir derken tekrar bir olay daha geceden diğerinin kusmuklu battaniyesiyle beraber gene evdeki herşey yıkanıyor makinam daha bir yıllık ama kusmuk yüzüne bozulacak diy ekorkuyorum, ay bide bekarken derdimki bebeklerin en zor olayı kusmak nasıl temizliyorlar acabaaa

Dısarı cıkar hemen bayılır😄
Zaten markete çıktık yarım saat surmemistir yolda uyudu eve geldik uyandı odur budur uyumuyor. Sabah da 9 dan beri uyanık işte 🫠🫠
Kusmakta sınır tanımayan bebem rutin nevresimlerimize kustuktan sonra salona getirdik burdada yastıklara yerlere ve koltuğa kustu aynı anda üstümüzü de batırdı, herşeyi topla değiştir derken tekrar bir olay daha geceden diğerinin kusmuklu battaniyesiyle beraber gene evdeki herşey yıkanıyor makinam daha bir yıllık ama kusmuk yüzüne bozulacak diy ekorkuyorum, ay bide bekarken derdimki bebeklerin en zor olayı kusmak nasıl temizliyorlar acabaaa
O kadar merak etmişsin ki yukarıdan gelen kararla dur bu şimdi anlatınca tam olarak anlamaz yasatayim demişler gibi nsbdjdbdjjdjd

Geçmiş olsun canım 🌸

Evet atak diye bişey yok diyor o bende takip etmiyorum atakları sadece 4. Ayda uyku gerilemesi var bizi bu zorluyor bence tabi diş süreçleri bundan sonrada
Ben dun yatagini degistirdim, ondan mi bilmiyorum surekli agladi. En sonunda yatagima aldim. Cunku gece 1 de hala uyanikti . Meme uclarim yaniyor acidan, surekli istedi ve hirsla emiyor,yanlislikla mememin yanini uc sanip emdi su an orasi mosmor🥲 bayaa cocugumdan siddet goruyorum, imdat😂
Ben uğraşabilirsem blw denemeyi düşünüyorum 😅 ama komple değil sanırım destekli blw diye bir şey varmış yani bazılarını kendi yerken bazılarını ben veriyorum gibi 🫠 ppanim o yönde inşallah hayırlısıyla ek gida dönemini güzelce geçiririz 🥹

Ay inşallah öyle olur biraz bile fark etse yeter 🥹

Aynen en başta o zaman doktorun dediği gibi başlarız ilerledikçe yavaştan bebişe uugun olan kendi yemeklerimize geçmek de mantıklı doktora bu konuda da danışırız zaten 🥹

Bu alerjisi olacak mı olmayacak mı falan diye galiba dimi 3 gün kuralı 🥹🥹 aynen oraya da yazdım zaten, doktoruyla görüşürüm belki listesi falan vardır da kolaylık olur bana da 🫠
3 gun kuralina artik gerek yok diyorlar, bana yine de mantikli geliyor. O destekli blw iyiymis, birsz arastirayim.

Kızlar ya tadıma baslayacagimiz zaman nasıl yapmayı planlıyorsunuz 🥹 bir o mu kaldi demeyin lutfin 😂 yani kendi yediklerimizden tuz katmadan ufak ufak tadına baktirarak mi gitmeli yoksa ona özel haşlama püre şeklinde mi emin değilim 😂 ben bu püre vs işine girersem bizim oyleybir yemek şeklimiz yok sonradan çok seçici olma durumu da olabilir 🫠 kendi soframiza mi alistirmak daha mantıklı tabi ona uygun olan yiyeceklerle kdndjdn yoksa diğer şekilde mi? Sizin düşüncelerinizi de alayım yavaştan karar vereyim diye düşünüyorum 🫠
İlk kızımda ayrı pişirdim ikinci kızımda ne yediysek.verdim ilki hep hastalıklarla boğuşuyor ikincisi çakı gibi buna da kendi yediklerimizden vereceğim ama ilk tadım asamasinda haslama patataes havuç kabak yavaş yavaş ev yemeklerine gecerim

Ben dun yatagini degistirdim, ondan mi bilmiyorum surekli agladi. En sonunda yatagima aldim. Cunku gece 1 de hala uyanikti . Meme uclarim yaniyor acidan, surekli istedi ve hirsla emiyor,yanlislikla mememin yanini uc sanip emdi su an orasi mosmor🥲 bayaa cocugumdan siddet goruyorum, imdat😂

3 gun kuralina artik gerek yok diyorlar, bana yine de mantikli geliyor. O destekli blw iyiymis, birsz arastirayim.
Onun da bi kısaltması vardı da unuttum şuan jdndjdndk yani çorbayı kendi içemez, içer ama aşırı dağıtarak öğrendikleri için onunla baş edemem gibi geliyor o anlamda biraz destek veririm eliyle yiyebileceklerini kendi denesin diye teşvik ederek ilerlemek istiyorum bakalım 🫠 işin içine girince de umarım böyle kolayima gelir inşallah bebelerimizin helsi güzel yiyen iştahlı çocuklar olur da zorlanmayiz :(

Çocuklar buyuyene kadar ne güzel bir haki nede pahalı bı koltuk takimi alırım tuvalete alıştırma sürecinde de çok batıyor ortalık halılar ince yıkanabilir halılar o yüzden çiş de yapsalr takmadigim için iki kızda 2 yaşı az biraz geçtiğinde tuvaleti öğrendi arkadaşım 3 yaşında oğlu hala ogretemedi

