2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Canım mukuslu kaka tam olarak nasıl oluyor ya benim bebişte de mi var acaba diye düşünüyorum ama emin de olamıyorum
Sümük gibi uzuyor. Bezi iki yanından birbirine yapıştırıp çek sümük gibi uzar hemen varsa.

Merhaba bayanlar ben Nisan annelerinden geldim bebeğim 3 aylık başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim bebeğim geçen hafta krize girdi acile götürdük röntgen çekildi hafif gazı var dedi damla verdi gönderdi ama huzursuzluğu devam ediyordu cuma günü çocuk Dr götürdüm kulağında kızarıklık var dedi moralim bozuldu çocuk boşu boşuna röntgene girdi hiç muane etme yok hemen gönderiyorlar hafif antibiyotik veriyorum dedi ona ayrı üzüldüm şimdiden antibiyotik içmesi çok üzüldüm 3 gündür veriyorum ishal başladı antibiyotigin yan etkisi keyfi iyi ateş yok kaka rengi normal Dr aradım izine çıkmış bu kadar ishal olması normalmi burda yazılmış mama reddi falan zaten az besleniyo bide böyle olması bı taraftan iyilesirken başka tarafı hastalandı ne yapıyım başına gelen varmı devam ederse yarın Dr goturucem bebeğim dışarda arabada asla durmuyo gidip gelmek bizim için işkence resmen

Canım peki ateş oldu mu?

Doktor bana haftada 2 kere mayala yeter dedi. Arkadaşım ilk kızında her akşam bardağa mayalamış ama beninimki gereksiz hevesti diyor. Ben de süt alınca buzluğa az az ayırıp, haftada 2-3 kere mayalamayı düşünüyorum. geçen hafta aldığım sütten bir bardak ayırmıştım buzluğa. Bu akşam mayalayacağım inş tutar.
Canım hafif ateş olur dedi Dr, ama bir 38’i görmez dedi ama bizimki 38.3 olunca kulak ve koltukaltı soluğu acilde aldık, meğer bizimki zaten ben rahatsızım diye o sıralar benden soğuk almış ateşini de o çıkarmış 🥹🥹 hafif ateş olabilir, Osman gönülal diş ateşi çıktığında şurup verilmesini de doğru bulmuyorum demişti galiba pazartesi soru kutusunda.. haliyle 37.7’ye kadar çocukta ateş normal kabul ediliyor zaten.. ama yine takipte kalmakta fayda var..
Taze sütü buzluga nasil aticaz kaynattiktan sonra dimi
İki türlü de yapan var 😂😂
Tummy time sosyal medyada fazla abartılıyor, sanki uzun süre yapılmazsa büyük eksiklik olacak algısı hakim ve çocuklara çok yükleniliyor. Bir gönderide,3 ay üzerine 2 saat yazıldığını görüp çok şaşırıp iletişime geçip kaldırttım. Maalesef hiçbir eğitimi olmayan, anne olduğu gibi aklı bu yoldan para kazanmaya kayan insanların, sağdan soldan duyumlarla hazırladığı bu gönderiler hızla yayılıp doğruymuş gibi algılanıyor.
Neeeyyy iki saat mi 😂😂😂 kız ben duramam 2 saat karnımın üstünde 38 yaşında insan olarak 😂😂😂 ben de doğrudan etkili olduğunu düşünmüyorum ama çocuğun başını tutabilmesini öğrenmesinde bir parça etkili olabilir belki, bir nevi egzersiz gibi bir şey bence.. bu işten nemalanan çok sayıda yapılanma var.. oyuncakçılar bilmem neler, çok yönlü bir kapital sistemi de besliyor esasında 😂😂😂 başını tutamayan, sinir sistemi sıkıntıda olan Çocuk saatlerce karın üstü yapsa nolacak sanki..

Mukuslu kaka her zaman alerji belirtisi mi acaba ya benimkinin hep uzuyor o şekilde
Yok doktorumuza sormuştum yanında farklı belirtiler de olmalı demişti. İnternette baktığımda da bilgiler bu şekilde. Umarım hiçbirimizin bebişinde yoktur🥰

Merhaba bayanlar ben Nisan annelerinden geldim bebeğim 3 aylık başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim bebeğim geçen hafta krize girdi acile götürdük röntgen çekildi hafif gazı var dedi damla verdi gönderdi ama huzursuzluğu devam ediyordu cuma günü çocuk Dr götürdüm kulağında kızarıklık var dedi moralim bozuldu çocuk boşu boşuna röntgene girdi hiç muane etme yok hemen gönderiyorlar hafif antibiyotik veriyorum dedi ona ayrı üzüldüm şimdiden antibiyotik içmesi çok üzüldüm 3 gündür veriyorum ishal başladı antibiyotigin yan etkisi keyfi iyi ateş yok kaka rengi normal Dr aradım izine çıkmış bu kadar ishal olması normalmi burda yazılmış mama reddi falan zaten az besleniyo bide böyle olması bı taraftan iyilesirken başka tarafı hastalandı ne yapıyım başına gelen varmı devam ederse yarın Dr goturucem bebeğim dışarda arabada asla durmuyo gidip gelmek bizim için işkence resmen
Geçmiş olsun canım:( bilgim yok malesef 🥹

