2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
selam herkese🌸 bugün kontrolümüz vardı 5 ay 8 günlük bebeğim. Ek gıda başlayabiliriz dedi. Çorba ile başla bir kahve fincanı kadar dedi. Ama içime sinmedi. Ben annelik içgüdülerimi dinleyerek yoğurtla başlayacağım. Sonra kabak- yoğurt, havuç-yoğurt, patates yoğurt devam edeceğim. Sonra meyve sonra karışık çorbalar olarak.
Yürüteç ve hoppala sağlıklı değil dedi özellikle erkek bebeklerde Testislerde sorun yaratabiliyormuş kalça sorununa sebep olabiliyor muş tüm bebekler için geçerli bu.
Kilo olarak da önemli olan boy gelişimi dedi. Kilonun az olması fazla olması çok afaki bir fark yoksa sorun değil dedi
Ne kadar almış 4-5 arasında:( biz de bugün sağlık ocağına gittik aşı için ve 300 gram almış sadece :( yani tamam azalacak ama bu kadar azalmasi normal mi ki, oradaki hemşire de az almış böyle giderse sorun olur falan dedi.. ben de bu ay beslenmenin düzeltip sütun kslitesini artırmaya yönelik takilayim dedim inşallah işe yarar :( 3-4 arasında da 500 almıştı ona normal dedi doktoru ama bunu hemşire ile olcmus olduk...

Kızlar ben şimdiye kadar bebişi hep memede uyutttum. Nadiren kucağımda hafifçe salladım. Ama 1 haftadır delirdi 🤦🏻‍♀️
Anam babam usulü ayakta saklamak istiyorum. Açıkçası niye ayakta sallanıyorum onu bile bilmiyorum 🥹
Sizler nasıl uyutuyosunuz ?Uyutabiliyo musunuz 😁
Ayakta sallayan var mı ?
Canım çocuklar bu aralar iyice delirdi, uysal olan bebikler bile yoldan çıktı.. uyku muyku hak getire vallahi 🥹🥹🥹 benim kız en başından beri aslaaaaa ayakta sallanmayı kabul etmedi, bebekler battaniyede sallanmaya bayılır onu da istemedi.. ben hep minik minik pilates topunda zıplıyordum, şimdi de minik minik kucağımda pışpışlıyorum, uykusu varsa hemen uyuyor da yoksa geçmiş olsun.. hele bu diş muhabbetinden sonra uyku düzeni müzeni kalmadı şaştı gitti her şey 😂😂😂
Zaten emziği sevrek almiyordu da uyurken alıyordu onu da kesti nadiren alıyor uyuturken. Onun dışında kendi elini emerek uyuyo zaten ağzına koyduğu sn o bas parmağını 2-3 dkya uyuklamaya basliyo sonra bayılıyor snbdjsbdjdbd tiryakisi oldu keşke sadece gündüz yese elini 😂😂
Aman canım benim baş parmağını emmesin dikkat et, elini emsin hiç sıkıntı değil ama baş parmakla damakta kubbe yapıyorlar parmağı ittire ittire.. benim eşimin damağı kubbe 😂😂😂 üstün özelliklere sahip ordinaryüs kv bunu gözden kaçırmış 😂😂😂
Benimki 8kg oldu ve cidden çok yoruluyoruz ben de ayakta sallamak istiyorum ama yok kalkıyor ağlıyor yatmak istemiyor :(
Benim doktorum uyku için şöyle bi plan söyledi /4 aylıkken uyku gerilemesi başlar, gittikçe belirginleşir. Bu aydan itibaren artık sabah 7 de kalkacak, öğlen 11-12 'ye kadar uyutmayacaksınız. 11-12 gibi en fazla 2 saat uyuyacak, sonra 1600da 1 saat uyuyacak, sonra 2100 -21,30 yatıp sabaha kadar en fazla 1-2 kez kalkacak
Ama ben bunu henüz yapamıyorum çünkü benim bebiş gündüz hala 2 saatte bir uyumak istiyor
Düzenleri birden değiştirmek çok zor, biz bu programı ancak 6. Aya doğru atak diş bilmem ne zımbırtıları bittikten sonra yaparız gibi geliyor 🥹🥹🥹
Ne kadar almış 4-5 arasında:( biz de bugün sağlık ocağına gittik aşı için ve 300 gram almış sadece :( yani tamam azalacak ama bu kadar azalmasi normal mi ki, oradaki hemşire de az almış böyle giderse sorun olur falan dedi.. ben de bu ay beslenmenin düzeltip sütun kslitesini artırmaya yönelik takilayim dedim inşallah işe yarar :( 3-4 arasında da 500 almıştı ona normal dedi doktoru ama bunu hemşire ile olcmus olduk...
Bence yine iyi almış, bizimki hiç almamış ama her şeyleri değişti, çok hareketliler artık ve aldıkları her şey buhar olup yok oluyor, aman canları iyi olsun da toparlarlar bir şekilde ❤️