İlk kızımda ayrı pişirdim ikinci kızımda ne yediysek.verdim ilki hep hastalıklarla boğuşuyor ikincisi çakı gibi buna da kendi yediklerimizden vereceğim ama ilk tadım asamasinda haslama patataes havuç kabak yavaş yavaş ev yemeklerine gecerim
Ben de hemen değil ama yavaş yavaş tsdimlardan sonra bebeğe göre pisiririm yemekleri tuz şeker salça vs anlamında sonra ilerde de yoksa ayrı ayrı pişirmek gerekicek yani aile ne yiyorsa biraz ona da adapte olmak lazım gibi geliyo bana ama yine doktoruna da danisirim 😂

Çocuklar buyuyene kadar ne güzel bir haki nede pahalı bı koltuk takimi alırım tuvalete alıştırma sürecinde de çok batıyor ortalık halılar ince yıkanabilir halılar o yüzden çiş de yapsalr takmadigim için iki kızda 2 yaşı az biraz geçtiğinde tuvaleti öğrendi arkadaşım 3 yaşında oğlu hala ogretemedi
Bu konulara daha var ama nasıl ilerlemistin bu konuda 🥹

Alintim gelmemis yazim ndbxjsbd

En başta özellikle tadım konusunda doktora danışmak iyi olacak gibi bir de Şubat anaları yavaştan başlamışlar ondan merak ettim. 4 e 5 engirip sadece tadım olsun diye baslayanlar var 4 biraz erken geliyo bana ama 5 belki olabilir diye düşünüyorum kafasını tam tutabiliyor olursa vs. Minicik tadini anlasın diye olan sürece baslanabilir bence de (yine de doktora danışmak gerek) dndnndnd
Osman gonulaldi galiba, tadimlara baslamadan once sizinle mama sandalyesinde masada dursun diyordu siz yemek yerken. Ben de boyle planliyorum, bir iki hafta eline kasigi ver takilsin diyorlar sen yemek yerken. Zaten kafasini dikntutabildigi zaman sandalyede baslatin diyorlar.
Kızlar bebeğimin emerken sadece alt dudağını kullandığını fark ettim doktor yok demişti ama sizinde bebeğinizin üst dil bağı bu şekilde mi Eki Görüntüle 3604837
Bu dudak bagi, benimkinde de vardi :( kestirdikten sonra ock rahatladik, sutum bile artti.
Sorma ya, ben gecen unutup tam onumde kusmukla disari cikmisim😂 benimki artik bir kusuyor sirttan bacaga kadar, gunde uc dort kiyafet degistiriyorum

Onun da bi kısaltması vardı da unuttum şuan jdndjdndk yani çorbayı kendi içemez, içer ama aşırı dağıtarak öğrendikleri için onunla baş edemem gibi geliyor o anlamda biraz destek veririm eliyle yiyebileceklerini kendi denesin diye teşvik ederek ilerlemek istiyorum bakalım 🫠 işin içine girince de umarım böyle kolayima gelir inşallah bebelerimizin helsi güzel yiyen iştahlı çocuklar olur da zorlanmayiz :(
Amin ya, uykudan yuzum gulmedi bari ondan gulsun😂 l

Osman gonulaldi galiba, tadimlara baslamadan once sizinle mama sandalyesinde masada dursun diyordu siz yemek yerken. Ben de boyle planliyorum, bir iki hafta eline kasigi ver takilsin diyorlar sen yemek yerken. Zaten kafasini dikntutabildigi zaman sandalyede baslatin diyorlar.

Bu dudak bagi, benimkinde de vardi :( kestirdikten sonra ock rahatladik, sutum bile artti.

Sorma ya, ben gecen unutup tam onumde kusmukla disari cikmisim😂 benimki artik bir kusuyor sirttan bacaga kadar, gunde uc dort kiyafet degistiriyorum
Mantıklı yavaştan oturtmaya başlayalım zaten gerisi de gelir diye düşünüyorum 😅 benndestekli oturtuyorum hafif eğimli açıyla ona bile kendini öne kaldirmaya çalışıyor deli 😂 elinden gelse kalkıp yürüyecek artık 😂😂

Mantıklı yavaştan oturtmaya başlayalım zaten gerisi de gelir diye düşünüyorum 😅 benndestekli oturtuyorum hafif eğimli açıyla ona bile kendini öne kaldirmaya çalışıyor deli 😂 elinden gelse kalkıp yürüyecek artık 😂😂
🧿 benimki de sirt ustudurmak asla istemiyor. Hep oturtuyorum ama cansiz destekle henuz duramiyor, canli destekle okeyiz. Benimki donmeye basladi dun🥲 geri gelemiyor henuz ama 😂 donup bagiriyor gel kole beni duzelt diye

🧿 benimki de sirt ustudurmak asla istemiyor. Hep oturtuyorum ama cansiz destekle henuz duramiyor, canli destekle okeyiz. Benimki donmeye basladi dun🥲 geri gelemiyor henuz ama 😂 donup bagiriyor gel kole beni duzelt diye
Köleleri olduk gerçekten nsbdjsbdjdjd henüz donemiyor ama ayaklarıyla kendini geri geri baya götürüyor uyandığında beşiğin ucundaydi 🫣

Yavrumm yaaa anasını morartmış eme eme 😍
Destekli blw olmazsa sıvı yemekleri vermek mümkün değil onuda eliyle yiyemiyorki

Ben büyüğe öğretmeyi düşünüyordum ama bilemedim vazmıgeçsem iki bebeğede bez taşımak bez almak külfet olmaya başladı bşde günde bir koca kova dolusu bez çıkıyor çok kaka yapıyorlar bitere giderken poşet dolusu bez bde fiyatıda ortada alıştırma külodu aldım belki başlarım diye annem sana bağlı ne zaman öğretsen öğrenir diyor ama benim oğlan gel desen gelmez git desen gitmez dünyadan bi haber😆

Back
X