Mukuslu kaka her zaman alerji belirtisi mi acaba ya benimkinin hep uzuyor o şekilde
Tek başına değil diyolar. Benim kızıma sınırda dedi doktor cikolata vs süt ürünlerini kesersen değişimi görürsün falan demişti hatta. Sınırda olduğun için kanda da çıkmayacak diyet yapmana da gerek yok o yüzden dedi

Bizim de aynı😂 hani fark edilmezse kesin o şekilde fark edilir diye yazdım. Bayağı löpçük sümük yani bizimki fark etmemek imkansız.
Bi de bu diş dönemi salyasi olunca kakasi salyangoz gibi oluyo bu da var bizimkinde biraz arada denk geliyorum

Yok doktorumuza sormuştum yanında farklı belirtiler de olmalı demişti. İnternette baktığımda da bilgiler bu şekilde. Umarım hiçbirimizin bebişinde yoktur🥰
Bizim sürekli o şekilde zaten süt alerjisi demişti doktor ama süt ürünlerini kestiğimde de aynı değişen bi şey olmadı

Tek başına değil diyolar. Benim kızıma sınırda dedi doktor cikolata vs süt ürünlerini kesersen değişimi görürsün falan demişti hatta. Sınırda olduğun için kanda da çıkmayacak diyet yapmana da gerek yok o yüzden dedi
Ben diyet de yaptım 3aydır ama değişmedi şimdi azar azar yemeye başladım peynir çikolata

Ben diyet de yaptım 3aydır ama değişmedi şimdi azar azar yemeye başladım peynir çikolata
Ya sadece mukuslu kaka varsa zaten kanda çıkacak kadar fazla bir alerji durumu yok sanırım o yüzden ye yediğin zaman gözlemle 🌸 bir şey olmaz bence

Ya sadece mukuslu kaka varsa zaten kanda çıkacak kadar fazla bir alerji durumu yok sanırım o yüzden ye yediğin zaman gözlemle 🌸 bir şey olmaz bence
Kanda zaten çıkmamıştı ama kakada gizli kan çıkmıştı test yapıldı da anlayamadım ya ben bu alerji işini şimdi başka doktora gidiyorum o ye bi şey olmaz dedi ben de başladım üç dört gündür bi sıkıntı yok ama bakalım dikkatli gidiyorum koyun peyniri ile başladım

Merhaba canım. Antibiyotik ishal yapıyor evet, hatta anne kullanırsa bile çocuk sütten dolayı ishal olabiliyor. Ateşi yoksa korkma Allahın izniyle bir şey olmaz kıaa sürede geçer inşallah ishali. Enfeksiyona önlem olarak antibiyotik mecbur vermiştir, kaf zarar hesabı yapıyolar böyle durumlarda mecburen. Sen kendini üzme bizim de dışarı çıkışlar ne zordu, çok tok olduğu veya çok uykusunun olduğu zamanı kollardık elimiz ayağımıza dolaşırdı. Ama neşeyle dışarı çıkaracağın günler de yakın 🥰 tabi ki devam ederse sen yine de bi doktora göster önlem amaçlı

Kanda zaten çıkmamıştı ama kakada gizli kan çıkmıştı test yapıldı da anlayamadım ya ben bu alerji işini şimdi başka doktora gidiyorum o ye bi şey olmaz dedi ben de başladım üç dört gündür bi sıkıntı yok ama bakalım dikkatli gidiyorum koyun peyniri ile başladım
Kan çıkmış ama kan kesin alerji diye biliyorum😔

Geçmiş olsun canım:( bilgim yok malesef 🥹
Teşekkür ederim
Merhaba canım. Antibiyotik ishal yapıyor evet, hatta anne kullanırsa bile çocuk sütten dolayı ishal olabiliyor. Ateşi yoksa korkma Allahın izniyle bir şey olmaz kıaa sürede geçer inşallah ishali. Enfeksiyona önlem olarak antibiyotik mecbur vermiştir, kaf zarar hesabı yapıyolar böyle durumlarda mecburen. Sen kendini üzme bizim de dışarı çıkışlar ne zordu, çok tok olduğu veya çok uykusunun olduğu zamanı kollardık elimiz ayağımıza dolaşırdı. Ama neşeyle dışarı çıkaracağın günler de yakın 🥰 tabi ki devam ederse sen yine de bi doktora göster önlem amaçlı
Asla bı alışveriş falan çıkamıyorum bebek arabasında durmuyo sağlık ocagimizda uzak gitmeye korkar oldum kanguru aldım onda da bunalıp ağlıyor araba elimde bebek kucağımda gidiyoruz cuma eşim izin aldı gittik oda okadar hızlı olduki korktuk krize girer diye kulağına su kaçırdım heralde Dr yanında okadar agladiki düzgün konuşmadan geldim inşallah geçicidir iki gün daha antibiyotik vermem gerekiyor kulak tıkacı aldım inşallah bidaha olmaz

Back
X