Canım daha fazla almış ama şimdi kıyaslamak olmaz çünkü her bebek farklı +1 de bizim mama ile besleniyor mama ile beslenen bebekler de daha hızlı kilo alıyorlar boyu nasıl uzamış

Eklentiler

• IMG_3581.webp
    IMG_3581.webp
    57,7 KB · Görüntüleme: 41
Ya kıyamam hala geçmedi mi buuu 🥺🥺🥺🥺 inşallah gwçer bir an önce canım, kaynağı tespit edilir inşallah 🥺🥺🥺
Geçti canım şükürler olsun ama halen minik minik lekeler atıyor vücudu, onun için cesaret edemedim ek gıdaya.. şimdi başlarsam hangisinden kaynaklı olduğunu anlayamam.. o yüzden testi beklemem lazım

Geçti canım şükürler olsun ama halen minik minik lekeler atıyor vücudu, onun için cesaret edemedim ek gıdaya.. şimdi başlarsam hangisinden kaynaklı olduğunu anlayamam.. o yüzden testi beklemem lazım
Minik iyi olsun da başlarsın annesi 🥹🥹🥹 haber verirsin bize de testten sonra canım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Bizim 3 aylıkken 300 gram aldı sürekli meme teklif ediyorum saat falan diyolar ama bu durumda saat falan bakacak durum yok biberon istemiyo zaten kaşıkla vermeye çalışıyorum 🤕

Canım çocuklar bu aralar iyice delirdi, uysal olan bebikler bile yoldan çıktı.. uyku muyku hak getire vallahi 🥹🥹🥹 benim kız en başından beri aslaaaaa ayakta sallanmayı kabul etmedi, bebekler battaniyede sallanmaya bayılır onu da istemedi.. ben hep minik minik pilates topunda zıplıyordum, şimdi de minik minik kucağımda pışpışlıyorum, uykusu varsa hemen uyuyor da yoksa geçmiş olsun.. hele bu diş muhabbetinden sonra uyku düzeni müzeni kalmadı şaştı gitti her şey 😂😂😂

Aman canım benim baş parmağını emmesin dikkat et, elini emsin hiç sıkıntı değil ama baş parmakla damakta kubbe yapıyorlar parmağı ittire ittire.. benim eşimin damağı kubbe 😂😂😂 üstün özelliklere sahip ordinaryüs kv bunu gözden kaçırmış 😂😂😂

Düzenleri birden değiştirmek çok zor, biz bu programı ancak 6. Aya doğru atak diş bilmem ne zımbırtıları bittikten sonra yaparız gibi geliyor 🥹🥹🥹

Bence yine iyi almış, bizimki hiç almamış ama her şeyleri değişti, çok hareketliler artık ve aldıkları her şey buhar olup yok oluyor, aman canları iyi olsun da toparlarlar bir şekilde ❤️
Ordinaryüs cozemediyse ben hic cozemem sjsbbsbdjdbdjdnx o parmak ile uykuya geciyo çünkü ne kadar engellesem de uyudugunda anlik uyandi heri uyumais lazimken pit el ağza gidiyor yinr sjdbhsbdjsndj

Yok ya hareketli ama yine az almış:( red vs hicbiri yok sürekli emiyor sütun yağ oranı az demekki şuan yetersiz benim

ek gıdaya geçmeyi çok istiyordum yaaa.. siz burda yazdıkça çok hevesleniyorum ama aslaaaa yapamam 🥹🥹🥹 halen minik minik kızarıklıklar oluyor🥹🥹🥹
YA alerji yapmayaj gidalarla taşıma baslayabilirsin aslinda ama için nasıl rahat ederse öyle ilerle ❤️ hemen çözülür neye alerjisi varmış inşallah rahat rahat yedirirsin kuzuya 🌸

Canım daha fazla almış ama şimdi kıyaslamak olmaz çünkü her bebek farklı +1 de bizim mama ile besleniyor mama ile beslenen bebekler de daha hızlı kilo alıyorlar boyu nasıl uzamış
Bence 500 ün altında almamasi lazımdı yine o kadar düşmez birden o yüzden sordum kiyaslamiyorum asla:( botu normal 64 se 65 olmuştur emin değilim kiloda kaldi aklim o yüzden dikkat etmedim

Bizim 3 aylıkken 300 gram aldı sürekli meme teklif ediyorum saat falan diyolar ama bu durumda saat falan bakacak durum yok biberon istemiyo zaten kaşıkla vermeye çalışıyorum 🤕
Bizde red hiç olmadı biberon da hiç vermedim emdi yani ve istekli de hiç öyle aglayayim falan yok emmek için ağlıyor aksine. Ben de önceki aylar bu kadar emzirmiyordum bu ay en çok emziedigim ay oldu akşama kadar sürekli emdi geçen aylar gece xe uyanmazdi bu ay gece de uyandi tek tük her türlü daha çok emzirdim yani. Ama kendime bakamadim sutumun kalitesini etkiledi demekki en sonunda 🥹 zaten hep meme ile beslenen bebekler biberonu reddedebiliyo :( aynı biberon yüzünden meme reddedenler gibi istemiyolar alismadiklari için. Kaşıkla da çok zor canım allah yardım etsin valla :(

Bizde red hiç olmadı biberon da hiç vermedim emdi yani ve istekli de hiç öyle aglayayim falan yok emmek için ağlıyor aksine. Ben de önceki aylar bu kadar emzirmiyordum bu ay en çok emziedigim ay oldu akşama kadar sürekli emdi geçen aylar gece xe uyanmazdi bu ay gece de uyandi tek tük her türlü daha çok emzirdim yani. Ama kendime bakamadim sutumun kalitesini etkiledi demekki en sonunda 🥹 zaten hep meme ile beslenen bebekler biberonu reddedebiliyo :( aynı biberon yüzünden meme reddedenler gibi istemiyolar alismadiklari için. Kaşıkla da çok zor canım allah yardım etsin valla :(
Evet çok zor ama bu ay zorlamak istiyorum bakalım fark olacakmi sen artık yavaştan ek gıdaya başlarsın

Ben de ayni buna benzer tipli maxi cosi aldim ama cok buyuk geldi, cocuk icinde kayboldu😂 bi de 300 dolara geldi vergisiyle biraz abarti geldi bana, esim de cok agir dedi, graco alcam o daha uygundu tek eksigi tekerlegi yok emin olamadim tekerlek olmali mi acaba
Baktımda sımdı bence guzelmıs😄bıda düşün sen😄

Bebısm mesajı kaybettım alıntı yapamadım o yuzden yogurt alerjen olabılıyormus bazen ınek sütü ya,o sebepten once sebze sonra yogurt vermek daha ıyıymıs,bır arastır istersen😍bende gidicem bi ara doktora vakıt bulursam bebde heycanla ek gıdayı beklıyorum😄😄

Back
X